Παραδοσιακό ξύρισμα

Φιλε καλο ειναι να εχουμε καβαντζες.

Το σωστο το asl ειναι αντισηπτικο ειναι αρωματικο ειναι και ποτο στην αναγκη :ADFADF1:

Ρε Μάικ το θεμα με μας τα στραβαδια ειναι, οτι ΔΕΝ ξερουμε ποια ειναι η καλη μαρεγκα και ποια η μαπα.
Σαν μπουσουλας .....αν το χτυπησουμε παραπανω απο οτι χρειαζεται, δεν τρεχει τιποτα ή και αυτο κακο κανει?

Αν το χτυπήσεις παραπάνω δεν πειράζει.
Αυτό που το πειράζει είναι να το χτυπήσεις λίγο.
Σαν μπούσουλας, ο αφρός μοιάζει με τον έτοιμο σε πολλά σαπούνια όπως λέει ο Ναθαναήλ.

Κατά βάση, θα μάθεις να παίζεις με τον αφρό ανάλογα τι θέλεις κάθε στιγμή.
Όσο λιγότερο νερό έχει (σε λογικά πλαίσια, δεν λέμε να είναι στόκος), τόσο περισσότερη προστασία προσφέρει.
Όσο περισσότερο νερό, τόσο περισσότερο γλίστρημα.

Το που θα σταματήσεις είναι θέμα γούστου.

Σημερα κατι εκανα!
Καινουργιο ξυραφακι ,αφρος και οχι σαπουναδα και το ¨κατανα¨θεριζε.
Την Πεμπτη, απο περιεργια ,θα καταναλωσω και ολιγον απο Lucky Tiger (brushless) για να δω τι ψαρια πιανουμε!!

Παντως το τελευταιο καιρο ,μου εχει δημιουργηθει η απορια.... asl vs asb.
Τη lotion την απεφευγα συστηματικα,γιατι καπου ειχα διαβασει οτι το οινοπνευμα που περιεχει, κανει κακο στην επιδερμιδα.
Παντα λοπον επαιρνα (εδω και καμμια δεκαπενταρια χρονια) το balsam της Κλινικ και ημουν απολυτα ευχαριστημενος.
Τωρα τελευταια πηρα ενα asl της Floid και ενα της Speick και ψιλοδισταζα να τα χρησιμοποιησω, λογω του αλκοολ που ειχαν.
Αλλα ομως διαβασα οτι εχουν μεσα συστατικα που προστατευουν το δερμα , οποτε κανουν και αντισηψια και προστασια.
Το Lucky Tiger δεν εχει αλκοολ ,αλλα δεν ξερω αν τα συστατικα που εχει μεσα κανουν και αντισηψια.
Εσεις τι γνωμη εχετε, πανω σε αυτο?

Το Lucky Tiger παντως που μου εστειλες (καταναλωσα εννοειται και την μεριδα του Μιχαλη μεχρι να τον ξαναδω θα χαλουσε κριμα ηταν :flipout: ) ουτε νιωθεις καμια αντισηψια, ουτε ωραια μυριζει (μην πω ψιλοβρωμαει) ουτε τιποτα ρε συ.

Πολυ χαλια λεμε.

Πηρα ενα Soap Commander Balm απο αμερικα μερια το Courage και χαιρομαι να το βαζω.

Δροσερο, ελαφρως αντισηπτικο, πολυ ωραιο αρωμα , δεν εχω λογια. Αναθεωρησα εντελως την αποψη που ειχα για τα balm.

Και το λεω γιατι ειμαι φανατικος του asl και μαλιστα των ....αντρικων. Δωσε πονο δηλαδη.

Αυτο που δεν ειναι εννοειται τετοιο ειναι πολυ ευχαριστο.

Εγώ αν δεν βάλω οινόπνευμα δεν μπορώ...
Αντισηψία πιστεύω ότι μπορεί να έχεις μόνο με οινόπνευμα ή alum block.

Για μένα, καλύτερη περιποίηση από κάποια after shave lotions που έχω, μόνο το balm της Speick μου έδωσε.
Γενικά είμαι fan του lotion!

......αφρος και οχι σαπουναδα ......
Την Πεμπτη, απο περιεργια ,θα καταναλωσω και ολιγον απο Lucky Tiger (brushless) για να δω τι ψαρια πιανουμε!!

Oταν λεω αφρο , εννοω οτι το φορτωσα αρκετη ωρα το argos και ετσι εγινε αφρος και οχι μπουγαδονερο ,οπως την προηγουμενη φορα:firstprize:

Για μένα, καλύτερη περιποίηση από κάποια after shave lotions που έχω, μόνο το balm της Speick μου έδωσε.

Eγω Μάικ οταν βαζω το Speick (οταν κοβομαι δηλ.), μετα απο λιγο βαζω και το balm (της Speick).
Oταν βαζω το Lucky Tiger ,αφηνω αυτο μονο.
Και ναι ,σας το ειχα πει,το LT μυριζει σαν ...ρετσινα...ευτυχως που εξατμιζεται αμεσως

Εγώ πάλι ακόμα και το καλύτερο ξύρισμα να έχω, με την ελάχιστη επαφή με αλκοολούχο σκεύασμα έχω αμέσως ερεθισμούς. Ακόμα και mild ASB μπορεί να με επηρεάσει αρνητικά. Εν τέλει έχω καταλήξει να ξεπλένομαι με δροσερό/κρύο νερό και να βάζω μετά μια καλή ενυδατική. Βέβαια μάλλον είμαι η εξαίρεση, αλλά αν δε δοκιμάσεις ο ίδιος δε νομίζω ότι μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα.

Oταν βαζω το Lucky Tiger ,αφηνω αυτο μονο.
Και ναι ,σας το ειχα πει,το LT μυριζει σαν ...ρετσινα...ευτυχως που εξατμιζεται αμεσως

Το bay rum πολυ μου αρεσε, αλλα τι να το κανεις?
Οντως εξατμιζεται αμεσως. Τουλαχιστον δεν το μυριζει αυτος που το φοραει.

Παραξενα πραγματα!
Σημερα εκανα τον καλυτερο αφρο με το argos,αλλα στο δευτερο περασμα κατακοπηκα.
Δευτερη χρηση με το κιτρινο Gillette και ολα πηγαν στραβα.
Απορω τι σόι μ@λακια εκανα!!!
Την αλλη φορα με αφρο La Toja και βλεπουμε.

Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Όσο το ψαχνεις πιο πολύ θα ταλαιπωρείσαι Μιχάλη

Αν σου έχει κάτσει κάτι καλά , μείνε εκει

Re: Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Ειναι πιθανον να χρειαζεται βελτιωση η τεχνικη σου. Αυτο
θα το πετυχεις παραμενοντας αρκετο καιρο σε ενα σταθερο σετ απ
με το οποιο δεν αντιμετωπιζεις προβληματα.

Re: Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Ειναι πιθανον να χρειαζεται βελτιωση η τεχνικη σου. Αυτο
θα το πετυχεις παραμενοντας αρκετο καιρο σε ενα σταθερο σετ απ
με το οποιο δεν αντιμετωπιζεις προβληματα.

Μα την προηγουμενη φορα, με το ιδιο ακριβως set up, ολα πηγαν καλα.
Το μονο που αλλαξε ,ηταν η δευτερη χρηση του ξυραφιου.
Ισως δεν βολευει το προσωπο μου ,η χρηση σαπουνιου.
Με τους ετοιμους αφρους ,ολα καλα!

Παραξενα πραγματα!
Σημερα εκανα τον καλυτερο αφρο με το argos,αλλα στο δευτερο περασμα κατακοπηκα.
Δευτερη χρηση με το κιτρινο Gillette και ολα πηγαν στραβα.

Κλασσική περίπτωση βλάβης :grandpa:

Έβαλες μάλλον πολύ νερό και μετά σε συνδιασμό με αυτό που είχες στο πρόσωπο ήδη, νέρωσε ακόμη παραπάνω.
Ή λιγότερο νερό θέλεις, ή περισσότερο δούλεμα.

Θα το μάθεις και μετά δεν θα τα αλλάζεις τα σαπούνια για κανέναν αφρό.

Κλασσική περίπτωση βλάβης :grandpa:

Έβαλες μάλλον πολύ νερό και μετά σε συνδιασμό με αυτό που είχες στο πρόσωπο ήδη, νέρωσε ακόμη παραπάνω.
Ή λιγότερο νερό θέλεις, ή περισσότερο δούλεμα.

Θα το μάθεις και μετά δεν θα τα αλλάζεις τα σαπούνια για κανέναν αφρό.

Ισα ισα...εβαλα ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ νερο και εγινε πηχτος,σαν τους ετοιμους.
Τες παντων....βλεποντας και κανοντας.

Παντως στο πρωτο περασμα ηταν ολα μια χαρα.
Ξαναβαλα αφρο ,εκανα δευτερο περασμα και εκει ηρθε η...καταστροφη:flipout:

Oυτε τεχνικη ουτε αφρος ισως ειναι η απαντηση.

Γενικως οταν κατι παει καλα μετα ξεψαρωνουμε και δεν δινουμε την απαραιτητη προσοχη οπως καναμε.....

το πηρες λιγο ενθουσιασμενος μηπως ?

Να ειδες...αυτα ειναι που βαριεμαι.
Μαλλον θα το παω με οτι με βολευει και θα αφησω τα "εντελως" παραδοσιακα,οταν θα βγω ...συνταξη!!!!
Και μεχρι εδω που εφτασα με εχω αφησει ...αναυδο!:laugh:

Μάικ, κάποια στιγμή το κάνεις απλά χωρίς καν να το σκέφτεσαι. :smile:

Γι' αυτο εγραψα οτι χρειαζεται πολυμηνη εξοικειωση με ενα σεταπ.
Μετα μπορεις να αλλαζεις μηχανες, σαπουνια και ξυραφακια
προσαρμοζοντας αυτοματα και με ελαχιστες διορθωσεις την τεχνικη.