Παραδοσιακό ξύρισμα

Η Tatara με τους συνδιασμούς masamune / nodachi είναι πολύ καλή μηχανή αν ξέρεις τι θέλεις και δεν βασανίζεσαι με τους συνδιασμούς που έχει.
Η muramasa είναι άλλη ιστορία.
Από την άλλη, με τα μαχαίρια, στήνεις την κόψη όπως θέλεις εσύ και ξεμπερδεύεις

Που θα πάει, θα σας χώσω και σε αυτά 😂

Ξεκινά το tutorial τότε.
Με κάτι entry level

Θελω να αγορασω ενα σαπουνι.... καλο και ακριβο !!!! δεν εχω θεματα με δερματοπαθειες η ευαισθησιες, οτι και να βαλω, κανω καλο ξυρισμα...

Κοιταξα τις ακριβες μαρκες, truefitt, martin candre, los jaboneros κτλ και ολα ιδια μου φαινονται....

Πειτε το αγαπημενο σας να διαλεξω.... (οχι σπανια κρυμενα διαμαντακια που θελουν μεσον να τα αποκτησεις :cool:)

Θα έλεγα να πάρεις ένα σετ Saponificio Varessino αν δεν έχεις ήδη.
Επειδή όμως τα αρώματά τους είναι περίπλοκα, μοιάζουν πιο πολύ με κολόνιες παρά με αρώματα σαπουνιών, θα έλεγα να τα μυρίσεις πρώτα.
Όχι ότι κάποιο είναι κακό, απλά μετά θα κλαις που δεν πήρες κάποιο άλλο που μυρίζει πιο ωραία. :D

• Like
Reactions: ilias
Ότι έγραψε ο από πάνω
Τον Ιταλό πρέπει στάνταρ να τον δοκιμάσεις
Εγγύηση

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like
Εχω ηδη το Saponificio Varesino 70th και ειναι οντως πολυ καλο σαν προστασια, απο αρωμα εχει ενα ελαφρυ, επισης καλο.
Οποτε προσανατολιζομαι σε καποια αλλη εταιρεια... πχ εβαλα στο καλαθι το Zingari Man The Navigator, αλλα ακομα δεν προχωρησα... ειναι καλη σαν εταιρεια ?
Μετα, εχω ακουσει για την Martin de Cadre να διαλεξω κατι απο αυτην ?

Το Zingari είναι καλό σαπούνι αλλά Αμερικάνικο στυλ.
Μην περιμένεις δηλαδή να φουσκώσει όπως τα Ευρωπαϊκά.
Αν πας προς τα εκεί, Barrister & Mann, Arianna & Evans (αν σου αρέσουν τα φρουτάκια) είναι και αυτά στο παιχνίδι.
Τα Martin πολύ καλά, αλλά δεν έχουν εξελιχθεί καθόλου εδώ και χρόνια.
Ακριβά δεν είναι, βγάζουν άπειρα ξυρίσματα, αλλά για κανένα λόγο μην πάρεις τη μικρή συσκευασία, δεν θα μπορείς να φορτώσεις με τίποτα.

• Like
Σε αυτο επεσε ο κληρος.... τοση ποικιλια σε σαπουνι ξυρισματος ουτε σε γυναικεια καλλυντικα μου φαινεται.... απορω πως διαλεγετε εσεις... :cool:

• Haha
Reactions: Tzimisce
Εγώ συνηθως φτιάχνω σετάκια.
Σετάκια για το καλοκαίρι, με καλοκαιρινά αρώματα, ίσως και μενθόλη.
Σετάκια για φθινόπωρο με πιο μουντά αρώματα.
Σετάκια για τον χειμώνα όπου εκεί παίζουν οι βαριές κολώνιες και τα bay rum,
Σετάκια για την άνοιξη, λουλουδάτα, φρουτώδη...

Επειδή ξυρίζομαι με μαχαίρια, σαπούνια που δεν είναι άριστα παίρνουν πόδι.
Ή αν μου αρέσουν τόσο πολύ τα αρώματα, τα κρατάω για την περίπτωση που θα μου τη βαρέσει να ξυριστώ με μηχανή.

Αααα μόλις έκανα μια ξυρισματαρα άλλο πράμα λέμε
13f3536ad97d51aaca32b0a27708c6a1.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like
Reactions: ilias and Tzimisce
Ηρθε το σαπουνακι, μαλλον αυριο θα το δοκιμασω. Πηρα και κατι ξυραφακια να βρισκονται, κανα δυο που τα εχω δοκιμασει ηδη και μερικα για πρωτη φορα να δω τι καπνο φουμαρουν.... το περιεργο ειναι οτι πηρα για 3η φορα τη μερκιουρ 34c, δηλαδη τη μηχανη που αγορασα πρωτη και που τεινω να τη χρησιμοποιω απο δω και περα και για οσο παει.
Θελω να εχω μια στο εξωτερικο, μια στο εσωτερικο και μια στο εξοχικο, μη τυχον και ξεμεινω... :cool:

Ενδιαμεσα δοκιμασα.... σαβετα με κομενα ξυραφακια, εκανα 15 ξυρισματα, δεν με ενθουσιασε και τωρα μετα απο καιρο, τη φοβαμαι κιολας και απορω πως τη δοκιμασα.

Φαλτσετα, αλλο πραγμα, δεν σε φοβιζει τοσο αλλα θελει υπομονη και τεχνικη και ακονισμα και τελευταια δεν εχω τιποτα απο τα τρια.... αν βολεψει με τον Μιχαλη καποια στιγμη να τη στειλω να την ακονισει ισως τη δοκιμασω εκ νεου, αλλοιιως θα διακοσμει το ραφι.

Μερκιουρ φουτουρ ρυθμιζομενη, πολυ βαθυ ξυρισμα χωρις καμμια προσπαθεια ακομα και στην πρωτη σκαλα, βαρια ομως και με το παραμικρο λαθακι σε κοβει...αν μεινω αξυριστος για πανω απο 3 βδομαδες, αυτη θα χρησιμοποιησω.

Μιουλε R41.... καλη... πολυ καλη... θελει ομως καλο γλιστερο αφρο, γιατι αλλοιως μαγκωνει, και αυτο δεν ειναι καλο :cool: και επειδη δεν ειναι ολοι οι αφροι το ιδιο, ας φυλαμε λιγο τα ρουχα μας...

Αρα, κατεληξα στην 34c που δεν με προδωσε ποτε.... να πω την αληθεια το σκεφτομουν να παρω 3η φορα την ιδια, αλλα προχθες με γενια 3 εβδομαδων, με ενα περασμα, ουτε κοντρα ουτε τιποτα, ειχα προσωπο βιλουδο :p επρεπε βεβαια να την ανοιξω 2-3 φορες να ξεστομωσει, αλλα και παλι... εντυπωσιακη στο δικο μου προσωπο.
Οποτε εχω τωρα 2 ασημενιες και μια χρυσαφια...

Τεχνικη λεπτομερεια που δεν ξερω αν εχει καποια σημασια η αν οντως εγινε ετσι, στομωνε μονο απο τη μια πλευρα του ξυραφιου.... να ειναι στραβη ? Θα το ξανακοιταξω...

IMG_3296.jpg

• Like
Tο Martin πήρα πριν καιρό και έκανα το λάθος να αλλάξω άρωμα.
Έπαιρνα το λεμόνι για σιγουριά και το καινούργιο δεν μου αρέσει μεν,είναι σαπουναρα δε.
Μαζί με το saponificio τα καλύτερα για μένα και τα μόνα πλέον που χρησιμοποιώ.
Ευτυχώς πήρα την μικρή συσκευασία , αλλά όπως είπε ο Μάικ , αδύνατον να χρησιμοποιηθεί.
Μου έδωσε ένα παλιό κουτί που είχε από τα γιατροσαπουνα,του έκανα μετάγγιση και περιμένω να τελειώσει να ξαναπάρω το λεμόνι 🍋.
Βρήκα και κάτι καινούργια Gillette .
Αύριο που θα τα χρησιμοποιήσω , θα σας γράψω εντυπώσεις.

• Like
ερωτηση επειδη απο οταν μπηκα στο πξ ξεκινησα εναν οργασμο αγορων το 22 και το 23 εκτοτε δεν εχω παρει κατι αλλο
αρα εχω καμια δεκαρια σαπουνια και τα αντιστοιχα αφτερ τους ..... ολα εχουν ανοιχτει.....ποσο χρονο απο οταν ανοιχτηκαν μπορουν να χρησνιμοποιουνται?
Ειναι ηδη μια διετια και μερικα ειναι και τριων χρονων μην πω αλλα τα περισσοτερα ειναι του 23 αν θυμαμαι καλα

αν βολεψει με τον Μιχαλη καποια στιγμη να τη στειλω να την ακονισει ισως τη δοκιμασω εκ νεου, αλλοιιως θα διακοσμει το ραφι.

Στείλε την μάναμ να σου την στρώσω.
Από την εμπειρία που έχω από την Dovo, αν δεν την ακόνισες ποτέ, δεν έχεις κάνει ποτέ σου σωστό ξύρισμα.
Μιουλε R41.... καλη... πολυ καλη... θελει ομως καλο γλιστερο αφρο, γιατι αλλοιως μαγκωνει, και αυτο δεν ειναι καλο

Την R41 πρέπει να την κρατάς πάντα βρεγμένη.
Επιθετική όμως δεν τη λες...

ποσο χρονο απο οταν ανοιχτηκαν μπορουν να χρησνιμοποιουνται?

Αν τα έχεις σε σκιερό και δροσερό μέρος, πολλά χρόνια.
Κάποια βέβαια μπορεί να χάσουν υγρασία, να κάνουν ραγάδες, σπασίματα...
Σε τέτοιες αλλαγές, μη σε χαλάει.
Αν δεις όμως να βγαίνει το στεατικό οξύ στην επιφάνεια και να σου κάνει άσπρα μπαλάκια, σημαίνει ότι πλησιάζει στο τέλος του.

Εμένα στην διετία το γιατροσαπουνο που είχα στο εξοχικό και ξυριζομουν,μου έβγαλε στην επιφάνεια κάτι σαν μούχλα.
Το καθάρισα και αφου το χρησιμοποίησα μερικές φορές,το χάρισα.
Ένα cubebe που έχω αχρησιμοποίητο εδώ και χρόνια, είναι σαν καινούργιο.

Ίσως το χειρότερο ξυραφάκι που έχω δοκιμάσει.
Εννοείται ότι μιλάω για το δικό πρόσωπο και την δική μου ξυριστικη μηχανή.

Attachments

• IMG_20250710_113831.jpg
    IMG_20250710_113831.jpg
    1.5 MB · Views: 9
Εγινε η δοκιμη, σαπουνι το Αριαννα The Capo, μηχανη η μερκιουρ 34c, πινελο ενα simpsons συνθετικο με αρκετο backbone και ξυραφακι το ΚΑΙ.
Λιγο χλιαρο νερο στο σαπουνι, καμμια 10ρια στροφες και αφρο κατ ευθειαν στο προσωπο.... αρκετο για 2 περασματα.
Πολυ απαλο ξυρισμα, 2 περασματα με το δευτερο κοντρα, κανενας ερεθισμος, θα το ελεγα και BBS το αποτελεσμα, εμεινα ευχαριστημενος απο το σαπουνι. Και απο αρωμα ευχαριστο αν και νομιζω εφυγε σχετικα γρηγορα με το ξεπλυμα.
Και το ξυραφακι το ΚΑΙ, το δοκιμασα πρωτη φορα και μου φανηκε καλο.

• Like
Reactions: Tzimisce and mdvq