Παραδοσιακό ξύρισμα

Ελα ντε και εγω πρωτη φορά ακούω για σαβετα, αλλα Μιχάλη που ειπες οτι μπαίνουν λεπίδες τέτοιο έχει ο μπαρμπέρης μου όταν κανω ενα συγκριμενο κούρεμα ιταλικό.

Μου κάνει γραμμή με σαβετα γιατι τον βλεπω που βαζει λεπίδα πάνω η ξυράφι πες το όπως θες.

Στις σαβετες μπαινουν κατι μονα ξυραφια (μιας πλευρας) που ομως αν και ακριβοτερα κρατουν πολυ περισσοτερα ξυρισματα.

Οι μπαρμπερηδες σπανε τα κλασικα ξυραφια στην μεση και παιζουν και αυτα.....

αλλά με μπέρδεψες.. με την σαβέτα και το ένα και το άλλο;;
μήπως η φαλτσέτα σκοτώνει;;

Η φαλτσέτα. Λάθος μου. :smile:

Η φαλτσέτα είναι ένα μαχαίρι, ακονισμένο να κόβει. Για αυτό και πολλοί το λέμε απλά, μαχαίρι.
Η σαβέτα από μόνη της δεν κόβει. Παίρνει λεπίδες (άλλες παίρνουν τις κλασσικές κομμένες στη μέση στις περισσότερες, άλλες τις λεγόμενες single edge).
Οι μπαρμπέρηδες δεν ξυρίζουν πια με φαλτσέτα, το πολύ πολύ να έχουν κάποια για τον εαυτό τους.
Η φαλτσέτα θέλει συντήρηση, προσοχή... Στη σαβέτα απλά αλλάζεις λεπίδα. :smile:

Ρε καμμια κρεμα που βαζεις στο προσωπο και "εξαϋλωνει" τα γενια υπαρχει???:furious3:
Ή μαζι με τα γενια "απολλοτριωνει" και το μισο προσωπο???:D

(Νομιζω οτι παλια κατι τετοιο υπηρχε για γυναικεια πόδια!)

E, σχετικά καλά, αν και από το trendhim δεν θα έπαιρνα ούτε καρφίτσα. :D
Εμείς εδώ τα λέμε καλύτερα.
Αυτός δεν ξέρει τη διαφορά της φαλτσέτας από τη σαβέτα.

Έλα μάναμ για έναν καφέ, να σου δώσω πέντε πράγματα να δοκιμάσεις να δεις τι χάνεις!

Mαϊκ ,εχεις να μου δανεισεις καμμια ξυριστικη της προκοπης (σε ανθρωπινη τιμη),γιατι αυτα τα 13αρια για τα πενταλεπιδα , τελικα το θεωρω μεγαλη κοροϊδια.
Δυο φορες την εβδομαδα ξυριζομαι ,οποτε δεν εχω μεγαλες απαιτησεις.
Τα υπολοιπα "τσιμπραγκαλα" δεν με ενδιαφερουν....μονο μηχανη και ξυραφακια που μπορω να τα αγοραζω και απο το super market.

Αφρο εχω Noxzema και after save της Clinic ή Noxzema που δεν τα αλλαζω.
Βεβαια αν με αυτες τις ξυριστικες μηχανες ΠΡΕΠΕΙ να κανεις αφρο με πινελο, ΔΕΝ με εδιαφερει.
Τα γενια μου ειναι μετρια και προς μαλακα και μεγαλωνουν νορμαλ.

Eκτος και αν εχει κανενα καταστημα εδω στον Πειραια , να παω να παρω την μηχανη που θα μου υποδειξεις.
Ξυραφακια οτι εχει στα S/M, οχι εξειδικευμενα.

Βασικά με αυτές τις μηχανές ξυρίζεσαι με ότι νάναι... ακόμη και με σαπούνι ελαιολάδου.
Αλλά οι αφροί είναι και ακριβοί και δεν κάνουν και δουλειά.
Η πιο ήπια μηχανή που έχω είναι η V3A, που μάλλον δεν κάνει για αρχάριο :p
Εκτός αν προσπαθήσεις με κάτι προπολεμικές (κυριολεκτικά) που έχω. :flipout:

Πειραιά είναι ο Wellshaved αλλά δεν ξέρω αν ανοίγει το φυσικό κατάστημα για να πας από εκεί, λόγω κορονοϊού.
Από εκεί μπορείς να χτυπήσεις μία Lord L6 κάπου στα 12 ή αν θέλεις κάποια σοβαρή, μία Merkur 34C κάπου στα 40.
Οι λεπίδες πάνε κατά μέσο όρο 1 οι πέντε, δώσε 6-7 ευρώ να πάρεις διάφορες να δοκιμάσεις. (Astra πράσινες/μπλε, Wilkinson, ότι σου γυαλίσει από Gillette).
Πάρε και ένα Floid after shave να δεις τι διαφορά έχουν αυτά από τα σκουπίδια που πουλάνε στο super market και έκλεισες.
Μετά θα θέλεις 0.30 με 0.50 το μήνα για λεπίδες...

To after shave της Clinic που εχω κανει 30 ευρωπουλα!!!!!
Τες παντων ο wellshaved ειναι κλειστος και δεχεται μονο ιντερνετικα...ακυρον αυτος.
Πηγα μεχρι το Χοντο και πηρα μια Wilkinson classic που ειχε ,μαζι με κατι ξυραφακια στα 13 ευρω και ενα κουτακι Astor κοκκινα που πανω γραφουν BIC !!!!!!
Θα κανω δοκιμες και με τα δυο ξυραφακια και βλεπουμε.
Ευχαριστιες!!

Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Ελα απο το γραφείο να σου δώσω και Bic και Αστορ που έχω μπολικα πακετάκια για τις δοκιμες σου και εγω περιμένω να μαζεψω απορίες να πάω απο Μιχαλη ....

Αφρο δεν εχω καταφέρει να κάνω της προκοπής με 2 πινελα , μαλλον θα καταφυγω και εγω αν κουραστώ στο Noxzema που εχω και αφρο και aftrer

Να κανονίσουμε ένα εκπαιδευτικό Σάββατο. :p
Πως δεν κατάφερες βρε να κάνεις αφρό;
Μουλιάζεις το πινέλο για κανένα πεντάλεπτο.
Γυρίζεις το πινέλο στο σαπούνι για μισό λεπτό.
Σβουρίζεις μέσα σε κεσεδάκι/μπολάκι/whatever το πινέλο σου προσθέτοντας νερό και είσαι έτοιμος.

Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Εγώ από μπετά ξέρω , βαψίματα κλπ., θέλω σεμινάριο σίγουρα πρίν φυγουν απο το μπαλκόνι ... και δεν τα έχω πληρώσει και εγώ :Banane0:

Κωστη μου υπεδειξε ο Μάικ μια κρεμα που ειναι για ξυρισμα χωρις πινελο https://www.skroutz.gr/s/17926128/Lucky-Tiger-Molle-Brushless-Shaving-Cream-340gr.html
Επειδη σιχαινομαι τις διαδικτυακες αγορες ,αν μπορεις παρτην δοκιμασε την και σου δινω τα λεφτα.
Αν σου αρεσει παιρνεις και συ μια....αν ειναι μαπα το καρπουζι θα την βαλω στα λαστιχα του αυτοκινητου για να μην...σκανε:firstprize:

Και ο Ναθ έχει πάρει αυτή την κρέμα.
Η Lucky tiger πουλάει τα προϊόντα της σε κουβάδες για κάποιο λόγο...

Μιχαλιο την επομενη φορα που θα βρεθουμε ελα με την μηχανη σου και α...αξυριστος να σου φερω να δοκιμασεις. Αμα εχεις και ταπερ σου βαζω κανα τρικιλο :firstprize: