παρολο το διαβασμα συμπερασμα δεν βγαινει για τη νεα αγορα

Re: παρολο το διαβασμα συμπερασμα δεν βγαινειγια τη νεα αγορα

το πάντα μάλλον θα σου δημιουργήσει πρόβλημα. δηλαδή όταν δείς 1 - 2 ταινίες με μπάρες και μετά γυρίσεις και δείς 1 ώρα τηλεοπτικό τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. αν βλέπεις μόνο ταινίες με μπάρες την κλείνεις και την άλλη μέρα τα ίδια θα υπάρξει πρόβλημα. το ίδιο και με το 4:3 σε τηλεόραση 16:9. πάντως άμα σκοπεύεις να βλέπεις σε 4:3 γίνεται ακόμη μικρότερη η τηλεόραση.

Re: Απάντηση: παρολο το διαβασμα συμπερασμα δεν βγαινειγια τη νεα αγορα

αν η τηλεοραση εχει παντα μαυρες μπαρες (αριστερα και δεξια στα τηλεοπτικα και πανω και κατω στις ταινιες) αυτο αποτελει προβλημα στις πλασμα?

Είτε σε LCD είτε σε πλάσμα απαγορεύεται το 4:3 για μεγάλο διάστημα...

http://www.avclub.gr/forum/showthre...-σε-μεγαλο-πανελ-LCD-και-ΤΑ-ΦΩΤΑ-σας-παιδιααα

να δω τι αλλο θα ακουσω. Εν παση περιπτωση εγω το τηλεοπτικο σε 4:3 βλεπω παντα.
φανταζομαι ειναι ενα θεμα για τις πλασμα (κυριως)....

ηθελα να ρωτησω και κατι αλλο: για να δω αν εχω προβλημα με flickering υπαρχει καποια ρυθμιση που ειναι πιο εντονο?
Η με ααλα λογια υπαρχει περιπτωση να γινεται η ανανεωση σε λιγοτερο απο 100Hz?

Τα τηλεοπτικά σύντομα αναμένεται να πάνε όλα 16/9.
Το flickering γίνεται πιο αισθητό από κοντινή απόσταση.

Πότε παιδιά?
Απ'τον περασμένο Σεπτέμβρη υποτίθεται πως θα μετέδιδαν όλα τα κανάλια σε 16:9!

να δω τι αλλο θα ακουσω. Εν παση περιπτωση εγω το τηλεοπτικο σε 4:3 βλεπω παντα.

Αν διαβάσεις το manual μιας τηλεόρασης θα δεις ότι και στις LCD συνιστά ο κατασκευαστής να μην βλέπει κάποιος με μαύρες μπάρες για μεγάλα διαστήματα.

Αν πάθεις image persistence ΔΕΝ σε καλύπτει η εγγύηση.

Το οτι θέλεις να βλέπεις 4:3 το κάνεις με δική σου ευθύνη.

Απάντηση: Re: παρολο το διαβασμα συμπερασμα δεν βγαινειγια τη νεα αγορα

τι να πουν και τα καυμενα οι οθονες υπολογιστων....

σημερα εκανα μια επισκεψη σε ενα μαγαζι.
Οι εντυπωσεις που αποκομισα ειναι αρκετα διαφορετικες απο τα θεωρητικα. Για παραδειγμα η ST30, που κοιταξα καλα, δεν ειχε τιποτα να ζηλεψει σε φωτεινοτητα. Και φανταστειτε οτι απο πανω υπηρχαν καμπανες 400W. Πιο φωτισμενος χωρος δεν θα βρεθει.
Επισης δεν ειδα ουσιαστικη διαφορα αν δεις μια lcd απο το πλαι. Ουτε για το μαυρο μπορεσα να ξεχωρισω διαφορα.

Στην 46ST30 μου δωσανε χειρηστηριο. Επαιξα λιγο με τις ρυθμισεις. Εβαλα κανονικο (το cinema) μου δεν μου πολυαρεσε και ηταν καπως σκοτεινο για το χωρο. Ρυθμισα προχειρα αντιθεση, φωτεινοτητα. Τα paterns στο ασπρομαυρο φαινονταν ολες οι διαβαμισεις. Στο εγχρωμο ομως οι 2-3 φωτεινες του μπλε και 2-3 σκοτεινες ολων των χρωματων δεν ξεχωριζαν οσο και να ρυθμιζα. Να υποθεσω οτι λογω του εντονου φωτειμου δεν ξαχωριχα ή οτι δεν παιρνει αλλη βελτιωση?
Εντυπωσεις (σχετικα με τις lcd):
Σχετικα καλυτερη κινηση στις γρηγορες εικονες μπροστινου πλανου.
Ικανοποιητικοτατη φωτεινοτητα, δηλ δεν τιθεται θεμα φωτεινου χωρου κλπ.
Φυσικοτερα χρωματα και μαλλον μεγαλυτερη γκαμα.
Καλη αναλυτικοτητα/ λεπτομερεια.
Λιγοτερη αντανακλαση απο Samsung. H sony εχει πολυ μικροτερη.
Δεν παρατηρησα κατι περιεργο. Μονο οταν πλησιασα στα 30εκ. εβλεπα ενα μηρμυγκιασμα μεσα. Ισψς ενοιωσα μια σχετικη οπτικη κουραση αλλα μπορει να οφειλεται οτι ηταν η τελευταια που εβλεπα.

Εκανα και μια πιο προχειρη συγκριση στις D6100 kai EX720, που για κλαη μου τυχη ηταν διπλα η μια στην αλλη.
Η Samsung πολυ εντονη αντανακλαση. Πιο εντονα χρωματα (μαλλον ασχημο). Εδειχνε αρκετες λεπτομερειες στα σκοτεινα σημεια της εικονας ενω στη SONY απλα εβλεπες μια μαυριλα. Η sony ειχε το ιδιο προβλημα με τηνST30. Στα πατερν παρατηρησα οτι δεν ξεχωριζες τις σκοτεινες διαβαθμισεις. (να υποθεσω οτι παρομοιως μπορει να ρυθμιστει?).
Μο υεκανε εντυπωση ενα πραγμα. Στη sony εβλεπα λεπτομερειες μου στην αλλη δεν μπορουσα. Για παραδειγμα το γυναικειο προσωπο εδειχνε τις ατελειες που ειχε (πορους δερματος), ενω στη samsung φαινοταν γυαλιστερο σαν να ειχε βαλει make up.
Γενικα μαλλον ξεχωρισα τη SOny.
Αισθητικα και σχεδιαστικα θα με πιστεψετε αν σας πω οτι δεν τις παρατηρησα καν?

Ιδανικο μεγεθος οι 46".

Παντως εγω την ερωτηση θα την κανω. Τι διαφορα εεχουν στην πραξη οι αναφερομενες σε σημα τηλεοπτικη ποιοτητα απο μια ας πουμε 42LK450 ή μια LE40D503?
Αξιζουν τη σχεδον διπλασια τιμη?

Οι διαφορές δυο τηλεοράσεων σε εικόνα εξαρτώνται:

1-Από το panel που χρησιμοποιεί , παίζει ρόλο σε θέμα αντίθεσης/γωνίας θέασης και χρωματικής αναπαραγωγής.

Η αντίθεση από το χειρότερο προς το καλύτερο είναι IPS<<MVA/PVA<<plasma

2-Aπό την επεξεργασία εικόνας (scaling/deinterlacing κτλ) που συνήθως τα πιο ακριβά μοντέλα έχουν καλύτερη αλλά καμιά φορά το "υπέρ φόρτωμα" φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα

3- Από τους διάχυτες του πάνελ/αντί ανακλαστικές επιφάνειες , αν είναι "γυαλί" έχει περισσότερες ανακλάσεις αλλά στις φτηνές-ματ LCD τα χρώματα φαίνονται "σκοτωμένα" και πέφτει και άλλο η αντίθεση.

4- Από τις ρυθμίσεις και την φιλοσοφία του κάθε κατασκευαστή ,πχ. Sony , Panasonic πιο "φυσική" εικόνα , Samsung , LG πιο "τούμπανο" τα χρώματα.

Το θέμα plasma vs LCD για εμένα έχει εν πολύς λυθεί εφόσον οι τιμές των πλάσμα είναι "χώμα" και άρα δίνοντας τα ίδια λεφτά θα πάρεις καλύτερη εικόνα και μεγαλύτερο μέγεθος.

Αν όμως θέλεις χρήση ως μόνιτορ η έχεις πολύ φωτεινό χώρο πας σε LCD/LED λόγω αυξημένης φωτεινότητας της τεχνολογίας αυτής.

Απάντηση: παρολο το διαβασμα συμπερασμα δεν βγαινειγια τη νεα αγορα

σημερα "κληρωνει"
Οι επιλογες ειναι
ST30 απο eshop στα 770. Πολυ καλη τιμη αλλα δεν υπαρχει επισημη εγγυηση και το σκεφτομαι.
Στα 900 παιζουν οι ST30 kai EX720. Η ST στην Ηλεκτρονικη δινεται (μαλλον) με ενα ζευγαρι γυαλια.
Βρηκα και την GT30 sta 1060 και το σκεφτομαι.
Επιπλεον υπαρχει 100 επεκταση εγγυησης (καταστηματος) για 3 χρονια και 200 για +3 χρονια επισημης αντιπροσωπιας.
Αντε να την παρω την αποφαση να τελειωνω.

Για εμένα η GT30 δεν έχει αντίπαλο στα 1060 ευρώ.

Είναι στην κατηγορία D8000/HX820 και όχι EX720.

1) το ρωτησα και προηγουμενως: δεν μπορω να πω οτι ολες οι συσκευες ειναι ιδιες, αλλα τελικα (σε απλο τηλεοπτικο σημα αν θες) εχει τοση διαφορα ωστε να δωσεις τα διπλασια χρηματα? Εγω δεν μπορεσα να καταλαβω καποια διαφορα μεταξυ ΕΧ και ΗΧ (στο μαγαζι παντα). Με τη CX οντως υπηρχε καποια διαφορα.

2) Αναγνωριζω οτι η τιμη της GT ειναι σε καλη προσφορα. Ομως (αν προσθεσουμε και την προσθηκη εγγυησης) φθανει στα 1260. Ξεφυγαμαι.....

3) θα σου πω κατι που μαλλον θα σου αρεσει. Πηγα multirama. ΕΙπα στον πωλητη οτι ενδιαφερομαι για την GT. Ακουσα πολυ θετικα σχολια για τις πλασμα αφου και αυτος τετοια εχει (U20) την οποια του την ειχε συστησει ο προηγουμενος.
Παω κωτσοβολο. Λεω στον πωλητη οτι εμαι μεταξυ ST kai EΧ. Παρε LED μου λεει και θα με θυμιθεις. Αργοτερα που με ξαναπλξσιασε τον ρωτησα οτι το σκεφτομαι για πλασμα αλλα φοβαμαι για αυτα που ακουγονται. Για παραδειγμα του αναφερω οτι στην μεταφορα πρεπει να ειναι παντα κατακορυφη (αληθεια ισχυει αυτο ή ειναι μπαρουφα?). Ακολουθει ο διαλογος:
- Βλακειες, μην ακους οτι σου λενε. Εγω εχω μια Samsung και την εχω χιλιομεταφερει. Δεν εχει παθει τιποτα.
- Πλασμα εχετε?
- ΝΑι
- Πριν ομως μου συστησατε led
- ............... (σηκωμα των ομων)
- Εδω εχει οπλυ φωτισμο και μαλλον δεν μπορω να δω την πραγματικη αποδοση της τηλεορασης. Εσεις που την εχετε στο σπιτι βλεπετε διαφορα?
- Εννοειτε
- Αρα τι λετε? Ποια απο τις 2 να παρω?
- Παρε αυτη (δειχνει την ST).
-

Το ποια τηλεόραση θα πάρεις είναι δική σου υπόθεση , το να ρωτάς όμως τους πωλητές να σε συμβουλέψουν είναι σαν να βάζεις το κεφάλι σου στο στόμα του λύκου.

Ενδεικτικά σου λέω ότι προχθές πήγα να δω media player και ο πωλητής ήθελε να μου σπρώξει ένα ASUS με 80 ευρώ , το συγκεκριμένο μοντέλο λίγο που το έψαξα αργότερα από περιέργεια είναι 2 χρονών και με βάση τα σημερινά δεδομένα είναι ξεπερασμένο κατά πολύ.

Μια άλλη φορά που έψαχνα modem προσπαθούσαν να με πείσουν ότι η καλύτερη μάρκα είναι η TP-Link.

Εδώ δεν θα βρεις πωλητές , χομπίστες είμαστε οι περισσότεροι και γι'αυτό θα ακούσεις πολύ διαφορετικές απόψεις σε σχέση με τους αμαθείς πωλητές.

Για παραδειγμα του αναφερω οτι στην μεταφορα πρεπει να ειναι παντα κατακορυφη (αληθεια ισχυει αυτο ή ειναι μπαρουφα?).

Έχει γραφτεί πολλάκις, η μεταφορά των τηλεοράσεων Plasma και LCD, προτιμάται να γίνεται σε κατακόρυφη θέση, για τον ίδιο λόγο που μεταφέρονται όρθιοι και οι υαλοπίνακες: γιατί σε ξαπλωτή θέση, αυξάνονται κατακόρυφα οι πιθανότητες να ραγίσουν/σπάσουν σε κάποιο τράνταγμα κατά τη μεταφορά.

Παιδιά νομίζω πως έχει παραγίνει αυτή η καραμέλα με τους πωλητές!
Ο καλός πωλητής δεν είναι αυτός που λέει την αλήθεια αλλά που μπορεί να πείσει τον πελάτη.
Και εννοείται πως ακολουθεί τη γραμμή του καταστήματος και δεν προωθεί τις προσωπικές του επιλογές.
Αυτό είναι κανόνας σ'όλο τον κόσμο εδώ και πολλά χρόνια.
Το θέμα είναι πόσο ψιλιασμένοι είμαστε εμείς που τους ακουμπάμε τα λεφτά μας.

τελικα πηρα τη 50GT30.

Γιατι GT αντι ST (διαφορα 190 σε εμενα συμπεριλαμβανομενου γυαλιων γνησιων στην St κινεζικων στη GT)?

Για την υποτιθεμενη καλυτερη εικονα και κυριως για τις λιγοερες αντανακλασεις

Γιατι 50" και οχι 46"?
Αφου πηρα πλασμα ηταν σχεδον μονοδρομος βαση των μοντελων/τιμων που υπηρχαν κατα την αγορα.
Τελικα οι 50 δεν ειναι τοσο μαγαλη οσο φοβομουνα. Σε ταινιες τερμα πισω ειναι αρκετα καλα. Σε καθημερινο σε κουραζει.
Προτιμω τις 46. Δεν ξερω γιατι οι περισσοτεροι ειναι τοσο τρελοι με το μεγεθος.

Γιατι Plasma?

ελα ντε. Περα απο τα γνωστα (εικονα κλπ) για 2 λογους:
- Η πλασμα μαλλον ειναι στα τελευταια της σαν τεχνολογια οποτε ειπα να παρω κατι που δεν θα εχω τη δυνατοτητα να δοκιμασω αργοτερα.
- Δκιμασα για πλακα να δω μια ταινια (divx) se crt. Επαθα πλακα με την καθαροτητα της εικονας. Νομισα οτι και οι πλασμα θα ειναι καπως ετσι (τρομαρα μου...).

Εντυπωσεις.

Με τρωει η αγωνια μηπως εκανα λαθος επιλογη.
Πισω οτι ειδα οτι εχει 4 ανεμιστηρες !!! Φαανταζομαι τι θα γινεται το καλοκαιρι απο θερμοτητα. Το βουισμα (σε απολυτη ησυχια ) ειναι αισθητο αν πας πισω απο τη τηλαοραση. Μπροστα ακουγεται μονο ενα απαλο θροϊσμα απο τη ροη του αερα.
Σε οτι εχω δοκιμασει εως ωρας (τηλοπτικο της κακιας ωρας και ταινιες εκτος απο HD) δεν μπορω να πω οτι με ενθουσιασε. Σε THX/true cinema (για οσους ενδιαφερονται) οντως νομισα οτι ειμαι σε κινημ;ατογραφο, αλλα οπως εχω πει εμενα δεν μου αρσει αυτη η απεικονιση. Κατα τα αλλα δεν γνωριζω αν η Ex720 θα ειχε αναγνωρισμη διαφορα.
ΘΑ μου πεις και τοτε τι σε νοιαζει αφου στα ιδια λεφτα ειναι περιπου? Εε δεν θα ειχα ολα αυτα τα κοσουρια της πλασμα.
Κανω καποιες συκρισεις με HX800 και D6000. Εχω ακομα 4 ημερες πειθωριο να την αλλαξω.....

πλάσμα αν δεν υπάρχει πρόσωπο, led αν υπάρχει - σε κόβω να υπάρχει ομορφάντραααα μου........

είσαι ledakias μάλλον και στο είπα πρίν την αγορά. η τηλεόραση είναι ότι βλέπεις. αν δεν σε ικανοποιεί βουρ για lcd.

πάντως αμα είναι να βλέπεις divx - dvdrip από κάμερες που σηκώνεται ο άλλος να πάει τουαλλέτα και κουνάς κεφάλι να μην χάσεις σκηνή και τηλεοπτικό σε 4:3 μείνε με crt καλύτερα.

Η διαφορά στις δυο τεχνολογίες είναι ότι οι LCD/LED μπορούν να τείνουν στην υπερβολή , υπερβολική οξύτητα , υπερβολική φωτεινότητα , χρώματα "κούκου ρούκου" κτλ. Μπορούν να ρυθμιστούν βέβαια και σε πιο λογικά πλαίσια αλλά τότε χάνουν το πλεονέκτημα του εντυπωσιασμού.

Οι πλάσμα έχουν πιο "συγκρατημένη" εικόνα. Αν είσαι οπαδός της εντυπωσιακής εικόνας πας για την πάνω επιλογή.

- Δκιμασα για πλακα να δω μια ταινια (divx) se crt. Επαθα πλακα με την καθαροτητα της εικονας. Νομισα οτι και οι πλασμα θα ειναι καπως ετσι (τρομαρα μου...).

Ήταν 50άρα και η CRT;

Φαανταζομαι τι θα γινεται το καλοκαιρι απο θερμοτητα.

Τίποτα δεν θα γίνεται. Έχει 4-5 χρόνια που έχουν πάψει να διαφοροποιούνται σε θέμα θερμότητας οι Plasma από τις LCD...

Σε οτι εχω δοκιμασει εως ωρας (τηλοπτικο της κακιας ωρας και ταινιες εκτος απο HD) δεν μπορω να πω οτι με ενθουσιασε. Σε THX/true cinema (για οσους ενδιαφερονται) οντως νομισα οτι ειμαι σε κινημ;ατογραφο, αλλα οπως εχω πει εμενα δεν μου αρσει αυτη η απεικονιση.

Γιατί δεν δοκιμάζεις και τα άλλα mode ή κάποιο διαφορετικό σετ ρυθμίσεων. Αν μη τί άλλο, η συγκεκριμένη συσκευή διαθέτει πληθώρα ρυθμιστικών για να την φέρεις εκεί που πρέπει ή εκεί που επιθυμείς... ;)

Τι ledακιας και plasmaτακιας.
Πήγα προχτές σε φίλο με sharp 46αρα των 2000 ευρώ και η 50u30 που έχω σπίτι μου έπαιζε 5 φορές καλύτερα σε όλα.
Την u30 τη θεωρώ 3 κλάσεις κάτω τουλάχιστον από την st30 που να μιλήσουμε για gt30.
Ιδέα σου είναι λόγω plasma μύθου (και καλά δεν παίζουν καλά είναι σκοτεινές κτλ) σίγουρα η gt30 θα παίζει καλύτερα από οτιδήποτε lcd μέχρι 3000 ευρώ.

Απάντηση: Re: παρολο το διαβασμα συμπερασμα δεν βγαινειγια τη νεα αγορα

........είσαι ledakias μάλλον και στο είπα πρίν την αγορά. η τηλεόραση είναι ότι βλέπεις. αν δεν σε ικανοποιεί βουρ για lcd.

πάντως αμα είναι να βλέπεις divx - dvdrip από κάμερες που σηκώνεται ο άλλος να πάει τουαλλέτα και κουνάς κεφάλι να μην χάσεις σκηνή και τηλεοπτικό σε 4:3 μείνε με crt καλύτερα.

αυτο που αναφερεις ειναι τα ts. Τα dvdrip ειναι υλικο απο dvd και δεν εχουν τετοια θεματα και δεν καταλαβαινω τι σχεση εχει το 4:3 με την crt.

Η διαφορά στις δυο τεχνολογίες είναι ότι οι LCD/LED μπορούν να τείνουν στην υπερβολή , υπερβολική οξύτητα , υπερβολική φωτεινότητα , χρώματα "κούκου ρούκου" κτλ. Μπορούν να ρυθμιστούν βέβαια και σε πιο λογικά πλαίσια αλλά τότε χάνουν το πλεονέκτημα του εντυπωσιασμού.

Οι πλάσμα έχουν πιο "συγκρατημένη" εικόνα. Αν είσαι οπαδός της εντυπωσιακής εικόνας πας για την πάνω επιλογή.

δεν ειμαι οπαδος του εντονου χρωματος των led. και οπως λες μπορουμε να τις ρυθμισουμε να ερθουν σε φυσικα χρωματα.
Το θεμα ειναι πηρα την πλασμα για να δω καποια διαφορα. Αυτη τη διαφορα δεν τη βλεπω (ουτε μαυρο, ουτε ομοιομορφιες, ουτε απιστευτη εικονα). Για ποιο λογο λοιπον να κραταω μια τηλεοραση που εχει διαφορες αδυναμιες/ευαισθησιες/ιδιαιτεροτητες και να μην εχω μια τηλεοραση που δεν εχει τετοια θεματα?