Παρουσίαση : iPad

apple haters??? μα που βλεπεις κατι τέτοιο.
ΠΡΩΤΟΣ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΑ Ipad εαν μπορουσε να κανει οτι και ενα netbook.

Γιατι ποτε κανεις δε μπορει να δει τα πραγματα οπως ειναι
το iphone οταν βγηκε τα ιδια λέγαμε.
Πέρασαν 3 χρόνια και ΤΩΡΑ εγινε αυτο που επρεπε να γινει απο την αρχή. η μηπως δεν ειναι ετσι? η μήπως δεν εχει καμμια σχεση με το 2g και ¨τεχνολογικα" δεν την επαιρνε?

Μια απο τα ιδια και το ipad. Σαν σκέψη ειναι πολυ καλή αλλα στην ουσία τι προσφέρει παραπανω απο το Jesusphone? μεγαλυτερη οθόνη και παιρνει πισω ολες τις αλλες λειτουγιες, καμερες,, gps, κα τόσα άλλα τα οποια σιγα σιγα θα τα δινει....

τωρα ειμαστε Apple haters ή ρεαλιστές?

Last edited:
Ρε συ Φρανκ, καταλαβε οτι η Apple δεν κατασκευαζει τα προιοντα της με βαση τι θελει ο Φρα.Πε. αλλα το πραγματικο της target group. Λες και ξαναλες για το iphone οταν η τρομακτικη επιτυχια του θα επρεπε να σε εχει προβληματισει μηπως, λεω μηπως, εισαι λιγουλακι υπερβολικος..
Και για το Ipad, η ιστορια θα δειξει αν θα πετυχει. Ενα ομως ειναι το σιγουρο και απορω γιατι δεν το βλεπεις:ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΤΒΟΟΚ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΟΡΙΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ! Δεν το εχεις αναγκη? Μην το αγορασεις! Jeeez!

Απάντηση: Re: Παρουσίαση : iPad

Για πες μας ρε Τακη τοτε, ποιοι το εχουν αναγκη?

Καταρχην οι βιβλιοφαγοι που ειναι ετοιμοι για αγορα ebook.
Επισης, καποιοι που γουσταρουν ενα ψαρωτικο gadget πεταμενο στο σαλονι τους για να surfarουν χαλαρα ή να χαζευουν φωτος βιντεος με φιλους-οικογενεια χωρις να χρειαζεται μπουταρισμα πισιων/λαπτοπς κλπ. Κατι σαν ηλεκτρονικη κορνιζα καναπε..
Καποιοι με συγκεκριμενες αναγκες οπως ο Συριος.
Τελος οι gadgetοφαγοι που αγοραζουν την τελευταια μοδα..
Πραγματικη αναγκη κανενας, αλλα αυτο ισχυει για ολες τις ηλεκτρονικες συσκευες.. :p

Ρε συ Φρανκ, καταλαβε οτι η Apple δεν κατασκευαζει τα προιοντα της με βαση τι θελει ο Φρα.Πε. αλλα το πραγματικο της target group. Λες και ξαναλες για το iphone οταν η τρομακτικη επιτυχια του θα επρεπε να σε εχει προβληματισει μηπως, λεω μηπως, εισαι λιγουλακι υπερβολικος..
Και για το Ipad, η ιστορια θα δειξει αν θα πετυχει. Ενα ομως ειναι το σιγουρο και απορω γιατι δεν το βλεπεις:ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΤΒΟΟΚ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΟΡΙΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ! Δεν το εχεις αναγκη? Μην το αγορασεις! Jeeez!

Ισως θα πρεπει να προσδιορίσουμε τι ειναι netbook λοιπον

Οταν ομως σε 3 χρονακια θα βλεπουμε Ipad το οποιο θα κανει οτι και ενα netbook και στην ουσια θα ειναι η ιδια συσκευή με 2-3 προσθήκες ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΛΕΤΕ... :grandpa::grandpa::grandpa:

"Επισης, καποιοι που γουσταρουν ενα ψαρωτικο gadget πεταμενο στο σαλονι τους για να surfarουν χαλαρα ή να χαζευουν φωτος βιντεος με φιλους-οικογενεια χωρις να χρειαζεται μπουταρισμα πισιων/λαπτοπς κλπ. Κατι σαν ηλεκτρονικη κορνιζα καναπε.."
αυτο αρέσει και εμένα...

PS οι πραγματικοι βιβλιοφάγοι με 500 ξερεις ποσα βιβλία αγοράζουν?

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Παρουσίαση : iPad

Για εσενα, αυτες ειναι οι αναγκες σου.
Μην ξεχνας ομως οτι οι περισσοτεροι θα το παρουν για αυτο που ειναι: ενα "τουμπανιασμενο" e-reader που εκτος αναγνωση βιβλιων θα κανει και πολλα αλλα πραγματα, ευκολα και εντυπωσιακα.
Στην θεση σου λοιπον θα απεφευγα δηλωσεις περι του ποσο ακαταλληλη ειναι η οθονη του για διαβασμα πριν το πιασουμε στα χερια μας.. Δεν πιστευεις πραγματικα οτι η apple θα εβγαζε ενα e-reader χωρις να ειναι καταλληλο για διαβασμα, ετσι δεν ειναι;
Τωρα για το ranting που διαβαζω παραπανω απο γνωστους-αγνωστους apple haters, ενα εχω να πω: Οτι δεν πιανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια.. -bye-

Ω, καλά τα γνωστά πάλι….

Δεν χρειάζεται συνέχεια να επαναλαμβάνεις ότι μιλάω για τον εαυτό μου (προσπαθώντας πάντα εμμέσως να μιλάς εξ’ ονόματι των αναγκών όλων εξισώνοντας τις ανάγκες τους με τις δικές σου).

Το τι θα έκανες λοιπόν στη θέση μου είναι αδιάφορο (και μόνο στην παραπάνω, γνωστή, λογική εντάσσεται). Οπότε ατάκες του στυλ ‘στη θέση σου θα απέφευγα δηλώσεις’ είναι το λιγότερο άστοχες.

Τις ‘δηλώσεις’ (τη γνώμη μου δλδ) θα τις λέω και θα τις τεκμηριώνω γιατί απλούστατα γνωρίζω 5 τεχνικά πράγματα και δεν περιμένω να πιάσω στα χέρια μου το ipad για να γνωρίσω την LCD τεχνολογία (αυτό το κάνουν μόνοι όσοι 1. Δεν κατέχουν τεχνικά 2. Όσοι περιμένουν από την Apple να τετραγωνίσει τον κύκλο).

e-reader: Κάνε τον κόπο να διαβάσεις όσα γράφτηκαν ήδη (και στο άλλο θέμα) και ψάξε λίγο (είναι πανεύκολο) για να δεις τι εστί e-ink / paper και γιατί αυτό ανακαλύφθηκε (και ονομάστηκε έτσι). Διάβασε και πως δουλεύει μία LCD οθόνη. Κοίτα και τι κάνουν οι Amazon / Fujitsu κλπ. Τότε ίσως καταλάβεις ότι, από την στιγμή που η Apple έχει LCD τεχνολογία δεν μπορεί να μιλάει για e-reader (έγραψα και πιο αναλυτικά παραπάνω περί αυτού).

Όσο για το Apple haters: Εγώ στα τελευταία post διαβάζω συγκεκριμένα, σοβαρά και συγκρατημένα τεχνικά σχόλια και εσύ, απαξιώνοντας τεχνικά δεδομένα τα οποία αποδεικνύεις ότι αγνοείς (βλ. e-reader) και ερχόμενος να μιλήσεις για Apple Haters (κάνοντας μάλιστα quote το ποστ μου που μιλάει για 2 συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους σκοπεύω να αγοράσω το ipad) μετατρέπεσαι αυτόματα σε Apple Fanboy.

Ισως θα πρεπει να προσδιορίσουμε τι ειναι netbook λοιπον

Οταν ομως σε 3 χρονακια θα βλεπουμε Ipad το οποιο θα κανει οτι και ενα netbook και στην ουσια θα ειναι η ιδια συσκευή με 2-3 προσθήκες ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΛΕΤΕ... :grandpa::grandpa::grandpa:

"Επισης, καποιοι που γουσταρουν ενα ψαρωτικο gadget πεταμενο στο σαλονι τους για να surfarουν χαλαρα ή να χαζευουν φωτος βιντεος με φιλους-οικογενεια χωρις να χρειαζεται μπουταρισμα πισιων/λαπτοπς κλπ. Κατι σαν ηλεκτρονικη κορνιζα καναπε.."
αυτο αρέσει και εμένα...

PS οι πραγματικοι βιβλιοφάγοι με 500 ξερεις ποσα βιβλία αγοράζουν?
Ρε συ τα ξαναειπαμε: Δεν ειναι τυχαιο οτι δεν εξοπλισε παραπανω το ipad ο Steve. Νομιζεις οτι δεν μπορουσε; Το εκανε βασικα για να κρατησει την τιμη ανταγωνιστικη με τα e-readers και για να μην κανιβαλλησει την δικια του αγορα των macbooks. Οταν θα κρινουν οτι εχουν εμπορικο συμφερον να το εμπλουτισουν περαιτερω, να εισαι σιγουρος οτι θα το κανουν και καλα θα κανουν γιατι δεν ειναι φιλανθρωπικο ιδρυμα, αλλα εμπορικη επιχειριση..

Καταρχην οι βιβλιοφαγοι που ειναι ετοιμοι για αγορα ebook.
Επισης, καποιοι που γουσταρουν ενα ψαρωτικο gadget πεταμενο στο σαλονι τους για να surfarουν χαλαρα ή να χαζευουν φωτος βιντεος με φιλους-οικογενεια χωρις να χρειαζεται μπουταρισμα πισιων/λαπτοπς κλπ. Κατι σαν ηλεκτρονικη κορνιζα καναπε..
Καποιοι με συγκεκριμενες αναγκες οπως ο Συριος.
Τελος οι gadgetοφαγοι που αγοραζουν την τελευταια μοδα..
Πραγματικη αναγκη κανενας, αλλα αυτο ισχυει για ολες τις ηλεκτρονικες συσκευες.. :p

oι βιβλιοφαγοι σιγουρα θα προτιμησουν ebook.
Το οτι τελικα απευθυνεται σε γκατζετακηδες ειναι μια πολυ τιμια απαντηση την οποια δεν περιμενα τοσο ευθεως απο εσενα και σε τιμα ιδιαιτερα! :grandpa:
Τωρα για τις συγκεκριμενες αναγκες ανθρωπων με "ειδικες" αναγκες δεν θελω να σχολιασω γιατι θα φαω ban... :grinning-smiley-043

Αναγκη το εχουν αυτοι για το οποιο η apple το προοριζει:
Αναλυτικοτερα, ως εξης:

8% αυτοι που θελουν ενα book reader (οι λοιποι που θελουν book reader, θα παρουν καποιο "δοκιμασμενο")

14% αυτοι που θα το παρουν απο περιεργεια - πουλαω μουρη στην συναδελφο με το ντεκολτε απεναντι, και λιγο στο αφεντικο μου.

5% παραδοσιακοι φιλοι της apple

1% αυτοι που θελουν κατι συγκεκριμενο, οι οποιοι δεν εχουν iphone, (ενω πολυ θα ηθελαν) επειδη δεν τους βολευει σαν τηλεφωνο

72% Ολοι οι υπολοιποι σαν εμας, θαμωνες σε φορουμς

:D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Παρουσίαση : iPad

Ω, καλά τα γνωστά πάλι….

Δεν χρειάζεται συνέχεια να επαναλαμβάνεις ότι μιλάω για τον εαυτό μου (προσπαθώντας πάντα εμμέσως να μιλάς εξ’ ονόματι των αναγκών όλων εξισώνοντας τις ανάγκες τους με τις δικές σου).

Το τι θα έκανες λοιπόν στη θέση μου είναι αδιάφορο (και μόνο στην παραπάνω, γνωστή, λογική εντάσσεται). Οπότε ατάκες του στυλ ‛στη θέση σου θα απέφευγα δηλώσεις’ είναι το λιγότερο άστοχες.

Τις ‛δηλώσεις’ (τη γνώμη μου δλδ) θα τις λέω και θα τις τεκμηριώνω γιατί απλούστατα γνωρίζω 5 τεχνικά πράγματα και δεν περιμένω να πιάσω στα χέρια μου το ipad για να γνωρίσω την LCD τεχνολογία (αυτό το κάνουν μόνοι όσοι 1. Δεν κατέχουν τεχνικά 2. Όσοι περιμένουν από την Apple να τετραγωνίσει τον κύκλο).

e-reader: Κάνε τον κόπο να διαβάσεις όσα γράφτηκαν ήδη (και στο άλλο θέμα) και ψάξε λίγο (είναι πανεύκολο) για να δεις τι εστί e-ink / paper και γιατί αυτό ανακαλύφθηκε (και ονομάστηκε έτσι). Διάβασε και πως δουλεύει μία LCD οθόνη. Κοίτα και τι κάνουν οι Amazon / Fujitsu κλπ. Τότε ίσως καταλάβεις ότι, από την στιγμή που η Apple έχει LCD τεχνολογία δεν μπορεί να μιλάει για e-reader (έγραψα και πιο αναλυτικά παραπάνω περί αυτού).

Όσο για το Apple haters: Εγώ στα τελευταία post διαβάζω συγκεκριμένα, σοβαρά και συγκρατημένα τεχνικά σχόλια και εσύ, απαξιώνοντας τεχνικά δεδομένα τα οποία αποδεικνύεις ότι αγνοείς (βλ. e-reader) και ερχόμενος να μιλήσεις για Apple Haters (κάνοντας μάλιστα quote το ποστ μου που μιλάει για 2 συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους σκοπεύω να αγοράσω το ipad) μετατρέπεσαι αυτόματα σε Apple Fanboy.

Πωπω ρε Συριε, whatever, που θιχτηκες κιολας.. Ελεος!
Τις τεχνικες σου γνωσεις δεν τις αμφισβητω, αλλα πιστευω οτι κατι παραπανω θα ξερει ολοκληρη apple απο εσενα για το πως να προωθησουν ενα e-reader..
Τωρα το οτι με κατηγορεις απο πανω για Fanboy σε εντασσει αυτοματως στην κατηγορια του "γραφικου ξερολα" που εβγαλες συμπερασμα για το ipad πριν καν το δεις..

Ντινο, το εκνευριστικά ήρεμο post σου δεν συνάδει με τον πνεύμα του θέματος.

Εδω προσπαθούμε να πλακωθούμε με την ησυχία μας, σε παρακαλώ άφησέ μας.

:p

iPeace
priest1.gif

Ντινο, το εκνευριστικά ήρεμο post σου δεν συνάδει με τον πνεύμα του θέματος.

Εδω προσπαθούμε να πλακωθούμε με την ησυχία μας, σε παρακαλώ άφησέ μας.

:p

:flipout:

Απάντηση: Re: Παρουσίαση : iPad

oι βιβλιοφαγοι σιγουρα θα προτιμησουν ebook.
Το οτι τελικα απευθυνεται σε γκατζετακηδες ειναι μια πολυ τιμια απαντηση την οποια δεν περιμενα τοσο ευθεως απο εσενα και σε τιμα ιδιαιτερα! :grandpa:
Τωρα για τις συγκεκριμενες αναγκες ανθρωπων με "ειδικες" αναγκες δεν θελω να σχολιασω γιατι θα φαω ban... :grinning-smiley-043

Ρε συ, μην κοιτας μονο την Ελλαδα: στην Αμερικη υπαρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ αγορα βιβλιοφαγων που το εχουν γυρισει πλεον σε ebooks διοτι θελουν ολα τα αγαπημενα τους βιβλια παντα μαζι τους και σε αυτους στοχευει προφανως η Apple. Το οτι εχει αργησει να ερθει εδω το trend δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει...

Όπως λέει και ο Σύριος, το iPad δεν είναι e-book reader, και δεν μπορεί να γίνει με την LCD οθόνη του. Όποιος έχει πιάσει στα χέρια του πραγματικό μηχάνημα με e-ink το καταλαβαίνει αμέσως.

Εκτός αν το θέλει κάποιος για να διαβάζει διαφημιστικά φυλλάδια, γεμάτα με animations και έγχρωμες φωτογραφίες (hint: το target audience του :p).

Πραγματικό e-book reader, στο οποίο θα διαβάσεις βιβλίο (ναι, βγαίνουν ακόμα τέτοια.. :p), δεν είναι.

παιδες ειναι ενα ωραιοτατο μεγαλο pda. Ισως το καλυτερο που φτιαχτηκε ποτε. Οσοι τα θεωρουν αναντικαταστατα εργαλεια δουλειας θα ενθουσιαστουν οπως εγω. Για εμενα το μικρο μεγεθος οθονης των κλασσικων pda ηταν το μεγα προβλημα καθως και η επιφανεια εργασιας. Το i-pad εχει λυσει το θεμα, το θεωρω εργαλειο και οχι gadget.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Παρουσίαση : iPad

κατι παραπανω θα ξερει ολοκληρη apple απο εσενα για το πως να προωθησουν ενα e-reader..
Από την μία λοιπόν έχουμε την LCD τεχνολογία και τις τεχνικές προδιαγραφές της

Και από την άλλη το ''κατι παραπανω θα ξερει ολοκληρη apple''.

Εγω λοιπόν παραμένω ''γραφικός ξερόλας'', ψηφίζω κουρτίνα νο.1 και αφήνω όσους ψηφίζουν κουρτίνα νο.2 να αυτοχαρακτηριστούν.

ΥΓ Το πως θα το ''προωθησουν'' ειναι άλλο θέμα. Η Apple μπορεί να προωθήσει και βαριοπούλα για εργαλείο επισκευής ρολογιών χειρός. Το ότι θύματα θα την πιστέψουν και θα αγοράσουν (στις γνωστές τιμές) δεν αναιρεί το παρόλογο του πράγματος και την δυνατότητα του καθενός μας (πάντα ως 'γραφικός ξερόλας') να λέει το προφανές.

ΥΓ 2 Αλλά τι να λέμε τώρα...Εδω λέμε ευχαριστώ στο iphone που δεν πεθαίνουμε από αιμορραγία....