Συστατικά: Water \ Aqua \ Eau, Alat Denat., Aloe Barbadensis Leaf Juice, Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Extract, Diethylhexyl Malate, C12-15 Alkyl Benzoate, Ppg-26 Oleate, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almondea) Extract, Altha (Marshmallow) Εκχύλισμα ρίζας, Disodium Cocoamphodiacetate, Phospholipids, Bisabolol, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Dimethicone, Acrylates / C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Isododecane, Myreth-3-Myylate Witch Hazel) Εκχύλισμα, Carbomer, Triethanolamine, Xanthan Gum, Trisodium Edta, Phenoxyethanol, Chlorphenesin <ILN40968>
Αυτά είναι τα συστατικά του after shave της clinique, που χρησιμοποιώ.
Βλέπετε κανένα συστατικό που να είναι αλκοόλ με "κρυμμένο " ονομα?
Σήμερα μαζί με την Muhle πήρα και ενα aftershave της speick, που νόμιζα ότι ήταν balm αλλά ήταν τελικά lotion.
Χρόνια τώρα χρησιμοποιώ το clinique αλλά το θεωρώ απαράδεκτα ακριβό.
Βέβαια τον τελευταίο καιρό φροντίζω να το παίρνω όταν έχει 50% έκπτωση, οπότε κάπως το καταπίνεις.
Και το παίρνω γιατί δεν έχει αλκοόλ.
Ψάχνοντας λοιπόν τα συστατικά του balm της speick είδα ότι έχει μέσα και αλκοόλ,κάτι που θέλω να αποφύγω.
Σαν να μου φαίνεται ότι το,αλκοόλ "γερνάει" το δέρμα,αλλα από την άλλη είναι και το καλύτερο αντισηπτικό.
Για πέστε καμμία ιδέα για την περιποίηση προσώπου για μετα το ξύρισμα.
Μιας και μπήκα στο "κολπο" ας το κάνω οσο το δυνατόν σωστότερα.
Στο μόνο που δεν θα "υποκύψω" προς το παρόν, είναι πινέλα και σαπούνια.......βαριέμαι αφόρητα!
Αυτά όταν βγω στη σύνταξη.
Προς το παρόν μου πιάνει χώρο το πινέλο της omega και η κρέμα ξυρισματος της proraso
Επίσης θεωρώ αποτυχημένη αγορά και την brushless κρέμα της Lucy tiger....για ευκολία την πήρα, μπελάς μου βγήκε.
Ατακτες σκεψεις ,ενος προβληματισμενου γουετσειβξυρισματακια