παρολο το διαβασμα συμπερασμα δεν βγαινει για τη νεα αγορα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: UE46D8000 ή LG lw980σ

......Έχεις την καλοσύνη να αναφέρεις αναλυτικά τις ρυθμίσεις με τις οποίες έχεις αυτό το αποτέλεσμα;

Έχεις την καλοσύνη να μου αναφέρεις αναλυτικά ποιες ρυθμίσεις να βαλω ωστε να μην έχω αυτό το αποτέλεσμα;

εξαλλου αυτο δεν εινα φυσιολογικο χαρακτηριστικο (green tail) των πλασμα?

Re: Απάντηση: Re: παρολο το διαβασμα συμπερασμα δεν βγαινειγια τη νεα αγορα

αυτο που αναφερεις ειναι τα ts. Τα dvdrip ειναι υλικο απο dvd και δεν εχουν τετοια θεματα και δεν καταλαβαινω τι σχεση εχει το 4:3 με την crt.

δεν ειμαι οπαδος του εντονου χρωματος των led. και οπως λες μπορουμε να τις ρυθμισουμε να ερθουν σε φυσικα χρωματα.
Το θεμα ειναι πηρα την πλασμα για να δω καποια διαφορα. Αυτη τη διαφορα δεν τη βλεπω (ουτε μαυρο, ουτε ομοιομορφιες, ουτε απιστευτη εικονα). Για ποιο λογο λοιπον να κραταω μια τηλεοραση που εχει διαφορες αδυναμιες/ευαισθησιες/ιδιαιτεροτητες και να μην εχω μια τηλεοραση που δεν εχει τετοια θεματα?

Έχει αναφερθεί από πολλούς κατόχους plasma πως η απόδοσή της βελτιώνεται με το χρόνο.
Επίσης πολλοί είχαν την ίδια απογοήτευση με σένα στην αρχή αλλά αργότερα μετά το τυπικό στρώσιμο είπαν ευτυχώς που δε την έδωσα!

Re: Απάντηση: Re: παρολο το διαβασμα συμπερασμα δεν βγαινειγια τη νεα αγορα

να δω τι αλλο θα ακουσω. Εν παση περιπτωση εγω το τηλεοπτικο σε 4:3 βλεπω παντα.
φανταζομαι ειναι ενα θεμα για τις πλασμα (κυριως)....

αυτο που αναφερεις ειναι τα ts. Τα dvdrip ειναι υλικο απο dvd και δεν εχουν τετοια θεματα και δεν καταλαβαινω τι σχεση εχει το 4:3 με την crt.

δεν αφορά την crt αλλά την πλάσμα. αφού στην crt δεν έχεις ακόμα 2 οριζόντιες μπάρες δεν θα έχεις ποτέ.

δεν ειμαι οπαδος του εντονου χρωματος των led. και οπως λες μπορουμε να τις ρυθμισουμε να ερθουν σε φυσικα χρωματα.
Το θεμα ειναι πηρα την πλασμα για να δω καποια διαφορα. Αυτη τη διαφορα δεν τη βλεπω (ουτε μαυρο, ουτε ομοιομορφιες, ουτε απιστευτη εικονα). Για ποιο λογο λοιπον να κραταω μια τηλεοραση που εχει διαφορες αδυναμιες/ευαισθησιες/ιδιαιτεροτητες και να μην εχω μια τηλεοραση που δεν εχει τετοια θεματα?

μην την κρατήσεις. πάρε όποια σε ικανοποιεί.

Η πλασμα μαλλον ειναι στα τελευταια της σαν τεχνολογια οποτε ειπα να παρω κατι που δεν θα εχω τη δυνατοτητα να δοκιμασω αργοτερα.

- Δκιμασα για πλακα να δω μια ταινια (divx) se crt. Επαθα πλακα με την καθαροτητα της εικονας. Νομισα οτι και οι πλασμα θα ειναι καπως ετσι (τρομαρα μου...).

τι δε σου άρεσε στην πλάσμα???? τι ανάλυσης είναι το divx???? έχει κάποια διαφορά σε ανάλυση από το dvdrip που τα πάει καλά???. ματρόσκα έχεις δεί???. ποιές οι εντυπώσεις σου???

επίσης το μοντέλο της crt ποιό είναι???

Last edited:
Απάντηση: παρολο το διαβασμα συμπερασμα δεν βγαινειγια τη νεα αγορα

Με πρόλαβε ο Κώστας. Δώσε στην τηλεόραση πίστωση χρόνου και δεν θα σε απογοητεύσει. Έχεις κάνει μια πάρα πολύ καλή αγορά. Ίσως όμως πρέπει να παίξεις λίγο περισσότερο με τις ρυθμίσεις τις εικόνας για να έχεις τα επιθυμητά για εσένα απότελέσματα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: UE46D8000 ή LG lw980σ

Έχεις την καλοσύνη να μου αναφέρεις αναλυτικά ποιες ρυθμίσεις να βαλω ωστε να μην έχω αυτό το αποτέλεσμα;

εξαλλου αυτο δεν εινα φυσιολογικο χαρακτηριστικο (green tail) των πλασμα?

Για να σου αναφέρω σε ρώτησα, αλλά πρέπει πρώτα να δω που βρίσκεσαι για να δούμε τί φταίει...

Τα phosphor trails στην GT30 είναι σχεδόν σε επίπεδα CRT και πρακτικά αδιόρατα, πλην ειδικών motion patterns, oπότε, όχι, δεν είναι φυσιολογικό να τα βλέπεις...

Nα δω τι άλλο θα ακούσω τελευταία. Είναι δυνατών να κρίνεις μια τηλεόραση 50" fullHD με dvdrips 480p, ή με το σκουπιδόσημα των ελληνικών καναλιών? Βάλε στον player σου την εικόνα στο original μέγεθος σε ένα αρχείο 480p για να καταλάβεις για τι ξεχείλωμα μιλάμε. Παίζει ρόλο και ο player στο scaling βέβαια, απ'τον ενσωματομένο μην περιμένεις και πολλά. Το κατάλαβα όταν έπαιξα με pc και xbmc. Καμία σχέση τα 480p.

Απάντηση: UE46D8000 ή LG lw980σ

τι εννοεις που βρισκομαι?
εν παση περιπτωση εχω "δικο μου θεμα" (http://www.avclub.gr/forum/showthre...-συμπερασμα-δεν-βγαινειγια-τη-νεα-αγορα/page7) οπου συζητειται για να μην χαλάμε το παρον.

βασικα δεν τα ειδα στη δικια μου αλλα σε μια ST. γενικα μιλουσα για τις πλασμα

εγω παντως εκεινο που εχω καταλαβει (με την εμπειρεια μου, ικανοτητα θεασης, γνωσεις κλπ)* ειναι οτι για οποιον βλεπει χωρις φωται και θελει απαλα χρωματα (ισως και περισσοτερα) και κινηματογραφικη ομοιοτητα τοτε ενδεικνυται η πλασμα. Για τον περισσοτερο κοσμο ομως, που δεν ειναι ετσι, μια υγρων κρυσταλλων ειναι η καλυτερη επιλογη.

* δηλ δεν ειμαι ειδικος, ενας μεσος χρηστης ειμαι

Re: παρολο το διαβασμα συμπερασμα δεν βγαινειγια τη νεα αγορα

Δυστυχως έκανες λάθος επιλογή και πρέπει να την διορθώσεις εφόσον έχεις αυτή τη δυνατότητα. Από την στιγμή που δεν σου αρέσει η ηπιότητα της κινηματογραφική αίσθησης δεν έπρεπε να κοιτάζεις καν τις πλάσμα, διότι αυτή η ηπιότητα σε χρώματα και φωτεινότητα είναι το μόνο υποκειμενικό τους πλεονέκτημα όπως και η ευρεία γωνία θέασης το μοναδικό τους αντικειμενικό πλεονέκτημα. Αν θέλεις ζωντάνια σε χρώματα και φωτεινότητα δεν αγοράζεις πλάσμα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι, και όχι ανευ λόγου, αγοράζουν lcd. Για μένα, με βάση αυτά που έχω δει η πιο καλή και οικονομική lcd αυτή την εποχή είναι η sony 46hx720, και η καλύτερη ασχέτως τιμής η philips 46pfl9706, ενώ κάπου στην μέση αυτών των δύο βρίσκεται η sharp 46le850e.

Απάντηση: Re: παρολο το διαβασμα συμπερασμα δεν βγαινειγια τη νεα αγορα

Δυστυχως έκανες λάθος επιλογή και πρέπει να την διορθώσεις εφόσον έχεις αυτή τη δυνατότητα. Από την στιγμή που δεν σου αρέσει η ηπιότητα της κινηματογραφική αίσθησης δεν έπρεπε να κοιτάζεις καν τις πλάσμα, διότι αυτή η ηπιότητα σε χρώματα και φωτεινότητα είναι το μόνο υποκειμενικό τους πλεονέκτημα όπως και η ευρεία γωνία θέασης το μοναδικό τους αντικειμενικό πλεονέκτημα. Αν θέλεις ζωντάνια σε χρώματα και φωτεινότητα δεν αγοράζεις πλάσμα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι, και όχι ανευ λόγου, αγοράζουν lcd. Για μένα, με βάση αυτά που έχω δει η πιο καλή και οικονομική lcd αυτή την εποχή είναι η sony 46hx720, και η καλύτερη ασχέτως τιμής η philips 46pfl9706, ενώ κάπου στην μέση αυτών των δύο βρίσκεται η sharp 46le850e.

Φάσκεις και αντιφάσκεις αγαπητέ!
Και τι θα πεί "υποκειμενικό πλεονέκτημα" ;
Η είναι ή δεν είναι πλεονέκτημα, δεν μπορεί το ουσιαστικό να είναι τόσο ασαφές με τέτοιον επιθετικό προσδιορισμό.

Αν θέλεις ζωντάνια σε χρώματα και φωτεινότητα δεν αγοράζεις πλάσμα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι, και όχι ανευ λόγου, αγοράζουν lcd.

Αν θέλεις να βλέπεις ότι να ναι, τότε ναι αγοράζεις LCD. Αλλά και στην περίπτωση αυτή, αν θέλεις να βλέπεις σωστά (εννοώ σύμφωνα με τα πρότυπα) και προβείς σε επαγγελματικό calibration της τηλεόρασης, τα κορεσμένα χρώματα μιας LCD και η υπερβολική φωτεινότητα σου είναι παντελώς άχρηστα. Τα 120-150 nits φωτεινότητας που είναι υπεραρκετά για θέαση σε οικιακές συνθήκες είναι εφικτά από όλες σχεδόν τις τηλεοράσεις που κυκλοφορούν στην αγορά.

Οσο για το τι αγοράζουν οι περισσότεροι, ουκ εν τω πολλώ το ευ......

Last edited:

Αν θέλεις ζωντάνια σε χρώματα και φωτεινότητα δεν αγοράζεις πλάσμα.

Εγω δηλαδη που θελω φυσικα χρωματα και οσο πιο κοντα στην παλια μου CRT να μην παρω αυριο την GT30που ειμαι ετοιμος ?

Σε πλασμα προτεινεις κατι αλλο ? (γραφτα στο νημα που παρεθεσα να μην ενοχλουμε την παρουσα κουβεντα, ευχαριστω)

Εγω δηλαδη που θελω φυσικα χρωματα και οσο πιο κοντα στην παλια μου CRT να μην παρω αυριο την GT30που ειμαι ετοιμος ?

Σε πλασμα προτεινεις κατι αλλο ? (γραφτα στο νημα που παρεθεσα να μην ενοχλουμε την παρουσα κουβεντα, ευχαριστω)

Ακριβώς γι'αυτό να πάρεις plasma.
Ο φίλος manmayer μίλησε για ζωντανά χρώματα και φωτεινότητα.

Πολύ ενδιαφέρουσα γραμματική παρατήρηση. Επί της ουσίας σου εξηγώ τον επιθετικό προσδιορισμό υποκειμενικό, σημαίνει κατά το δοκούν, για να στο εκλαϊκεύσω, αναλόγως τα γούστα. Δηλαδή σε κάποιους ανθρώπους αρέσει η υποτονικότητα των χρωμάτων των πλάσμα και την βαφτίζουν φυσικότητα, καθώς και η μειομένη φωτεινότητά τους που την βαφτίζουν κινηματογραφική. Αυτό λειτουργεί εξ' αντιδιαστολής με το αντικειμενικό γεγονός ότι σε όλους τους ανθρώπους αρέσει το ευρυγώνιο πανελ των πλασμα. Μην με αναγκάσεις να σου εξηγήσω και το ουσιαστικό πλεονέκτημα.

Βλέπαμε ένα VIDEO από ένα γάμο (φως της μέρας και εξωτερικώς χώρος) στο δικό πλάσμα (G30) έδειχνε ΦΥΣΙΚΑ χρώματα, δηλαδή όπως ήταν στην πραγματικότητα.
Στο LCD (όχι LED) τα χρώματα ήταν έντονα, ΑΦΥΣΙΚΑ, ΜΗ ρεαλιστικά! Σαν στον Avatar!

Τι ειχε το Αβαταρ δηλαδη ? Μια χαρα φυσικα χρωματα ηταν (αφου ηταν εξωγηινοι και σε αλλον πλανητη)

Τι ειχε το Αβαταρ δηλαδη ? Μια χαρα φυσικα χρωματα ηταν (αφου ηταν εξωγηινοι και σε αλλον πλανητη)

Ναι! Αλλά ο γάμος τελέστηκε στην Γη, και συγκεκριμένα στην Ελλάδα! Τα χρώματα όμως ήταν .....

Απάντηση: Re: παρολο το διαβασμα συμπερασμα δεν βγαινειγια τη νεα αγορα

Πολύ ενδιαφέρουσα γραμματική παρατήρηση. Επί της ουσίας σου εξηγώ τον επιθετικό προσδιορισμό υποκειμενικό, σημαίνει κατά το δοκούν, για να στο εκλαϊκεύσω, αναλόγως τα γούστα. Δηλαδή σε κάποιους ανθρώπους αρέσει η υποτονικότητα των χρωμάτων των πλάσμα και την βαφτίζουν φυσικότητα, καθώς και η μειομένη φωτεινότητά τους που την βαφτίζουν κινηματογραφική. Αυτό λειτουργεί εξ' αντιδιαστολής με το αντικειμενικό γεγονός ότι σε όλους τους ανθρώπους αρέσει το ευρυγώνιο πανελ των πλασμα. Μην με αναγκάσεις να σου εξηγήσω και το ουσιαστικό πλεονέκτημα.

Mην κουράζεσαι άδικα φίλε μου. Υπάρχουν αρκετοί επαγγελματίες του τηλεοπτικού χώρου στο AVClub και πολύ φοβάμαι ότι θα σε απογοητεύσουν....

εγω παντως τεινω να συμφωνησω με τον mannayer.
Αν εχω καταλαβει σωστα, αυτο που ενθουσιαζει τον yperion ή τον iant (κλπ) δεν σημαινει οτι ενθουσιαζει ολους. Γιαυτο και ειναι υποκειμενικο.

Δεν νομιζω οτι μια ΥΚ (υγρων κρυσταλλων) δεν μπορει να αποδοσει τα χρωματα με φυσικοτητα. Και εν παση περιπτωση καπου υπερτερει η μια και καπου υπερτερει η αλλη.

Nα δω τι άλλο θα ακούσω τελευταία. Είναι δυνατών να κρίνεις μια τηλεόραση 50" fullHD με dvdrips 480p, ή με το σκουπιδόσημα των ελληνικών καναλιών? Βάλε στον player σου την εικόνα στο original μέγεθος σε ένα αρχείο 480p για να καταλάβεις για τι ξεχείλωμα μιλάμε.....

κοιταξε να δεις δεν θα κρινω μια τηλεοραση εκει που βολευει αυτην. Διευκρινησα εξαρχης οτι βλεπω τηλεοπτικο και dvdrip και επ'ευκαιριας θα αρχισω και HD.
Το HD αναμενεται να ειναι το 20-30% του χρονου. Αρα λοιπον αναλογο βαρος θα του δωσω.
Συγκρινω διαφορετικες τηλεορασεις με το ιδιο υλικο. Τοσο σε SD οσο και σε HD δεν ειδα κατι το οποιο να με ενθουσιαζει.

Να το πω διαφορετικα. Τι περισσοτερο εχει η GT απο την ST? Την οποια δευτερη την επαιρνα και πιο φθηνα και δωρο 2 γυαλια. Αξιζει την παραπανω διαφορα?
Για ενα μεσο θεατη, που ειμαι, νομιζεται οτι μου προσφερει κατι περισσοτερο η πλασμα? Στην D6000 στο αντιστοιχο υλικο εγω δεν ειδα κατι ουσιαστικα διαφορετικο σε εικονα. Επαιξα με τις ρυθμισεις λιγο στη δευτερη και ειδα οτι ερχεται κοντα στα γουστα μου. Μονο η φωτεινοτητα με ανοχλουσε αλλα και αυτη ρυθμιζοταν.

Γεινικα διαφορετικα διαβαζα εδω μεσα καποια πρααγματα και διαφορετικα αντιμετωπισα. Αυτο που ισχυε πριν 2 χρονια δεν σημαινει οτι ισχυει και σημερα.

Για παραδειγμα 2 απο τα κυριοτερα προβληματα των πλασμα δεν ισχυουν στη δικια μου.
Βλεπεις ανετα τοσο την ημερα οσο και με αναμενα τα φωτα.
Αντανακλασεις εχει μεν, αλλα οχι κατι ιδιαιτερο. Μπορω να πω οτι η samsung εχει μαλλον περισσοτερες.

Αντιστοιχως η 40"D600 (εβαλα το πατερν με τα φωτα κλειστα) ειχε πολυ μικρη ανομοιομορφια. Μονο στις γωνιες φαινοταν αχνα ενας φωτισμος (torching).
ουτε clouding ουτε banding. Ποδοσσφαιρο στο mega και δεν παρατηρησα κατι το μεμπτον.
σε καποιες γρηγορες σκηνες απο ταινια κατι δεν μου αρεσε (σαν σπαστη εικονα) αλλα μπορει να ηταν και θεμα ρυθμισεων.

Και για να μην παραξηγηθω και βγαινουν λαθος συμπερασματα.
Εχω απογοητευτει γιατι βλεπω τα αρνητικα (βουϊσμα, εναλλαγη φωτεινοτητας αναλλογα με τη σκηνη, εκλυση θερμοτητας, οχι 4:3 θεαση κλπ) αλλα δεν βλεπω κατι θετικο που να απαλυνει τα παραπανω.
Δεν λεω οτι η GT ειναι αχρηστη. Μια χαρα εικονα εχει. Αλλα φοβαμαι οτι αν επαιρνα την ST τα ιδια θα εβλεπα.
Επιπλεον φοβαμαι οτι αν διαλλεγα την EX720 μακροπροθεσμα θα ημουν πιο ευχαριστημενος. Και απο θεμα εικονας και απο θεμα ηρεμιας.

Με πρόλαβε ο Κώστας. Δώσε στην τηλεόραση πίστωση χρόνου και δεν θα σε απογοητεύσει. Έχεις κάνει μια πάρα πολύ καλή αγορά. Ίσως όμως πρέπει να παίξεις λίγο περισσότερο με τις ρυθμίσεις τις εικόνας για να έχεις τα επιθυμητά για εσένα απότελέσματα.

Μακαρι να ειναι ετσι οπως τα λες.
Ρυθμισεις τωρα αρχιζω να κανω λιγο λιγο. Αφου περιμενω να στρωθει λιγακι.
Διαβαζω για τροπους ρυθμισης και πατερνς.....

ΥΓ Παντως σας ευχαριστω πολυ που εχεται ασχοληθει με εμενα και με καθε εναν εδω μεσα που ρωταει περιπου τα ιδια και τα ιδια καθε φορα

Last edited:

Εγώ προσωπικά πριν δύο και κάτι χρόνια όταν πήρα την πρώτη μου LCD (LG SL8000) είχα παρόμοιες ανησυχίες. Μετά από αρκετό ψάξιμο και υπομονή την έφερα στα μέτρα μου, από πλευράς εικόνας τουλάχιστον. Αν και πιστεύω πως μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο με την βοήθεια κάποιου επαγγελματία. Στην plasma (LG PV350) που αγόρασα πριν από ένα τρίμηνο περίπου δεν είχα τόσες ανησυχίες γιατί ήξερα από την αρχή τι αγόραζα και με λίγο κόπο μπόρεσα να την ρυθμίσω σύμφωνα με τις προσωπικές μου προτιμήσεις. Αυτά από εμένα, ελπίζω να έχεις σκεφτεί καλύτερα τα περί αλλαγής της GT30... :smile:

Re: Απάντηση: παρολο το διαβασμα συμπερασμα δεν βγαινειγια τη νεα αγορα

τι εννοεις που βρισκομαι?

Που βρίσκεσαι από ρυθμίσεις, για να έχω μια εικόνα πως περίπου βλέπεις αυτή τη στιγμή. Τέλος πάντων, γενικά, έχε υπόψη σου πως τα Cinema, Truecinema, THX και ISF modes είναι "κλειδωμένα" για θέαση σε περιβάλλον με ελεγχόμενο φωτισμό, οπότε η τηλεόραση δεν ανεβαίνει πάνω από το 50-60% των δυνατοτήτων φωτεινότητάς της σε αυτά. Για να πάρεις περισσότερο φως, για πιο ζωντανή εικόνα σε συνθήκες ημέρας, θα πρέπει να πας στα Photo ή Κανονικό. Παίξε και με το ρυθμιστικό του gamma, καθώς, αν δε με απατά η μνήμη μου, οι default τιμές είναι ορισμένες στο 1.8-2.0, που "φλατάρει" την εικόνα. Επίσης, το ECO Mode και η Εξοικον. ενέργειας πρέπει να είναι στο Off, για να μην έχεις διακυμάνσεις φωτεινότητας.

Με το ρυθμιστικό της αντίθεσης, ρυθμίζεις το πόσο φως θέλεις να βγάζει το πάνελ, με το χρώμα την ένταση των χρωμάτων και με την ισορροπία χρώματος ή λευκού (δεν θυμάμαι πως ακριβώς το λέει στο μενού της) την γενική απόχρωση του λευκού και της κλίμακας του γκρι... ;)

βασικα δεν τα ειδα στη δικια μου αλλα σε μια ST. γενικα μιλουσα για τις πλασμα

Περίεργο... Από την S και πάνω, όλες οι περσινές Panasonic φοράνε τον ίδιο, γρήγορο φώσφορο... :nounder:

Να το πω διαφορετικα. Τι περισσοτερο εχει η GT απο την ST? Την οποια δευτερη την επαιρνα και πιο φθηνα και δωρο 2 γυαλια. Αξιζει την παραπανω διαφορα?

Kαλύτερο αντι-ανακλαστικό φίλτρο, ελαφρώς καλύτερο μαύρο, δορυφορικό δέκτη και ανοιχτό μενού ρυθμίσεων που σου επιτρέπει να φέρεις την εικόνα πιο σωστά. Σε default ρυθμίσεις, η βασική διαφορά που θα δεις στην εικόνα μεταξύ ST και GT θα είναι μόνο οι λιγότερες ανακλάσεις και το ελαφρώς καλύτερο μαύρο της 2ης. Αν ασχοληθείς με τις ρυθμίσεις, η εικόνα της GT μπορεί να αποκτήσει περισσότερο punch και πιο σωστή απόδοση...

Γεινικα διαφορετικα διαβαζα εδω μεσα καποια πρααγματα και διαφορετικα αντιμετωπισα. Αυτο που ισχυε πριν 2 χρονια δεν σημαινει οτι ισχυει και σημερα.

Για παραδειγμα 2 απο τα κυριοτερα προβληματα των πλασμα δεν ισχυουν στη δικια μου.
Βλεπεις ανετα τοσο την ημερα οσο και με αναμενα τα φωτα.
Αντανακλασεις εχει μεν, αλλα οχι κατι ιδιαιτερο. Μπορω να πω οτι η samsung εχει μαλλον περισσοτερες.

Πλην των αντανακλάσεων, αυτό που λες ισχύει εδώ και πάνω από 10 χρόνια για τις Plasma. Η φωτεινότητά τους είναι στα επίπεδα των καλών CRT, οπότε σε ό,τι συνθήκες έβλεπες με εκείνες, θα βλέπεις και με τις Plasma. Απλά, με τις LCD, σε έντονα φωτισμένο περιβάλλον, κατά κανόνα θα δεις κάπως καλύτερα...

Και για να μην παραξηγηθω και βγαινουν λαθος συμπερασματα.
Εχω απογοητευτει γιατι βλεπω τα αρνητικα (βουϊσμα, εναλλαγη φωτεινοτητας αναλλογα με τη σκηνη, εκλυση θερμοτητας, οχι 4:3 θεαση κλπ) αλλα δεν βλεπω κατι θετικο που να απαλυνει τα παραπανω.

Για την εναλλαγή φωτεινότητας, βλ. ανωτέρω. Ως προς την έκλυση θερμότητας, δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι. Έχεις πιάσει ποτέ 50άρα LCD, ακόμα και LED, για να συγκρίνεις; Ως προς την 4:3 θέαση, σε συνεχή χρήση, ούτε με τις LCD είσαι εξασφαλισμένος:

http://www.avclub.gr/forum/showthre...-σε-μεγαλο-πανελ-LCD-και-ΤΑ-ΦΩΤΑ-σας-παιδιααα

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/53656-Sharp-και-κολλημένα-pixels?highlight=