Pass Zen v4 SE Class A: Επιτέλους τελείωσε !!

Δεν νομίζω να σας επιβαρύνει περισσότερο από 50 ε το χρόνο … χωρίς πλάκα…
Είπαμε ενεργόβόρα η τάξη Α, και καλοριφέρ αλλά πραγματικά πόσο σας κοστίζει ρε παιδιά?

Ο δικός μου 250 watt σε κατάσταση ηρεμίας...
Και δεν είναι σε καθαρή τάξη Α! Φαντάσου να ήταν! :bigcry:
Με 12 ώρες την ημέρα, σε ένα δίμηνο προσθέτει 180 Kwh στο λογαριασμό.
Δηλαδής ένα εικοσαρικάκι το προσθέτει στο λογαριασμό σου...
Ο πεντακάναλος της Copland καταναλώνει 1600 watt σε κατάσταση ηρεμίας!
Εκεί μιλάμε για 128 ευρώ το δίμηνο παραπάνω στο λογαριασμό!

ωραία,

τώρα δεν θα χρειάζεται να διακόπτεις την ακρόαση για να τσιμπίσεις κάτι

:flipout::flipout::flipout:

hotampnz0.jpg

Και που ειπες οτι μπορουμε να προμηθευτουμε τις πλακετες καθως και τα υλικα?:worshippy:

Καταναλώνει 50VX2,5A=125W επί 2 κανάλια το σύνολο 250W. Δηλαδή περίπου όσο ένας 6C33 SE και αποδίδει τα διπλά βάττ απο αυτόν με σχεδόν το ένα δεκατο της παραμόρφωσης, δηλαδη στα 20W μετράει περίπου 0,6% κύρίως δεύτερη με την τρίτη 15db πιο κάτω!

Απάντηση: Re: Pass Zen v4 SE Class A: Επιτέλους τελείωσε !!

Καταναλώνει 50VX2,5A=125W επί 2 κανάλια το σύνολο 250W. Δηλαδή περίπου όσο ένας 6C33 SE και αποδίδει τα διπλά βάττ απο αυτόν με σχεδόν το ένα δεκατο της παραμόρφωσης, δηλαδη στα 20W μετράει περίπου 0,6% κύρίως δεύτερη με την τρίτη 15db πιο κάτω!

Καλησπέρα Πάνο! Τον έχω ρυθμίσει στα 2Α (0,66Ω στην R1 μετράω).
Δεν τον τσιτώνω παραπάνω (αν και όπως αναφέρεις μπορούμε). Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να τον πάω παραπάνω αφού με τέρμα το trimmer παίρνω τα 0,66 περίπου. Μάλλον παίζει ρόλο και η τροφοδοσία (λόγο της πτώσεις των Μ/Σ) η οποία είναι δυστυχώς 2-3 V κάτω από τις προδιαγραφές? (47,5 περίπου V αντί γιά 50V).

Η ισχύς που ανέφερα (μετρημένη στα 23W περίπου) είναι λίγο πριν την αρχή του κλιπαρίσματος. Πως το βλέπεις?

Λοιπόν σύμφωνα με αυτά που γράφεις δεν υπάρχει πρόβλημα. Όμως, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Pass όσο πιο ψηλά ρυθμίζεις το ρεύμα τόσο πιο καλά παίζει. Αν επιθυμείς να αυξήσεις το bias λίγο παραπάνω δεν έχεις παρά να μειώσεις τη R4 στα 39K, ή να αυξήσεις τη R5 στα 33k οπότε θα έχεις το εύρος ρύθμισης που θες.

Επίσης, λόγω της πτώσης που έχεις, ίσως να μη δουλευει σωστα και το regulator που έχει. Εκεί θα ήταν σωστή μια επέμβαση στις ζενερ που εχει. Η αλλαγή είναι απλή, πετάς μια οποιαδήποτε απο τις ζενερ 9V και την αντικαθιστάς με μια των 7V. Αυτο γιατι το regulator έχει ενα "τρικ" μέσω της R19 & C11 που ανεβάζει την τάση ελαφρά σε περίπτωση κάποιου peak της μουσικής που για να γίνει χρειάζεται διαφορά δυναμικού περίπου 8V μεταξύ εισόδου και εξόδου του regulator που εσυ λόγω χαμηλής τάσης δεν διαθέτεις. Με την αλλάγή που προτείνω αυτο διορθώνεται.

Πάνο σε υπέρ-ευχαριστώ!!! Θα προχωρήσω στην μετατροπή. Απλά θα τον αφήσω να παίξει λιγάκι πριν τον ...ξεκάνω ακόμα μία φορά!! :smash:

Πάντως ρε παιδιά σκέφτομαι σοβαρά να τα σκάσω και να φέρω δύο 300VA της Plintron από τον Καναδά!! Δεν είναι κατάσταση αυτή άσε που βουίζουν σαν βαπόρια και οι δύο τοροειδείς!!!

Re: Απάντηση: Pass Zen v4 SE Class A: Επιτέλους τελείωσε !!

Πάντως ρε παιδιά σκέφτομαι σοβαρά να τα σκάσω και να φέρω δύο 300VA της Plintron από τον Καναδά!! Δεν είναι κατάσταση αυτή άσε που βουίζουν σαν βαπόρια και οι δύο τοροειδείς!!!

Γειά σου ρε Αργύρη
Σχετικά με τα συμπτώματα που αναφέρεις , και μιάς και δέν έχω δεί / μετρήσει το μηχανάκι , μπορώ να σου πώ ομως με βεβαιότητα (απο τήν εμπειρία πολλών περιπτώσεων και πολλών ετών ) οτι τίς περισσότερες φορές η ΜΗ ΕΠΙΤΕΥΞΗ τής ονομαστικής DC τάσης , είναι:

α) απο κάποιο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ πρόβλημα απο πλευράς ερασιτέχνη ,

β) απο μη εφαρμογή ΟΛΩΝ εκείνων τώ λεπτομερειών που κάνουν τήν διαφορά

γ) απο συνδυασμό τών παραπάνω

Και μπορώ να δώσω παραδείγματα:

1) ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ (ή σχεδόν ολοι) που δέν ξέρουν ΜΕ ΤΗ ΤΑΣΗ ΘΑ ΤΥΛΙΞΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΕΥΟΝ και δυστυχώς 5V πάνω /κάτω είναι πολλά

2) ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ (η πάλι σχεδόν ολοι ) που ΔΈΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΣΗ ΙΣΧΥ σε steady state DC μπορουν να πάρουν απο πχ 300 VA (για παράδειγμα απο 300 VA ,μπορείς να πάρεις MAXIMUM με ανορθωση γεφυρας 180W αν έχεις τήν κατάλληλη χωρητικότητα και σωστά υπολογισμένες γραμμές

3) ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ που (και έχω πολύ πρόσφατο παράδειγμα ανθρώπου ΠΟΛΥ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ - πασίγνωστου ερασιτέχνη και γνώστη τής κατηγορίας ) που αφήνουν τήν ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ (γνωστή γέφυρα χωρίς σωστή/επαρκή ψύξη ) ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ δέν γνωρίζουν οτι πάνω απο τούς 25 βαθμούς κάθε 10 ΒΑΘΜΟΙ αυξάνουν τήν εσωτερική πτώση τάσης κατά 1 ολοκληρο Volt (στίς κανονικές συνθήκες ή πτωση τάσης είναι 1.4 - 1.8 VOLT)

Δέν ξέρω βέβαια αν στήν περίπτωσή σου , υπάρχει ή δέν υπάρχει κάποιο πρόβλημα , απλά παραθέτω τι έχω συναντήσει ανα τα χρόνια μέχρι σήμερα

Τώρα σχετικά με το μούγκρισμα , η περίπτωση να οφείλεται σε χαλαρό τύλιγμα είναι πολύ πολύ μικρή , το ποιο πιθανό είναι να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στήν περιοχή που αλλοιώνει κάποιες παραμέτρους
ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΕΙΡΑΜΑ είναι να βάλεις ένα πιστολάκι μαλλιών στήν ιδια γραμμή με τήν τροφοδοσία main του ενισχυτικού και να παραητηρήσεις τι γίνεται καθώς ανοίγεις ή κλείνεις τον διακοπτη που θέτι ON το πιστολάκι μαλλιών
KAI φυσικά αν είναι πρόβλημα του τοπικού δικτύου παροχής , θα πρέπει να έχεις παρατηρήσει οτι το μούγκρισμα ΔΕΝ 'έχει τήν ιδιαένταση ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ τής ημέρας , δηλαδή υπάρχουν στιγμές που είναι πολύ λίγο ή καθολου , ενώ σε κάποιες περιπτώσεις "μαρσάρει"

PS
Kαι για τήν Ιστορία : Δέν έχω πρόθεση να πείσω κανέναν και για τίποτα , απλώς παραθέτω ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ και ΥΠΕΘΥΝΗ αποψη

Καλημέρα Μανώλη.

Το "μούγγρισμα" όντως δεν είναι της ίδιας έντασης πάντα! Κάποιες φορές είναι σε χαμηλότερα επίπεδα αλλά τις περισσότερες δυστυχώς ακούγεται από 3-4 μέτρα. Anyway δεν τρέχει και τίποτα το πιό σοβαρό είναι η πτώση τάσης.

Θα τσεκάρω και αυτό με το πιστολάκι αλλά τι ακριβώς θα πρέπει να παρατηρήσω? Ίσως κάποια αύξηση στο βούισμα των Μ/Σ την στιγμή που θέτω σε λειτουργία το πιστολάκι?

Thanks!! :smile:

Re: Απάντηση: Pass Zen v4 SE Class A: Επιτέλους τελείωσε !!

Καλημέρα Μανώλη.

Το "μούγγρισμα" όντως δεν είναι της ίδιας έντασης πάντα! Κάποιες φορές είναι σε χαμηλότερα επίπεδα αλλά τις περισσότερες δυστυχώς ακούγεται από 3-4 μέτρα. Anyway δεν τρέχει και τίποτα το πιό σοβαρό είναι η πτώση τάσης.

Θα τσεκάρω και αυτό με το πιστολάκι αλλά τι ακριβώς θα πρέπει να παρατηρήσω? Ίσως κάποια αύξηση στο βούισμα των Μ/Σ την στιγμή που θέτω σε λειτουργία το πιστολάκι?

Thanks!! :smile:

Χαίρομαι που παρατήρησες τήν διαφορά έντασης σε σχεση με το χρόνο !

Τσέκαρε αυτό με το πιστολάκι ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΓΡΑΨΕ τι παρατήρησες , δέν έχει αξία να σου πώ τι θα παρατηρήσεις

Παρακαλώ (εννοείται !!)

Χαιρετισμούς :ears:

αν δεν θες να τους αλλαξεις γιατι δεν βαζεις στον καθε ενα στο σημειο που καθεται στο σασι του μηχανηματος καποιο μονωτικο οτ εχω δοκιμασει και κανει δουλεια αυτο που εβαλα εγω ηταν κατι σαν λαστιχο αρκετα μαλακο το ειχα παρει καποτε απο το κεντρο μεγαφωνου το πουλουσαν για να μπαινει πισω απο τον μαγνητη του μεγαφωνου και υπηρχε σε διαφορα μεγεθη δεν ξερω αν υπαρχει ακομα

Τάκη έχω βάλει 5mm φελό από κάτω!! Και έχω σφίξει αρκετά τις βίδες τους.

Με αυτά και βουίζουν! Αν δεν τα είχα βάλει θα είχαν ήδη ...σαλπάρει οι Μ/Σ !:captain:

Για τον μετασχηματιστή έχω κι εγώ πικρή εμπειρία απ τον συγκεκριμένο κατασκευαστή.

Εχω απ όλα τα είδη. Κάποιους που μουγκρίζουν, κάποιους είναι rated 1A και τραβώντας 60mA βουτάνε καμμιά 10αριά Volt και κάποιους που είναι όπως θα έπρεπε.
Μάλλον εξαρτάται απ την θέση της σελλήνης η επιτυχία ή τα συμτώματα.