Παρουσίαση AZBox Elite

Ενημέρωσα το αρχικό κείμενο (post No 1) της αξιολόγησης του δέκτη σύμφωνα με τις δυνατότητες του με την τελευταία έκδοση λογισμικού 0.9.1868, ώστε να είναι επίκαιρη η παρουσίαση του.
Η προσθήκη έχει ως εξής:

EDIT: 08-05-2009

Για να είναι επίκαιρη η παρουσίαση του δέκτη συμπληρώνω το κείμενο αξιολογώντας τον βάσει της τελευταίας έκδοσης λογισμικού 0.9.1868

- Βελτιώθηκαν οι ικανότητες του δέκτη στην αυτόματη σάρωση και εξαλείφθηκαν το προβλήματα του εσφαλμένου FEC.
- Υποστηρίζεται πλήρως το πρωτόκολλο Diseqc 1.1
- Λύθηκαν τα προβλήματα επεξεργασίας και ταξινόμησης καναλιών από το τ/χ
- Κυκλοφόρησε o Azbox editor για την επεξεργασία και μεταφορά της λίστας καναλιών από και προς τον δέκτη.
- Βελτιώθηκε η ταχύτητα εναλλαγής καναλιών.
- Αποκαταστάθηκαν κάποια προβλήματα με την εμφάνιση των μενού όταν έχει επιλεγεί η ελληνική γλώσσα.

-Παραμένει η αδυναμία αναγνώρισης ελληνικών υποτίτλων στον τομέα του media player.
- Απουσιάζει το ελληνικό EPG στα κανάλια της Nova
- Παραμένει η κακή ποιότηα εικόνας (μόνο) στα SD κανάλια, η οποία μάλιστα χειροτέρεψε στις δύο τελευταίες αναβαθμίσεις.
- Παραμένουν τα προβλήματα ανάγνωσης συνδρομητικών καρτών από το ενσωματωμένο card reader και απουσιάζουν οι λειτουργικοί εμουλάτορες.

Θα ήθελα να υποστηρίζει αυτόματη ανάλυση εξόδου εικόνας ανάλογα με το εισερχόμενο σήμα. (βλέπε .mkv και 1080p/24)

Κατά τ' άλλα θεωρώ ότι ο δέκτης βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο και θα ικανοποιήσει τον υποψήφιο αγοραστή.

Last edited:
Re: Απάντηση: Παρουσίαση AZBox Elite

Ενημέρωσα το αρχικό κείμενο (post No 1) της αξιολόγησης του δέκτη σύμφωνα με τις δυνατότητες του με την τελευταία έκδοση λογισμικού 0.9.1868, ώστε να είναι επίκαιρη η παρουσίαση του.
Η προσθήκη έχει ως εξής:

EDIT: 08-05-2009

Για να είναι επίκαιρη η παρουσίαση του δέκτη συμπληρώνω το κείμενο αξιολογώντας τον βάσει της τελευταίας έκδοσης λογισμικού 0.9.1868

- Βελτιώθηκαν οι ικανότητες του δέκτη στην αυτόματη σάρωση και εξαλείφθηκαν το προβλήματα του εσφαλμένου FEC.
- Υποστηρίζεται πλήρως το πρωτόκολλο Diseqc 1.1
- Λύθηκαν τα προβλήματα επεξεργασίας και ταξινόμησης καναλιών από το τ/χ
- Κυκλοφόρησε o Azbox editor για την επεξεργασία και μεταφορά της λίστας καναλιών από και προς τον δέκτη.
- Βελτιώθηκε η ταχύτητα εναλλαγής καναλιών.
- Αποκαταστάθηκαν κάποια προβλήματα με την εμφάνιση των μενού όταν έχει επιλεγεί η ελληνική γλώσσα.

-Παραμένει η αδυναμία αναγνώρισης ελληνικών υποτίτλων στον τομέα του media player.
- Απουσιάζει το ελληνικό EPG στα κανάλια της Nova
- Παραμένει η κακή ποιότηα εικόνας (μόνο) στα SD κανάλια, η οποία μάλιστα χειροτέρεψε στις δύο τελευταίες αναβαθμίσεις.
- Παραμένουν τα προβλήματα ανάγνωσης συνδρομητικών καρτών από το ενσωματωμένο card reader και απουσιάζουν οι λειτουργικοί εμουλάτορες.

Θα ήθελα να υποστηρίζει αυτόματη ανάλυση εξόδου εικόνας ανάλογα με το εισερχόμενο σήμα. (βλέπε .mkv και 1080p/24)

Κατά τ' άλλα θεωρώ ότι ο δέκτης βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο και θα ικανοποιήσει τον υποψήφιο αγοραστή.

Αναφορα αν ειναι δυνατον για την κινηση του μοτερ και για τη συμβατοτητα του με μοντουλες.Οποια μοντουλα μπορεις.

Δυστυχώς δεν έχω κινητό πιάτο και δεν μπορώ να το ελέγξω.

Από μοντούλες αναγνωρίζει δοκιμασμένα Irdeto, Viaccess, Aston Seca, Dragon/T-Rex twin, Zeta cam μπλε, σε οποιοδήποτε συνδυασμό.

Στα σχετικά φόρουμ γράφουν ότι δεν λειτουργεί σωστά η Diablo.

Το Diablo ειναι λιγο περιεργο.Το θεμα ειναι να μαθουμε και απο μοτερ τι γινεται.Αν βρεις κατι ενημερωσε.

Προς κατόχους Azbox:

Παίδες, αρκετό καιρό συζητάμε διάφορα θέματα για τους δέκτες Elite και Premium.
Μέχρι σήμερα όμως κανένας από εσάς δεν κατέθεσε την άποψη του σχετικά.
Τι γνώμη έχετε για τον δέκτη συνολικά?
Θα παρακαλούσα όσοι απαντήσετε να αιτιολογήσετε την άποψη σας.

:grinning-smiley-043Εγώ παιδιά είμαι έτοιμος να αγοράσω τον premium και από ότι έχω διαβάσει στα βασικά είναι ίδιος με τον elite. Το θέμα είναι όμως ότι διαβάζοντας όλα αυτά τα post και βλέποντας ότι το ένα δεν παίζει το´στο άλλο έχει πρόβλημα τους Ελληνικούς υπότιτλους σε mkv αρχεία δεν αναγνωρίζει ακόμα./ Όλα αυτά με έχουν κάνει να το ξανασκεύτομαι μια και εγώ´θέλω να τον χρησιμοποιήσω όχι μόνο ως δορυφορικό δέκτη αλλά και ως media player ενσωματόνοντάς του και έναν σκληρό και να βλέπω και τις ταινίες που κατεβάζω. Με άλλα λόγια να τα έχω όλα σε ένα όπως μου είπαν και διάβασα ότι κάνει αντί να έχω και δορυφορικό δέκτη μια και ήδη έχω τον technomate 6900 hd combo και λυπάμαι που τον δίνω και να πάρω και media player ξεχωριστό. Εσάς ποιά η γνώμη σας στους προβληματισμούς αυτούς?:grinning-smiley-043

Εγω τον δεκτη τον θελω διοτι αυτο που προσφερει δεν το βρισκω σε αλλον δεκτη δηλαδη το ανοιγμα feeds 4.2.2 ελπιζω με νεες αναβαθμισεις να δουλεψει καλητερα ως τοτε υπομονη

παραγματικα μεγαλη δυνατοηιτα για να δουμε θα εχουμε καλη πορεια για τον δεκτη αυτο ελπιζω να πανε καλα ολα με τον δεκτη:bebored:

Re: Απάντηση: Παρουσίαση AZBox Elite

Δυστυχώς δεν έχω κινητό πιάτο και δεν μπορώ να το ελέγξω.

Από μοντούλες αναγνωρίζει δοκιμασμένα Irdeto, Viaccess, Aston Seca, Dragon/T-Rex twin, Zeta cam μπλε, σε οποιοδήποτε συνδυασμό.

Στα σχετικά φόρουμ γράφουν ότι δεν λειτουργεί σωστά η Diablo.

Εαν εχεις το μοτερ σου σεταρισμενο με καποιον αλλο δεκτη και περασεις τις θεσεις των δορυφορων στον azbox με τον editor που κυκλοφορει τοτε δουλευει και μαλιστα πολυ καλα.
Δοκιμασμενο και σε diseq motor και σε positioner

Απάντηση: Re: Παρουσίαση AZBox Elite

:grinning-smiley-043Εγώ παιδιά είμαι έτοιμος να αγοράσω τον premium και από ότι έχω διαβάσει στα βασικά είναι ίδιος με τον elite. Το θέμα είναι όμως ότι διαβάζοντας όλα αυτά τα post και βλέποντας ότι το ένα δεν παίζει το´στο άλλο έχει πρόβλημα τους Ελληνικούς υπότιτλους σε mkv αρχεία δεν αναγνωρίζει ακόμα./ Όλα αυτά με έχουν κάνει να το ξανασκεύτομαι μια και εγώ´θέλω να τον χρησιμοποιήσω όχι μόνο ως δορυφορικό δέκτη αλλά και ως media player ενσωματόνοντάς του και έναν σκληρό και να βλέπω και τις ταινίες που κατεβάζω. Με άλλα λόγια να τα έχω όλα σε ένα όπως μου είπαν και διάβασα ότι κάνει αντί να έχω και δορυφορικό δέκτη μια και ήδη έχω τον technomate 6900 hd combo και λυπάμαι που τον δίνω και να πάρω και media player ξεχωριστό. Εσάς ποιά η γνώμη σας στους προβληματισμούς αυτούς?:grinning-smiley-043
Κοίτα, ο καθένας αντιμετωπίζει και μεταφέρει σε τρίτους τα προβλήματα που συναντά διαφορετικά και ανάλογα με την εμπειρία που έχει του φαίνονται μικρά ή μεγάλα.
Ο δέκτης στο δορυφορικό κομμάτι είναι πλήρης (με ένα tuner). Αδυναμία του η συνεργασία με συνδρομητικές κάρτες με emu στο card reader. Με μοντούλες τα πάει καλά πλην της Diablo.
Στο τμήμα του media player ΔΕΝ αναγνωρίζει ακόμα ελληνικούς υπότιτλους και έχει πρόβλημα με την εμφάνιση φωτογραφιών με ανάλυση μεγαλύτερη από 1920Χ1080. Δεν αντιμετώπισα πρόβλημα τόσο σε .avi όσο και σε .mkv τόσο από δίσκο .ext3 όσο και από NTFS
Από μουσικά αρχεία έπαιξε απροβλημάτιστα .mp3, wav, .flac

Σύμφωνα με τα παραπάνω για κάποιον που γνωρίζει καλά αγγλικά ο δέκτης είναι έτοιμος για χρήση και θα ικανοποιηθεί από την αγορά του.
Για άλλον όμως ο δέκτης είναι "μάπα" γιατί δεν διαβάζει ελληνικά .srt και δεν διαπρέπει στο καρτ σερινγκ.

Επισης Αλεξανδρε εαν η ταινια εχει υποτιτλους στα ελληνικα(δηλαδη να μην τους ενσωματοσουμε εμεις) δουλευει σωστα

Γιώργο, η αναπαραγωγή γίνεται σωστά, μόνο που στη θέση των υποτίτλων εμφανίζονται τετραγωνάκια.

Σήμερα θα "κουμπώσω" τον 1TB ntfs και θα σας πω τα συμπεράσματα του.

Επισης Αλεξανδρε εαν η ταινια εχει υποτιτλους στα ελληνικα(δηλαδη να μην τους ενσωματοσουμε εμεις) δουλευει σωστα

George τι εννοεις οτι αν βαλουμε μια ταινια mkv και ενα ξεχωριστο
αρχειο .srt θα το διαβαζε?

Απάντηση: AZ Box Elite

Μερικές φωτογραφίες από τον εσωτερικό κόσμο του δέκτη

Πολλες γνωστες εταιριες παιζουν μεχρι τωρα ειδα VIA που βγαζει usb,sound και ethernet cards στις μητρικες των PC και samsung και Realtek που βγαζει καλες sound cards για motherboard και για ενσοματομενες βγαζουν πολη καλο ηχο!-bye-

το lost με ενσοματωμενους υποτιτλους δειχνει μια χαρα!!!!ξεχωριστα ομως σαν αρχειο δεν το βλεπει δυστυχως...Τι να κανουμε περιμενουμε κανενα φως..

Re: Απάντηση: Re: Παρουσίαση AZBox Elite

Κοίτα, ο καθένας αντιμετωπίζει και μεταφέρει σε τρίτους τα προβλήματα που συναντά διαφορετικά και ανάλογα με την εμπειρία που έχει του φαίνονται μικρά ή μεγάλα.
Ο δέκτης στο δορυφορικό κομμάτι είναι πλήρης (με ένα tuner). Αδυναμία του η συνεργασία με συνδρομητικές κάρτες με emu στο card reader. Με μοντούλες τα πάει καλά πλην της Diablo.
Στο τμήμα του media player ΔΕΝ αναγνωρίζει ακόμα ελληνικούς υπότιτλους και έχει πρόβλημα με την εμφάνιση φωτογραφιών με ανάλυση μεγαλύτερη από 1920Χ1080. Δεν αντιμετώπισα πρόβλημα τόσο σε .avi όσο και σε .mkv τόσο από δίσκο .ext3 όσο και από NTFS
Από μουσικά αρχεία έπαιξε απροβλημάτιστα .mp3, wav, .flac

Σύμφωνα με τα παραπάνω για κάποιον που γνωρίζει καλά αγγλικά ο δέκτης είναι έτοιμος για χρήση και θα ικανοποιηθεί από την αγορά του.
Για άλλον όμως ο δέκτης είναι "μάπα" γιατί δεν διαβάζει ελληνικά .srt και δεν διαπρέπει στο καρτ σερινγκ.

Να πω και εγω οτι ο καθε δεκτης πρεπει πρωτα απο ολα να κρινεται αφου ελεγξουμε τις βασικες λειτουργιες.
Εικονα,μενου (πληρες η' ελλειπες-ευκολο η' δυστροπο).
Το cardreader του, αν διαβαζει τις περισσοτερες καρτες.
Τα CI, αν συνεργαζονται με τις διαφορες μοντουλες.
Η κινηση του μοτερ Diseqc 1.2-usals και το Diseqc 1.1
Tο usb,οι εγγραφες αν παρουσιαζουν καποιο προβλημα.
Τα υπολοιπα ερχονται δευτερευοντα και ειναι πραγματα που δεν ενοχλουν και τοσο αν τα προηγουμενα λειτουργουν,και η παροδος του χρονου θα τα διορθωσει.

alex t ξεχασες στο edit που εγραψες για το δεκτη για τα προβληματα που παραμενουν απο τις αναβαθμισεις και το προβλημα ((που δεν μπορεις να μετακινησης τα καναλια ενδιαμεσα στην λιστα για να μπουν σε σειρα.Η λεξη μετακινηση εμφανιζεται γκριζα με αποτελεσμα την μη εντολη μετακινησης)).

George τι εννοεις οτι αν βαλουμε μια ταινια mkv και ενα ξεχωριστο
αρχειο .srt θα το διαβαζε?
Εννοω οτι οι ταινια να ειναι με υποτιτλους και να την περασουμε στον δεκτη

:grinning-smiley-043Το θέμα είναι όμως ότι ο συγκεκριμένος δέκτης αγοράζεται στην Ελλάδα και όχι στην Αγγλία οπότε απευθύνεται σε Ελληνικό κοινό άρα όταν φτάνει στην αγορά και εφόσων μας παρουσιάστικε ως media player θα έπρεπε να είχαν λυθεί αυτά τα προβλήματα. Άλλωστε επειδή μας παρουσιάστηκε και ως media player στραφήκαμε στην επικήμενη αγορά του και όχι στην αγορά ενός άλλου media player( π.χ. popcorn κ.λ.π) σε συνδιασμό και με δορυφορικό δέκτη.:grinning-smiley-043