Παραδοσιακό ξύρισμα

Καλα κατσε να μπω στα πριονια να σας τα κανω εγω ολα ξερεις τι.....

Που αντι να πατε σε εναν μαραγκο καθεσετε και ταλαιπωριεστε :D

ΥΓ

Αφου ρε ειναι βιαστικοι. Νομιζουν οτι με feather θα ξεκινησουν αναιμακτα.

Εμεις λαλακες ειμαστε που πηγαμε λαου λαου ? Με το φοβο περνας την λεπιδα :ADFADF1:

ΥΓ2

Και στο κατω κατω αυτοι που πουλανε τα αιμοστατικα κλεφτες θα γινουν ?

Κανουν θαυματα !!

Σαφως καλυτερο ξυρισμα με τα feather ,ενα μικρο κοψιματακι (μαλλον απο δικο μου σφαλμα), αλλα διαβασα οτι παραπανω απο τρια ξυρισματα δεν φτουραει.
Την αλλη φορα με wilkinson και βλεπουμε.
Επισης θα δοκιμασω και με την μηχανη της wilkinson, να δω μπας και με βολεψει καλυτερα απο την merkur, που ειναι παρα πολυ μικρη ρε φιλε!!!!

Μιχαλη ενα κοψιματακι ισον κανενα για αρχαριο αλλα και προχωρημενο.

Να θυμασαι οτι θα κοπεις οταν ξεψαρωσεις και νομιζεις οτι "το εχεις" και βασικα πιεσεις αντι να τσουλησεις.....

Εγω το πολυ στα 3 ξυρισματα γεια σας η λεπιδα....

Επισης το μεγεθος αλλα και το βαρος της λαβης της μηχανης παιζουν ρολο μεγαλο. Αλλιως ζυγιζει στο χερι μου το μικρουλι η Fatip του ΜΙχαλη και αλλιως η custom λαβη με περισσοτερο βαρος που εβαλα στις κεφαλες μου.

Πρεπει να κανεις δοκιμες για να δεις τι σου παει και εδω.

Δυστυχώς και οι μπλε Astra είναι ΓΤΠ.
Ξυριστικα Πέμπτη πρωί και σήμερα εχω γενειάδα:grandpa:
Την έννοια του βαθέως, ακόμη την ψάχνω.

Κάτσε ρε φιλαράκι, ακόμη δεν ξεκίνησες θες να μου κάνεις και drifting!
Για βαθύ ξύρισμα (πρόσωπο γυαλί) θα πρέπει να περιμένεις να στρώσει το χέρι σου και να πας και κόντρα.
Λεπίδες υπάρχουν εκατοντάδες. Όχι ότι είναι ανάγκη να τις δοκιμάσεις όλες αλλά καμιά δεκαριά κλασσικές σίγουρα.

@Tzimisce

Λέγε, να πυροβολήσω;

Επίσης, για μετά τίποτα έχουμε; Aftershave κλπ,

Μια χαρά είσαι.
H Soap Commander έχει και το ανάλογο balm/after shave και είναι πολύ καλό. Γιατί δεν το χτυπάς;

Δεν ειναι πιο μπελαλιδικη αυτη η rockwell να αλλαζεις ρυθμιση σε σχεση με μια merkur futur ? Eχουν μεγαλη διαφορα στην τιμη η θεωρειται καλυτερη ?

Η Rockwell δεν έχει καμία σχέση με την Futur.
Είναι πολύ mild μηχανή που δεν νομίζω ότι μπορεί άνθρωπος να καταφέρει να κοπεί σε ρύθμιση κάτω του 4-5.
Αφού την μάθεις, χώνεις μόνιμα το 5 ή το 6 και ξυρίζεσαι.
Σκέψου ότι το 6 στη Rockwell είναι περίπου το 2-2.5 στη Futur.
Γενικά δεν συγκρίνουμε Rockwell με Merkur. Ντροπής πράγματα! :flipout:

Επισης πολυ καλο το συνθετικο πινελο ωμεγα, πρακτικο, αλλα στο δευτερο περασμα αφρου, αφου εχεις κανει το πρωτο περασμα με τη μηχανη, αισθανεσαι την πλαστικουρα και ενα ελαφρυ γδαρσιμο οποτε θα επιμεινω για ασβο και ας ειναι πιο μπελαλιδικος στη χρηση.

Σε συνθετικά η Omega δεν λέει τίποτα, εκτός από την σειρά Evo που έβγαλε τώρα. Αλλά εκεί μιλάμε για ακριβά πινέλα.
Σε φτηνά, πας σε Yaqi και αν θέλεις κάτι καλύτερο, στο Trafalgar T2 της Simpsons.

Αν ήμουν διαχειριστής θα τους έριχνα μόνιμο ban, έχουν πάρει στο λαιμό τους κόσμο και κοσμάκη εδώ μέσα... Ποτάμι ρέει το αίμα... :flipout:

Ποιος κόπηκε;

Σαφως καλυτερο ξυρισμα με τα feather ,ενα μικρο κοψιματακι (μαλλον απο δικο μου σφαλμα), αλλα διαβασα οτι παραπανω απο τρια ξυρισματα δεν φτουραει.

Νάτος! :flybye:

Με δύο περάσματα φτουράει και παραπάνω. Λογικά πάει στα 5 ξυρίσματα.
Αλλά ok, 0.40 το ένα πάει ρε φίλε, και αν πάρεις κατοστάδα θα σου πάει στα 0.25 - 0.30 .

Wilkinson μην δοκιμάσεις καν, δεν έχεις την εμπειρία, θα σε τραβάει σαν τρελό.

Επισης θα δοκιμασω και με την μηχανη της wilkinson, να δω μπας και με βολεψει καλυτερα απο την merkur, που ειναι παρα πολυ μικρη ρε φιλε!!!!

Μπιζουδάκι είναι!
Η 34C είναι μεγάλος δάσκαλος! Μαθαίνεις να μην πιέζεις, να κρατάς γωνία και φυσικά με το μικρό handle μαθαίνεις από που να κρατήσεις τη μηχανή.
Τα δύο δάχτυλα τα βάζεις κάτω από την κεφαλή, εκεί που ισορροπεί και με το μικρό δάχτυλο κρατάς σταθερή την κλίση!

τι του λες ρε συ να κανει δαχτυλοακροβασιες ο Ντειβιντ Κοπερφιλντ ειναι ?

Ας παρει ενα φτυαρι εκει καμια λαβη 10 ποντους 100 γραμμαρια , αντρες ειμαστε :flipout:

E πως θα μάθει ωρέ; Με γιαταγάνι; :D
Να του δώσω καμιά blackbird να μην παραπονεθεί ξανά για το βάθος του ξυρίσματος!

Re: Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Να πυροβολήσεις, αλλά πρός τη σωστή μεριά... Πρός Μιχάλη και Ναθ μεριά...
Αν ήμουν διαχειριστής θα τους έριχνα μόνιμο ban, έχουν πάρει στο λαιμό τους κόσμο και κοσμάκη εδώ μέσα... Ποτάμι ρέει το αίμα... :flipout:

E μα...

ιασωνα αυτα τα μαγαζια ΟΛΑ εχουν κατι αιμοστατικα στικ ρε συ που κανουν ΘΑΥΜΑΤΑ.

κοστος κανα δολλαριο δυο το πολυ......μπες και ψαχτο αμεσα σαν μολυβακι ειναι .

Ο maggards απαντάει αμέσως,φτάνει φυσικά να είναι εκεί.
Με την rockwell, άδικα το πήρες πάντως.
Ούτε επίτηδες δεν μπορείς να κοπείς σε ρυθμίσεις κάτω από το 4

Ο maggards απαντάει αμέσως,φτάνει φυσικά να είναι εκεί.
Με την rockwell, άδικα το πήρες πάντως.
Ούτε επίτηδες δεν μπορείς να κοπείς σε ρυθμίσεις κάτω από το 4

Όντως ο μπαγάσας απάντησε μέσα στη μία ώρα. Άντε να δούμε τι θα δούμε.

Καλημερες.
Εγω ακόμα να το πάρω απόφαση να κόψω το μουσι.
Διαβάζω με προσοχή παντος εδω.
Εχω ερωτήματα γιατί προτείνετε οι περισσότεροι σαπούνι και οχι κρεμα;
Ειχα παει στον μπαρμπερη μου για φτιάξιμο μούσι και μαλλί.
Ειχαμε πιάσει κουβέντα του έλεγα πρέπει να κόψω το μουσι, διότι το δέρμα εχει κουραστεί είναι κόκκινο από μέσα συν παρολου τα μουσολαδα και τις κρέμες εχω έντονη ξηροδερμια.

Συζητάγαμε, του έλεγα για παραδοσιακό ξύρισμα εκείνος μου πρότεινε κρέμα ξυρίσματος και οχι σαπούνι που δεν ενυδατώνει το δέρμα συν το τραβάει.
Μπορεί να πρότεινε την κρέμα λόγου την κατάσταση του δέρματος μου.

Εχω μετα κάτι προβληματισμούς που διαβάζω εδώ λέτε οτι πρέπει να ξυριζομαστε με διαφορετικές γωνίες.
Οταν ξυριζομουν παλιά με ζιλετ απλη την ευαίσθητη λογου εχω και θυλακιτιδα ξυριζομουν με την φορά της τρίχας ποτέ κόντρα εξάλλου δεν εχω σκληρη τρίχα και βγαίνει πολύ αργά.

Κρέμες υπάρχουν πολύ καλές, όπως και σαπούνια. Απλά πολλοί παραγωγοί φτιάχνουν τα καλύτερά τους προϊόντα αποκλειστικά σε σαπούνια (π.χ. δεν υπάρχει κρέμα MdC), γι' αυτό ακούς κυρίως για σαπούνια. Υπάρχουν όμως και πάρα πολύ καλές κρέμες.

Τώρα αυτό που είπε ο μπαρμπέρης, sorry, μου φαίνεται μια βλακεία και μισή. Μιλώντας πάντα για ποιοτικό σαπούνι, αν κάνεις σωστό αφρό δύσκολο να μην έχεις βαθιά ενυδάτωση ή να σε τραβάει το δέρμα σου. Εξαρτάται φυσικά και απ' τον τύπο του δέρματος, αλλά πρώτη φορά ακούω για δέρμα που του ταιριάζουν οι κρέμες μόνο και όχι τα σαπούνια. Να πεις ότι έχεις ερεθισμό με κάποιο συγκεκριμένο σαπούνι, ναι φυσικά και μπορεί να έχεις (όπως και με κάποια κρέμα), αν π.χ. είσαι αλλεργικός σε κάποιο συστατικό του. Αλλά έτσι γενικά κι αόριστα δε νομίζω.

Ρε Ναθ, εκεί στο νούμερο 4 που είναι μεταξύ του Semogue και του Owners Club, ένα μικρό εγκεφαλικό κύτταρο εκεί πίσω έκανε pop και πέθανε...
Semogue Owners Club λέγεται η εταιρία, απλά είναι δύο πινέλα της ίδιας εταιρίας. :flipout:
Και όχι, αν μιλάμε για χοίρο, η Omega είναι η top εταιρία.

Καλημερες.
Συζητάγαμε, του έλεγα για παραδοσιακό ξύρισμα εκείνος μου πρότεινε κρέμα ξυρίσματος και οχι σαπούνι που δεν ενυδατώνει το δέρμα συν το τραβάει.
Μπορεί να πρότεινε την κρέμα λόγου την κατάσταση του δέρματος μου.

Wha?
Πάρε του δώρο μία κρέμα Proraso single blade να δούμε αν οι κρέμες ενυδατώνουν καλύτερα. :flipout:
Η διαφορά της κρέμας από το σαπούνι είναι το ότι η κρέμα είναι πιο εύκολη για χρήση στην αρχή.
Ξέρεις ότι θα βάλεις τόση κρέμα (ένα αμύγδαλο π.χ.), τόσο νερό, θα ανακατέψεις με το πινέλο και θα βγάλεις τον ίδιο αφρό σε τόση ώρα.
Με το σαπούνι θέλεις περισσότερη εμπειρία που μόνο εσύ μπορείς να αποκτήσεις.
Γιατί αν σου πω, φόρτωσε για μισό λεπτό και θα είσαι εντάξει και εγώ κάνω 4 σβούρες το δευτερόλεπτο με χοίρο που είναι σκληρός και εσύ 2 σβούρες με silvertip που είναι το πιο μαλακό πινέλο, μόνο ίδια μαρέγκα δεν θα βγάλουμε. :p
Το πόσο θα στεγνώσει το πρόσωπο είναι θέμα νερού.
Σε καλές κρέμες δεν έχεις πολλές επιλογές. Πολύ καλή είναι η Ach Britto Lavanda στα 5 , οι Arko κάπου στο 1 και μετά, από Αμερική αυτές της Cattie's Bubbles.
Σε σαπούνια, όσα θέλεις. :D

Εχω μετα κάτι προβληματισμούς που διαβάζω εδώ λέτε οτι πρέπει να ξυριζομαστε με διαφορετικές γωνίες.
Οταν ξυριζομουν παλιά με ζιλετ απλη την ευαίσθητη λογου εχω και θυλακιτιδα ξυριζομουν με την φορά της τρίχας ποτέ κόντρα εξάλλου δεν εχω σκληρη τρίχα και βγαίνει πολύ αργά.

Το δέρμα σου θα στρώσει σε λιγότερο από μήνα.
Σκέψου ότι με τα πενταλέπιδα έχεις δύο λεπίδες που δεν κόβουν αλλά τραβάνε την τρίχα για να την κόψει το επόμενο από αυτά.
Και η επαναφορά της τρίχας δεν είναι πάντα σωστή, κάποιες φορές μπαίνει κάτω από το δέρμα.
Με το μονό ξυράφι, κόβεις την τρίχα στην επιφάνεια του δέρματος χωρίς να την τραβάς.
Επειδή οι τρίχες δεν βγαίνουν από το δέρμα με την ίδια φορά και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν έχεις κάνει mapping στο πρόσωπό σου για το πως βγαίνουν οι τρίχες, άλλες τις έπαιρνες με την φορά τους, άλλες από το πλάι, άλλες κόντρα.
Για αυτό λέμε ότι θέλουμε διαφορετικές γωνίες για να κάνουμε βαθύ ξύρισμα.
Το μονό ξυράφι δεν θα τεντώσει την τρίχα για να την κόψει.
Και ναι, έκανες κόντρα με τα άλλα ξυράφια, απλά δεν το ήξερες.

Το δέρμα σου θα στρώσει σε λιγότερο από μήνα.
Σκέψου ότι με τα πενταλέπιδα έχεις δύο λεπίδες που δεν κόβουν αλλά τραβάνε την τρίχα για να την κόψει το επόμενο από αυτά.
Και η επαναφορά της τρίχας δεν είναι πάντα σωστή, κάποιες φορές μπαίνει κάτω από το δέρμα.
Με το μονό ξυράφι, κόβεις την τρίχα στην επιφάνεια του δέρματος χωρίς να την τραβάς.
Επειδή οι τρίχες δεν βγαίνουν από το δέρμα με την ίδια φορά και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν έχεις κάνει mapping στο πρόσωπό σου για το πως βγαίνουν οι τρίχες, άλλες τις έπαιρνες με την φορά τους, άλλες από το πλάι, άλλες κόντρα.
Για αυτό λέμε ότι θέλουμε διαφορετικές γωνίες για να κάνουμε βαθύ ξύρισμα.
Το μονό ξυράφι δεν θα τεντώσει την τρίχα για να την κόψει.
Και ναι, έκανες κόντρα με τα άλλα ξυράφια, απλά δεν το ήξερες.[/QUOTE]
Λες βρε μιχαλη; για να το λες κατι ξέρεις παραπάνω οτι εκοβα κοντρα χωρίς να το ξέρω.
Ναι επειδη εχω θυλακιτιδα τότε ο δερματολόγος μου, ειχε προτείνει το ζιλετ το απλο χωρίς ξέρεις χωρίς να έχει αυτό το πλαστικό που ανασηκωνει την τρίχα για βαθυ ξύρισμα μου το ειχε απαγορέψει.
Διότι οι τρίχες γυρναγαν προς τα μέσα και είχα πάθει αρκετές ζημιές.
Αντε να δουμε ποτέ θα το παρω απόφαση να κόψω το μούσι ολο το λέω αλλα δεν μου πάει η καρδιά, δεν μπορώ να με φανταστώ κιόλας χωρίς.

Στατιστικά, προς τα κάτω πάνε οι τρίχες μόνο κάτω από τις φαβορίτες και κάτω από το πηγούνι μόνο.
Συνήθως στα υπόλοιπα σημεία πάνε προς τα πλάγια ή διαγώνια.
Σε κάποιους υπάρχουν σημεία στο λαιμό που πάνε προς τα πάνω. Αυτό σημαίνει ότι όταν πας προς τα κάτω, τα παίρνεις πρακτικά κόντρα στο πρώτο πέρασμα! :D