PC AUDIO

Εδώ και 2 βδομάδες συμβιώνω σε εντελώς δοκιμαστικό και πειραματικό επίπεδο με το setup...

hardware
- laptop(vista) > SB Audigy 2 ZS > optical out > Benchmark DAC1
- home ethernet lan / 1TB hd lossless stuff

software
- Windows Media Pleyer 11 for HDCD's
- Winamp(with apropriate plugins) for wav-flac-ape-wv

Τα συμπεράσματα...

(+)
- Στα vista δεν χρειάζεται το kernel streaming...τα προγράμματα αναπαραγωγής 'βλέπουν' την κάρτα και 'περνούν' το stream σ' αυτήν η οποία με τη σειρά της όντας ρυθμισμένη 'bypass' και 'bit accurate' το 'πασσάρει' στο dac
- Το πράμα παίζει πολύ καλά...σαν ένα πολύ καλό player
- Έχεις άψογο control στο σύστημα και την πληροφορία λόγω...οθόνης
- Ιδανικό για τεμπέληδες(βάζεις στο que 15 cd και ακούς με τις ώρες)
- Απασχολεί ελάχιστα τα resources του συστήματος

(-)
- Όταν κάνει reset το modem το σύστημα τα 'παίζει'
- Δεν υπάρχει η έννοια της 'φυσικής' δισκοθήκης με όλα τα συνεπακόλουθα...Δεν βλέπεις τίποτα...Είναι όλα κλεισμένα σ' ένα δίσκο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να τα 'παίξει' και να τα χάσεις
- Δεν έχεις remote και δεν μπορείς ν' αλλάξεις κομμάτι ή να ξανακούσεις κάτι που σου άρεσε...Ακούς αναγκαστικά όλο το δίσκο
- Δεν έχει(φυσικά) καμία σχέση με το βινύλιο

Πέρα από προκαταλήψεις και αερολογίες με ελάχιστα φράγκα(οκ...ευρώ) αν έχεις αρκετή μουσική σε bits και σε σκληρούς δίσκους είναι κορυφαία λύση αν όχι μονόδρομος...

http://i306.photobucket.com/albums/nn262/ongaku_kondo/digital_5.jpg
http://i306.photobucket.com/albums/nn262/ongaku_kondo/digital_4.jpg
http://i306.photobucket.com/albums/nn262/ongaku_kondo/digital_3.jpg
http://i306.photobucket.com/albums/nn262/ongaku_kondo/digital_2.jpg
http://i306.photobucket.com/albums/nn262/ongaku_kondo/digital_1.jpg

Last edited:
Πως κανεις bypass και bit accurate την Αudigy?
Kατέβασε τους τελευταίους drivers...

http://support.creative.com/Product...e=Audigy&prodID=10653&prodName=Audigy+2+Value

μετά...

start>programs>creative>creative audio console
Δες και τα screenshots 1 & 5...
Στο WMP κάτω αριστερά φαίνεται και η ένδειξη HDCD

Driver Creative Sound Blaster Audigy series Driver
Filesize: 34.9 MB
icon_download.gif
Download
icon_showdetail.gif
Hide Details

Release date: 17 Jul 08

File Name: SBAX_PCDRV_LB_2_18_0001.exe

This download is a driver providing Microsoft® Windows Vista® and Windows® XP support for Creative Sound Blaster® Audigy® series audio devices. For more details, read the rest of this web release note.

This download supports the following audio devices only:
  • Creative Sound Blaster Audigy including Platinum and Platinum eX series
  • Creative Sound Blaster Audigy 2 including Platinum, Platinum eX, and Value series
  • Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS including Platinum and Platinum Pro series
  • Creative Sound Blaster Audigy 4 Pro and Sound Blaster Audigy 4
  • Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS Notebook PCMCIA

Last edited:
Ευχαριστω.Θα το δοκιμασω αν και εχω την 4pro.Αυτα τα συγκεκριμμενα driver τα εβαλα πριν μερες και μου εκαναν μακακιες συνεχως (μα συνεχως!!)και εβαλα τα παλια.Ασε να ξαναδοκιμασω....-bye-

Καλή επιτυχία...Πάντως σε μένα έκατσε χωρίς κανένα κόπο με την μία...και παίζει πολύ μα πολύ καλά...

Καλή επιτυχία...Πάντως σε μένα έκατσε χωρίς κανένα κόπο με την μία...και παίζει πολύ μα πολύ καλά...
είσαι σίγουρος ότι έχεις bit accurate ?
το dac κλειδώνει και ξεκλειδώνει σε κάθε αλλαγή τραγουδιού ?
και επίσης ένα κάλο τεστ είναι να βάλεις ενα dts wave και να ακούσεις θόρυβο στα ηχεία χωρίς να μπορείς να επέμβεις στο volume απο το pc
( και εγώ νόμιζα ότι το είχα φτιάξει άλλα !! η κάρτα έκανε του κεφαλιού της )

είσαι σίγουρος ότι έχεις bit accurate ?
το dac κλειδώνει και ξεκλειδώνει σε κάθε αλλαγή τραγουδιού ?
και επίσης ένα κάλο τεστ είναι να βάλεις ενα dts wave και να ακούσεις θόρυβο στα ηχεία χωρίς να μπορείς να επέμβεις στο volume απο το pc

1) όχι (αλλά σε αντίθετη περίπτωση ΔΕΝ θα σε άφηνε η κάρτα να το επιλέξεις...πιστεύω)
2) όχι δεν έχω κάνει test dts θα ήταν περιττό γιατί οτιδήποτε ΔΕΝ αναγνωρίζει το benchmark στην είσοδό του το κάνει mute
3) φυσικά το software volume control είναι απενεργοποιημένο

Σίγουρο για το τι ακούς θα ήταν αν υπήρχε ένα dac που θα σου έδειχνε σε display τι παίρνει στην είσοδο και τι το κάνει...Για το HDCD θα έπρεπε να δείχνει δηλ. input 20 bit για το απλό CD 16 bit κλπ...Τέτοιο dac απ' ότι γνωρίζω δεν υπάρχει...

1) όχι (αλλά σε αντίθετη περίπτωση ΔΕΝ θα σε άφηνε η κάρτα να το επιλέξεις...πιστεύω)
2) όχι δεν έχω κάνει test dts θα ήταν περιττό γιατί οτιδήποτε ΔΕΝ αναγνωρίζει το benchmark στην είσοδό του το κάνει mute
3) φυσικά το software volume control είναι απενεργοποιημένο

Σίγουρο για το τι ακούς θα ήταν αν υπήρχε ένα dac που θα σου έδειχνε σε display τι παίρνει στην είσοδο και τι το κάνει...Για το HDCD θα έπρεπε να δείχνει δηλ. input 20 bit για το απλό CD 16 bit κλπ...Τέτοιο dac απ' ότι γνωρίζω δεν υπάρχει...
πρέπει να αναβοσβήνει το lock τουλάχιστον κάθε φορά που αλλάζει κομμάτι
( το δικό μου dac έχει display και με αυτό μπούσουλα έβγαλα άκρη )

Last edited:
η audigy κανη resample στα 48khz δεν εχει bit-accurate εξοδο.

ενας τροπος για να σιγουρευτης ειναι ο εξης.

βαζης το foobar να παιξη και επιλεγης kernel streaming η asio.

απο το general ρυθμιζης στα 16 bit.

παιζη κανονικα με απενεργοποιημενο volume.

αλλαζης τη ρυθμιση στα 24bit.

εκει πρεπη να βγαλη error.

αν παιξη δεν εχεις bit accurate.

ωστοσο ειδικα στα vista που εχουν καλο resampler εχω καλυτερο ηχο στα 24bit και directsound.

η audigy κανη resample στα 48khz δεν εχει bit-accurate εξοδο.

ενας τροπος για να σιγουρευτης ειναι ο εξης.

βαζης το foobar να παιξη και επιλεγης kernel streaming η asio.

απο το general ρυθμιζης στα 16 bit.

παιζη κανονικα με απενεργοποιημενο volume.

αλλαζης τη ρυθμιση στα 24bit.

εκει πρεπη να βγαλη error.

αν παιξη δεν εχεις bit accurate.

ωστοσο ειδικα στα vista που εχουν καλο resampler εχω καλυτερο ηχο στα 24bit και directsound.

Ακριβως αυτο κανει η Audigy.Επαιξα πολυ με ρυθμισεις και plugins,αλλα απο τη στιγμη που δουλευει το volume δεν εχεις bit accurate.Για αυτο το λογο και για να τελειωνω με τις ηλιθιοτητες :slapface:των driver της creative(φτου φτου),παραγγειλα εξωτερικο usb to spdif να τελειωνω.Σας το προτεινω

η audigy κανη resample στα 48khz δεν εχει bit-accurate εξοδο.......

η AUDIGY 2 ZS LAPTOP που έχω με τους νέους drivers κάνει resample και στα 48 και στα 96 και έχει ρύθμιση bit accurate καθώς βλέπετε και στις φωτο...Έχουμε πει και ξαναπει όταν γράφουμε κάτι να το τεκμηριώνουμε...

digital_6.jpg

digital_5.jpg

Κήπος έτσι παίζω δύο χρόνια…
Υπόψη ότι η υπάρχει και η εναλλακτική με Linux και παλιά κάρτα Onboard που δεν υποστηρίζει καν 48 αλλά μονό 16/44 ΛΟΛ