παθητικός για σύνδεση dac με τελικό.

Το dac μου rotle rd-006 σε συνδυασμό με την Assus Xonar essence stx που έχω και αν λάβουμε υόψη ότι η usb έξοδος είναι από ένα pc του 2008 με κάνει να πιστεύω ότι στο συγκεκριμένο configuration spdif η οπτική έξοδος θα είναι καλύτερη επιλογη. Σιγουρα η μία ή άλλη σχολή spdif vs usb έχει τους λόγους ύπαρξής της τα θετικά και τα αρνητικά.

Δεν ξέρω το συγκεκριμένο DAC τι υλοποίηση USB έχει, οπότε δεν μπορώ να εκτιμήσω.

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι το ότι το PC είναι του 2008 δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο.

Δεν ξέρω το συγκεκριμένο DAC τι υλοποίηση USB έχει, οπότε δεν μπορώ να εκτιμήσω.

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι το ότι το PC είναι του 2008 δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο.

το ότι το spdif έρχεται από μία πολύ καλή κάρτα δεν είναι λόγος να το προτιμήσω? και σε αυτό το επίπεδο τιμής - 600 λίρες - έχει τόση σημασία ο ένας η ο άλλος τύπος εισόδου?

Εγώ όπως το σκέφτομαι απλοϊκά,έχουμε:
Μία μετατροπή από την κάρτα ως το Dac.
Δεύτερη μετατροπή από το Dac >αναλογικό.
Δεν είναι καλύτερο να έχεις μια και καλή;Τι λες;

(Την κάρτα σου την είχα,πολύ καλή,αλλά εγώ την κούμπωνα απ` ευθείας στον προ από τις αναλογικές εξόδους.)

Οι 600 λίρες δεν μου λένε πολλά πράγματα (no offence, έτσι; ).

Αν το DAC έχει καλή υλοποίηση USB, λογικά θα πατάει κάτω τη s/pdif της κάρτας ήχου σου.

Στις λίγες κριτικές που έχω βρει και διαβάσει δεν γίνεται καμμία αναφορα υπέρ της ανωτερότητας της μίας ή της άλλης εισόδου. Φαντάζομαι άν υπήρχε κάποια θεαματική διαφορά θα γίνονταν λόγος

Re: Απάντηση: παθητικός για σύνδεση dac με τελικό.

Εγώ όπως το σκέφτομαι απλοϊκά,έχουμε:
Μία μετατροπή από την κάρτα ως το Dac.
Δεύτερη μετατροπή από το Dac >αναλογικό.
Δεν είναι καλύτερο να έχεις μια και καλή;Τι λες;

(Την κάρτα σου την είχα,πολύ καλή,αλλά εγώ την κούμπωνα απ` ευθείας στον προ από τις αναλογικές εξόδους.)

και εγώ έτσι την κούμπωνα απ ευθείας στον προ αλλά μετά πήρα το dac για καλύτερα αποτελέσματα - επειδή ήταν πολύ φτηνό στην Ιαπωνία που το αγόρασα και επειδή είχε εισόδους που τις χρειαζόμουν. Πάντως είτε spdif είτε usb η μετατροπή γίνεται.

Απάντηση: Re: Απάντηση: παθητικός για σύνδεση dac με τελικό.

και εγώ έτσι την κούμπωνα απ ευθείας στον προ αλλά μετά πήρα το dac για καλύτερα αποτελέσματα - επειδή ήταν πολύ φτηνό στην Ιαπωνία που το αγόρασα και επειδή είχε εισόδους που τις χρειαζόμουν. Πάντως είτε spdif είτε usb η μετατροπή γίνεται.

Οτι γίνεται,γίνεται.
Το θέμα είναι πόσες μετατροπές και το τι χάνεται στην μετάφραση.
Την Asus την έχεις με τους μαμα τελεστικούς ή πήρες αυτή με τα δύο έξτρα πακέτα;
Διαφορές ανάμεσα στην κάρτα αναλογικά και το dac;
Διαφορές ανάμεσα σε τελεστικούς;(Αν δοκίμασες.)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: παθητικός για σύνδεση dac με τελικό.

Οτι γίνεται,γίνεται.
Το θέμα είναι πόσες μετατροπές και το τι χάνεται στην μετάφραση.
Την Asus την έχεις με τους μαμα τελεστικούς ή πήρες αυτή με τα δύο έξτρα πακέτα;
Διαφορές ανάμεσα στην κάρτα αναλογικά και το dac;
Διαφορές ανάμεσα σε τελεστικούς;(Αν δοκίμασες.)

Με μαμα τελεστικούς. (για πες για το πακετο?...Ξέρω ότι υπάρχει για την εξωτερική που έβγαλε αλλά υπάρχει και για την STX?)

Δεν μπορώ να πω ότι είδα διαφορές στα αυτιά μου μάλλον το ίδιο ακούγεται.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: παθητικός για σύνδεση dac με τελικό.

Με μαμα τελεστικούς. (για πες για το πακετο?...Ξέρω ότι υπάρχει για την εξωτερική που έβγαλε αλλά υπάρχει και για την STX?)

Δεν μπορώ να πω ότι είδα διαφορές στα αυτιά μου μάλλον το ίδιο ακούγεται.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/112785-M-Audio-Audiophile-192-Γνώμες

(Από σελ. 6 και μετά.)

Last edited:
Πριν από κάθε αγορά αξίζει και η δοκιμή ενός ενεργού προενισχυτή πάντως.Ειδικά του προενισχυτή που είναι ταίρι με τον τελικό σου.
Επί 6 μήνες έπαιζα με dac που βγάζει 2V να οδηγεί τελικό με ευαισθησία 1,2V. Στη θεωρία τον οδηγούσε μία χαρά.
Όταν έβαλα τον αντίστοιχο ενεργό προενισχυτή στην αλυσίδα , ο τελικός έδειξε τις δυνατότητές του. Μουσική σκηνή, σώματα και δυναμικά ανέβηκαν επίπεδο.
Αν βρεις τον αντίστοιχο προ της rotel αξίζει να τον δοκιμάσεις.

Ενδιαφέρουσα η εμπειρία σου!!! Και το εξώφυλλο που έχεις για προφιλ ακόμα περισσότερο!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: παθητικός για σύνδεση dac με τελικό.

Capacitance (pF/m) : 70.51 PF/M

Αρκετά χαμηλή χωρητικότητα ανά μέτρο, αλλά η παραπάνω τιμή συνήθως δεν περιλαμβάνει τους ακροδέκτες τερματισμού του καλωδίου.
Καλύτερα να τα μετρήσεις μόνος σου με ένα ειδικό όργανο που μετράει πυκνωτές.
Τα δικά μου καλώδια ιδιοκατασκευής του ενός μέτρου που χρησιμοποιώ σε παθητικούς, έχουν χωρητικότητα 40pF, με ακροδέκτες RCA.

Οταν καταφέρεις με το καλό να πουλήσεις τον Rotel και τον προενισχυτή kingrex -βλέπω ότι έχεις ανεβάσει την αγγελία- μια πολύ καλή λύση θα ήταν η αγορά ενός ολοκληρωμένου ενισχυτή.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: παθητικός για σύνδεση dac με τελικό.

Αρκετά χαμηλή χωρητικότητα ανά μέτρο, αλλά η παραπάνω τιμή συνήθως δεν περιλαμβάνει τους ακροδέκτες τερματισμού του καλωδίου.
Καλύτερα να τα μετρήσεις μόνος σου με ένα ειδικό όργανο που μετράει πυκνωτές.
Τα δικά μου καλώδια ιδιοκατασκευής του ενός μέτρου που χρησιμοποιώ σε παθητικούς, έχουν χωρητικότητα 40pF, με ακροδέκτες RCA.

Δηλαδή είμαι σε καλό δρόμο αλλά παίζει να είναι και χειρότερη η τελική τιμή - προς τα πάνω δηλαδή - λόγω ακροδοεκτών?

Οταν καταφέρεις με το καλό να πουλήσεις τον Rotel και τον προενισχυτή kingrex -βλέπω ότι έχεις ανεβάσει την αγγελία- μια πολύ καλή λύση θα ήταν η αγορά ενός ολοκληρωμένου ενισχυτή.

Ακριβώς. ΑΛΛΑ!!! την σκέφτηκα την λύση του ολοκληρωμένου αλλά δεν θέλω 3 είσόδους RCA, 5 balanced, 1 phonο, ενισχυτή ακουστικών, τοστιέρα, ρολόι και ρύθμιση της θερμοκρασίας του ψυγείου. Ενα καλό line stage θέλω με τίποτα πάνω pou να μπορεί να οδηγήσει τα HECO THE STATEMENT (και σε υψηλες εντάσεις). Υπάρχει? Βρειτε το μου και θα τα βρούμε :-)

Γιατί δεν κοιτάς κάτι σε ιδιοκατασκευή;
Με λίγα χρήματα παίρνεις τα μέγιστα.

Δεν είναι του γούστου μου να πάρει η ευχή. Αλλα θα συμφωνείς και συ φαντάζομαι ότι είναι αδύνατο να βρείς ένα καλό απλό ολοκληρωμένο που να μπορεί να οδηγεί με άνεση διάφορα ηχεία

Γιατί δεν κοιτάς κάτι σε ιδιοκατασκευή;
Με λίγα χρήματα παίρνεις τα μέγιστα.

τους Omega amplifiers τους ξέρεις?....