Passengers

Ψηφίστε την Ταινία:

• Total voters
    0
Απάντηση: Passengers (2016)

Μου άρεσε πάντως, ήταν πολύ ευχάριστη και οι πρωταγωνίστριες είχαν καλή χημεία. Θεωρώ πως οι κριτικοί ήταν πολυ αυστηροί μαζί της.

Re: Απάντηση: Passengers (2016)

Μου άρεσε πάντως, ήταν πολύ ευχάριστη και οι πρωταγωνίστριες είχαν καλή χημεία.

Eχει μια μοναχικοτητα (τουλαχιστον στην αρχη), μια χλιδατη και αγερωχη μοναχικοτητα ... που ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ απο μας ...
μας αγγιξε λιγακι. Ετσι κι αλλιως, πανω στο αστροπλοιο Γη, με τα 7μισυ δις ψυχες ... δεν κολυμπαμε ΟΛΟΙ στην συντροφικοτητα.

(γιατι ... "πρωταγωνιστριες" ? ... :chinscratch:)

Re: Passengers (2016)

Μάνοο.. σκέφτηκα σκηνή για να "δέσουμε" με την 1η ταινία.. :p

H Sylvia Hoeks είναι η κόρη του ζευγαριού.. που επέζησε μπαίνοντας κάποια στιγμή στον θάλαμο..
.. μου φαίνεται ταιριάζει και φατσικά! :cool:

Θα φτιάξουμε νέα ηρωίδα στυλ "Ripley".. :p

Μάνοο.. σκέφτηκα σκηνή για να "δέσουμε" με την 1η ταινία.. :p

H Sylvia Hoeks είναι η κόρη του ζευγαριού.. που επέζησε μπαίνοντας κάποια στιγμή στον θάλαμο..
.. μου φαίνεται ταιριάζει και φατσικά! :cool:

Θα φτιάξουμε νέα ηρωίδα στυλ "Ripley".. :p

H Sylvia Hoeks δεν κανει καθολου για Ripley .... εχει φαινοτυπο femme fatale, οχι λεαινας.
Και δεν χρειαζεται καμια Ripley το σεναριο .... μονο ξενιστες και ματαιοτητα.
Ολη η Alienαδα ειναι δυο λεαινες που πολεμουν για γονιδιακη υπεροχη.
Ας τις αφησουμε εκει ... μπας και φτιαξουμε κατι αλλο -bye-

Σας εκανε καθολου εντυπωση οτι ..... το bar ειναι ΒΟΥΒΟ ? Δεν παιζει καμια μουσικη ! :blink:
Το σοϊ μπαρ ειναι αυτο ? Των αναχωρητων ? :laugh: Bαλτε ρε παιδια κατι ...
Εναν επικηδειο εστω ! :laugh:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:

Δεν χρειάζεται να είναι ακριβώς σαν την Ripley.. :cool:

Αλλά κάτσε να δούμε και τι ρόλο θα έχει στο Blade Runner και τα λέμε! :cool:

Το ειδαμε με τη συζυγο και μετα μπηκα να διαβασω ολο το νημα απο την αρχη. Με τη συζυγο την βρηκαμε μετρια. Βλεπετε ανετα, αλλα τιποτα το εξαιρετικο. Μου αρεσε πιο πολυ το πρωτο μισο της ταινιας (εως το σημειο που πεθαινει ο deck chief). Βρηκα ενδιαφερον τον προβληματισμο του "τελευταιου ανθρωπου" και τι κανει κανεις σε μια τετοια κατασταση. Πιστευα οτι δεν θα ειχαν δωσει τοσο βαρος σε αυτο το κομματι, αλλα με χαροποιησε ιδιαιτερως οτι σταθηκαν αρκετα εκει. Να ειμαι ειλικρινης, θα μου αρεσε πιο πολυ να μην υπηρχε το ψιλοaction κομματι και ολη η ταινια να εξελισσοταν οπως το πρωτο μισο, με του δυο ανθρωπους να προσπαθουν να ξαναερθουν κοντα ο ενας στον αλλο.

Οι αποψεις οπως του αρθρου που αναφερατε (σχετικα με αφαιρεση της αυτοδιαθεσης της γυναικας και του stockholm syndrome) λογικο να εκφραστουν και επρεπε να το ειχαν προβλεψει οι δημιουργοι της ταινιας. Αν ηταν εξυπνοι θα ειχαν ξεδοντιασει το επιχειρημα αντιστρεφοντας τους ρολους. Ξυπναει η γυναικα και μετα αυτη ξυπναει τον αντρα. Βεβαιως ομως, σε αυτην την περιπτωση θα ειχαμε την γκρινια οτι "το χολυγουντ δειχνει οτι μια γυναικα δεν μπορει να ζησει χωρις εναν αντρα απο διπλα της" :) .. αν θελουν να στην φερουν δεν ξεφευγεις με τιποτα!

Οπτικα η ταινια ηταν πραγματικα πολυ καλη και η σκηνη με την πισινα πολυ ενδιαφερουσα. Μου αρεσε η συζητηση που κανατε σχετικα με το ποσο ρεαλιστικη ηταν η σκηνη, αλλα για να ειμαι ειλικρινης δεν σκοτισα και πολυ το μυαλο μου με αυτο :) Επισης μου αρεσε το θεμα που αγγιξε ελαχιστα σχετικα με τα κερδη της εταιρειας που εστηνε αυτα τα διαστρικα ταξιδια. Στην πραγματικοτητα εβρισκε ανθρωπους που οικειοθελως υπεγραφαν συμβολαιο δια βιου ΚΑΙ πληρωναν και το εισητηριο!!! 5´ακομα θα ηθελα συζητηση αλλα το εκοψαν μπαμ-μπαμ.

Το μεγαλυτερο μου προβλημα με την ταινια ομως ειναι το σκαφος. Πανεμορφο! Αλλα δεν εχω καταλαβει την αναγκη για τετοια χλιδα. Αφου υπαρχει η τεχνολογια για hibernation για ποιο λογο να ξυπνησουν 4 μηνες πριν την αφιξη στον προορισμο; Η χλιδα, δικαιολογειται απο την αναγκη για ανετη διαβιωση για 4 μηνες. Οι 4 μηνες γιατι να ειναι 4 μηνες και οχι 1-2 εβδομαδες ή 1-2 μερες; Δεν αναφερεται πουθενα οτι χρειαζεται μεγαλος χρονος για να επανερθει κανεις απο το hibernation (κατι το οποιο θα μπορουσε να εξηγησει την αναγκη για τους 4 μηνες). Βασει αυτων που ειδα στην ταινια, δεν χρειαζεται κανεις πανω απο 2-3 μερες για να επανερθει στο 100%.

Μου αρεσε παρα πολυ το σχολιο που διαβασα (δεν θυμαμαι απο ποιον) οτι περιμενε να βρεθει ο απογονος του ζευγαριου μεσα στο autodoc. Αυτο θα ηταν πραγματικα πολυ εξυπνο! Απο την αλλη, βασει του ρυθμου αυξησης του προσδοκιμου ζωης και της χρονολογιας στην οποια λαμβανει χωρα η ταινια (100-200 χρονια τουλαχιστον φανταζομαι), αλλα και του γεγονοτος οτι το ταξιδι λαμβανε χωρα σε περιβαλλον μακρια απο παθογονους μικροοργανισμους και σε πολυ καλες συνθηκες, αλλα και της υπαρξης πολυ εξελιγμενων ιατρικων βοηθηματων, δεν θα μου φαινοταν καθολου παραξενο να βλεπαμε το γηρασμενο ζευγαρι να χαιρεταει τους αφυπνισμενους επιβατες.

Συνοψιζοντας, κατ' εμε, με τιποτα καλυτερο απο το Arrival και αυτη ειναι αποψη που συμμεριζεται και η συζυγος (μαλλον εκανα ταιριαστη επιλογη :D ). Το πρωτο μισο καλυτερο απο οτι περιμενα, το δευτερο χειροτερο απο οτι περιμενα. Χαιρομαι που δεν την ειδα σινεμα, αλλα δεν στενοχωριεμαι που την ειδα. Ενδιαφερουσα κεντρικη ιδεα, αλλα ατελως διερευνημενη.

Last edited:

Τι θα γινει ? :laugh:
Πρεπει να βρω γυναικα για να (ξανα)δω την ταινια ? :flipout:
A πα πααα :rolleyes: ... ψιλοσικε :smash: ... no fair play :proud:

Last edited:

E μα ναι .....

Να παω σε αλλο νημα ... στο Sunshine.
Αλλα ακομα ΚΑΙ εκει .... υπαρχει ειδυλλιο.

Που να παω γμτ μου ? :laugh:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επισης μου αρεσε το θεμα που αγγιξε ελαχιστα σχετικα με τα κερδη της εταιρειας που εστηνε αυτα τα διαστρικα ταξιδια. Στην πραγματικοτητα εβρισκε ανθρωπους που οικειοθελως υπεγραφαν συμβολαιο δια βιου ΚΑΙ πληρωναν και το εισητηριο!!! 5´ακομα θα ηθελα συζητηση αλλα το εκοψαν μπαμ-μπαμ.

Ειναι ενα θεμα ... ολιγον ευαισθητο και προσωπικο. :flute:
Ειναι αρκετοι απο δω μεσα ... που τα χουν σκασει τα ταληρα :laugh::laugh::laugh::laugh: ... ΗΔΗ ! :flipout:
Να μην σου πω οτι τα εχουν σκασει και για αποσκευες Hi End που θα τους συνοδευσουν.
Αλλα .... δεν τ'ακουσες απο μενα .... Οκ ? :p

Το μεγαλυτερο μου προβλημα με την ταινια ομως ειναι το σκαφος. Πανεμορφο! Αλλα δεν εχω καταλαβει την αναγκη για τετοια χλιδα. Αφου υπαρχει η τεχνολογια για hibernation για ποιο λογο να ξυπνησουν 4 μηνες πριν την αφιξη στον προορισμο; Η χλιδα, δικαιολογειται απο την αναγκη για ανετη διαβιωση για 4 μηνες. Οι 4 μηνες γιατι να ειναι 4 μηνες και οχι 1-2 εβδομαδες ή 1-2 μερες; Δεν αναφερεται πουθενα οτι χρειαζεται μεγαλος χρονος για να επανερθει κανεις απο το hibernation (κατι το οποιο θα μπορουσε να εξηγησει την αναγκη για τους 4 μηνες). Βασει αυτων που ειδα στην ταινια, δεν χρειαζεται κανεις πανω απο 2-3 μερες για να επανερθει στο 100%.

Ενω τα διαστημικα ταξιδια, προβλεπεται να ειναι η χαρα του σκωτσεζου μηχανικου, προσωπικα την ΚΑΤΑΒΡΗΚΑ με την χλιδα.
Ισως επειδη τοση λιγη υπαρχει στην ζωη μου. Στον κινηματογραφο ΠΑΝΤΑ θελω να βλεπω πραγματα που δεν βγαζουν νοημα.
Οπως ρομποτακια που σφουγγαριζουν συνεχως το πατωμα :love::love: ... επι 120 χρονια ! :bang:
Eκει που τα γαυγισε και φυγαν ... και μετα τους ξαναπεταξε ενα σκουπιδακι και ξαναζυγωσε το ενα .... ΟΛΑ τα λεφτα ! :love:

Last edited:

Ρε παιδιά συγκρίνετε αυτή την εξαιρετική ταινία με το απολίθωμα που λέγεται arrival?Απλά καμία σχέση, σκάλες ανώτερη σε όλους απολύτως τους τομείς. Σενάριο, σκηνοθεσία, εικόνα, ήχος, scifi, απολύτως στα πάντα.

Για τους 4 μήνες.. το λέει απλά όταν ξυπνάει ο Jim..
το "ταξίδι" περιλάμβανε και 4 μήνες διαστημικού ταξιδιού με super πολυτέλεια! :cool:

και πιθανόν διάφορα άλλα.. εκπαιδευτικά σεμινάρια.. χρόνο για φιλίες κτλ..

Τώρα άμα μου πείτε ότι ήταν πιο ρομαντικό το Arrival για ζεγάρια... θα "πεθάνω" που έλεγε και ο Λάκης!! :p

Ναι, οντως το λεει.

Μονο που δεν βγαζει πολυ νοημα.
Και γιατι να ξυπνησουν 4 μηνες νωριτερα ? Τρομακτικη σπαταλη πορων.
Κατι που σκεφτηκα που ισως δινει μια προχειρη απαντηση ειναι
οτι ο οργανισμος θελει μηνες να επανελθει απο χειμερια ναρκη.
Προσεξτε ομως κατι > στο εργακι λεει οτι γινεται παυση μεταβολισμου (λεμε τωρα).
Που σημαινει ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΟ pause. Κατι που δεν μπορει να πετυχει μια ναρκωση.
Οπως ηταν ας πουμε αυτη στο Discovery-1 (Οδυσσεια 2001). Αρα δεν υπαρχει
και νοημα για 4 μηνες .... ανανηψης. Ξυπνας εντελως ακμαιος και σφριγηλος.

Ξερετε τι εγινε (μαλλον) ?
Ενω καποιος τους προτεινε την πιο γκαν-γκαν λυση (παυση μεταβολισμου)
αυτοι την διανθισαν με οσα ειδαν και γνωριζαν απο αλλα εργακια (χειμερια ναρκη)
και εκαναν ενα τουρλουδακι που δεν χρειαζοταν.

Last edited:

Για τους 4 μήνες.. το λέει απλά όταν ξυπνάει ο Jim..
το "ταξίδι" περιλάμβανε και 4 μήνες διαστημικού ταξιδιού με super πολυτέλεια! :cool:
Μα δεν βγάζει νόημα! Σε ένα τέτοιο εγχείρημα υπάρχει η λογική του min-max , δεν μπορεί να βάζεις τεράστιο κόστος τόσο σε υλικά χλιδασ όσο και σε ενέργεια για να τα μεταφέρεις, απλά για κάτι που δεν χρειάζεται καν να υπάρχει (τους 4 μήνες στο τέλος).

Επίσης, ο μπάρμαν γιατί ήταν ενεργός αφού θεωρητικά δεν έπρεπε να έχει πελάτες;;;

It...Does not... Compute :)

Επίσης, ο μπάρμαν γιατί ήταν ενεργός αφού θεωρητικά δεν έπρεπε να έχει πελάτες;;;

Mα .... ο barman τους ξυπνησε ολους. :flute:
Τι αστεροειδεις και μαλακιες. Προφασεις ηταν.
Ειχε τρελλαθει 30 χρονια να γυαλιζει ποτηρια. :laugh:
Α ναι .... θα αποκαλυφθει στο Passengers II. :rolleyes:

Ναι, οντως το λεει.

Μονο που δεν βγαζει πολυ νοημα.
Και γιατι να ξυπνησουν 4 μηνες νωριτερα ? Τρομακτικη σπαταλη πορων.
Κατι που σκεφτηκα που ισως δινει μια προχειρη απαντηση ειναι
οτι ο οργανισμος θελει μηνες να επανελθει απο χειμερια ναρκη.
Προσεξτε ομως κατι > στο εργακι λεει οτι γινεται παυση μεταβολισμου.
Που σημαινει ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΟ pause. Κατι που δεν μπορει να πετυχει μια ναρκωση.
Οπως ηταν ας πουμε αυτη στο Discovery-1 (Οδυσσεια 2001). Αρα δεν υπαρχει
και νοημα για 4 μηνες .... ανανηψης. Ξυπνας εντελως ακμαιος και σφριγηλος.

Ξερετε τι εγινε (μαλλον) ?
Ενω καποιος τους προτεινε την πιο γκαν-γκαν λυση (παυση μεταβολισμου)
αυτοι την διανθισαν με οσα ειδαν και γνωριζαν απο αλλα εργακια (χειμερια ναρκη)
και εκαναν ενα τουρλουδακι που δεν χρειαζοταν.
Όταν ξυπνάει η Lawrence της λέει ο Pratt "you'll need a few days to be at 100%"
Όχι a few months

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Mα .... ο barman τους ξυπνησε ολους.
Τι αστεροειδεις και μαλακιες. Προφασεις ηταν.
Ειχε τραλλαθει 30 χρονια να γυαλιζει ποτηρια.
Α ναι .... θα αποκαλυφθει στο Passengers II.
Αυτό είναι έργο που θα πλήρωνα να δω!!!

Θα έλεγα ότι δεν γνωρίζουμε απόλυτα όλα τα δεδομένα για το σκάφος και το ταξίδι..
αλλά ήταν το μόνο πράγμα που δεν με προβλημάτισε πολύ.. εξάλου είδαμε αυτά που είχε το σκάφος.. όσα τέλος πάντων είδαμε..

Ο μπάρμαν μπορεί να "ξύπνησε", από την στιγμή που μπήκαν σε λειτουργία κάποιες υπηρεσίες για τους επιβάτες, νωρίτερα..