- 21 January 2007
- 21,629

Η συγκεκριμένη πλακέτα ενισχυτή ακουστικών κυκλοφορεί πολύ στο ebay και στα κινεζομαγαζα τύπου aliexpress. Βασίζεται στο zen του Pass, και θα τη βρείτε ψάχνοντας για PASS ZEN high-end Class A Headphone amp 5W Power / Class A Hi End 5W / και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Σε προσφορές (11/11) την έχω δει να πέφτει και κάτω από $20 μαζί με το κιτ με τα υλικά.
Παρόλο που δεν ακούω και πολύ με ακουστικά … με έξυνε το χέρι μου … και έριξα μια παραγγελία. Δε ξέρω και γιατί δεν την πήρα κολλημένη έτοιμη, και προτίμησα χύμα υλικά … θα σκεπτόμουν ότι μπορεί να βάλω και καλύτερα υλικά. Όπως και να έχει είναι εμφανές ότι θέλει κάποιες ώρες για να κολληθεί.
Καλλίτερα υλικά τελικά δεν έβαλα με τη μια. Κύρια τους πυκνωτές παρόλο που είχα σπίτι, γιατί είπα να δοκιμάσω ότι παίζει πρώτα και δεν θα έχουμε απρόοπτα.
Εντωμεταξύ θέλει και κάποιες ώρες να προετοιμάσεις το κουτί… κουτί μετασχηματιστής και λοιπά υπήρχαν σπίτι και άρα το ξεκίνησα το έργο …
Επίσης όπως θα παρατηρήσετε το γεγονός ότι τροφοδοσία και ποτ και in/out είναι μπροστά στη φάτσα, κάνει το χωροταξικό λίγο δύσκολο.
Η ψήκτρα είναι λίγο οριακή, αυτή είχα να ταιριάζει γάντι στο σπίτι, άλλα για την ώρα δεν προβληματίζει. Μπορώ να βάλω μια λίγο μεγαλύτερη πιο ψηλή, γύρω στα 7 ευρώ από banzai και θα είναι υπεραρκετή εάν το αποφασίσω, και εάν δεν κόψω ράψω καμία άλλη.
Η ρύθμιση του ήταν εύκολη τα ρεύματα του έρχονται εύκολα με λίγες μετρήσεις.
Γενικά ηχητικά, από την πρώτη στιγμή φάνηκε να έχει ένα γρέζι στα πρίμα. Η ισχύς του σίγουρα είναι ικανοποιητική, και το μπάσο καλό. Ένα buffer που δοκίμασα φαίνεται να κάνει λίγη δουλειά. Αλλά στις υψηλές κάτι ξύνει που δεν θα έπρεπε και μου χαλάει το γλυκό.
Οπότε μετά από τις πρώτες δοκιμές, θα το ξανά σκεπτώ τι θα κάνω.
Γενικά με βλέπω να δοκιμάζω καλύτερους πυκνωτές στην είσοδο, κάποιες αντιστάσεις (έρχεται με 2χ2Ω παράλληλα αντί για 1Ω σε κρίσιμο σημείο) μπορεί και αυτές. Άντε και το προσωρινό καλώδιο εξόδου. Και άντε θα τον δοκιμάσω και σαν ενισχυτή σε ένα ζευγάρι ευαίσθητων fostex, να ακούσω και από ηχείο τα 5W του. Για την ώρα δεν σύνδεσα καν τον on off διακόπτη, αρκεί και όπως είναι για δοκιμές.
Όπως και να έχει φθηνό είναι σαν project, εφόσον φυσικά τα υπόλοιπα βρίσκονται στο συρτάρι και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν σε επόμενα project.
Οποίος συχωριανός θέλει να τον δοκιμάσει πριν να μπει και αυτός στην διαδικασία ευχαρίστως να βρεθούμε να τον ακούσουμε ή όποια άλλη δοκιμή ευχαρίστως.
Δε ξέρω εάν τον έχει φτειάξει κι άλλος, και εάν έχει και κανείς την περιέργεια, ή προτάσεις για μικρό επεμβάσεις. Όπως και να έχει όλο και κάτι θα προσπαθήσω να βελτιώσω.