Παραδοσιακό ξύρισμα

Mιχαλη πες μαζι μου φωναχτα :

AΠΕΤΑΞΑΜΗΝ τους αφρους !!!

:flipout:

Πλακα πλακα και εγω ενας αφρος Proraso ( μπλε) που εχω και τσαμπα ηταν σε συγκριση με κατι σουπερ μαρκετ και κυριως καμια σχεση, παρα πολυ ωραιο πραγμα.

Βεβαιως για οταν βιαζομαστε και δεν προλαβαινουμε την μαρεγγα.

Να δεις ο la toja τι καλός που είναι!
Δεν ξυριστικα, αλλά τους έβαλα για δοκιμή στο πρόσωπο και ήταν άλλο πράγμα ,σε σχέση με όλους του σουπερ μάρκετ
Και όταν λέμε του σούπερ μάρκετ, λέμε για τις μεγάλες εμπορικές μπραντες που ξέρει όλος ο κόσμος.
Ο noxzema που θεωρείται από τους καλούς, είναι μπουγαδονερο μπροστά τους.

Πραγματικά σου μιλάω,εχω αρχίσει να κάνω εκστρατεία να το μάθουν οι φίλοι μου και να διαδοθεί σε όλους ,τι κατιμα αγοράζουμε από τα σούπερ μάρκετ και πόσο μας παρασέρνει η διαφήμιση.

Μάικ, όταν το βρεις, τσίμπα ένα La Toja να γουστάρεις.
Ειδικά για το καλοκαίρι είναι φοβερό.

Μια χαρά. Τσιμπάς και το ASL από εδώ, αν και δεν ξέρω αν θα ήθελα να μυρίζω σαν τσουρέκι όλη μέρα...

Οχι βρε ωραιο να μυριζεις σαν τσουρέκι, λες για το stirling; ισα ισα που προδιαθετεις πεινασμενες γυναίκες με υπογλυκαιμία να ερθουν να σε φανε σε γλυψουν αχχαα

Σημερα R41 ,voskhod και κρεμα propaso στο ενα μαγουλο και stick arko στο αλλο.
Η proraso σε συγκριση με το arko για κλωτσιες.
Ξεπλυθυκα και εκανα και το αλλο με το arko!!!
Καλουτσικο ξυρισμα αλλα με τιποτα σαν τα Gillette τα κιτρινα.
Οποτε ο κυβος ερριφθη.
Αγορα μια κατοσταδα κιτρινα για ξυρισμα ,σαπουναδα,οποτε βαριεμαι αφρο ξυρισματος La Toja ή proraso ,οποτε εχω διαθεση stick speick ή arko.
Eξακολουθω να πιστευω οτι για asl και asb η speick ειναι κορυφη.
Παρηγγειλα και ενα πινελο Simson με πλαστικη τριχα και ,προς το παρον,ειμαι απολυτα καλυμμενος.

Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

....προς το παρον, ειμαι απολυτα καλυμμενος.

Ρε συ δεν ηρθες να πάρεις το ταχυδρομείο, ακομη περιμένω ....

Καλος ο αφρός της Proraso τον δοκίμσα σήμερα :a0210:

Μιχάλη έκανα απαισια ξυρίσματα με 2 απο τα ξυραφάκια που μου έδωσες (Wilkinson Nacet και τα πράσινα ) στην Edwin Jagger που θεωρείται και ηπια μηχανή, ετσι απο περιέργεια τα εβαλα δοκιμαστικά σε αλλη ξυριστική μηχανη (ρυθμιζομενη Merkur Futur) και με την κατάλληλη ρυθμιση δεν ειχα κανενα απολύτως κόψιμο.

Για εμας που ειμαστε ψαροπούλια νομίζω οτι αυτες είναι και οι πιο κατάλληλες μηχανές. Αλλά δεν μου αρεσει καθόλου το πιασιμο της Μ.F. , είναι και πανασχημη , υπάρχει καποια ρυθμιζόμενη που να είναι τοπ σε όλα της ?

Καλοβλέπω αυτή και για την ευκολία που έχει να βάζεις το ξυραφάκι

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Ρε συ δεν ηρθες να πάρεις το ταχυδρομείο, ακομη περιμένω ....
ι
Πω πω ρε φιλε ...το ξεχασα τελειως!:violent-smiley-030:
Αληθεια, τι εχεις για μενα?

Re: Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Οχι βρε ωραιο να μυριζεις σαν τσουρέκι, λες για το stirling;

Ναι, το Stirling μου θυμίζει σε άρωμα το τσουρέκι από τον Τερκενλή! :flipout:

Σημερα R41 ,voskhod και κρεμα propaso στο ενα μαγουλο και stick arko στο αλλο.
Η proraso σε συγκριση με το arko για κλωτσιες.

Τα Proraso δεν είναι για επιθετικές μηχανές βρε!
Η τελευταία τους σειρά κάτι λέει, αλλά ok, not to die for.
Αν βρεις την κρέμα της Ach Britto, Lavanda, χτύπα την και στείλε το proraso στον κουβά.
Και οι κρέμες της Arko είναι πολύ ωραίες. Η cool έχει και άρωμα cool water (όχι, δεν έχει μενθόλη).
Και πάνε κάτω από 1 σε κόστος.
Το σαπούνι της Arko δεν μου αρέσει σαν άρωμα, της Derby είναι πιο υποφερτό και ίδιο σε απόδοση.

Για εμας που ειμαστε ψαροπούλια νομίζω οτι αυτες είναι και οι πιο κατάλληλες μηχανές. Αλλά δεν μου αρεσει καθόλου το πιασιμο της Μ.F. , είναι και πανασχημη , υπάρχει καποια ρυθμιζόμενη που να είναι τοπ σε όλα της ?

Καλοβλέπω αυτή και για την ευκολία που έχει να βάζεις το ξυραφάκι

Κώστα, ξέχνα την Model T, είναι εύκολα η χειρότερη μηχανή στην τιμή της. Για να μην πω γενικά και φανώ υπερβολικός.
Αν θέλεις να πάρεις Rockwell, τσίμπα την 6C που βγαίνει στα 50 περίπου.
Όχι την S και όχι gunmetal, θα κλαις τα λεφτά σου.
Πρακτικά και η 6C ρυθμιζόμενη πιάνεται αφού αλλάζεις κεφαλές.
Αλλιώς, πας σε Parker Variant, Merkur Progress (θα ψήφιζα την δεύτερη) κλπ.
Αν και με την futur στο οπλοστάσιο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Πω πω ρε φιλε ...το ξεχασα τελειως!:violent-smiley-030:
Αληθεια, τι εχεις για μενα?

7clock πρασινη, Concord, Treat Platinum, Wilknson ? απο Ναθ

Astra, Feather, Βιc Platinum που ειχα εγω τα εχεις δοκιμάσει.

Mιχάλη η 6C θα ηταν η επιλογή λογικά λόγω χρημάτων αλλά θελω να την κρατήσω όπως και την Parker

H Futur στο 5 πάντως δεν με πετσόκοψε όπως με την ίδια Nacet λεπίδα στην Jagger , λετε να επαιξε ρόλο ο αφρός που εβαλα (Proraso) σήμερα και γλίστραγε καλύτερα το ξυράφι ?

Άμα είναι να πάρεις Rockwel, μόνο η 6C αξίζει.
Μάλλον κατά τύχη την έβγαλε, οι πιο ακριβές της είναι χειρότερες, με αποκορύφωμα την Model T που θα σου θυμίσει Futur στο 2 και αν.
Δεν υπάρχει λόγος να παίξεις με την Futur πάνω από το 4 btw.
Εκτός αν έχεις γένια 2 εβδομάδων.
Και αυτό στο πρώτο πέρασμα, μετά κατεβαίνεις.

Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Καθε 3-4 μέρες ξυρίζομαι, δηλ. 2 φορές την βδομάδα.

Απο τις πολλές δοκιμές και σταυρώματα όμως εχασα λίγο την μπαλα και τελευταια έκανα 2 - 3 πολυ χάλια ξυρίσματα και ταχωνα στις λεπίδες αλλά βλέπω ότι τελικά παιζει ρόλο να συντονιστει ιδανικά μηχανή - λεπίδα με τον τυπο του δερματος/τρίχας του καθενος για να εχεις ιδανικο αποτέλεσμα.

Εκεί είναι η μαγεία. ;)

Και με την Futur καλύπτεσαι και με όποια άλλο ξυράφι θέλεις.
Τώρα, το να πάρεις μία μηχανή επειδή σου γυάλισε, είναι άλλη ιστορία :D

Oπως εμενα μου εχει γυαλισει η Parker injector.
Θα την παρω ο κοσμος να χαλασει.
Το θεμα ειναι μπας και κανει τις αλλες κορδελες και αντε μετα να βρισκεις ξυραφια για αυτην .
Ρε νταλκα στα αρχ@#$@&ια μας που βαλαμε γιορτινιατικα:116:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

7clock πρασινη, Concord, Treat Platinum, Wilknson ? απο Ναθ

Κωστη αμα εινα, θα περασω μονο για καφε απο Δευτερα.
τα ξουραφια κρατα τα.....ΔΕΝ δοκιμαζω αλλα λεμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε:D

Καθε 3-4 μέρες ξυρίζομαι, δηλ. 2 φορές την βδομάδα.

Απο τις πολλές δοκιμές και σταυρώματα όμως εχασα λίγο την μπαλα και τελευταια έκανα 2 - 3 πολυ χάλια ξυρίσματα και ταχωνα στις λεπίδες αλλά βλέπω ότι τελικά παιζει ρόλο να συντονιστει ιδανικά μηχανή - λεπίδα με τον τυπο του δερματος/τρίχας του καθενος για να εχεις ιδανικο αποτέλεσμα.
παρε την 6c και θα με θυμηθείς πολύ καλή εγω αυτή πήρα σαν αρχάριος με υπόδειξη του Μιχάλη

Σήμερα επιβεβαίωσα την μετριότητα του voskhod, απέναντι στο κίτρινο Gillette.
Ίδιες συνθήκες ακριβώς και εξακολουθεί να είναι υποδεέστερο.
Είναι όμως μια σοφή επιλογή για τη r41 γιατί δεν κόβεσαι με τιποτα.

Σήμερα επιβεβαίωσα την μετριότητα του voskhod, απέναντι στο κίτρινο Gillette.
Ίδιες συνθήκες ακριβώς και εξακολουθεί να είναι υποδεέστερο.
Είναι όμως μια σοφή επιλογή για τη r41 γιατί δεν κόβεσαι με τιποτα.

σημερα ξυριστηκα χωρις να βλεπω καν.

θολωμενος καθρεπτης και βιαζομουν του κερατα για δουλεια.

Ειμουν βεβαιος οτι θα σφαγιαστω και εβαλα μια voskhod (4η χρηση!!) στην υπεροχη νεα R89 με αφρο PRoraso.

Ε ρε συ ουτε ενα nick λεμε στα τυφλα ? Μα τιποτα λεμε .....και μιλαμε για γενια 4 ημερων μπορει και 5 τωρα .

Που ηταν ταμαμ για R41 αλλα Xωρις να βλεπω τωρα πηγαινα για χαρακιρι.

Τι ωραιο ζευγος κεφαλων αυτες οι R 41-89

σημερα ξυριστηκα χωρις να βλεπω καν.

θολωμενος καθρεπτης και βιαζομουν του κερατα για δουλεια.

Ειμουν βεβαιος οτι θα σφαγιαστω και εβαλα μια voskhod (4η χρηση!!) στην υπεροχη νεα R89 με αφρο PRoraso.

Ε ρε συ ουτε ενα nick λεμε στα τυφλα ? Μα τιποτα λεμε .....και μιλαμε για γενια 4 ημερων μπορει και 5 τωρα .

Που ηταν ταμαμ για R41 αλλα Xωρις να βλεπω τωρα πηγαινα για χαρακιρι.

Τι ωραιο ζευγος κεφαλων αυτες οι R 41-89

Και που είναι το περίεργο; Εγώ το κάνω κάθε μέρα. Όχι μόνο δεν κοιτάω στο καθρέφτη, αλλά περπατάω κι όλας ενώ ξυρίζομαι! Μερικές φορές μιλάω ταυτόχρονα και στο κινητό!

(Βέβαια με ηλεκτρική ... αλλά το έτος είναι 2020 και όλοι έχουμε κινητά, κανένας δεν στέλνει τηλεγραφήματα πλέον, σωστά; ) ;)

Παιδιά να κάνω μια ερώτηση; το σιμογκ χοίρου το 830 που ειναι στα 19 ευρώ τι λεει; ώστε να αλλάξω λιγο απο το συνθετικό που εχω του Αμερικάνου.
Θα παρω καποια στιγμη και του ασβου αυτο που κάνει γύρω στα 80ευρω.