Παρελαβα τον benq w7000. Εντυπωσεις.

Re: Απάντηση: Παρελαβα τον benq w7000. Εντυπωσεις.

Πάντως οι άνθρωποι της Benq υπστηρίζουν ότι τίποτα δεν άλλαξε σε τομέα που δημιουργεί θέμα RBE.
Δεν αμφιβάλλω ότι το βλέπεις αλλά σου αναφέρω λίγα από αυτά που εγώ γνωρίζω.

Ποιος τομεας ειναι αυτος που δημιουργει rbe. ?
Tαχυτητα τροχου, hz, μεγαλυτερη φωτεινοτητα/contrast, χρωματα, συνδιασμος των παραπανω ?

Εγω δεν γνωριζω ουτε τι αλλαξαν, ουτε τι ή πόσα πραγματα σε συνδιασμο ή οχι ενδεχεται να δημιουργησουν rbe.
Ομως εγω που προσωπικα ειδα εναν σε καταστημα και υστερα για 35 ωρες παρακολουθουσα τον δικο μου (σε ολα τα mode και σε 24, 50,60hz) δεν ειχα δει το παραμικρο rbe.

Με γνωμονα οτι ολοι δεν βλεπουμε το ιδιο rbe, ισως οι μηχανικοι της benq δεν το γνωριζουν οτι οι οποιες αλλαγες εγιναν το προκαλεσαν.
Οπως και να εχει, επειδη ειναι ελαχιστα αντιληπτο στις ταινιες και πιο πολυ στους υποτιτλους, πειραξα λιγο το χρωμα και την ενταση στους υποτιτλους απο το htpc και μειωσα αρκετα το φαινομενο εκει.

Για παραδειγμα Μανωλη, αν εσυ δυσκολα βλεπεις rbe, ισως στα δικα σου ματια τιποτε δεν αλλαξε.
Αν εγω βρισκομουν σε οριακο σημειο (το βλεπω, δεν το βλεπω) ισως τωρα με τις οποιες αλλαγες, μου εγινε αντιληπτο.

Τελος οσον αφορα το φιλτρο, απο οσα καταλαβα θα πρεπει να παρω τη μεγαλυτερη διασταση που θα βρω (π.χ. 72mm) ωστε να ειμαι σιγουρος οτι θα καταφερει να καλυψει τις μοιρες της δεσμης του φωτος.
Απο εκει και περα θα πρεπει να βασανιστω λιγακι ωστε να καταφερω με καποια πατεντα τη στηριξη του.
Οποτε παυω να ψαχνω για φιλτρο που να κουμπωνει απ'εξω απο το δαχτυλιδι του benq. Θα το στριμωξω εσωτερικα οσο το επιτρεπει η κωνικη εσοχη και εκει με καποιο τροπο θα πρεπει να το σταθεροποιησω.

Δεν ηξερα οτι δεν μπορει να γινει downgrade στο firmware. Αυτο παλι τι το ηθελαν.!
 
για μενα εκανες λαθος αγορα..επρεπε να παρεις τον x30

Σαν κοστος αγορας πιθανοτατα (αν και ο jvc εχει μονο ενα ετος εγγυηση και για να τον παρεις με γυαλια και πομπο φτανεις το 3χιλιαρο).Σαν κοστος χρησης σιγουρα οχι με το θεμα που εχουν οι jvc με τις λαμπες να αλλαζουν στις 500 ωρες.
Σαν ποιοτητα εικονας , σιγουρα οι dila ειναι γενικα κορυφαιοι , αλλα υπάρχουμε και εμεις οι dlp-ακηδες που ακομα γουσταρουμε την εικονα ξυράφι :p
Απο την αλλη, ο 7000 εχει μακραν καλυτερο 3d , και αυτο γραφεται κατα κορον στο δικτυο και στα reviews αλλα και στα φορουμ απο κατοχους.
Ο φιλος μαλλον διαλεξε dlp επειδη ειδε και επαθε (αν θυμαμαι καλα) με τον τριτσιπο epson (αλλο βεβαια 3xlcd και αλλο dila).
Mε αυτο το σκεπτικο , δεν τον κατακρινω.
 
Λαμπρο, φυσικα και θα μου λειψει το μαυρο του jvc, αλλα μεχρι τη στιγμη της επιλογης μου δεν ειχε αποσαφηνιστει (και δεν ξερω αν εχει ακομη) το θεμα με την πτωση λαμπας.
Επισης ζηλεψα την ευκρινεια του benq μιας και οπως πολυ σωστα θυμαται ο vadergr με τα 3 κομματια επσον (οσον αφορα το προβλημα focus/θολουρας/συγκλισης) κοντεψα να κανω εισαγωγη σε ψυχιατρικη.

Επισης ναι, αν και δεν ειμαι fan του 3d στις ταινιες ιδιαιτερα, στα ντοκυμαντερ μου αρεσει πολυ.
Αναγκαστικά λοιπον, μιας και θα επελεγα και προβολεα με 3d (απο τις υπαρχουσες επιλογες) σκεφτηκα οτι ο jvc εκει επασχε.

Προσωπικα, ο benq με καλυπτει απολυτα (μολις μειωσω τη φωτεινοτητα και μειωθει και το rbe) και μου τα χαλαει μονο στον παραγοντα μαυρο.

Σιγουρα θα τον ηθελα και φθηνοτερο, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.

Αν αναφερω στις εντυπωσεις μου τα οποια αρνητικα (μαζι με τα θετικα) το κανω μονο και μονο ωστε ψαχνοντας για λυσεις (αλλαγες firmware κλπ κλπ) πιθανοι μελλοντικοι κατοχοι να ξερουν που πασχει.
Αυτο δεν σημαινει ομως οτι ολοι οι αλλοι προβολεις δεν εχουν και αυτοι τα προβληματα του.

Οποιονδηποτε προβολεα κι αν αγοραζα, τα κουσουρια του (εστω και υποκειμενικα) θα τα εβγαζα στη φόρα.
Οσον αφορα περι επσον, δεν σκεφτομαι πλεον για τον benq οσο θα τον εχω ανοιχτο για διαφορα πραγματα (ταινιες, αθλητικα, παιχνιδια κλπ) αν θα μπασει σκονη, αν θα βγαλει χρωματικη ανομοιομορφια το πανελ κλπ κλπ

Σε σχεση με τον jvc ο benq καπου μου αρεσε καλυτερα, καπου οχι.
(Αν ειχα batcave ισως ειχα επιλεξει τον jvc)
Αυτο που θεωρω οτι εχασα απο τον jvc ειναι το μαυρο και η ελλειψη τροχου και rbe. Τα υπολοιπα ομως. ?
(λαμπα, τιμη, 3d, ευκρινεια, cms,)

Απλα ζυγισα τα + και τα - και των 2 και συμφωνα με τις δικες μου αναγκες και κριτηρια, επελεξα τον benq. Ακομα κι αν ειχα επιλεξει τον jvc, παλι ευχαριστημενος θα ημουν.
(απλα θα γκρινιαζα για διαφορετικα πραγματα, απο αυτα του benq) :flipout:
 
Last edited:
Θεωρω οτι το προβλημα σου ειναι το rbe γιατι κατα τα αλλα ο benq ειναι κορυφη ,εισαι ατυχος ....!
 
Μιας και ειναι ο πρωτος μου, δεν θα θεωρησω εαυτον απαιτητικο. Οποτε οποιοδηποτε μηχανημα σημερινο καλυπτει εναν μεσο χρηστη σαν εμενα.

Ολοι απο οτι διαπιστωσα εχουν τα προσοντα και τις αδυναμιες τους.
Απλα προσπαθησα να διαλεξω αυτον που οι αδυναμιες του δεν θα με ενοχλουσαν.
Π.χ. Δεν θα ηθελα (αν οντως συμβαινει) να αλλαζω λαμπα στον jvc συχνα.
Καποιον αλλον θα τον αφηνε αδιαφορο να την αλλαζει καθε εξαμηνο για να απολαμβανει την κινηματογραφικη του εικονα.

Το δικο μου "αρνητικο" υπερβολικης φωτεινοτητας, σε καποιον αλλον θα ειναι "θετικο" αν εχει πολλες ιντσες οθονη.
Αρα αναλογα τις αναγκες μας επιλεγουμε και τα + και - της καθε συσκευης.

Δεν εχω παραπονο απο τον προβολεα. Απλα προσπαθω οσο γινεται να τον φερω στα μετρα μου οσο μπορω τωρα στην αρχη. (αναβαθμιση firmware, σωστη φωτεινοτητα κλπ κλπ)

Οσον αφορα το rbe, στις ταινιες το βλεπω αραια, και μονο σε σημεια της οθονης οπου υπαρχει εντονο κοντραστ (φωτεινο αντικειμενο σε σκοτεινο πλανο κλπ)

Στους εντελως λευκους υποτιτλους το ειχα το θεμα, αλλα τους πειραξα μεσα απο το ffdshow σε χρωμα/φωτεινοτητα και περιοριστηκε κατα 80%
Απο οσο μου ειπαν, οσο θα ξεθυμαινει η λαμπα (μιας και ειναι νεα ακομη) το rbe θα μειωθει.
Επειδη ειναι πολυ φωτεινος για τα γουστα μου (στις ταινιες) με το nd2 φιλτρο θα κοψω και την πλεονασματικη φωτεινοτητα, αλλα θα εχω και μειωση του rbe.

Ευτυχως λοιπον, ψιλομαζευεται η κατασταση.
Συντομα και φωτος που υποσχεθηκα, αλλα αργησα να ανεβασω λογω υποχρεωσεων.
 
Αγορασα και τοποθετησα σημερα ενα Neutral density filter (Hoya ND 2 HMC 62mm )
Σαφως και ηταν μικροτερο απο τον εξωτερικο δακτυλιο του benq, για αυτο και τοποθετηθηκε εσωτερικα στην κωνικη εσοχη του προβολεα. Το στερεοποιησα με ενα υλικο σαν πλαστελινη (blue tac/patafix)

Δεδομενου οτι στο μελλον θα χρειαζομαι την εξτρα φωτεινοτητα που κοβει το φιλτρο για το 3d, θα κατασκευασω καποια πατεντα ωστε το φιλτρο να μπορει να μπαινοβγαινει πιο γρηγορα απο οτι με το blue tac.

Το φιλτρο κοβει ακριβως το μισο φως του προβολεα χωρις να προκαλει καποιες παραμορφωσεις στην εικονα, στα χρωματα, ή την ευκρινεια.
Οι εντυπωσεις, αριστες.

Δεδομενου οτι ο προβολεας κουραζε με τοσο φως, τωρα πλεον παρακολουθω ανετα ακομη και απο πιο κοντινη αποσταση χωρις την παραμικρη κοπωση στα ματια.
Τα nits επεσαν και η εικονα δειχνει πιο κινηματογραφικη. Φυσικα, αν και ο σκοπος ηταν η μειωση του φωτος για την πιο ανετη θεαση, ωστοσω οπως αντιλαμβανεστε υπηρξαν κι αλλα θετικα απο τη χρηση του φιλτρου.

Μιας και η φωτεινοτητα επεσε στο μισο, οι σχεδον λευκοι τοιχοι μου στο δωματιο δεν επενεργουν πλεον τοσο αρνητικα στην εικονα απο τις αντανακλασεις τους στο πανι.
Οποτε τωρα εκτος του οτι η εικονα ειναι πιο ξεκουραστη, εχει ακομα πιο ζωντανα χρωματα, και ελαφρως βελτιωμενο μαυρο, ειδικα στις ημιφωτισμενες σκηνες.
Στις εντελως σκοτεινες δεν υπαρχει καμια διαφορα με πριν μιας και σε αυτες οι τοιχοι ηδη δεν φωτιζαν πολυ.
Στις παρα πολυ φωτεινες, σιγουρα υπαρχει βελτιωση απο πριν, οχι ομως τοσο πολυ, μιας και οι τοιχοι εξακολουθουν να φεγγοβολουν αρκετα.

Οπως ευχομουν, το RBE μεσα στις ταινιες εξαφανιστηκε.
Δεν το ειδα ουτε μια φορα. Στους υποτιτλους θα ελεγα οτι το ειδα 1-2 φορες σε ολη την ταινια.
Οποτε επιτελους ξεκολλησα και απο το rbe και μπορω παλι να συγκεντρωθω στην ταινια αυτη καθ'αυτη. Εκτος λοιπον απο την πιο ξεκουραστη εικονα, και λογω των υπολοιπων βελτιωσεων (εξ'αιτιας της μικροτερης αντανακλασης απο τους τοιχους) τα χρηματα που εδωσα για το φιλτρο και τη βελτιωση που ειδα στην εικονα συνολικα, αξιζε και με το παραπανω η αγορα του.

Θα προτεινα τη χρηση του σε κατοχους πολυ φωτεινων προβολεων που θελουν να τιθασευσουν το εξτρα φως, ειδικα σε 92-106 ιντσων οθονη. Αν δε, οι τοιχοι ειναι φωτεινοι, η χρηση του φιλτρου θα βελτιωσει την εικονα. Τελικα αυτο οι ανοιχτοχρωμοι τοιχοι, πολυ καταστροφικοι ειναι στο πανι.
 
Last edited:
απο τα ποσα μετρα προβαλει, και σε ποσες ιντσες,τοσο που να σε κουραζει με την φωτεινοτητα του;
 
Re: Απάντηση: Παρελαβα τον benq w7000. Εντυπωσεις.

απο τα ποσα μετρα προβαλει, και σε ποσες ιντσες,τοσο που να σε κουραζει με την φωτεινοτητα του;

Προβαλει σε ενα πανι 106" με gain 1.
Αποσταση τη maximum που του επιτρεπει να δωσει τις 106", 5+ μετρα.
Εκτος της φωτεινοτητας, οι πλαινοι τοιχοι ειναι στα 20 εκ απο το πανι.
Σε συνδιασμο με ταβανι, τα εκαναν και ολα μερα στο δωματιο.
 
Re: Απάντηση: Παρελαβα τον benq w7000. Εντυπωσεις.

Προβαλει σε ενα πανι 106" με gain 1.
Αποσταση τη maximum που του επιτρεπει να δωσει τις 106", 5+ μετρα.
Εκτος της φωτεινοτητας, οι πλαινοι τοιχοι ειναι στα 20 εκ απο το πανι.
Σε συνδιασμο με ταβανι, τα εκαναν και ολα μερα στο δωματιο.

Αυτό που έχω καταλάβει στην σχετική μικρή μου πείρα σε ότι αφορά τους βιντεοπροβολείς, είναι ότι ο χώρος παίζει καθοριστικό ρόλο στην σωστή θέαση. Επίσης όσο πιό φωτεινός είναι ένας βιντεοπροβολέας, τόσο χειρότερο είναι το οπτικό αποτέλεσμα όταν έχουμε λευκούς πλαϊνούς τοίχους κοντά στην οθόνη. Και επειδή με ημίμετρες λύσεις δεν πετυχαίνεις σημαντικές βελτιώσεις, έκανα τον χώρο μου όσο πιό 'dedicated' γινόταν και βρήκα την υγειά μου...
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Παρελαβα τον benq w7000. Εντυπωσεις.

Προβαλει σε ενα πανι 106" με gain 1.
Αποσταση τη maximum που του επιτρεπει να δωσει τις 106", 5+ μετρα.
Εκτος της φωτεινοτητας, οι πλαινοι τοιχοι ειναι στα 20 εκ απο το πανι.
Σε συνδιασμο με ταβανι, τα εκαναν και ολα μερα στο δωματιο.


Μια εβδομάδα χωρίς ποστ σε νήμα καινούργιου προβολέα??

Ετοιμάσου για ban!!!:Banane0::Banane0:
 
Αγαπητε warewolf καλοριζικος και καλοθεατος.

Σ' ευχαριστω κι εγω οπως ολοι για τις πληροφοριες και τις εντυπωσεις για τον συγκεκριμενο προβολεα.

Εχεις ξοδεψει πολυ χρονο και μερακι να φερεις την εικονα οσο καλυτερα μπορεις και σε καταλαβαινω απολυτα. Καμμια ταινια ολοκληρη καταφερες να δεις; Το λεω αυτο χωρις διαθεση πειραγματος αλλα με στοχο να σου θυμισω οτι ο προβολεας ειναι το μεσο οχι ο προορισμος. Βαλε καμμια καλη ταινια και αφεσου να σε παρασυρει η τεχνη, και να δεις που δεν θα δινεις σημασια στις μικρες ενοχλητικες ατελειες του μεσου. Εχεις παρει ενα εξαιρετικο μηχανημα και αν δε το πηρες για να φας τη ζωη σου κανοντας δοκιμες σε πατερνς αραξε και απολαυσε τον.
 
Αγαπητε warewolf καλοριζικος και καλοθεατος.

Σ' ευχαριστω κι εγω οπως ολοι για τις πληροφοριες και τις εντυπωσεις για τον συγκεκριμενο προβολεα.

Εχεις ξοδεψει πολυ χρονο και μερακι να φερεις την εικονα οσο καλυτερα μπορεις και σε καταλαβαινω απολυτα. Καμμια ταινια ολοκληρη καταφερες να δεις; Το λεω αυτο χωρις διαθεση πειραγματος αλλα με στοχο να σου θυμισω οτι ο προβολεας ειναι το μεσο οχι ο προορισμος. Βαλε καμμια καλη ταινια και αφεσου να σε παρασυρει η τεχνη, και να δεις που δεν θα δινεις σημασια στις μικρες ενοχλητικες ατελειες του μεσου. Εχεις παρει ενα εξαιρετικο μηχανημα και αν δε το πηρες για να φας τη ζωη σου κανοντας δοκιμες σε πατερνς αραξε και απολαυσε τον.

Σε ευχαριστω, αυτο εχω προθεση.
Μιας και φετος η πρωτη μου αποπειρα να αποκτησω και εγω προβολεα ξεκινησε ασχημα με την αντικατασταση τριων (αλλης μαρκας) πριν καταφυγω στον benq, ομολογω οτι τρομαξα λιγακι και αρχισα να ψαχνω για τυχον προβληματα να κανω τεστ κλπ.

Απλα μιας και συνηθως στην αρχη προσπαθουμε για οποια ρυθμιση/βελτιωση/σεταρισμα, ετσι και εγω ασχολουμαι τωρα μεχρι να ταιριαξει οσο το δυνατον στο χωρο και υστερα απλα θα χαιρομαι τις ταινιες.

Φυσικα μην νομιζεις οτι ηδη δεν τον χαιρομαι ή οτι δεν εχω δει ολοκληρες ταινιες. ;)
Ισως η απειρια μου και η ατυχια με τους προηγουμενους με αγχωσε περισσοτερο απο οτι επρεπε.

Ηδη προσαρμοστηκα στην μεγαλη εικονα και πλεον οταν κλεινει το πανι και βλεπω πισω του την 46" tv να παιζει μου φαινεται λες και βλεπω σε οθονη pc. Μαλλον περασα το σημειο χωρις επιστροφη και πισωγυρισμα δεν υπαρχει. Δεν νομιζω οτι θα μπορω να ξαναπαρακολουθησω ταινια σε tv με την ιδια ευχαριστηση οπως πριν.

Στοχος μου δεν ηταν να βλεπω patterns, αλλα ταινιες με παρεες και να διασκεδαζουμε ολοι μαζι.


Προς Γιαννη:

Αν με banαρεις, εφυγα κατευθειαν για μπανιο με τοση ζεστη. :flipout:
 
έλα βρε ψυχή που είσαι??. μαλλον επιασες τα james bond και σε ρούφηξαν :guitarist:

καλά ποιές 46 ??? εδω εγώ με 42 οταν ανέβει το πανί πατάω τηλεφωνικούς αριθμούς στην οθόνη της αλλά όσα τηλέφωνα και να παίρνω δείχνουν να μιλάνε τα άτιμα. :flipout:

ΥΓ. Το φιλτράκι κάνει δουλειά και σε μένα αν και όπως σου είπα πήρες το τελευταίο 62nd2 :slapface:
 
Απάντηση: Re: Παρελαβα τον benq w7000. Εντυπωσεις.

ΥΓ. Το φιλτράκι κάνει δουλειά και σε μένα

Αν νομίζεις ότι θα την γλιτώσεις με περιγραφή 7 λέξεων.....πλανάσαι πλάνην οικτρά!!!

Περιμένουμε φουλ ριβιού προ φιλτρακίου και μετά.
 
Βαλε καμμια καλη ταινια και αφεσου να σε παρασυρει η τεχνη, ...

Συγνώμη αλλά δεν κρατιέμαι...

Ποιά τέχνη; Η τέχνη του πως να δείξουμε καλύτερο κόκκο και χιόνι σε full HD; Ειλικρινά μετά από 2 μήνες και κάτι σε μεγάλη οθόνη 92 ιντσών, έχω αρχίσει να αναπολώ την οθόνη της τηλεόρασής μου με τις ταπεινές 29 ίντσες που σε 16:9 format έφτανε να γίνεται 24,8"! Τουλάχιστον τότε με απορροφούσε η ταινία χωρίς να νοιάζομαι για την ποιότητα εικόνας. Υποτίθεται πήρα προβολέα για να απολαύσω ποιότητα στην υψηλή ανάλυση, και αυτό που κατάλαβα είναι πως οι ταινίες έχουν πάρει διαζύγιο από την ποιότητα, τουλάχιστον στην εικόνα. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται σε υποβάθμιση ποιότητας που γίνεται στα BD που κυκλοφορούν μόνο στην Ελλάδα, αλλά 9 στις 10 ταινίες που βλέπω τις θεωρώ απαράδεκτες να κυκλοφορούν σε BD. Σε DVD και πολύ τους είναι...

Συγνώμη αλλά τα είπα και ξαλάφρωσα!
 
Απάντηση: Re: Παρελαβα τον benq w7000. Εντυπωσεις.

Συγνώμη αλλά δεν κρατιέμαι...

Ποιά τέχνη; Η τέχνη του πως να δείξουμε καλύτερο κόκκο και χιόνι σε full HD; Ειλικρινά μετά από 2 μήνες και κάτι σε μεγάλη οθόνη 92 ιντσών, έχω αρχίσει να αναπολώ την οθόνη της τηλεόρασής μου με τις ταπεινές 29 ίντσες που σε 16:9 format έφτανε να γίνεται 24,8"! Τουλάχιστον τότε με απορροφούσε η ταινία χωρίς να νοιάζομαι για την ποιότητα εικόνας. Υποτίθεται πήρα προβολέα για να απολαύσω ποιότητα στην υψηλή ανάλυση, και αυτό που κατάλαβα είναι πως οι ταινίες έχουν πάρει διαζύγιο από την ποιότητα, τουλάχιστον στην εικόνα. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται σε υποβάθμιση ποιότητας που γίνεται στα BD που κυκλοφορούν μόνο στην Ελλάδα, αλλά 9 στις 10 ταινίες που βλέπω τις θεωρώ απαράδεκτες να κυκλοφορούν σε BD. Σε DVD και πολύ τους είναι...

Συγνώμη αλλά τα είπα και ξαλάφρωσα!


Να υποθέσω ότι μόλις τελείωσες τη θέαση του ''The Grey'' ??:laugh:-bye-