Passengers

Ψηφίστε την Ταινία:

• Total voters
    0
Απάντηση: Passengers (2016)

Ενταξει σίγουρα εχει καποιες ελαφροτητες που αν αφησεις τον εαυτο σου να τις αναλύσει θα την καταστρέψεις.
Για μενα η μεγαλύτερη ειναι η προκλητική αδυναμία επανατοποθετησης στον θάλαμο.
Φαντάσου η Ριπλεη να μην ειχε αυτη την δυνατότητα;
Η ταινια χωρις αυτή την δικαιολογία δεν θα μπορουσε να προχωρήσει...
Συνεπώς ς η το τρως και χαζευεις το υπολοιπο θεαμα η το κλεινεις και πας για ύπνο.
Υπαρχουν ψεματα που οταν ειναι αρεστα γίνονται πιστευτα και μαλιστα πιο ευκολα απο οτι αν θα ηταν αλήθειες.
Αυτο ισχύει σε ολα τα πράγματα...
Ακομα και στις ταινίες.

Re: Passengers (2016)

Ο μπάρμαν μπορεί να "ξύπνησε", από την στιγμή που μπήκαν σε λειτουργία κάποιες υπηρεσίες για τους επιβάτες..

Aπο ολα οσα επρεπε να ξυπνησουν (αξιωματικοι και συστηματα ασφαλειας)
... ο barman ηταν το πιο νευραλγικο και επειγον συστημα για reboot ?
ΟΧΙ βεβαια .... αλλα μ'αρεσει που ξυπνησε ο πλεον .... αχρειαστος :laugh:
Πολυ μ'αρεσει. Δινει μια σουρεαλιστικη νοτα ... εκει που ολα ηταν dead real !

Ο barman μαλλον ειναι ακρογωνιαιος ωστε να αποκαλυψει την αδικια που
συντελεσθηκε με το ξυπνημα της Aurora απο τον Jim. Ποιος αλλος θα ελεγε
την αληθεια ? O Mancuso δεν θα προλαβαινε .... κατερρεε ο κακομοιρης.
Τι να πρωτοσκεφθει ?

Last edited:

Τα συστήματα ασφαλείας νομίζω λειτουργούσαν σε πολύ μεγάλο βαθμό... τόσες διορθώσεις κάνανε.. στον βαθμό που μπορούσαν βέβαια..

Καλά ο barman ρομποτάκι ήταν.. δεν ήταν πλήρωμα.. :p

Πάντως ο Jim κόντεψε να τον μπλοκάρει και αυτόν! :p

Φαντάσου να υπήρχε και μία μπαργούμαν.. όπου θα πήγαινε ο Jim.. όταν θα μάλωσε με την Aurora..

Και να την έπαιζε η Tricia Helfer! :p

Θα ήταν η καταστροφή όλου του ταξιδιού! :p :laugh:

graphics-laughing-590695.gif

Προβοκατερ .... ανιματερ .... :worshippy:

Kαι σκεψου να υπηρχε και κανα τσιπ ζηλειας .... μεσα στον Arthur ! :laugh:

(το μαμησα λιγο ? .... :rolleyes:)

Last edited:

Το ειδαμε με τη συζυγο και μετα μπηκα να διαβασω ολο το νημα απο την αρχη. Με τη συζυγο την βρηκαμε μετρια. Βλεπετε ανετα, αλλα τιποτα το εξαιρετικο. Μου αρεσε πιο πολυ το πρωτο μισο της ταινιας (εως το σημειο που πεθαινει ο deck chief). Βρηκα ενδιαφερον τον προβληματισμο του "τελευταιου ανθρωπου" και τι κανει κανεις σε μια τετοια κατασταση. Πιστευα οτι δεν θα ειχαν δωσει τοσο βαρος σε αυτο το κομματι, αλλα με χαροποιησε ιδιαιτερως οτι σταθηκαν αρκετα εκει. Να ειμαι ειλικρινης, θα μου αρεσε πιο πολυ να μην υπηρχε το ψιλοaction κομματι και ολη η ταινια να εξελισσοταν οπως το πρωτο μισο, με του δυο ανθρωπους να προσπαθουν να ξαναερθουν κοντα ο ενας στον αλλο.

Οι αποψεις οπως του αρθρου που αναφερατε (σχετικα με αφαιρεση της αυτοδιαθεσης της γυναικας και του stockholm syndrome) λογικο να εκφραστουν και επρεπε να το ειχαν προβλεψει οι δημιουργοι της ταινιας. Αν ηταν εξυπνοι θα ειχαν ξεδοντιασει το επιχειρημα αντιστρεφοντας τους ρολους. Ξυπναει η γυναικα και μετα αυτη ξυπναει τον αντρα. Βεβαιως ομως, σε αυτην την περιπτωση θα ειχαμε την γκρινια οτι "το χολυγουντ δειχνει οτι μια γυναικα δεν μπορει να ζησει χωρις εναν αντρα απο διπλα της" :) .. αν θελουν να στην φερουν δεν ξεφευγεις με τιποτα!

Οπτικα η ταινια ηταν πραγματικα πολυ καλη και η σκηνη με την πισινα πολυ ενδιαφερουσα. Μου αρεσε η συζητηση που κανατε σχετικα με το ποσο ρεαλιστικη ηταν η σκηνη, αλλα για να ειμαι ειλικρινης δεν σκοτισα και πολυ το μυαλο μου με αυτο :) Επισης μου αρεσε το θεμα που αγγιξε ελαχιστα σχετικα με τα κερδη της εταιρειας που εστηνε αυτα τα διαστρικα ταξιδια. Στην πραγματικοτητα εβρισκε ανθρωπους που οικειοθελως υπεγραφαν συμβολαιο δια βιου ΚΑΙ πληρωναν και το εισητηριο!!! 5´ακομα θα ηθελα συζητηση αλλα το εκοψαν μπαμ-μπαμ.

Το μεγαλυτερο μου προβλημα με την ταινια ομως ειναι το σκαφος. Πανεμορφο! Αλλα δεν εχω καταλαβει την αναγκη για τετοια χλιδα. Αφου υπαρχει η τεχνολογια για hibernation για ποιο λογο να ξυπνησουν 4 μηνες πριν την αφιξη στον προορισμο; Η χλιδα, δικαιολογειται απο την αναγκη για ανετη διαβιωση για 4 μηνες. Οι 4 μηνες γιατι να ειναι 4 μηνες και οχι 1-2 εβδομαδες ή 1-2 μερες; Δεν αναφερεται πουθενα οτι χρειαζεται μεγαλος χρονος για να επανερθει κανεις απο το hibernation (κατι το οποιο θα μπορουσε να εξηγησει την αναγκη για τους 4 μηνες). Βασει αυτων που ειδα στην ταινια, δεν χρειαζεται κανεις πανω απο 2-3 μερες για να επανερθει στο 100%.

Μου αρεσε παρα πολυ το σχολιο που διαβασα (δεν θυμαμαι απο ποιον) οτι περιμενε να βρεθει ο απογονος του ζευγαριου μεσα στο autodoc. Αυτο θα ηταν πραγματικα πολυ εξυπνο! Απο την αλλη, βασει του ρυθμου αυξησης του προσδοκιμου ζωης και της χρονολογιας στην οποια λαμβανει χωρα η ταινια (100-200 χρονια τουλαχιστον φανταζομαι), αλλα και του γεγονοτος οτι το ταξιδι λαμβανε χωρα σε περιβαλλον μακρια απο παθογονους μικροοργανισμους και σε πολυ καλες συνθηκες, αλλα και της υπαρξης πολυ εξελιγμενων ιατρικων βοηθηματων, δεν θα μου φαινοταν καθολου παραξενο να βλεπαμε το γηρασμενο ζευγαρι να χαιρεταει τους αφυπνισμενους επιβατες.

Συνοψιζοντας, κατ' εμε, με τιποτα καλυτερο απο το Arrival και αυτη ειναι αποψη που συμμεριζεται και η συζυγος (μαλλον εκανα ταιριαστη επιλογη :D ). Το πρωτο μισο καλυτερο απο οτι περιμενα, το δευτερο χειροτερο απο οτι περιμενα. Χαιρομαι που δεν την ειδα σινεμα, αλλα δεν στενοχωριεμαι που την ειδα. Ενδιαφερουσα κεντρικη ιδεα, αλλα ατελως διερευνημενη.

Ωραία παρουσίαση. Εν πολλοίς συμφωνώ, αλλά νομίζω ότι είσαι λίγο άδικος για το σημείο με τους 4 μήνες. Μου φαίνεται λογικό, στο κάτω-κάτω της γραφής δεν πάνε για καφέ, πάνε για να ιδρύσουν μια αποικία και πρόκειται να περάσουν όλη τους τη ζωή εκεί. Θα θέλουν και μια περίοδο προσαρμογής για να συνειδητοποιήσουν που βρίσκονται και τι τους περιμένει, να γνωριστούν μεταξύ τους, να διαλέξουν γείτονα ή σύντροφο και πολλά άλλα.

Ωραία παρουσίαση. Εν πολλοίς συμφωνώ, αλλά νομίζω ότι είσαι λίγο άδικος για το σημείο με τους 4 μήνες. Μου φαίνεται λογικό, στο κάτω-κάτω της γραφής δεν πάνε για καφέ, πάνε για να ιδρύσουν μια αποικία και πρόκειται να περάσουν όλη τους τη ζωή εκεί. Θα θέλουν και μια περίοδο προσαρμογής για να συνειδητοποιήσουν που βρίσκονται και τι τους περιμένει, να γνωριστούν μεταξύ τους, να διαλέξουν γείτονα ή σύντροφο και πολλά άλλα.

Οτι μπορουν να κανουν επανω (σε τροχια) σιγουρα, αν οχι καλυτερα, μπορουν να κανουν κατω (στον πλανητη).
Οι 4 μηνες μαλλον ειναι ενα κινηματογραφικο ευρημα παρα μια επιστημονικη αναγκη. Η εστω ψυχολογικη αναγκη.
Luxurious orbital confinement is not the best preparation for planet colonization ... once you get there.
Noμιζω ο Asimov το πε (η ο Heinlein .... δεν θυμαμαι !)

Ενας μονο λογος υπαρχει να μεινουν τοσο μεγαλο διαστημα σε τροχια. Να συμβαινει της κακομοιρας κατω
(εμφυλιος) και να πρεπει να κρατηθουν μακρια. Αλλα .... καποια στιγμη θα κατεβουν .... γιατι 5000 ατομα
καταναλισκουν αερα, νερο και τροφη που ΔΕΝ ειναι ανεξαντλητα. Μαλλον ο σεναριογραφος κατι αλλο
ειχε στο μυαλο του .... (ποιος ξερει) ....

Παιδιά απλά είναι τα πράγματα imo.4 μήνες χλιδής και κατανάλωσης,κάνουν καλό και στην ψυχολογία των μεταναστών και στην τσέπη της μαμάς εταιρίας.Όπως τα υπερωκεάνεια της Cunnard και της White Star που πήγαιναν στις ΗΠΑ.Το τερπνόν μετα του ωφελίμου.

Παιδιά απλά είναι τα πράγματα imo.4 μήνες χλιδής και κατανάλωσης,κάνουν καλό και στην ψυχολογία των μεταναστών και στην τσέπη της μαμάς εταιρίας.Όπως τα υπερωκεάνεια της Cunnard και της White Star που πήγαιναν στις ΗΠΑ.Το τερπνόν μετα του ωφελίμου.
Nα βαλουμε κατω τις απαιτησεις ? :rolleyes:

Eνας αστροναυτης στο ISS χρειαζεται (minimum) 500 γραμμαρια αφυδατωμενης τροφης την ημερα
(αρα χρειαζεται ΚΑΙ νερο για να την ενυδατωσει), 2 λιτρα νερου την ημερα (στην πολυ ξεφτιλα) και
... 8.000 λιτρα αερα (80% αζωτο + 20% οξυγονο). Αυτο το νουμερο ισως να πεφτει λιγο την νυχτα
(λογω υπνου) αλλα αυξανει (ισως αγγιζει τα 10.000 λιτρα) σε περιπτωση σωματικης καταπονησης
σε φαση εγρηγορσης. Και με τις αθλοπαιδιες και τα κολυμβητηρια που ειδα στον Avalon .... that
would be precisely the case, everyday !

Θες να τα πολλαπλασιασεις επι 5000 ? Επι 120 μερες ?

Να βαλουμε ποση ενεργεια θα δαπανησουν τα φιλτρα επεξεργασιας CO2 ?
Να βαλουμε ποση ενεργεια θα δαπανησει η χημικη επεξεργασια αποβλητων ?
Η υπερπολυτιμη ηλεκτρολυση του H2O για να ξαναπαρουμε Οξυγονο ?
Η20 που νομιζω οτι ... πρακτικα ειναι ασυμπιεστο (για βελτιστη αποθηκευση).

Και δεν ειμαι καν φυσικος η βιολογος ... -bye-

Αυτα τα εργακια τα βλεπουμε για να .... ανεμοπορησουμε την (στραγγαλισμενη) φαντασια μας.
Σιγα μην κατσουμε να ψαξουμε ποσο θα κοστισουν ολα αυτα ... και ΠΩΣ θα συμβουν (τεχνικα).

Last edited:

Η ενέργεια σε σκάφος που κινείται επι 120 χρόνια με 0,5c σαφέστατα δεν αποτελεί πρόβλημα Μάνο.Και μην ξεχνάς πως ο κάθε ISS δε διαθέτει κανενός είδους αντιδραστήρα.Α,και εννοείται πως και μόνο η ασπίδα έναντι των αστεροειδών κατανάλωσε σε λεπτά ( ; ; ) πολλαπλάσια ενέργεια απο 5000 ψυχές που παρτάρουν για 4 μήνες!Τεσπα,νάχαμε να λέγαμε......

Oλα αποτελουν προβλημα !!!

Ειπα εγω πουθενα οτι ενα σκαφος χιλιαδων τονων που κινειται με 0.5 c καιει αμολυβδη 45 γαλονιων ?
(σημειωση, απαξ και φτασει αυτην την ταχυτητα ΔΕΝ απαιτει αλλη ενεργεια ... αλλα ΠΩΣ ΦΤΑΝΕΙ εκει)
Η οτι η ασπιδα πλασματος την στιγμη που διελλυε το αλλο το κτηνος (αστεροειδη) δεν ξεπερασε οτι
μπορουσε να δωσει σε ενεργεια ο αντιδραστηρας συντηξης στο αστροπλοιο ? Του τα ρουφηξε ΟΛΑ
πολλαπλασιως της μοναδας. :laugh: O αντιδραστηρας συντηξης δεν ειναι πανακεια που λυνει καθε προβλημα.
Εχει τα ορια του. Μεγαλα ορια .... αλλα ορια, παραυτα.

Απλα μιλαγαμε μονο για το life support system .... και ποσο "απλο" ειναι να μενεις επι 4 μηνες σε εκεινο
το υπερπολυτελες ξενοδοχειο (με τις κολλοσιαιες απαιτησεις στα στοιχειωδη μιας επιβιωσης).

Με το τσιγγελι σου βγαζω δυο φρασεις ....
Δεν πειραζει :rolleyes: ..... ας πουμε οτι χρειαζεσαι αλλον Arthur ! -bye-

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

http://www.imdb.com/title/tt1355644/goofs

Ολες οι ταινιες εχουν γκαφες (ναι και το arrival :p )κι αυτη δεν ειναι εξαιρεση.

Απο το λινκ σου >
If the ship were actually traveling at 93,000 miles per second, any encounter
with a debris field would have been instantly catastrophic, energy shield or not.

(γιαυτο και εγραψα στο πρωτο πρωτο ποστακι μου ....
"Οκ, το ταξιδι κανονικα θα ειχε τελειωσει δυο φορες. :laugh::laugh::laugh::laugh:
Μια στην αρχη με τον αστεροειδη και μια στο τελος με την αποτυχια του αντιδραστηρα
")

-bye-

Απάντηση: Passengers (2016)

Ολα τα συστήματα εξυπηρέτησης επιβατών του σκάφους είναι ενεργά και περιμένουν να εξυπηρετήσουν πελάτες. Σαν τα ΑΤΜ την νύχτα δηλαδή. Ακόμα και ο μπάρμαν ενεργοποιείται κάθε φορά που ένας άνθρωπος μπαίνει στον χώρο του μπαρ. - Καποια στιγμή που ο Τζίμ περπατάει στον διάδρομο έξω απο το μπαρ, γυρίζει και κοιτάξει μέσα. Στο βάθος φαίνεται ο μπάρμαν ακίνητος (Δεν ξέρω αν απλά τον κοιτάζει κι αυτός γιατί η σιλουέτα του είναι εκτός εστίασης του φακού.
Πολύ πιθανόν να κρατούν όλα τα συστήματα ενεργά γιατί για λόγους οικονομίας, αν τα κλείσουν , ίσως να μην μπορούν να τα ξαναενεργοποιήσουν... :)))
Τώρα κάτι άλλο που ήθελα απο μέρες να σχολιάσω
Στο τελευταίο πλάνο της ταινίας φαίνεται ένας κόκκορα με 2-3 κότες (κατανοητό είχαν κάποια εφόδια αποικισμού). Μόνο που θα έπρεπε να είχαν προ πολλού ψοφήσει όλες αφού δεν υπήρχε ασβέστιο στον χώρο.
Επίσης φαίνονται 2 πουλιά να πετάνε. Αυτό είναι απίθανο γιατί τα πουλιά δεν είναι εργαλείο πρώτου αποικισμού σε έναν άγνωστο πλανήτη. Απομακρύνονται απο τον καταυλισμό και μπορεί να επηρεάσουν άμεσα την χλωρίδα ή την πανίδα (αν υπάρχουν) του πλανήτη. Το που βρέθηκαν τ'αυγά τους μετά απο μερικά χρόνια ταξιδιού είναι επίσης αξιοπερίεργο.

:laugh::laugh::laugh::laugh:

Πτωχο μου αγορι .... τι πας και ψαχνεις !
Εδω εκαναν αρδευτικο εργο με κατι ξυλινες ταβλες (!!!) απο το hologram-συντριβανι μεχρι τις κοτουλες και τις πρασιναδες
που προμηθευε νερακι σε κατι μπεκ :blink: ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ που δεν εβοσκε καμια αγελαδα στις πρασιναδες :flipout::flipout::flipout:....
να σκονταψει ο καπετανιος σε κανα καρδαρα με γαλα :laugh::laugh::laugh:

https://www.fxguide.com/wp-content/uploads/2017/01/EJ0090_final.jpeg

EJ0090_final.jpeg

Το μπεκ κατω αριστερα, οι κοτουλες κεντροδεξια και το εγγειοβελτιωτικο εργο (ταβλες) δεξια. :proud:
Ενας υπερλαμπρος ηλιος (!!!) φωτιζει ολακερη την φυσιολατρικη ευλογια :laugh: ... (τι να λεμε τωρα)

Το μικρο σπιτι στο λιβαδι ?... Οι Γουωλτονς ?... The dukes of Hazard ? .... :flipout:

Και βεβαια (επειδη ισως σας ξεφυγε και) πρεπει .... ολα να τα χει η Μαριωρη !!!! :proud:

Passengers-Official-Trailer-4.jpg

Αρα εχουμε καποιον απογονο του Κουστω στο σκαφος (η στον Homestead II). :laugh:
ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ... :flipout:... (με την 4η θεαση τα συνελαβα ολα αυτα, μην τρελλαθουμε -bye-)

Last edited: