Παραδοσιακό ξύρισμα

Ηρθε το δεμα απο τον Αμερικάνο.
Γρήγορα ήρθανε δεν το περίμενα και με την κατάσταση στην Αμερική με τον κοροναιο.
Βρε μιχαλη τι σαπουναρα είναι αυτή; τι μυρωδιά απίστευτη.
Μουλιασα το πινέλο.
Σάββατο έχει κουρεμα το πρωί και οταν γυρισω σπιτι ξυριζομαι μετά απο 6 χρόνια.
Δεν ξυριστηκα τελικά εχθές, απλα έκανα τριμαρισμα με την κουρευτικη μηχανη στο μουσι, ώστε το Σάββατο να πέσει το ξυράφι

Εγω εχω βρει την υγεια μου με τη μερκουρ φουτουρ παντως... το καλοκαιρι σε συγκριτικες δοκιμες με την μερκουρ 34C ηταν φανερα πιο αποτελεσματικη σε γενια 5 ημερων και πανω... το αποτελεσμα το ιδιο, αλλα... με τη φουτουρ το ευχαριστιεσαι πιο πολυ (αλλο βαρος, αλλη αισθηση, ηχος κτλ) ενω με την 34 συγχωρουνται ολα σου τα λαθη...

Ε ναι... Η 34C είναι σαν να λέμε η Futur στο 1. :D
Να μη σου πω και πιο κάτω.
Το μαχαίρι είναι άλλο τερατάκι...

Καλά ωρέ παλικάρια....εκτος της r41 αλλη muhle δεν υπαρχει να μου προτείνετε?

E, αφού ρε φίλε δεν σε ξύρισε η 34C, θα πας πάλι σε mild μηχανή;
Με την R41 θα κάνεις ένα πέρασμα και θα είσαι μια χαρά.
Απλά θέλει σεβασμό γιατί αν μου πας κόντρα με R41 και πιέσεις...

Εγώ πάντως την έχω συνδυάσει μ' αυτή τη λαβή που είναι η αγαπημένη μου:

Η Rosegold είναι έρωτας! Αν δεν είχα την Blackbird σε αυτή θα πήγαινα!

Βρε μιχαλη τι σαπουναρα είναι αυτή; τι μυρωδιά απίστευτη.
Μουλιασα το πινέλο.

Άντε, καλορίζικα!
Η Soap Commander είναι από τις πιο ασφαλείς εταιρίες στα αρώματα.
Βέβαια δεν ξέρω αν έχει κρατήσει την ίδια ποιότητα με τότε που τα έφτιαχνε με τον άνδρα της.
Αυτός την κεράτωσε και αυτή κράτησε τα σαπούνια του. :D
Τα αρώματα είναι μία από τις διαφορές αυτού του ξυρίσματος σε σχέση με αυτό με τον αφρό.

Πλύνε το πινέλο να φύγει ότι σκόνη μπορεί να έχει πέσει πάνω του.
Μετά, πριν ξυριστείς, άσε το ένα λεπτό σε ζεστό νεράκι να ανοίξει.
Κάνε και μερικά τεστ στο χέρι σου με το σαπούνι να δεις πως θα βγάλεις καλό αφρό!
Μην κάνεις πειράματα στο ξύρισμα.

Τελικά θα πάρω την r41 και το πολύ-πολύ αν δεν με βολέψει και αυτή, να την έχω "σουβενίρ "!
Αύριο πάω να την πάρω.

Το να μην σε ξυρίσει δεν παίζει.
Το να σου κάνει κοψίματα αν την πάρεις αψήφιστα είναι το μόνο σίγουρο.

Πάρε με την R41 και λεπίδες Voskhod. Θα με θυμηθείς.

Και ακολουθείς κατά γράμμα τα εξής:

1) Πας με τέτοια κλίση που να ακουμπάς το top plate. Αν πας με το κάτω θα σε γδέρνει και δεν θα ευχαριστηθείς το ξύρισμα.
2) Την βρέχεις συνέχεια! ΤΡΟΜΕΡΗ μηχανή, αλλά η επικάλυψη που έχει πρέπει να είναι βρεγμένη για να γλιστράει.

Α.... και έλεγα να παρω κανα astra πάλι, που δεν κοβει,μπας και σώσω κάνα...φιλέτο:firstprize:

Μπα δεν χρειάζεται βρεξιμο...θα βάλω την lucky tiger που είναι σαν γράσσο:flipout:

Να σε πω .
Την ....μακρυκανη θα πάρω.
Το ίδιο δεν είναι με την αλλη?

Μιχαλη.

Δεν παιζει αυτο που λες. Οτι και να βαλεις και γρασσο η R41 ΘΑ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩ ΣΤΙΒΑΔΑ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΟΥ . :flipout:

Θα το καταλαβεις και μονος σου βασικα οτι θελει βρεξιμο. δεν ειναι ενοχλητικο ισα ισα σου γλυτωνει και την επαναληψη χωρις σαπουνι.

Ποια ειναι η μακρυκαννη ? καριοφιλι θα παρεις ρε ?

υγ

ξεχνα τις αστρα, αυτες πουσουπε ο ΜΙχαλης ειναι οι καλυτερες που εχουν κατσει και στο δικο μου δερμα.

Εναλλακτικα οι Gillete Nacet ή Gillete 7 edgesharpe(κιτρινο κουτι)

Μήπως λες τη Grante; Σε κάθε περίπτωση ίδια κεφαλή έχουν. Άκου να δεις όμως, είναι πολύ καλύτερα να πάρεις την κεφαλή μόνο (20 ευρώ) με κάποια λαβή από ανοξείδωτο χάλυβα. Π.χ. εμένα μ' αρέσει η iKon OSS (28 ευρώ) αλλά υπάρχουν ένα σωρό επιλογές. Σε σχέση με τη Grante (46 ευρώ) σου βγαίνει τα ίδια πάνω κάτω αλλά πολύ καλύτερη συνολικά μηχανή. Η μαμίσια της Muhle ποτέ δε μου άρεσε, πολύ ελαφριά και γλιστράει και αρκετά.

Ναι την grande λεω.
Καλή η λύση που προτείνεις, αλλά το μαγαζί δεν έχει σκέτη την κεφαλη.
Οπότε την αγοράζω έτσι και αργότερα βλέπουμε.

Μολις ξυριστηκα, απλά σοκ με το νέο πρόσωπο.
Λοιπόν τελικά έγραψα λάθος μπερδεύτηκα είχα πάρει σαπούνι όχι το faena αλλα το Saponificio Varesino το tundra artica.
Απίστευτο σαπούνι, φοβερή μυρωδιά, δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να κάνω αφρό και γέμισμα στο πινέλο.

Την rockweel την εβαλα στην θέση 2 για αρχή, χρησιμοποίησα ξυράφι astra blue.
Δεν κοπηκα πουθενά παρολου που ειχα τρίχα αρκετή τα πηρε με το πρώτο πέρασμα, έκανα δύο περάσματα ενα με την φορά της τρίχας και ενα σταυρωτο οπως λεει στα βιντεακια ο σταροβας, κόντρα δεν έκανα ποτε δεν έκανα εξάλλου οταν ξυριζομουν.

Θα δοκιμασω ολα τα ξυραφάκια που έχω πάρει στην θέση 2 μετά θα δοκιμάσω και θέση 3.

Κλαψψ παει το μουσι, θα αργήσω να συνηθισω το νέο πρόσωπο.
Οπως ειπα όμως ηταν θέμα πλέον δερματικο, καποια στιγμή στο μέλλον θα ξανα αφήσω όταν βαρεθώ να ξυριζομαι ααχαχ

ρε σεις, τι βάλατε το παιδί και έκανε με τα ξυριστικά σας;;
μου εστειλε φωτό της νέας μάπας του κ τρόμαξα!!
χα χα χα!!!
Δ, κρύψου κάπου και βγες όταν ξαναβγεί το μούσι.....

ρε σεις, τι βάλατε το παιδί και έκανε με τα ξυριστικά σας;;
μου εστειλε φωτό της νέας μάπας του κ τρόμαξα!!
χα χα χα!!!
Δ, κρύψου κάπου και βγες όταν ξαναβγεί το μούσι.....
Εγω να δεις τι σοκ έχω πάθει.
Αλλα ήταν απαραίτητο το είπα το δέρμα απο κάτω ήταν πολύ ερεθισμένο πλέον και δεν επανερχόταν.

Μην αρχισεις και ξυριζεσαι τωρα καθε μερα....ασε να ηρεμησει λιγο το δερμα απο το πολιτισμικο σοκ που επαθε μετα απο τοσα χρονια και σιγα σιγα....

υγ

αν ξαναφησεις τριχα να μου τρυπησεις την μυτη αν σου παει καλα .

Μην αρχισεις και ξυριζεσαι τωρα καθε μερα....ασε να ηρεμησει λιγο το δερμα απο το πολιτισμικο σοκ που επαθε μετα απο τοσα χρονια και σιγα σιγα....

υγ

αν ξαναφησεις τριχα να μου τρυπησεις την μυτη αν σου παει καλα .

Ναι το ειχα σκοπό αυτό λέω για αρχή να το παω κάθε τρεις η δυο ημέρες το ξύρισμα

Συστατικά: Water \ Aqua \ Eau, Alat Denat., Aloe Barbadensis Leaf Juice, Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Extract, Diethylhexyl Malate, C12-15 Alkyl Benzoate, Ppg-26 Oleate, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almondea) Extract, Altha (Marshmallow) Εκχύλισμα ρίζας, Disodium Cocoamphodiacetate, Phospholipids, Bisabolol, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Dimethicone, Acrylates / C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Isododecane, Myreth-3-Myylate Witch Hazel) Εκχύλισμα, Carbomer, Triethanolamine, Xanthan Gum, Trisodium Edta, Phenoxyethanol, Chlorphenesin <ILN40968>

Αυτά είναι τα συστατικά του after shave της clinique, που χρησιμοποιώ.
Βλέπετε κανένα συστατικό που να είναι αλκοόλ με "κρυμμένο " ονομα?
Σήμερα μαζί με την Muhle πήρα και ενα aftershave της speick, που νόμιζα ότι ήταν balm αλλά ήταν τελικά lotion.
Χρόνια τώρα χρησιμοποιώ το clinique αλλά το θεωρώ απαράδεκτα ακριβό.
Βέβαια τον τελευταίο καιρό φροντίζω να το παίρνω όταν έχει 50% έκπτωση, οπότε κάπως το καταπίνεις.
Και το παίρνω γιατί δεν έχει αλκοόλ.
Ψάχνοντας λοιπόν τα συστατικά του balm της speick είδα ότι έχει μέσα και αλκοόλ,κάτι που θέλω να αποφύγω.
Σαν να μου φαίνεται ότι το,αλκοόλ "γερνάει" το δέρμα,αλλα από την άλλη είναι και το καλύτερο αντισηπτικό.

Για πέστε καμμία ιδέα για την περιποίηση προσώπου για μετα το ξύρισμα.
Μιας και μπήκα στο "κολπο" ας το κάνω οσο το δυνατόν σωστότερα.

Στο μόνο που δεν θα "υποκύψω" προς το παρόν, είναι πινέλα και σαπούνια.......βαριέμαι αφόρητα!
Αυτά όταν βγω στη σύνταξη.
Προς το παρόν μου πιάνει χώρο το πινέλο της omega και η κρέμα ξυρισματος της proraso
Επίσης θεωρώ αποτυχημένη αγορά και την brushless κρέμα της Lucy tiger....για ευκολία την πήρα, μπελάς μου βγήκε.
Ατακτες σκεψεις ,ενος προβληματισμενου γουετσειβξυρισματακια:flipout:

Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Μιχάλη και εγώ Balsam χρησιμοποιώ χρόνια τώρα , παλιότερα της Nivea, Old Spice ...τώρα δοκίμασα το Sensitive Balsam της Νoxema , της Clinique δεν το έχω δοκιμασει, πότε και που το πετυχαίνεις σε έκπτωση ?