Παρουσίαση και αγορά εξοπλισμού flash - studio lights και αξεσουάρ φωτισμού

Re: Flash μέχρι 300 (Nikon SB-700 vs Nissin Di866)

Ελπιζω να σε προλαβα !!!

Πηγαινε να δοκιμασεις πριν το αγορασεις την "ποιοτητα" του περιστροφικου επιλογεα.... Τ-Ρ-Α-Γ-Ι-Κ-Η

δεν με πρόλαβες δυστυχώς... το έχω στα χέρια μου... τι εννοείς "ποιότητα" ? Θα μου μείνει στα χέρια ?

ΜΕΓΕΙΕΣ !!!

Δεν θα σου μεινει στα χερια, απλα ειναι .... ασαφης... ;-)

Καλοδουλευτο, ειναι καλο και μαζεμενο (εχω το ιδιο)

το δούλεψα χθες λίγο.

Ομολογώ καμία σχέση με το Nissin di622 (έχει και τα διπλά λεφτά βέβαια).

Με την 7100 συνεργάστηκε άψογα, πειραματίστηκα με άψογα αποτελέσματα και σήμερα θα το δοκιμάσω και στην 5200.

Το μόνο που με ενοχλεί είναι, όταν πρέπει να το σηκώσεις (bounce) πρέπει να πατάς αυτά τα διαολάκια στο πλάι.

Τέλος, ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε... στις ρυθμίσεις έχει filters χωρίς επιλογή για "off". Έχει κόκκινο by default, κάποια άλλα χρώματα και other. Τι να βάλω εκεί?

ring flash φωτογράφιση σε φόντο

Γειά σας, νά ρωτήσω ένα ring flash θά με κάλυπτε γιά φωτογράφηση σέ λευκό φόντο χωρίς σκιές, ή είναι μόνο γιά πολύ κοντινές;

Απάντηση: ring flas φωτογραφηση σε φοντο

Υπάρχουν και μεγαλύτερα ring flash, και μάλιστα μόνιμα με led και όχι φλασιά (και ιδιοκατασκευές), αλλά πάλι και να ξεφεύγεις από το close-up είναι για σχετικά κοντινά. Χώρια που θέλεις και κάποιες σκιές από μια άλλη φωτιστική πηγή για να μην είναι εντελώς επίπεδο το αποτέλεσμα.

Re: ring flas φωτογραφηση σε φοντο

αν το θες για πορτρετα πρεπει να τραβας με ευρυγωνια μονο , αλλιως δεν φτανει το φως , αν δεν σε χαλαει η παραμορφωση τοτε μπορεις να δοκιμασεις....

Γειά σας, νά ρωτήσω ένα ring flash θά με κάλυπτε γιά φωτογράφηση σέ λευκό φόντο χωρίς σκιές, ή είναι μόνο γιά πολύ κοντινές;

Δεν μας είπες τι θα φωτογραφίσεις... Μέγεθος, αποστάσεις κλπ...

Αν το πρόβλημά σου είναι απλά το λευκό φόντο, γιατί δεν ρίχνεις απλά ένα φως πάνω στο φόντο?

Θελω νά φωτογραφίζω αντικείμενα διάφορα όχι πορτραίτα.Έλεγα μήπως κάνει γιά μεγαλύτερα αντικείμενα μέχρι π.χ. μέγεθος γλάστρας.

Απάντηση: ring flas φωτογραφηση σε φοντο

Με 2-3 λαμπατέρ (αυτά σαν το σήμα της Pixar) μπορείς να κάνεις σε τέτοιες περιπτώσεις μια χαρά τη δουλειά σου. Και τρίποδο για τη μηχανή, εννοείται.

Πάτωμα θα φαίνεται στη φωτό? Θα είναι στύλ infinity λευκό? Ούτε εκεί θέλεις σκιά?

Και πόσο κοντά στο θέμα είναι το φόντο?

Αγόρασα λαμπατέρ μέ πολλά watt αλλά τό φώς δέν φτάνει γιά νά κάψει τό φόντο , άλλωστε καί ή εστίαση δέν θά είναι καλή μέ χαμηλό φώς.Μιλάμε γιά μικρές αποστάσεις.Σκιές όχι δέν θέλω,Έφτιαξα ένα σοφτ μποξ καί κάτω από τόν ήλιο τό καλοκαίρι έβγαζε ωραίο αποτέλεσμα μέ απαλές σκιές.Μέ λάμπες δύσκολα. Προσπαθώ νά βρώ μιά λύση μέ καλό αποτέλεσμα χωρίς ογκώδεις καί ακριβούς εξοπλισμούς διότι έχω καί πρόβλημα χώρου.Δοκίμασα μέ απλό φλάς μέ συνδιασμό δύο ανακλαστήρες στά πλάγια καί κάτι έγινε έτσι όσο αφορά τίς σκιές.Γιά αυτό σκέφτηκα νά κάνω τό ίδιο πείραμα μέ τό ρίνκ φλάς καί μακάρι οί ανακλαστήρες νά μήν είναι απαραίτητοι κάν.Ευχαριστώ.

Δοκιμασε να ανεβασεις το ΙΣΟ για να καψεις το φοντο

Απάντηση: Re: ring flas φωτογραφηση σε φοντο

Δοκιμασε να ανεβασεις το ΙΣΟ για να καψεις το φοντο

Εδώ δεν νομίζω να έχει αποτέλεσμα, καθώς δεν πρόκειται για φλας το οποίο λαμβάνει υπόψη του την τιμή iso για να φέρει σωστά την έκθεση του κυρίως θέματος.
Μπορεί με ένα transmiter να χρησιμοποιήσει ένα φλας για να φωτίσει το φόντο για να το "κάψει", διατηρώντας τις λάμπες για τον φωτισμό του θέματος. Ή να βάλει αργό χρόνο κλείστρου και χρησιμοποιώντας ντεκλανσέρ για τη λήψη, να ρίξει ο ίδιος την φλασιά.

Δε χρειάζεται να καεί το φόντο.
Απλά να βγεί αρκετά ομοιόμορφο για να μπορέσεις να το πιάσεις με magic wand στο πσ.

Και γκρί να είναι μια χαρά δουλειά κάνεις

Δε χρειάζεται να καεί το φόντο.

Θα συμπλήρωνα οτι δεν είναι καλό να καεί το φόντο απο πολύ φωτισμό την στιγμή που το θέμα θα είναι δυσανάλογα χαμηλά φωτισμένο διότι έτσι προκύπτει η συνθήκη που δημιουργείται το "veiling flair".
Για παράδειγμα αν το καμμένο φόντο καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του κάδρου 30-50% και έχει φωτισμό πολύ μεγαλύτερο απο το θέμα το φως θα διαχυθεί σαν πέπλο σε όλο το κάδρο μειώνοντας το κοντραστ παντού και η χειρότερη ζημιά θα είναι στις ακμές σκοτεινού φωτεινού.
Ελεγχόμενο φόντο με +2 EV είναι μια χαρά και το καίς στην επεξεργασία αν θές.