Παρουσίαση : iPad

Η τιμη του μια χαρα ειναι για gadget αν αναλογιστει κανεις οτι πριν χρονια διναμε διπλασια (και..) για remote controls τυπου pronto οταν αυτο ειναι πλεον μια εφαρμογουλα στο ιphone/ipad κλπ

Πέρασαν από τα χέρια μου 3 touch remotes, ένα cambridge audio, pronto pro έγχρωμο και pronto neo.

Λοιπόν ξέρετε ποιό έχει ΠΡΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ; ένα τελευταίο Logitech Harmony One λόγω hard buttons! (έχει μια μικρή touch οθόνη μόνο και μόνο για επιλογή συσκευών). Για μένα, δεν νοείται remote control χωρίς αίσθηση στα δάχτυλα.

Mα δε θα το παρω για μενα... για τη γυναικα μου θα το παρω που συχαινεται τα πολλα τηλεκοντρολ (ασε που δεν ξερει ουτε ν ανοιξει το dvd recorder), θα της φτιαξω και μερικα macro και παπαλα !

Αν ειχε θυρα usb ωστε να μπορεις να μεταφερεις αρχεια θα το επαιρνα 1000000%. Τωρα το σκεφτομαι. Οχι τιποτα αλλο, αλλα πολλες φορες τυχαινει να κανω διορθωσεις της τελευταιας στιγμης σε αρχεια pages/numbers τα οποια τα αντιγραφω απο το macbook σε φλασακι και μετα εκτυπωση απο υπολογιστη της σχολης.

Οι New York Times έγραψαν την μεγαλύτερη αλήθεια τελικά:
"Είμαστε απλά στο δεύτερο από τα τρία στάδια κάθε Apple προϊόντος. Ποιά είναι αυτά;
Στάδιο 1: Οι φήμες οργιάζουν στα φορά και στα blogs μήνες πριν και ενώ από την εταιρία κανείς δεν λέει τίποτα αν υπάρχει κάν ως μελλοντικό προτζεκτ το συγκεριμένο προϊόν...
Στάδιο 2: Ο Τζόμπς κάνει την παρουσίαση και πριν κατακαθήσει καν η σκόνη πεφτουν όλοι να τον φάνε...Λείπει το ένα ...λείπει το άλλο..δεν έχει το τρίτο..δεν κάνει το τέταρτο κτλ...Οι περισσότεροι από αυτούς χωρίς καν να περιμένουν να το πιάσουν στα χέρια τους...μόνο από τις φωτογραφίες και από τα χαρακτηριστικά του...
Στάδιο 3: Την ημέρα της κυκλοφορίας του όλοι κάνουν ουρές, αρχίζουν να εξαφανίζονται τα αρνητικά σχόλια από το Ιντερνετ και οι πλέον δύσπιστοι με τη δικαιολογία ότι ταχαμου θέλουν να δούν τα χάλια του σπεύδουν να το αγοράσουν...

Το ίδιο θα γίνει και τώρα φίλοι μου...Θυμηθείτε πόσοι από αυτούς που γράφουν τώρα "απαράδεκτο", "με ελλείψεις - δεν μ' αρέσει - δεν κάνει αυτό η το άλλο" σε λίγες βδομάδες θα χοροπηδούν σα να ανακάλυψαν μόλις την Αμερική!!!

Και το λέει κάποιος που έχει πληρωσει πολύ ακριβά το χόμπι η πάθος του για την τεχνολογία (ο Τάσος και ο Τάκης με ξέρουν)...Το έζησα στο πετσί μου με το iPhone πρώτης γενιάς που το έφερα δεύτερος σε αυτή τη χώρα (με πρόλαβε λόγω Κρήτης κάποιος στην Αθήνα) αγορασμένο την πρώτη κιόλας ώρα της κυκλοφορίας του από συγγενή που περίμενε τρεις ώρες έξω από το Apple Store στη Νέα Υόρκη...Το τι κράξιμο είχα φάει δεν συζητιέται...Τα καλύτερα σχόλια ήταν "Τι το θες αυτό το τουβλακι πάλι...Δεν έχει ελληνικά...δε μπορεις ουτε εάν μήνυμα να στείλεις ...δεν έχει κάμερα 352 μεγαπίξελ...δεν ...δεν...δεν..." Μάλιστα τότε εκπρόσωπος της ελληνικής εταιρίας κινητής προέβλεψε ότι δεν θα πουλήσει ούτε 1000 κομμάτια στην Ελλάδα και ότι καλά θα κάνει ο Τζομπς να μείνει στα κομπιουτεράκια του!!!
Την συνέχεια την ξέρετε και την βλέπετε γύρω σας. Μήπως να σκεφτεί ο Τζομπς να το μετονομάσει σε ...iMaintano?

O Τάσος και ο Τάκης έζησαν από κοντά τη φάση με το πρώτο Playstation 3 που μπήκε στην Ελλάδα (αυτή τη φορά τα κατάφερα..τα Ιαπωνικά ταχυδρομεία το έφεραν σε 3(!!!!!!!) μέρες από το Τόκιο στην Κρήτη) αγορασμένο από έναν Τρελο Γιαπωνέζο ebayer που είχε κοιμηθεί έξω από το κατάστημα την προηγούμενη μέρα της παρουσίασης του... Επειδή πολλοί άπιστοι Θωμάδες στο αξέχαστο εκείνο Av forum δεν το πίστευαν ότι υπήρχε αναγκάστηκα να το φωτογραφίσω και να το ανεβασω στο φόρουμ...Λίγες μέρες μετά κάναμε και την παρουσίαση του στο τότε σπίτι του Γιάννη του Νανόπουλου και πάλι τα ..."άλλα φορά" μας έκραζαν..."Δεν έχει τίτλους...είναι πανάκριβο...άμα θέλω να δω bluray θα πάρω ξεχωριστή συσκευή...είναι μεγάλο...είναι βαρύ...άμα θέλω παιχνιδομηχανή θα πάρω XBOX 360 κτλ...κτλ..."
Οι περισσότεροι από όλους αυτούς σήμερα κρατούν iPhone και πουλάνε μούρη και στο σπίτι παίζουν παιχνίδια και βλέπουν μπλέ δισκάκια με Playstation 3...

Φυσικά όλα αυτά είναι στο γενετικό μας κώδικα...Όλοι ονειρευόμαστε το βράδυ την σουπερ ντουπερ μοντέλα δίπλα μας, αλλά κάποιοι μπορεί και να τρομάζουν αν ξυπνήσουν και κοιτάξουν δίπλα τους..Φταίει φαίνεται η κακια στιγμή...η η καλή πεθερά που έλεγε "τι να την κάνεις την ξετσίπωτη με το δίμετρο πόδι...ούτε πτυχίο έχει...ούτε ξέρει να σου μαγειρεύει σαν τη Σούλα που σου δίνω εγώ"...

Όλοι ονειρεύομαστε την κόκκινη Φεράρι στο γκαράζ μας αλλά ρε γαμώτο με τα 15 και 20 χιλιαρικάκια που έχω πάλι αλλού θα καταλήξω...

Έχετε σκεφτεί τι κουμούτσα θα έβγαινε το ipad αν ο Τζομπς σας άκουγε και έβαζε όλα αυτά που θα θέλατε να έχει; Και πόσο θα έπρεπε να το χρεώσει τότε; Φανταστείτε τι κράξιμο θα άκουγε τότε...Ρε σεις μήπως σας χάλασε το κράξιμο με τις τιμές και το design που σας έδειξε και για αυτό του τα χώνετε; Και ποιός μας υποχρεώνει να αγοράσουμε κάτι που δε μας αρέσει τελικά;

ΥΓ: Και εγώ βρίσκω ατέλειες και ελλείψεις...και μένα με χάλασε η απουσία SD - Flash player - camera...και φυσικά θα ήθελα να ήταν απεξαρτημένο από το iTunes και την διαδικασία συγχρονισμού που σε αναγκάζει να χρειάζεσαι ένα ακόμα Pc - Mac για να το δουλέψεις.
Αν και δε σας κρύβω ότι το ήθελα περισσότερο για ebook - news - magazines reader (Kindle η bebook δε σκέφτηκα ούτε στιγμή να πάρω γιατί μου την σπάει η μαυρόασπρη οθόνη της... ΥΕΝΕΔ) που να μπορεί να μπεί και στο Ιντερνετ - email κτλ*τώρα πιά θέλω λίγο χρόνο για να το σκεφτώ...Πάει πια χάλασες μου είπε και η Μαριλένα που το προόριζε ως δώρο για τη γιορτή μου...

Μέχρι να περάσουν αυτές οι 59 μέρες απλά stay tuned...

ΥΓ2: Τάσο - Τάκη συμφωνώ απόλυτα και επαυξάνω για το Logitech Harmony One...Απλά μακράν βολικότερο του δευτέρου και περίπου αναντικατάστατο ...τουλάχιστον μέχρι να μας γιαλίσει κάτι άλλο!!!

Last edited:
Δεν τα έβαλε κανείς με τον Jobs, ούτε με το τι ελλείψεις έχει. Εγώ τουλάχιστον μίλησα για κάτι το οποίο δεν έχει λόγο ύπαρξης, εφόσον δεν είναι τίποτα απ'αυτά που θέλει να είναι... Ποτέ δεν είπα άχρηστο το iphone ή τοn iMac, είναι απλά μηχανάκια πανάκριβα...

Όμως αυτό εδώ ειλικρινά δεν ξέρω τι ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου θα καλύψει, αφού δεν είναι ebook reader, δεν είναι υπολογιστής (χωρίς πληκτρολόγιο ή θύρα usb), είναι πολύ μεγάλο για ipod, είναι πολύ λάθος ως αναλογία για video, και τελικά είναι απλά ένα fancy πράμα για να το παίζεις μούρη στο μετρό...

Eρώτηση... όσοι υποστηρίζετε ότι είναι υπολογιστής... να φανταστώ ότι για να ανοίξεις ένα αρχείο word για τη δουλειά σου, θα πρέπει να το "τραβήξεις" από κάποιο url, με κάποιο 3rd party πρόγραμμα??? Γιατί στο iphone που είναι της ίδιας λογικής κατασκευή, θεωρήθηκε πολύ δύσκολο προγραμματιστικά (???) να υπάρχει ένας αυτονόητος file explorer...

Δεν τα έβαλε κανείς με τον Jobs, ούτε με το τι ελλείψεις έχει. Εγώ τουλάχιστον μίλησα για κάτι το οποίο δεν έχει λόγο ύπαρξης, εφόσον δεν είναι τίποτα απ'αυτά που θέλει να είναι... Ποτέ δεν είπα άχρηστο το iphone ή τοn iMac, είναι απλά μηχανάκια πανάκριβα...

Όμως αυτό εδώ ειλικρινά δεν ξέρω τι ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου θα καλύψει, αφού δεν είναι ebook reader, δεν είναι υπολογιστής (χωρίς πληκτρολόγιο ή θύρα usb), είναι πολύ μεγάλο για ipod, είναι πολύ λάθος ως αναλογία για video, και τελικά είναι απλά ένα fancy πράμα για να το παίζεις μούρη στο μετρό...

Eρώτηση... όσοι υποστηρίζετε ότι είναι υπολογιστής... να φανταστώ ότι για να ανοίξεις ένα αρχείο word για τη δουλειά σου, θα πρέπει να το "τραβήξεις" από κάποιο url, με κάποιο 3rd party πρόγραμμα??? Γιατί στο iphone που είναι της ίδιας λογικής κατασκευή, θεωρήθηκε πολύ δύσκολο προγραμματιστικά (???) να υπάρχει ένας αυτονόητος file explorer...

Το ipad είναι λίγο απ´όλα...Κοιτάζει λοξά και τις παιχνιδομηχανές και τους γκατζετάκηδες μοιάζει να έχει δυνατό ebook reader δίνει και Ιντερνετ κτλ...σίγουρα έχει πλεονέκτημα από τα Kindle - bebook που δεν είναι και τζάμπα και τα βλέπεις όλα μαύρα...
Φοβερό πλεονέκτημα οι εφαρμογές του App Store(με την προυπόθεση να είναι νόμιμα αγορασμένες...αλλά και σ' αυτό τα καλόπαιδα σίγουρα θα κάνουν κάτι) και το γεγονός ότι μπορείς να περάσεις ότι έχεις αγοράσει και χρησιμοποιείς στο iPhone (Navigon κτλ.)...για τα παιχνίδια του κινητού δεν είμαι σίγουρος πως θα δείχνουν σε μεγάλη ανάλυση...Για τις εφαρμογές Office υπάρχει το Pages και το QuickOffice του iPhone...και κάτι μπορεί μέχρι τότε να κάνουν οι τύποι του Open Office...

Επειδή ο Τζομπς έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι είναι μεγάλη κουφαλα και βλέπει πράγματα εκεί που οι άλλοι δεν κοιτούν μπορεί να έχει κάνει τα κουμάντα του με βάση το πολυθρύλητο clouding...Logme In - RDM+ και φυσικά Mobile Me είναι απόλυτα όπλα. Μήπως σιγά σιγά τους επόμενους μήνες μπούνε στη ζωή μας;

Ότι θα το πάρει και η κουτσή Μαρία για το θρυλικό πουλμουρ και ας μη ξέρει να το ανοίξει...αυτό είναι πιο σίγουρο κι από το πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού (α ρε Κόκκαλη που μας κατάντησες...Άσχετο!!!)

Δεν ξέρω.... αν είχε ένα συρόμενο - κρυβόμενο (ή και γιατί όχι, αποσπώμενο) κανονικό πληκτρολόγιο από κάτω, θα το έβλεπα σίγουρα με πολύ μεγαλύτερη συμπάθεια και ενδιαφέρον... αλλά έτσι όπως είναι δεν...

Εμένα αυτό που μου την έσπασε περισσότερο ήταν όταν διάβασα τις γλώσσες που υποστηρίζει και είδα μέσα Φλαμανδικά και Ολλανδικά (δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους...ένα παραπάνω με τις γυναίκες τους παλιότερα)...
Ρε μπαρμπα ΜήλοΤζομπς και περισσότεροι από αυτούς είμαστε και περισσότεροι από σας έρχεστε εδώ για την Ακρόπολη - Μύκονο - Σαντορίνη κτλ...και αν μου βρείς Ολλανδό ή Βέλγο που να αγοράζει περισσότερο και με μεγαλύτερη μανία από μας τους τρελλαμένους εγώ δεν θα ξαναδουλέψω Windows...
Και η πλάκα είναι ότι το αντίστοιχο OS 3.2 του iPhone εδω και πολύ καιρό υποστηρίζει πλήρως την γλώσσα της χώρας που σας έμαθε τον πολιτισμό...

Απάντηση: Re: Παρουσίαση : iPad

Δεν ξέρω.... αν είχε ένα συρόμενο - κρυβόμενο (ή και γιατί όχι, αποσπώμενο) κανονικό πληκτρολόγιο από κάτω, θα το έβλεπα σίγουρα με πολύ μεγαλύτερη συμπάθεια και ενδιαφέρον... αλλά έτσι όπως είναι δεν...

Υπάρχει νομίζω σαν περιφερειακό.

Εδώ δεν έχει πληκτρολόγιο το iPhone με την "μικρή" του οθόνη, θα είχε το μεγάλο iPad στις 9,7 ίντσες, όταν μάλιστα το εικονικό πληκτρολόγιο είναι τόσες φορές μεγαλύτερο ;;

Απάντηση: Re: Παρουσίαση : iPad

Το ipad είναι λίγο απ´όλα...Κοιτάζει λοξά και τις παιχνιδομηχανές και τους γκατζετάκηδες μοιάζει να έχει δυνατό ebook reader δίνει και Ιντερνετ κτλ...σίγουρα έχει πλεονέκτημα από τα Kindle - bebook που δεν είναι και τζάμπα και τα βλέπεις όλα μαύρα...
Φοβερό πλεονέκτημα οι εφαρμογές του App Store(με την προυπόθεση να είναι νόμιμα αγορασμένες...αλλά και σ' αυτό τα καλόπαιδα σίγουρα θα κάνουν κάτι) και το γεγονός ότι μπορείς να περάσεις ότι έχεις αγοράσει και χρησιμοποιείς στο iPhone (Navigon κτλ.)...για τα παιχνίδια του κινητού δεν είμαι σίγουρος πως θα δείχνουν σε μεγάλη ανάλυση...Για τις εφαρμογές Office υπάρχει το Pages και το QuickOffice του iPhone...και κάτι μπορεί μέχρι τότε να κάνουν οι τύποι του Open Office...

Επειδή ο Τζομπς έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι είναι μεγάλη κουφαλα και βλέπει πράγματα εκεί που οι άλλοι δεν κοιτούν μπορεί να έχει κάνει τα κουμάντα του με βάση το πολυθρύλητο clouding...Logme In - RDM+ και φυσικά Mobile Me είναι απόλυτα όπλα. Μήπως σιγά σιγά τους επόμενους μήνες μπούνε στη ζωή μας;

Ότι θα το πάρει και η κουτσή Μαρία για το θρυλικό πουλμουρ και ας μη ξέρει να το ανοίξει...αυτό είναι πιο σίγουρο κι από το πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού (α ρε Κόκκαλη που μας κατάντησες...Άσχετο!!!)

+1

Δεν είναι μόνο το App Store αλλά και το itunes αλλά και το ibook. Πολλοί εκδοτικοί οίκοι θα υπογράψουν συνεργασία με την apple. Νομίζω ότι ο Τζοβ προσπαθεί να κάνει και με τα βιβλία ότι έκανε με τα τραγούδια και το itunes.

Η τιμή του είναι μάλλον ευχάριστη έκπληξη μια και όλοι περίμεναν κάτι που θα στοιχίζει ακριβότερα.

Επίσης δεν θυμάμαι να κάτι από όλα αυτά που παρουσίασε η apple τα τελευταία χρόνια.

Re: Απάντηση: Παρουσίαση : iPad

Εδώ δεν έχει πληκτρολόγιο το iPhone με την "μικρή" του οθόνη, θα είχε το μεγάλο iPad στις 9,7 ίντσες, όταν μάλιστα το εικονικό πληκτρολόγιο είναι τόσες φορές μεγαλύτερο ;;

Mιχάλη ο σκοπός του iphone δεν είναι να γράφεις κείμενο. Ο σκοπός ενός υπολογιστή όμως, έστω και tablet είναι αυτός. Και σύμφωνοι, μπορείς να γράψεις μια διεύθυνση στο safari, ένα μήνυμα ή κάτι τέτοιο, αλλά όχι να κάτσεις να δουλέψεις με virtual keypad...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Παρουσίαση : iPad

Mιχάλη ο σκοπός του iphone δεν είναι να γράφεις κείμενο. Ο σκοπός ενός υπολογιστή όμως, έστω και tablet είναι αυτός. Και σύμφωνοι, μπορείς να γράψεις μια διεύθυνση στο safari, ένα μήνυμα ή κάτι τέτοιο, αλλά όχι να κάτσεις να δουλέψεις με virtual keypad...

Στο iPhone γράφεις ταχύτατα μηνύματα με τα 2 χέρια σου ταυτόχρονα, είτε σε email, είτε σε σημειώσεις, είτε σε sms/mms, κτλ.

Δεν βλέπω το πρόβλημα στο μεγαλύτερο iPad.

Συνήθεια είναι νομίζω.

Το iPad πάντως δεν είναι υπολογιστής, οπότε ότι πληκτρολογείς είναι σαφώς λιγότερα στην πράξη.