PayPal (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Απάντηση: Δελτίο Τύπου από PayPal

Αν μιλάτε για τις χρεώσεις εκτελωνισμου υπάρχουν εδώ και ενάμιση χρόνο τουλάχιστον.
Είναι αρκετά πιο συμφέρουσα η συναλλαγή εάν η αγορά γίνει εκτός Ένωσης αφού το κόστος που χρεώνουν είναι πολύ πιο μικρό από ότι θα χρεωνε το ελληνικό τελωνείο

Re: Δελτίο Τύπου από PayPal

Μια άλλη ερώτηση περί συναλλάγματος
Μήπως το paypal κλέβει λιγάκι στην μετατροπή;
Ηθελα να πληρώσω κάποιον ο οποίος μου ζήτησε 20 euros η 22 δολάρια
Εστειλα 20 euros και η συνναλαγή μου κόστισε 24 δολάρια
Amount you have sent: 20.00 EUR
Currency conversion: $23.93 USD = 20.20 EUR
Exchange rate: 1 USD = 0.844231 EUR
Sent on: August 23, 2015

Αυτό το 1 USD = 0.844231 EUR είναι σωστό;
Με συμφέρει να πληρώνω σε δολάρια η βγαίνει το ίδιο;

Sorry αλλά πρωί πρωί δεν λειτουργεί το μυαλό και δεν μπορώ να κάνω λογαριασμούς

Απάντηση: Re: Δελτίο Τύπου από PayPal

Δε κλεβει λίγο ,πολύ κλέβει Σε μία τελευταία συναλλαγή πρίν τα cc σε αγγλικές λίρες ,πλήρωσα κάπου στα 40 ευρώ επιπλέον και αναγκάσθηκα να κάνω και επιπλέον φόρτιση

Απάντηση: Δελτίο Τύπου από PayPal

Από το εξωτερικό μπορεί κάποιος φαντάζομαι να μου βάλει χρήματα στο λογαριασμό του PayPal μου....

Δε βλέπω κάτι περίεργο στους υπολογισμούς. Το εχτρά που χρεώνει το PayPal είναι κάτω του 1 .

Re: Απάντηση: Re: Δελτίο Τύπου από PayPal

Δε κλεβει λίγο ,πολύ κλέβει Σε μία τελευταία συναλλαγή πρίν τα cc σε αγγλικές λίρες ,πλήρωσα κάπου στα 40 ευρώ επιπλέον και αναγκάσθηκα να κάνω και επιπλέον φόρτιση

Το PayPal σου λέει "εγώ βάζω το τάδε exchange rate, αν δεν σου αρέσει βάλε την τράπεζά σου να κάνει τη μετατροπή με το δικό της rate (και τυχών fees κτλ)".. Οπότε είναι δικό μας θέμα να ξέρουμε εν τέλει τι μας συμφέρει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Από το εξωτερικό μπορεί κάποιος φαντάζομαι να μου βάλει χρήματα στο λογαριασμό του PayPal μου....

Φυσικά και μπορεί.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δελτίο Τύπου από PayPal

Το PayPal σου λέει "εγώ βάζω το τάδε exchange rate, αν δεν σου αρέσει βάλε την τράπεζά σου να κάνει τη μετατροπή με το δικό της rate (και τυχών fees κτλ)".. Οπότε είναι δικό μας θέμα να ξέρουμε εν τέλει τι μας συμφέρει.

Είναι γνωστό ότι η ισοτιμία του paypal είναι χειρότερη για τον αγοραστή από εκείνη της τράπεζας (στην πραγματικότητα, του οργανισμού που έχει εκδώσει την κάρτα, δηλαδή Visa ή MasterCard).

Το paypal κάνει εξ ορισμού τη μετατροπή του συναλλάγματος και εάν θέλουμε να την κάνει ο οργανισμός έκδοσης της κάρτας (μέσω της τραπέζης μας), ακολουθούμε τη διαδικασία που περιγράφεται στο κεφάλαιο 4 του οδηγού της υπογραφής μου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Φυσικά και μπορεί.
Και μπορώ Εγώ να μεταφέρω τα χρήματα αυτά στην κάρτα μου Μετά....;

Είναι γνωστό ότι η ισοτιμία του paypal είναι χειρότερη για τον αγοραστή από εκείνη της τράπεζας (στην πραγματικότητα, του οργανισμού που έχει εκδώσει την κάρτα, δηλαδή Visa ή MasterCard).

Το paypal κάνει εξ ορισμού τη μετατροπή του συναλλάγματος και εάν θέλουμε να την κάνει ο οργανισμός έκδοσης της κάρτας (μέσω της τραπέζης μας), ακολουθούμε τη διαδικασία που περιγράφεται στο κεφάλαιο 4 του οδηγού της υπογραφής μου.

Ναι αλλα οπως εχω πει και πιο πανω, αυτος ο τροπος εχει να κανει με πληρωμη καρτων και οχι με το balance που παιζουμε τωρα.
Αρα εφοσον ψωνιζουμε απο ebay, κινα, αμερικη, ο καλυτερος τροπος ειναι να κανουμε μεταφορα χρηματων όχι σε ευρω αλλα σε δολαρια, για να μην χρεωνομαστε exchange fee απο το paypal

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δελτίο Τύπου από PayPal

Και μπορώ Εγώ να μεταφέρω τα χρήματα αυτά στην κάρτα μου Μετά....;

Απ' ότι ξέρω αυτό ποτέ δεν ήταν πρόβλημα, αν και δεν έχει χρειαστεί να το κάνω ποτέ.

Θα τρελαθώ....
Πριν μερικές μέρες έκανα αυτο το post...Προσέξτε τα ΠΟΣΑ στα screens...

http://avclub.gr/forum/showthread.p...PayPal?p=1057449198&viewfull=1#post1057449198

Δείτε λοιπόν σήμερα ΧΩΡΙΣ να κάνω ΚΑΜΙΑ αγορά η οτιδήποτε...

Τι γίνεται ρε γαμώτο??Μαθανε οτι !@^&$#@!@ και πλάκωσαν και οι γύφτοι?
Χρηματιστήριο είναι το balance και αλλάζει καθημερινά??

Last edited:

Έχεις στείλει τα λεφτά σε USD ενώ το κύριο balance είναι σε EUR. Έτσι κάθε μέρα θα αλλάζει το ποσό σε ευρώ ανάλογα με την τρέχουσα ισοτιμία του paypal.
Όπως βλέπεις το ποσό στο balance σου σε USD παραμένει το ίδιο...

Ουσιαστικά δλδ τα λεφτά ΔΕΝ χάθηκαν-χάνονται απλά δεν με συμφέρει να τα μετατρέψω αυτή τη στιγμή αλλά να κάνω ότι αγορές θέλω σε δολάρια...

Το ότι έχω αλλάξει την επιλογή τις μετατροπές να τις κάνει η Τράπεζά μου και όχι το paypal δεν "πιάνει" για το balance??

Μια που βρήκαμε thread για το paypal, ας το εκμεταλλευτούμε να κάνουμε τις ερωτήσεις μας.
Πριν από λίγο καιρό μου ήρθε αυτό από το paypal
Aug 8, 2015: You have received 1,800 or more in total payments to your PayPal account in this calendar year and are therefore approaching our annual receiving limit of 2,500. PayPal is required by law to comply with European Union Anti-Money Laundering regulations by collecting information from customers when they reach this limit. Please go to the Resolution Centre for more information on what you need to do.

Με λίγα λόγια έχω πάρει ήδη στον λογαριασμό μου στο paypal 1800 ευρώ σε έναν χρόνο (ναι είμαι βρωμοκαπίταλος) και υπάρχει όριο για τους ευρωπαίους στα 2500 ευρώ και αν το ξεπεράσω δεν μπορώ να πάρω άλλα καθώς μπαίνει ο κόφτης, με υπόδειξη να δώσω περισσότερα στοιχεία -τα οποία τα έδωσα και περιμένω απάντηση- με φωτογραφία ταυτότητας, απόδειξη λογαριασμού τηλεφώνου με την πραγματική διεύθυνση κλπ.

Εφ όσον έδωσα αυτά τα στοιχεία και ο λογαριασμός μπορεί να πάρει περισσότερα από 2,500 ευρώ, ξέρει κανείς αν υπάρχει καμία επίπτωση μετά; Δηλαδή κάποια φορολογία η κάτι τέτοιο;

φοβουνται μαλλον για διακινηση μαυρου χρηματος και θελουν αν το ελεγξουν

Απάντηση: Re: Δελτίο Τύπου από PayPal

Μια που βρήκαμε thread για το paypal, ας το εκμεταλλευτούμε να κάνουμε τις ερωτήσεις μας.
Πριν από λίγο καιρό μου ήρθε αυτό από το paypal
Aug 8, 2015: You have received 1,800 or more in total payments to your PayPal account in this calendar year and are therefore approaching our annual receiving limit of 2,500. PayPal is required by law to comply with European Union Anti-Money Laundering regulations by collecting information from customers when they reach this limit. Please go to the Resolution Centre for more information on what you need to do.

Με λίγα λόγια έχω πάρει ήδη στον λογαριασμό μου στο paypal 1800 ευρώ σε έναν χρόνο (ναι είμαι βρωμοκαπίταλος) και υπάρχει όριο για τους ευρωπαίους στα 2500 ευρώ και αν το ξεπεράσω δεν μπορώ να πάρω άλλα καθώς μπαίνει ο κόφτης, με υπόδειξη να δώσω περισσότερα στοιχεία -τα οποία τα έδωσα και περιμένω απάντηση- με φωτογραφία ταυτότητας, απόδειξη λογαριασμού τηλεφώνου με την πραγματική διεύθυνση κλπ.

Εφ όσον έδωσα αυτά τα στοιχεία και ο λογαριασμός μπορεί να πάρει περισσότερα από 2,500 ευρώ, ξέρει κανείς αν υπάρχει καμία επίπτωση μετά; Δηλαδή κάποια φορολογία η κάτι τέτοιο;
Δεν υπάρχει θέμα φορολογίας.. Το κάνουν για το μαύρο χρήμα....