Παραδοσιακό ξύρισμα

Οι Bic είναι γαλλικές με χώρα κατασκευής Ελλάδα.
Και είναι πολύ καλές!
Μου κάνει εντύπωση που δεν κόβουν οι permasharp!
Και η 34c είναι από τις μηχανές που ξυρίζουν. Δεν είναι Edwin jagger 89!
Άβυσσος... :flipout:

Ευρέθη ο ένοχος μάλλον!
Σημερις μηχανή Wilkinson και permasharp, όλα μια χαρά.
Και τα κοψιματακια μου είχα και με 1,5 πέρασμα ωραιότατο ξύρισμα.:operator:
Προφανώς είναι αδύνατο, προς το παρόν, να συνηθίσω την merkur.
Θα παω να χτυπήσω και μια mule ή timor με μακρύ στέλεχος και να κρατήσω την merkur για το εξοχικό.
Για ρίχτε καμμία ιδέα ,εκτός από αυτές τις δύο?

Θες κάτι πιο επιθετικό σε σχέση με τη Merkur αν κατάλαβα καλά; Από εμένα Parker open ή closed comb. Η δεύτερη πιο επιθετική αλλά αμφότερες αποτελεσματικότατες και ηπιότερες της R41. Ένταξει η Muehle κάνει φοβερά ξυρίσματα μόλις τη συνηθίσεις αλλά αφενώς δεν είναι για κάθε μέρα, αφετέρου συνεχώς είσαι στην τσίτα γιατί με λίγη απροσεξία κόβεσαι για πλάκα.

Δεν ξέρω και για τι budget μιλάς βέβαια, αν θες να τα σκάσεις εδώ είμαστε να σου πούμε κι άλλες προτάσεις.

Πιο πολλες φορες εχω κοπει με την Maggards V3A (κλειστης χτενας) παρα με την R41 ( ημιανοιχτης χτενας)

Νομιζω πως ειναι μυθος η επικινδυνοτητα αυτης της μηχανης. Ολα μου τα ξυρισματα με αυτην ειναι απολαυση.

Ξυριζομαι ομως καθε 3 ημερες περιπου.

Δυο φορές την εβδομάδα ξυρίζομαι .
Μπάτζετ κανα πενηντάρικο.
Να πάρω καμμία φτηνή feather λέτε?

Εμένα πάλι που μ' αρέσουν οι επιθετικές μηχανές (κι εγώ ανά 3-5 μέρες ξυρίζομαι) με την R41 κάνω μεν πολύ βαθιά ξυρίσματα αλλά είμαι και λίγο στην τσίτα, δεν το ευχαριστιέμαι όσο με άλλες. Με λίγη απροσεξία άνετα κόβομαι. Γι' αυτό μ' αρέσει πολύ π.χ. η Blackbird - ίδια αποτελεσματικότητα με τη μισή προσοχή. Εννοείται περί ορέξεως κτλ. κτλ., δε σημαίνει επειδή για μένα είναι έτσι ότι το ίδιο ισχύει για όλους (ήδη ο Kosh π.χ. τη νιώθει πολύ πιο άνετη).

Σε κάθε περίπτωση με 50άρικο παίρνεις πολύ καλή μηχανή. Η Feather πάντως (διορθώστε με αν κάνω λάθος γιατί δεν την έχω) πρέπει να είναι αρκετά ήπια. Όχι ότι είναι κακό αυτό απλά να το γνωρίζεις.

Δεδομένου ότι είμαι απρόσεκτος και τρέμουν και λίγο τα χέρια μου ξεχνάω την mule.
Όποτε έχουμε
Parker
Fatip
Blackbird (δεν τις βρισκω Ελλαδα)
Timor (οχι??)
Άλλη?

Η Blackbird πάει πολύ πάνω από 50άρικο... Εγώ είπα μια γνώμη για τις Parker, περίμενε ν' ακούσεις μερικούς ακόμα. Α στα χρήματα αυτά είναι και η Rockwell 6c που πρέπει να'ναι super επιλογή, έχει αναφερθεί πολλάκις μέσα στο thread (και πρόσφατα).

Δεδομένου ότι είμαι απρόσεκτος και τρέμουν και λίγο τα χέρια μου ξεχνάω την mule.
Όποτε έχουμε
Parker
Fatip
Blackbird (δεν τις βρισκω Ελλαδα)
Timor (οχι??)
Άλλη?

Την Fatip την έχω, αλλά έχει ακόμη πιο μικρό handle από την 34C!
Αν θέλεις πέρνα να σου τη δώσω να τη δοκιμάσεις.
Σίγουρα θα σε ξυρίσει.
Timor, σίγουρα όχι, οπότε μένει μία κλειστή Parker.

Blackbird έχω, αλλά θέλεις κάτι παραπάνω από 50 .

Γύρω στα 300 παραπάνω δηλαδή... :vroam:
Άντε, χωρίς τη βάση της, από Maggards που θα γλυτώσει το τελωνείο να σου πάει κανένα 200άρι;
Το ότι θα σε ξυρίσει είναι το μόνο σίγουρο. Αυτή θα σε φτάσει κόκκαλο. Με την εμπειρία που έχεις δεν ξέρω αν θα την αντέξεις. :flipout:

Ρε Μιχαλη αστον να την παρει τον ανθρωπο.:BDGBGDB55:

Εμεις απο απο θα αγορασουμε χωμα μεταχειρισμενη δηλαδη ? :flipout:

υγ

Η φατιπ οντως εχει μικρη λαβη παντως. ηταν το μονο της αρνητικο.

Κεφαλη μονον δεν βγηκε ποτε ε ?

Merkur Progress και την ρυθμιζεις οπως εσυ θελεις.
Καλυπτει ολα τα γουστα. Και μαλλον δεν θα χρειαστεις αλλη μηχανη.

ΥΓ Την φατιπ δεν τη προτεινω γιατι ειναι η αιματηρη εκδοση της R41.
Η R41 με στοιχειωδη προσοχη ειναι απολυτως ασφαλης, αλλα δεν κανει
για καθημερινο ξυρισμα. (Καθε 3 μερες ειναι καλα)

ΥΓ 2 Η feather popular ειναι χειροτερη και απο την 34c.
Ενα πραγμα σαν πλαστικο να πουμε.
(Και την περιμενα ενα μηνα απο την Ιαπωνια)

Εγω εχω βρει την υγεια μου με τη μερκουρ φουτουρ παντως... το καλοκαιρι σε συγκριτικες δοκιμες με την μερκουρ 34C ηταν φανερα πιο αποτελεσματικη σε γενια 5 ημερων και πανω... το αποτελεσμα το ιδιο, αλλα... με τη φουτουρ το ευχαριστιεσαι πιο πολυ (αλλο βαρος, αλλη αισθηση, ηχος κτλ) ενω με την 34 συγχωρουνται ολα σου τα λαθη...

Βεβαια, καμμια δεν συγκρινεται με τη μπισμαρκ, αν και εκει ακομα παλευω με την τεχνικη, τις λαβες και τις... χαρακιες σε ασχετα σημεια επειδη δεν βλεπω καλα που ακουμπαει καθε φορα.... :drummer:

Οποτε, αφου αργα η γρηγορα εκει θα καταληξετε ολοι.... καντε το μια ωρα αρχυτερα...:BDGBGDB55:

Καλη η φουτουρ αλλα η progress νομιζω οτι ειναι πιο κλασικη και πιο φιλικη στους
νεους χρηστες. Φανταστειτε οτι η παραγωγη της συνεχιζεται απο το 1955 εως σημερα.

Στο μεταξυ ολα οσα προτεινουμε ειναι πανω στο δικο μας δερμα και μορφολογια.

Για καποιον αλλον μπορει ναναι εντελως κοντρα η φαση με τον καθε εξοπλισμο. Για αυτο παντα λεμε δοκιμασε και προχωρα αλλου αν δεν σου κανει, αργα ή γρηγορα θα πετυχεις τον εξοπλισμο που σου παει γαντι.

Πχ δοκιμασα στην R41 τις Gillete 7 edgesharp και ηταν θεικες σε αντιθεση με την V3a

Καλά ωρέ παλικάρια....εκτος της r41 αλλη muhle δεν υπαρχει να μου προτείνετε?
R106 R108 ?
Και να παρω και μια parker 29L και στο 60αρι να εχω δύο μηχανές!

Να σου προτεινουμε να ξεπαραδιαζεσαι ενω με 20 ευρω συν μια λαβη παιρνεις την R41 που νομοτελειακα εκει θα καταληξεις ? :flipout:

Δεν τα κανουν αυτα οι φιλοι.

Ελα να σου δανεισω R41 παρε και την fatip του Μιχαλη να δεις διαφορες και μετα αποφασιζεις που θα πεταξεις λεφτα τσαμπα :D