Παραδοσιακό ξύρισμα

Μια χαρά απλώνουν τα πινέλα χοίρου με λίγη ώρα μούλιασμα. Επίσης θέλουν και αρκετό στρώσιμο (τουλάχιστον 10 ξυρίσματα, κάποια ακόμα και πολύ περισσότερα).

Μετά από 6-7 ξυρισματα αρχίσαμε να στρώνουμε σιγά σιγά. Στην αρχή ξεκίνησα με persona γιατί δεν μου στείλανε τις Gillette τις πράσινες τελικά και ηταν λίγο δύσκολο. Βέβαια επειδή είχα στο μυαλό μου ένα καλύτερο αποτέλεσμα στην αρχή περνούσα πολλές φορές απ τα ίδια σημεία με αποτέλεσμα να έχω ερεθισμούς. Ετσουζε κάμποσο η αλουμ μπλοκ στο τέλος. Μετά πήγα στις φεδερ που μου τις βάλανε από μόνοι τους. Αν και θέλει πολλή προσοχή είχε καλύτερο αποτέλεσμα. Η πιο γλυκιά λεπίδα ήταν αυτή που δοκίμασα χθες η super iridium. Βεβαια Δεν κόβει τόσο βαθειά αλλά είναι ένας καλός συνδυασμος
Για προετοιμασία έχω πάρει ένα πινέλο συνθετικό του 20αρικου κι ένα χοίρου του 10αρικου και μπορώ να πω ότι το τελευταία είναι που μ αρέσει περισσότερο με μόνο μειονέκτημα ότι του φεύγουν 2-3 τρίχες κάθε φορά πάνω στον αφρο. Preshave πήρα προρασο σανδαλοξυλο, κρέμα cella και σαπούνια ένα λευκό προρασο κι ένα προβατάκι.Νομιζω καλά τα πάω στην προετοιμασια, ίσως μερικές φορές να είναι ο αφρός λίγο πιο στεγνός με αποτέλεσμα να μη γλυστραει τόσο καλά το ξυραφι
Μηχανή είναι η merkur 34c την οποία την προτείνω στα σιγουρα στον κάθε αρχάριο γιατί καταλαβαίνω ότι έκανα λάθη σημαντικά και είχα λιγοστές συνέπειες. Οπως είχα διαβάσει από κάποιον πράγματι είναι μηχανή δάσκαλος. Επίσης θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει στον εξοπλισμό του αρχάριου πέτρα αλουμ μπλοκ,υγρά με καλεντουλες, προπολες, χαμομήλια κλπ που ηρεμούν τους ερεθισμούς, αιμοστατικο στικακι που το είδα πόσο καλο είναι όταν έκανα ένα καλό κόψιμο στο 1ο ξύρισμα. Εκεί είχα και σημαντικό ερεθισμό στον λαιμό ο οποίος εξαφανίστηκε στο μισάωρο λογω της χρήσης των παραπάνω. Συν το ξέπλυμα με κρύο νερο είναι πολύ σημαντικο
Είναι πορωση πάντως περιμένεις να περάσει μια μέρα για να ξαναξυριστεις
Δεν το περιμενα

Ξεκίνησες λίγο απότομα εδώ που τα λέμε σε θέμα λεπίδας... :P
Συνέχισε με τις Super Iridium μέχρι να παίρνεις εύκολα bbs και μετά πήγαινε στις άλλες.
Persona και feather δεν συγχωρούν!
Όπως δεν συγχωρεί και το proraso.
Δεν σου παρέχει την προστασία για να παίξεις άγαρμπα με τέτοιες λεπίδες. :smile:
Λογικά, ένα setup με Hasslinger και Wizamet θα σου δώσει καλό ξύρισμα.

Το πινέλο υποθέτω το μουλιάζεις για 15 λεπτά, δεν ξεκινάς αμέσως.
Αν είναι στεγνό, θα χάνει τρίχες και θα είναι και πολύ σκληρό στο πρόσωπό σου, δεν θα κάνει σωστό lathering...

Ναι όντως μπήκα απ την αρχή στα βαθιά:) αλλά μόλις χθες μου ήρθαν οι Super Iridium
5 λεπτά το αφήνω το πινέλο, θα το αφήνω όπως λες και θα κάνω τον συνδυασμό που είπες, δεν το ήξερα αυτό με το proraso
Δεν το βρίσκω σκληρό το πινέλο χοίρου, το έκανα και το πρώτο βράδυ ένα στρώσιμο που είδα σε βίντεο με υγρό πιάτων και μετά σαπούνι-αφρό για κάποιες ώρες.
Το συνθετικό που έχω είναι μαλακό πολύ, αλλά το τσίμπιμα που κάνει στο πρόσωπο δεν μου αρέσει.Φαντάζομαι δεν αλλάζει αυτό.
Αργότερα μπορεί να δοκιμάσω και κανένα ασβού

Nom Erik 41GR Πινέλο Ξυρίσματος Χοίρου.
Omega 196818 Πινέλο Ξυρίσματος Συνθετικό Hi-Brush Μαύρο.

Μια ερώτηση , τον τελευταίο καιρό ασχολούμαι και εγώ με το παραδοσιακό ξύρισμα , αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν έχει κανείς χρησιμοποιήσει για σαπούνι το παραδοσιακό πράσινο σαπούνι από ελαιόλαδο; Θυμάμαι μικρός τον παππού μου να κάνει αφρό με αυτό, έχω ένα τέτοιο σπιτικό σαπούνι αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.
Ευχαριστώ.
ξυριστική μηχανή έχω αυτή Golddachs Rasierhobel
Πινέλο Golddachs Pure Badger ασβου.
Λεπίδες Bluebeards Revenge
Σαπούνια proraso red.

Στάλθηκε από το Mi A3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Παραδοσιακό ξύρισμα

Nom Erik 41GR Πινέλο Ξυρίσματος Χοίρου.
Omega 196818 Πινέλο Ξυρίσματος Συνθετικό Hi-Brush Μαύρο.

Λάθος μάρκες τότε... :D
Στα πινέλα χοίρου η Omega είναι κορυφή. Ασχέτως τιμών.
Στα συνθετικά είναι λίγο... σφεντόνα ο θύσανος, με face lather θα κάνεις τα πάντα χάλια.
Σε συνθετικά, φτηνά, καλή είναι η Yaqi.

Μια ερώτηση , τον τελευταίο καιρό ασχολούμαι και εγώ με το παραδοσιακό ξύρισμα , αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν έχει κανείς χρησιμοποιήσει για σαπούνι το παραδοσιακό πράσινο σαπούνι από ελαιόλαδο; Θυμάμαι μικρός τον παππού μου να κάνει αφρό με αυτό, έχω ένα τέτοιο σπιτικό σαπούνι αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.

Καλό γλίστρημα θα σου δώσει, αλλά από προστασία τίποτα το ιδιαίτερο.
Για άρωμα νομίζω το ξέρεις, θα μυρίζεις σαν τηγανιτή πατάτα μετά.
Οπότε, γιατί να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου;
Πάρε με 5 ένα σαπούνι (όχι κρέμα) της Cyril & Salter να ευχαριστηθείς ξύρισμα. :smile:

Σαν τηγανιτή πατάτα λέει χαχαχαχα
Έπρεπε να ρωτήσω και για τα πινέλα πριν πάρω, βιάστηκα.
Αυτό το χοίρου μ άρεσε η λαβή και το πήρα, στην τύχη δλδ
Αλλά εντάξει κλάιν μάιν, για ένα 10ευρω μιλάμε

Ε, ειδικά αν είναι και το πράσινο και όχι το υπόλευκο, είναι από τη μούργα του ελαιόλαδου.

Και τα άλλα πινέλα στις ίδιες τιμές είναι, μόνο που είναι ανάποδα. :D
Πες να έχει 10 ένα πολύ καλό Omega χοίρου και άλλα 15, 20 max ένα συνθετικό της Yaqi;

Ευχαριστώ παιδιά, εννοείται ότι έχω σαπούνι απλά από περιέργεια ρωτάω.

Στάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Με μουσκεμένο το PAA και τόση ώρα φόρτωμα, θα βγάλει μετά βίας 20 ξυρίσματα... :flipout:

Είναι νουμπάς, αλλά χαλάλι, τράβηξε κόσμο στο π.ξ.

Ναι... after shave σε συσκευασία "ξύδι top".

Υπάρχει ιστορία πίσω από αυτό, δεν είναι τυχαίο.
Στην Αμερική μπορείς απλά να βγάλεις λεφτά επειδή έκανες κάτι ηλίθιο.
Εταιρία (παίζει να είναι και η Lucky Tiger) λοιπόν έχει φάει τρελό πρόστιμο επειδή ο χώρος που βρίσκονται τα ASL είναι το μπάνιο, στο οποίο πολύ πιθανόν να περπατάς ξιπόλητος.
Ε, σε έναν τύπο έπεσε asl που ήταν σε γυάλινο μπουκάλι στο πάτωμα, έσπασε, πάτησε τα γυαλιά και σφάχτηκε.
Από τότε κυκλοφορούν σε πλαστικές συσκευασίες. :smile:

Ελα ρε !!!! μονο στην Αμερικη γινονται αυτα.

Τι λεει αυτη η aspen ειναι η μονη που μου εχει μεινει απωθημενο να την μυρισω .

Άσε μας βρε μηρυκαστικό... :flipout:

Θα σε πάω βόλτα στον Γιώργο όταν ανοίξει να βουλώσει η μύτη σου.

After shave έχεις.
Σταμάτα να μαζεύεις σαβούρες και ξεκίνα πιο στοχευμένα.
Πάντως και ένα χρόνο lockdown να μας κάνουν, οινόπνευμα στο σπίτι θα έχουμε. :flipout:

ουυυυυυυ, ειμαστε full πλεον.

(μεχρι την επομενη ευκαιρια)

Αν τα μετρησω σε λιτρα παντως δεν ειναι πολλα μονον 2μιση λιτρα.