Παρελαβα τον benq w7000. Εντυπωσεις.

On my 96", Screen Innovations 1.3 gain Solar HD screen I measured a peak light output of 29.42 fL in low lamp mode, and a pure black level of 0.031 fL. This would give me a lumens estimate of 600 lumens and approximate contrast of 935:1. If I enabled Dynamic Black the black level dropped to 0.01, raising the contrast ration to almost 3,000:1. Turning on high lamp mode the white output raised to 36.8 fL, for 770 lumens, with all values out to 255 still visible. There is plenty of light to spare here.

Απλά να αναφέρω ότι οι τιμές λαμπρότητας που παίρνει είναι από την οθόνη του (χ1,3 κέρδος), ενώ οι τιμές φωτεινότητας που δίνει για τον προβολέα (lumens) είναι χωρίς κέρδος, αλλιώς τα νούμερα δεν συμπίπτουν.

Πολύ ενδιαφέρον ριβιού, ευχαριστούμε Αλέξανδρε!!!-bye-

Φιλτράκι ή γκρίζα οθόνη* απαραίτητα για 100άρες οθόνες.

* Προτιμότερο το φιλτράκι διότι η γκρίζα οθόνη σε 3D θα δυσκολευτεί πολύ εκτός αν μιλάμε για 80άρια πανιά.

Benq w7000 Full Review by Μανώλης Καστρουνής

http://www.perfectimage.gr/2012/07/04/benq-w7000-full-review-coming-soon/

Το πιο πετυχημένο είναι για το σασί, που όπως λέει, "είναι το ίδιο και μπορούν να αλλάξουν προβολικό χωρίς να το πάρουν χαμπάρι", αυτή είναι σοβαρή εταιρία που αφουγκράζεται τα προβλήματα της παντόφλας. :laugh:

Ενα "trick" που ανακαλυψα και που ισως αρκετοι να το γνωριζουν, ωστοσο θα το πω μιας και εχουμε καλοκαιρι και ζεστη.
Απο το μενου του προβολεα οπως ξερετε, υπαρχει η ρυθμιση για ενεργοποιηση του high altitude (υψηλο υψομετρο) οπου υπαρχει αραιο οξυγονο και για αυτο ανεβαζει τις στροφες του ανεμιστηρα για καλυτερη ψυξη.

Μερικοι, ισως το καλοκαιρι το εχουν στο on για να ψυχεται καλυτερα η λαμπα, αλλοι το εχουν στο off για να μην εχουν τον εξτρα θορυβο του ανεμιστηρα.

Εγω εκανα το εξης:
Eχοντας το high altitude στο off, μολις τελειωσε η ταινια το εβαλα στο on πριν κλεισω τον προβολεα.
Φυσικα ανεβασε στροφες ο ανεμιστηρας.

Κλεινοντας τωρα τον προβολεα ο ανεμιστηρας συνεχιζει για λιγα λεπτα για να ψυξει τη λαμπα.
Μονο που τωρα γυριζει σε υψηλες στροφες ΚΑΙ μετα το κλεισιμο του προβολεα.

Οσοι λοιπον πιστευετε οτι τα λιγα λεπτα που δουλευει ο ανεμιστηρας υστερα απο το κλεισιμο, δεν επαρκουν για την καλη ψυξη λογω καλοκαιριου, δοκιμαστε το παραπανω για να γυριζει ο ανεμιστηρας στο full αυτα τα λιγα λεπτα μετα το κλεισιμο.

Προφανως, αυτο ισως γινεται και με τις αλλες μαρκες προβολεων, οποτε δοκιμαστε το.

Απο ενα samsung nexus κινητο μερικες φωτο.
Δυστυχως χρειαζεται φωτογραφικη μηχανη. Τα χρωματα ειναι λιγο off και σκοτεινιαζε τα σκοτεινα και εκαιγε τα λευκα οτι ρυθμισεις κι αν εκανα στο κινητο.

View attachment 82261View attachment 82262View attachment 82263

Ισως λιγο κουνημενες στο χερι. Επισης νομιζα οτι το κινητο κανει ληψεις σε 16:9 αλλα οτι τραβαω βγαινει σε 4:3.

Last edited:
BENQ W7000 CROSSTALK/GHOSTING FREE.

Μυθος ή πραγματικοτητα. ?

Κατα καιρους διαβαζω για το εν λογω μοντελο πόσο ανυπαρκτο crosstalk εχει, για αυτο και αξιζει αν καποιος επιθυμει τις 3d προβολες, να τον εχει στα υπ'οψιν του.

Ενω τον εχω στην κατοχη μου μερικους μηνες, καθε φορα που παρακολουθουσα μια 3d ταινια (top/bottom, side by side) επιανα τον εαυτο μου να παραπονιεται για ghosting στην εικονα.
Μα καλα, και ολοι αυτοι που λενε οτι δεν υπαρχει καλυτερος προβολεας οσον αφορα το 3d. ?

Ενω λοιπον εως τωρα παρακολουθουσα ταινιες sbs, προσφατως ειδα μια ταινια σε top/bottom.
Oσοι εχουν παρακολουθησει top/bottom, θα ξερουν οτι οι υποτιτλοι (εξωτερικοι srt) φαινονται μονο στο ενα ματι μεσα απο τα γυαλια.
Παρατηρωντας την ταινια λοιπον και ανοιγοκλεινοντας εναλλαξ τα ματια μου, παρατηρησα οτι οι υποτιτλοι φαινοντουσαν και στο αλλο ματι.

Πότε φαινοντουσαν. ? Οταν τα γυαλια, δεν ηταν ακριβως παραλληλα με την οθονη.
Παρατηρουσα λοιπον οτι, οταν το ματι κοιτουσε στις ακρες του τζαμιου των γυαλιων, εβλεπα την εικονα του αλλου ματιου, που δεν θα επρεπε να βλεπω.

Το χειροτερο ειναι, οτι για την ακριβεια Ολο το τζαμι του γυαλιου επετρεπε να περασει η αλλη εικονα, με εξαιρεση ενα πολυ μικρο τμημα, στο κεντρο του.

Δοκιμασα σημερα λοιπον 2 τεστ για crosstalk που βρηκα στο ιντερνετ.
Αυτα τα τεστ, επιβεβαιωσαν τα παραπανω. Υπαρχει crosstalk και μαλιστα αξιοσημειωτο.

Σκεφτηκα για καποια στιγμη, οτι ισως να εχω προβληματικο προβολεα και δεν συγχρονιζει σωστα με τα γυαλια. Επισης σκεφτηκα οτι ισως το προβλημα crosstalk μπορει να εχει να κανει και με τον player. (mpc-hc απο το pc)
Δυστυχως δεν εχω καποιο bluray player για να δοκιμασω και frame packing ωστε να δω και εκει τι γινεται.

Παρακατω, σας βαζω καποιες φωτο για να δειτε και εσεις, ομως να εχετε υπ'οψιν, οτι η καμερα του κινητου, δεν μπορουσε να δει το crosstalk μεσα απο τα σκουρα γυαλια, τοσο εντονα οσο το ειδαν τα ματια μου.

Το πρωτο τεστ, ειναι κατεβασμενο απο εδω https://www.box.com/shared/lpe35vy1h8

Η εικονα χωρις τα 3d γυαλια ειναι ετσι:
View attachment 85853

Εδω κοιταζει η καμερα του κινητου μεσα απο το δεξι τζαμι των γυαλιων.
Η επανω σειρα, δεν επρεπε να φαινεται.

View attachment 85854

Το επομενο τεστ, ειναι απο εδω: http://www.stereoscopynews.com/references-links-books/3d-videos/2284-free-3d-screen-quality-test-videos.html

Yπαρχουν καποιες εικονες που εναλλασονται. Στοχος ειναι, π.χ. επανω δεξια το ενα ματι να βλεπει το εγχρωμο γραφημα, ενω το αλλο ενα γκρι παραθυρο.

View attachment 85855

Εδω βλεπουμε, τι βλεπει η καμερα του κινητου (ενα γκρι πλαισιο , οπως θα επρεπε να βλεπουμε δηλαδη) οταν τα γυαλια ειναι ακριβως παραλληλα στην οθονη και κοιταμε ακριβως μεσα απο το κεντρο του τζαμιου.

View attachment 85856

Και εδω, δειτε τι συμβαινει οταν μεσα απο το ιδιο τζαμι, κοιταζουμε λιγο λοξα (στην περιφερεια του τζαμιου). Εμφανιζεται το εγχρωμο γραφημα, που επρεπε να φαινεται μονο απο το αλλο ματι/τζαμι γυαλιου.

View attachment 85857

Γνωριζω οτι ο προβολεας κυκλοφορησε με δυο εκδοσεις γυαλιων, που οπως αναφερονται τα δευτερα ειναι ελαφρως καλυτερα. Δεν ξερω αν εχω την πρωτη ή δευτερη version των γυαλιων, παντως ειναι αυτα.

View attachment 85858

Καταλαβαινετε, οτι σε μια οθονη 106" απο αποσταση 3,5μ-4μ περιπου, σε καμια περιπτωση το ματι δεν μπορει να δει ολο το καδρο της εικονας μεσα απο το κεντρο του τζαμιου των γυαλιων.

Τα γυαλια δεν ειναι καθολου κακομεταχειρισμενα, παντα φορτισμενα και στις δοκιμες δοκιμασα και τα δυο ζευγαρια. Να σημειωσω οτι το ενα, εχει ελαφρως χειροτερες επιδοσεις απο το αλλο σε crosstalk.
Επισης, πριν λιγο καιρο ειχα δοκιμασει και το power dvd 12 και εκει υπηρχε το ιδιο crosstalk.

Δεδομενου οτι δεν εχω ασχοληθει σε βαθος με το 3d, δεν ξερω αν:

- Ετσι παιζουν ολοι οι benq w7000.
- Ο συγκεκριμενος, ειναι προβληματικος και χρειαζεται επισκευη.
- Το προβλημα το δημιουργουν τα γυαλια.
- Το προβλημα το δημιουργει το pc. (καρτα γραφικων, mpc-hc κλπ)

Αν καποιος εχει τον ιδιο προβολεα, θα τον παρακαλουσα να κανει ενα crosstalk test, οπως εγω με τα παραπανω. Τουλαχιστον να δουμε αν οφειλεται σε προβληματικο προβολεα, ή ολοι εχουν crosstalk.

Είναι η δεύτερη version γυαλιών.

Μου κάνει για μη καλή συνεργασία του D-Link.

Μανωλη καταλαβα και εγω οτι ειναι η δευτερη βερσιον, απο κατι φωτογραφιες που βρηκα στο ιντερνετ.
Το: "μη καλη συνεργασια με το d-link" δεν το πολυκαταλαβα.
Εννοεις οτι απλα δεν συνεργαζονται καλα γιατι ετσι ειναι κατασκευαστικα. ? Ή οτι κατι φταιει που χρειαζεται service. ?
Πως θα καταλαβω τι φταιει. ? Να αναγκαστω να αγορασω εξτρα ζευγαρι γυαλια για τεστ ηπως φταινε αυτα, ή να παω τον benq για service. ?

Eιλικρινα, ολοι λενε οτι το crosstalk ειναι ελαχιστοτατο στον εν λογω προβολεα. Εμενα ειναι σχετικα αρκετο.
Τι μπορω να κανω επ'αυτου. ?

Σε περιπτωση που καταληξω στο service, ξερει καποιος εμπειρικα, πόσο κρατα συνηθως η διαδικασια επισκευης. ?
(εννοω ελεγχος, αποφαση να φυγει σε εξωτερικο αν δεν επισκευαζεται εδω και επιστροφη του Ελλαδα.)
Μιλαμε για εβδομαδες, μηνες. ?

Νομιζω η benq πρώτα παραγγελνει τα parts και τους φτιάχνει εδώ.
3 εβδομάδες Λογικα θα τις φας.Μηνες σίγουρα όχι.

Εχω αρχισει να τρομαζω με αυτα που διαβαζω για τους προβολεις:bigcry:

Ολα αυτα τα τεχνικα θεματα που πρεπει να κανεις για να παρεις σωστη εικονα

Και εγω τον εχω στα αμεσα υποψη κα μαλιστα εχω βρει refurbished απο Αμερικη που ειναι ηδη στο 1,03 γιατι εδω στην Ελλαδα οι τιμες ειναι 2 φορες επανω. Ομως μου κανει εντυπωση η αναφορα crosstalk. Σε ολον τον κοσμο τον εχουν ως refernce για το 3D. Warewolf εγω εχω ενα ζευγαρι DLP γυαλια απο τις ημερες του Acer(οχι acer, κινεζικα). Αν μενεις Αθηνα και θες να ερθω να τα δοκιμασουμε πολυ ευχαριστως αφου ειμαι στο παρα πεντε να τον παραγγειλω οποτε θα τον δω και απο κοντα. Τουλαχιστον να αποφυγουμε την πιθανητητα οτι φταινε τα γυαλια. Απλα γραψε pm με τηλεφωνο ωστε να μιλησουμε. Γενικα ευχομαι να βρεις συντομα τι φταιει.

Θα επικοινωνησω αυριο με το service μηπως δεχτουν να τον παω για ελεγχο και να τον παρω πισω μεχρι να ερθει το ανταλλακτικο.
Αν δεν γινεται και η διαδικασια αργει, θα τον παω μετα τις γιορτες.

Ναι, γενικα οι προβολεις με dlp-link εχουν πολυ καλο συγχρονισμο με τα γυαλια και μου κανει εντυπωση το προβλημα.
Δεν γνωριζω βεβαια τεχνικες λεπτομερειες περι dlp-link, αν ειναι καποιο εξαρτημα ή ειναι κατι ενσωματωμενο επανω στην mainboard και αλλαζει ολη η πλακετα.
Περισσοτερα αυριο μετα την επικοινωνια μαζι τους.

Last edited:
Χωρις να εχω διαβασει αναλυτικα το θεμα, εχω την αισθηση ότι ο προβολεας δεν εχει βλαβη και οτι μαλλον το παρα''ψειρίζεις''....

Μη με παρεξηγάς, απλως φοβαμαι ότι ισως (αυτο)ταλαιπωρείσαι χωρίς λόγο...

Δεν μιλας με τον Μανώλη να τον δει και να κανονισετε και καμια ρυθμιση (που αξίζει ετσι κι αλλιως με τα 1000) ;

Το θεμα 3d τοσο στον epson ,οσο και στον benq, δεν ηταν κατι που με ενδιεφερε ιδιαιτερα (προτιμω τις 2d ταινιες) για αυτο και δεν το πολυψειριζα, το αντιθετο μαλιστα. Εβλεπα στο 3d κατι σαν τεχνουργηματα halo και τα απεδιδα στο frame interpolation (στην αρχη τουλαχιστον) που στην εικονα ειναι λιγο ενοχλητικο. Ειναι ομως crosstalk.

Απο την αρχη ομως ειχα παρατηρησει το οτι τα γυαλια δεν μπλοκαρουν το ενα κλειστρο την εικονα του αλλου, και επειδη δεν πολυασχολιομουν με το 3d θεωρουσα οτι "ετσι παιζει" ο benq.

Τωρα ομως εχω καταλαβει οτι οντως υπαρχει προβλημα, το οποιο δεν ξερω που να το αποδωσω (γυαλια/προβολεα/ πηγη-player)

Ειναι ευκολο για οσους διαβαζουν να κανουν ενα τεστ στον δικο τους προβολεα 3d , αν εχουν. μαλιστα σε dlp θα ηταν ακομα πιο σωστο το τεστ.
Ας κοιταξουν για το αν και ποση εικονα, φαινεται μεσα απο το κλειστρο που δεν θα επρεπε. Πιστευω οτι ακομα και με lcd προβολεα δεν θα δουν τοση διαρροη οσο εγω.

Εγω ξαναλεω: Αν το ζητουμενο ειναι να απολαυσεις το μηχανακι, φωναξε τον Μανωλη να ησυχάσεις.

Και μια ρυθμιση θα κανεις (που κανει μεγαλη διαφορα) και θα σου φύγει το αγχος και πιθανώς, γλυτωσεις ενα πηγαινε-ελα στο service (το οποίο μπορει να δημιουργήσει αλλα προβληματα (στο Ελλάντα είμαστε και τα προβολακια δεν ειναι τα πιο ''αναίσθητα'' μηχανακια....))