Ο μπάρμαν μπορεί να "ξύπνησε", από την στιγμή που μπήκαν σε λειτουργία κάποιες υπηρεσίες για τους επιβάτες..
Το ειδαμε με τη συζυγο και μετα μπηκα να διαβασω ολο το νημα απο την αρχη. Με τη συζυγο την βρηκαμε μετρια. Βλεπετε ανετα, αλλα τιποτα το εξαιρετικο. Μου αρεσε πιο πολυ το πρωτο μισο της ταινιας (εως το σημειο που πεθαινει ο deck chief). Βρηκα ενδιαφερον τον προβληματισμο του "τελευταιου ανθρωπου" και τι κανει κανεις σε μια τετοια κατασταση. Πιστευα οτι δεν θα ειχαν δωσει τοσο βαρος σε αυτο το κομματι, αλλα με χαροποιησε ιδιαιτερως οτι σταθηκαν αρκετα εκει. Να ειμαι ειλικρινης, θα μου αρεσε πιο πολυ να μην υπηρχε το ψιλοaction κομματι και ολη η ταινια να εξελισσοταν οπως το πρωτο μισο, με του δυο ανθρωπους να προσπαθουν να ξαναερθουν κοντα ο ενας στον αλλο.
Οι αποψεις οπως του αρθρου που αναφερατε (σχετικα με αφαιρεση της αυτοδιαθεσης της γυναικας και του stockholm syndrome) λογικο να εκφραστουν και επρεπε να το ειχαν προβλεψει οι δημιουργοι της ταινιας. Αν ηταν εξυπνοι θα ειχαν ξεδοντιασει το επιχειρημα αντιστρεφοντας τους ρολους. Ξυπναει η γυναικα και μετα αυτη ξυπναει τον αντρα. Βεβαιως ομως, σε αυτην την περιπτωση θα ειχαμε την γκρινια οτι "το χολυγουντ δειχνει οτι μια γυναικα δεν μπορει να ζησει χωρις εναν αντρα απο διπλα της".. αν θελουν να στην φερουν δεν ξεφευγεις με τιποτα!
Οπτικα η ταινια ηταν πραγματικα πολυ καλη και η σκηνη με την πισινα πολυ ενδιαφερουσα. Μου αρεσε η συζητηση που κανατε σχετικα με το ποσο ρεαλιστικη ηταν η σκηνη, αλλα για να ειμαι ειλικρινης δεν σκοτισα και πολυ το μυαλο μου με αυτοΕπισης μου αρεσε το θεμα που αγγιξε ελαχιστα σχετικα με τα κερδη της εταιρειας που εστηνε αυτα τα διαστρικα ταξιδια. Στην πραγματικοτητα εβρισκε ανθρωπους που οικειοθελως υπεγραφαν συμβολαιο δια βιου ΚΑΙ πληρωναν και το εισητηριο!!! 5´ακομα θα ηθελα συζητηση αλλα το εκοψαν μπαμ-μπαμ.
Το μεγαλυτερο μου προβλημα με την ταινια ομως ειναι το σκαφος. Πανεμορφο! Αλλα δεν εχω καταλαβει την αναγκη για τετοια χλιδα. Αφου υπαρχει η τεχνολογια για hibernation για ποιο λογο να ξυπνησουν 4 μηνες πριν την αφιξη στον προορισμο; Η χλιδα, δικαιολογειται απο την αναγκη για ανετη διαβιωση για 4 μηνες. Οι 4 μηνες γιατι να ειναι 4 μηνες και οχι 1-2 εβδομαδες ή 1-2 μερες; Δεν αναφερεται πουθενα οτι χρειαζεται μεγαλος χρονος για να επανερθει κανεις απο το hibernation (κατι το οποιο θα μπορουσε να εξηγησει την αναγκη για τους 4 μηνες). Βασει αυτων που ειδα στην ταινια, δεν χρειαζεται κανεις πανω απο 2-3 μερες για να επανερθει στο 100%.
Μου αρεσε παρα πολυ το σχολιο που διαβασα (δεν θυμαμαι απο ποιον) οτι περιμενε να βρεθει ο απογονος του ζευγαριου μεσα στο autodoc. Αυτο θα ηταν πραγματικα πολυ εξυπνο! Απο την αλλη, βασει του ρυθμου αυξησης του προσδοκιμου ζωης και της χρονολογιας στην οποια λαμβανει χωρα η ταινια (100-200 χρονια τουλαχιστον φανταζομαι), αλλα και του γεγονοτος οτι το ταξιδι λαμβανε χωρα σε περιβαλλον μακρια απο παθογονους μικροοργανισμους και σε πολυ καλες συνθηκες, αλλα και της υπαρξης πολυ εξελιγμενων ιατρικων βοηθηματων, δεν θα μου φαινοταν καθολου παραξενο να βλεπαμε το γηρασμενο ζευγαρι να χαιρεταει τους αφυπνισμενους επιβατες.
Συνοψιζοντας, κατ' εμε, με τιποτα καλυτερο απο το Arrival και αυτη ειναι αποψη που συμμεριζεται και η συζυγος (μαλλον εκανα ταιριαστη επιλογη). Το πρωτο μισο καλυτερο απο οτι περιμενα, το δευτερο χειροτερο απο οτι περιμενα. Χαιρομαι που δεν την ειδα σινεμα, αλλα δεν στενοχωριεμαι που την ειδα. Ενδιαφερουσα κεντρικη ιδεα, αλλα ατελως διερευνημενη.
Πολυ κρατηθηκες εσυ ?
Ξεχειλισε η καρδαρα .... με τον Avpap !![]()
Ωραία παρουσίαση. Εν πολλοίς συμφωνώ, αλλά νομίζω ότι είσαι λίγο άδικος για το σημείο με τους 4 μήνες. Μου φαίνεται λογικό, στο κάτω-κάτω της γραφής δεν πάνε για καφέ, πάνε για να ιδρύσουν μια αποικία και πρόκειται να περάσουν όλη τους τη ζωή εκεί. Θα θέλουν και μια περίοδο προσαρμογής για να συνειδητοποιήσουν που βρίσκονται και τι τους περιμένει, να γνωριστούν μεταξύ τους, να διαλέξουν γείτονα ή σύντροφο και πολλά άλλα.
Nα βαλουμε κατω τις απαιτησεις ?Παιδιά απλά είναι τα πράγματα imo.4 μήνες χλιδής και κατανάλωσης,κάνουν καλό και στην ψυχολογία των μεταναστών και στην τσέπη της μαμάς εταιρίας.Όπως τα υπερωκεάνεια της Cunnard και της White Star που πήγαιναν στις ΗΠΑ.Το τερπνόν μετα του ωφελίμου.
http://www.imdb.com/title/tt1355644/goofs
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Ολες οι ταινιες εχουν γκαφες (ναι και το arrival)κι αυτη δεν ειναι εξαιρεση.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.