Re: Απάντηση: Pass Zen v4 SE Class A: Επιτέλους τελείωσε !!
Πάντως ρε παιδιά σκέφτομαι σοβαρά να τα σκάσω και να φέρω δύο 300VA της Plintron από τον Καναδά!! Δεν είναι κατάσταση αυτή άσε που βουίζουν σαν βαπόρια και οι δύο τοροειδείς!!!
Γειά σου ρε Αργύρη
Σχετικά με τα συμπτώματα που αναφέρεις , και μιάς και δέν έχω δεί / μετρήσει το μηχανάκι , μπορώ να σου πώ ομως με βεβαιότητα (απο τήν εμπειρία πολλών περιπτώσεων και πολλών ετών ) οτι τίς περισσότερες φορές η ΜΗ ΕΠΙΤΕΥΞΗ τής ονομαστικής DC τάσης , είναι:
α) απο κάποιο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ πρόβλημα απο πλευράς ερασιτέχνη ,
β) απο μη εφαρμογή ΟΛΩΝ εκείνων τώ λεπτομερειών που κάνουν τήν διαφορά
γ) απο συνδυασμό τών παραπάνω
Και μπορώ να δώσω παραδείγματα:
1) ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ (ή σχεδόν ολοι) που δέν ξέρουν ΜΕ ΤΗ ΤΑΣΗ ΘΑ ΤΥΛΙΞΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΕΥΟΝ και δυστυχώς 5V πάνω /κάτω είναι πολλά
2) ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ (η πάλι σχεδόν ολοι ) που ΔΈΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΣΗ ΙΣΧΥ σε steady state DC μπορουν να πάρουν απο πχ 300 VA (για παράδειγμα απο 300 VA ,μπορείς να πάρεις MAXIMUM με ανορθωση γεφυρας 180W αν έχεις τήν κατάλληλη χωρητικότητα και σωστά υπολογισμένες γραμμές
3) ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ που (και έχω πολύ πρόσφατο παράδειγμα ανθρώπου ΠΟΛΥ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ - πασίγνωστου ερασιτέχνη και γνώστη τής κατηγορίας ) που αφήνουν τήν ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ (γνωστή γέφυρα χωρίς σωστή/επαρκή ψύξη ) ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ δέν γνωρίζουν οτι πάνω απο τούς 25 βαθμούς κάθε 10 ΒΑΘΜΟΙ αυξάνουν τήν εσωτερική πτώση τάσης κατά 1 ολοκληρο Volt (στίς κανονικές συνθήκες ή πτωση τάσης είναι 1.4 - 1.8 VOLT)
Δέν ξέρω βέβαια αν στήν περίπτωσή σου , υπάρχει ή δέν υπάρχει κάποιο πρόβλημα , απλά παραθέτω τι έχω συναντήσει ανα τα χρόνια μέχρι σήμερα
Τώρα σχετικά με το μούγκρισμα , η περίπτωση να οφείλεται σε χαλαρό τύλιγμα είναι πολύ πολύ μικρή , το ποιο πιθανό είναι να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στήν περιοχή που αλλοιώνει κάποιες παραμέτρους
ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΕΙΡΑΜΑ είναι να βάλεις ένα πιστολάκι μαλλιών στήν ιδια γραμμή με τήν τροφοδοσία main του ενισχυτικού και να παραητηρήσεις τι γίνεται καθώς ανοίγεις ή κλείνεις τον διακοπτη που θέτι ON το πιστολάκι μαλλιών
KAI φυσικά αν είναι πρόβλημα του τοπικού δικτύου παροχής , θα πρέπει να έχεις παρατηρήσει οτι το μούγκρισμα ΔΕΝ 'έχει τήν ιδιαένταση ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ τής ημέρας , δηλαδή υπάρχουν στιγμές που είναι πολύ λίγο ή καθολου , ενώ σε κάποιες περιπτώσεις "μαρσάρει"
PS
Kαι για τήν Ιστορία : Δέν έχω πρόθεση να πείσω κανέναν και για τίποτα , απλώς παραθέτω ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ και ΥΠΕΘΥΝΗ αποψη