Απάντηση: παρολο το διαβασμα συμπερασμα δεν βγαινειγια τη νεα αγορα
εγω παντως τεινω να συμφωνησω με τον mannayer.
Αν εχω καταλαβει σωστα, αυτο που ενθουσιαζει τον yperion ή τον iant (κλπ) δεν σημαινει οτι ενθουσιαζει ολους. Γιαυτο και ειναι υποκειμενικο.
Δεν νομιζω οτι μια ΥΚ (υγρων κρυσταλλων) δεν μπορει να αποδοσει τα χρωματα με φυσικοτητα. Και εν παση περιπτωση καπου υπερτερει η μια και καπου υπερτερει η αλλη.
Nα δω τι άλλο θα ακούσω τελευταία. Είναι δυνατών να κρίνεις μια τηλεόραση 50" fullHD με dvdrips 480p, ή με το σκουπιδόσημα των ελληνικών καναλιών? Βάλε στον player σου την εικόνα στο original μέγεθος σε ένα αρχείο 480p για να καταλάβεις για τι ξεχείλωμα μιλάμε.....
κοιταξε να δεις δεν θα κρινω μια τηλεοραση εκει που βολευει αυτην. Διευκρινησα εξαρχης οτι βλεπω τηλεοπτικο και dvdrip και επ'ευκαιριας θα αρχισω και HD.
Το HD αναμενεται να ειναι το 20-30% του χρονου. Αρα λοιπον αναλογο βαρος θα του δωσω.
Συγκρινω διαφορετικες τηλεορασεις με το ιδιο υλικο. Τοσο σε SD οσο και σε HD δεν ειδα κατι το οποιο να με ενθουσιαζει.
Να το πω διαφορετικα. Τι περισσοτερο εχει η GT απο την ST? Την οποια δευτερη την επαιρνα και πιο φθηνα και δωρο 2 γυαλια. Αξιζει την παραπανω διαφορα?
Για ενα μεσο θεατη, που ειμαι, νομιζεται οτι μου προσφερει κατι περισσοτερο η πλασμα? Στην D6000 στο αντιστοιχο υλικο εγω δεν ειδα κατι ουσιαστικα διαφορετικο σε εικονα. Επαιξα με τις ρυθμισεις λιγο στη δευτερη και ειδα οτι ερχεται κοντα στα γουστα μου. Μονο η φωτεινοτητα με ανοχλουσε αλλα και αυτη ρυθμιζοταν.
Γεινικα διαφορετικα διαβαζα εδω μεσα καποια πρααγματα και διαφορετικα αντιμετωπισα. Αυτο που ισχυε πριν 2 χρονια δεν σημαινει οτι ισχυει και σημερα.
Για παραδειγμα 2 απο τα κυριοτερα προβληματα των πλασμα δεν ισχυουν στη δικια μου.
Βλεπεις ανετα τοσο την ημερα οσο και με αναμενα τα φωτα.
Αντανακλασεις εχει μεν, αλλα οχι κατι ιδιαιτερο. Μπορω να πω οτι η samsung εχει μαλλον περισσοτερες.
Αντιστοιχως η 40"D600 (εβαλα το πατερν με τα φωτα κλειστα) ειχε πολυ μικρη ανομοιομορφια. Μονο στις γωνιες φαινοταν αχνα ενας φωτισμος (torching).
ουτε clouding ουτε banding. Ποδοσσφαιρο στο mega και δεν παρατηρησα κατι το μεμπτον.
σε καποιες γρηγορες σκηνες απο ταινια κατι δεν μου αρεσε (σαν σπαστη εικονα) αλλα μπορει να ηταν και θεμα ρυθμισεων.
Και για να μην παραξηγηθω και βγαινουν λαθος συμπερασματα.
Εχω απογοητευτει γιατι βλεπω τα αρνητικα (βουϊσμα, εναλλαγη φωτεινοτητας αναλλογα με τη σκηνη, εκλυση θερμοτητας, οχι 4:3 θεαση κλπ) αλλα δεν βλεπω κατι θετικο που να απαλυνει τα παραπανω.
Δεν λεω οτι η GT ειναι αχρηστη. Μια χαρα εικονα εχει. Αλλα φοβαμαι οτι αν επαιρνα την ST τα ιδια θα εβλεπα.
Επιπλεον φοβαμαι οτι αν διαλλεγα την EX720 μακροπροθεσμα θα ημουν πιο ευχαριστημενος. Και απο θεμα εικονας και απο θεμα ηρεμιας.
Με πρόλαβε ο Κώστας. Δώσε στην τηλεόραση πίστωση χρόνου και δεν θα σε απογοητεύσει. Έχεις κάνει μια πάρα πολύ καλή αγορά. Ίσως όμως πρέπει να παίξεις λίγο περισσότερο με τις ρυθμίσεις τις εικόνας για να έχεις τα επιθυμητά για εσένα απότελέσματα.
Μακαρι να ειναι ετσι οπως τα λες.
Ρυθμισεις τωρα αρχιζω να κανω λιγο λιγο. Αφου περιμενω να στρωθει λιγακι.
Διαβαζω για τροπους ρυθμισης και πατερνς.....
ΥΓ Παντως σας ευχαριστω πολυ που εχεται ασχοληθει με εμενα και με καθε εναν εδω μεσα που ρωταει περιπου τα ιδια και τα ιδια καθε φορα