Παρουσίαση : Νέα iMac

Κατι ακομη που μεκραταει απο το να παραγγειλω το νεο imac, ειναι ο αποθηκευτικος χωρος...
Εχω ηδη 3-4 δισκους Sata 1TB , εχετε να προτεινετε καποιο κουτι για να τους βαλω σε συνδεση usb2 - fw800 ?
Θα εχει ομως αρκετη ταχυτητα για video editing ?

Στην φάση αντικατάστασης του htpc που είχα με ένα macmini αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα. Αποφάσισα να δοκιμάσω αυτό drobo

Μπορεί να δεχθεί τέσσερις δίσκους, συνδέεται με firewire 800, οι δίσκοι μπορεί να είναι διαφορετικοί μεταξύ τους και χάνεις σε χωρητικότητα τον μεγαλύτερο. Σου δίνει ασφάλεια δεδομένων αν χάσεις ένα δίσκο.

Για την ταχύτητα στο video editing δεν έχω ακόμα άποψη αφού δεν έχω αξιωθεί να στήσω το mac mini με τον προβολέα, βλέπε και εδώ Από mac mini σε Optoma HD70

Αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι άλλο...

Aυτο ακριβως σκεφτομουνα !!!
Μπορεις απλα να το δοκιμασεις με firewire (εχεις 800αρα ?) και να δεις τι ταχυητητες μεταφορας πιανει ?
Το πηρες απο eshop ?

Εγώ αγόρασα το intel nas ss4200 με 4 δίσκους του 1ΤΒ κ το χρησιμοποιώ μέσω δικτύου, καθώς διαθέτει κ κάρτα του 1GB.

Λειτουργεί κ αυτόνομα, καθώς έχει δικό του λειτουργικό, μια μικρή έκδοση unix.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801706

Last edited:
Εγώ δεν το χρησιμοποιώ για backup.

Κάνω streaming video κ μουσική μέσω δικτύου κυρίως.

Οι αντιγραφές είναι σε ικανοποιητικό βαθμό κατά την γνώμη μου.

Re: Απάντηση: Παρουσίαση : Νέα iMac

Εγώ δεν το χρησιμοποιώ για backup.

Κάνω streaming video κ μουσική μέσω δικτύου κυρίως.

Οι αντιγραφές είναι σε ικανοποιητικό βαθμό κατά την γνώμη μου.

Μιχαλη μπορεις σε παρακαλω να κανεις ενατ τεστ ?
Παρε ενα μεγαλο αρχειο βιντεο (μερικα gb) και κανε το copy στο NAS , και δες ποσο χρονο θα κανει.
Μετα καντο copy και σ ενα εξωτερικο δισκο usb - firewire kai πες μου τ αποτελεσματα.

Σημερα μου ηρθε κι ο δικος μου πόντικας.

Εγω παλι τον πηρα για Macbook (και pro Μάλιστα :p) καθώς καλό-χρυσό το touchpad αλλά το ποντίκι είναι ποντίκι.

Τα περι εργονομίας τα εχουμε πει: Δείχνει ότι ειναι εντελως αντιεργονομικό (και λογικά έτσι θα είναι - λόγω το μικρού ύψους καταρχήν).

Απλώς θέλω να το δω και στην πράξη.

ΥΓ Τάκη, λέω να αλλάξω το νικ μου σε ΦραΠε_2, πως το βλέπεις; :p

Εγω παλι τον πηρα για Macbook (και pro Μάλιστα :p) καθώς καλό-χρυσό το touchpad αλλά το ποντίκι είναι ποντίκι.

Τα περι εργονομίας τα εχουμε πει: Δείχνει ότι ειναι εντελως αντιεργονομικό (και λογικά έτσι θα είναι - λόγω το μικρού ύψους καταρχήν).

Χεχε, μεγειες -bye-

Τωρα που σου ηρθε (αυτο περιμενα) , θα πω πως το βρηκα εγω:

1. Εργονομια. Τρωγεται. (εξαρταται απο την χρηση. Για καποιον που χρειαζεται εργανειο, να κοιταξει κατι αλλο.
2. Βαρος. Ο χρηστης θα γινει μπρατσας. Πολυ μπρατσας ομως. Το σωστο ειναι να το δουλευει εναλαξ, δεξι - αριστερο, για να παραμεινει αρμονικο το κορμι του. Βασικα πιστευω οτι ο λογος που ειναι βαρυ, ειναι για να μπορεις να κανεις τις τσαχπινιες που κανεις με το mousepad του pro.
3. Tαχυτης. πιο αργο και απο το replay. Τι εχω σεταρει στην μεγαλυτερη ταχυτητα, αλλα παραμενει πιο αργο απο τον κλασικο (κακασχημο) ποντικα της μαμας.
4. Πιότητα κινησης: Εχω δει και πολυ καλυτερα. Ισως φταινε οι δυο λαστιχενιες "μπαρες" που εχει στον πατο του (για να μην τσουλαει οταν κανεις τις παραπανω τσαχπινιες που ανεφερα), αλλα νομιζω οτι ουτε και σε αυτον τον τομεα τα παει καλα.

Conclusion: Ισως να μην το εχω συνηθισει, μιας και ελαχιστα εχω ασχοληθει μαζι του αλλα δεν το βρισκω πρακτικοβολικο.
Για φωτογραφιση ομως, απλα σχιζει :grinning-smiley-043

Ελπιζω ο προλαλησας να παρουσιασει ενα καλυτερο review. -bye-

Και γιατι δεν πηρες ενα ποντινι-ποντικι και πηρες αυτο που πηρες ??? -bye-

Τι ρωτάς τώρα κι εσυ; Το πήρα για τον ίδιο λόγο που πήρα και το Mac (και ένα σωρό άλλα πράγματα): Για να το δοκιμάσω / Για αλλάγη. :)

Όλα αυτά που λες μου κάνουν πολύ αναμενόμενα (πιο μάπα κι από μάπα το καρπούδι δλδ) οπότε σκέφτομαι να μην το ξεπακετάρω καν τελικά :p

Μα αυτα ειναι υποκειμενικα. Πρεπει να το δοκιμασεις. Μπορει να σου αρεσει.....

Κοίτα, όταν έχεις δοκιμάσει αρκετές δεκάδες ποντίκια και ξέρεις ακριβώς τις απαιτήσεις σου (και ειδικά όταν αυτές είναι υψηλές) και διαβάζεις αυτά που έγραψες καταλαβαίνεις απόλυτα τι να περιμένεις.

Σε κάθε περίπτωση θα το δοκιμάσω φυσικά.

Μα ρε Συριε, για καποιον που εχει ηδη το touchpad του Macbook, πια ειναι η λογικη του να αγορασει τον ποντικα; Αφου τα gestures κλπ τα εχεις ηδη!

ΥΓ Και εγω δεν περιμενω να ειναι πολυ πρακτικο ενα ποντικι χωρις πληκτρα..

Γιατι ειπαμε: ''καλό-χρυσό το touchpad αλλά το ποντίκι είναι ποντίκι'' (καντο tm αμα θες :p)

Το πρόβλημα της εργονομίας δεν έχει να κάνει με την απουσία πλήκτρων αλλά με το σχήμα (και ειδικότερα το χαμηλό ύψος).