Pc vs rasberry pi vs streamer

Η αλήθεια είναι ότι σε αυτό είμαι πρωταθλητής, στατιστικά πάντως τελικά μου βγαίνει.

Με το RPI όμως δεν σου βγήκαν και τόσο καλά οι στατιστικές αφού κατέληξες με 2 gentoo, 1 PC και ένα consumer streamer... 😂
Για αυτό, μην κάνεις την κίνηση ακόμη για το Iris.
Βάλε το rpi σε ένα κουτάκι να ψύχεται και κάνε κράτει, θα το στήσουμε.

Με το RPI όμως δεν σου βγήκαν και τόσο καλά οι στατιστικές αφού κατέληξες με 2 gentoo, 1 PC και ένα consumer streamer... 😂
Για αυτό, μην κάνεις την κίνηση ακόμη για το Iris.
Βάλε το rpi σε ένα κουτάκι να ψύχεται και κάνε κράτει, θα το στήσουμε.
Να πας για ψυχολόγος στον audiophonics ήμουν πάλι και μελετούσα τα δυο επομενα.

https://www.audiophonics.fr/en/dac-and-interface-modules/ian-canada-hdmipi-pro-ii-p-18717.html

• Haha
Reactions: Tzimisce
Αφού το στήνεις στο πλάι το rpi σου (κάθετα), γιατί θέλεις να πάρεις το station pi;
Το hdmi pro 2 θέλει και reclocker για να δουλέψει (FifoPiMa, FifoPiQ7 ή FifoPiQ3) btw.

Χρειάζεσαι και ένα FifoPi ενδιάμεσα.. ιδανικά αυτό: https://www.audiophonics.fr/en/inte...tml?search_query=ian canada q7&fast_search=fs αλλά στην ανάγκη και αυτό κάνει: https://www.audiophonics.fr/en/acce...ster-clock-mode-for-raspberry-pi-p-16659.html

Ιδανικά και ένα τέτοιο, αμέσως μετά το RPi και πριν το FifoPi: https://www.audiophonics.fr/en/accessories-and-cases/ian-canada-isolatorpi-iii-p-19222.html

Και τροφοδοτικά για όλα αυτά.. όσο και όσα αντέχεις..

Αυτό που άκουσα όντως μεγάλη διαφορά ήταν το MikroTik hEX RB750Gr3.
Στα 60-65€ που το βρίσκεις είναι μεγάλη αναβάθμιση φτάνει να το έχεις λίγο με το σετάρισμα, γιατί δεν είναι και το πιο φιλικό router στον κόσμο. :)
Αφού το έστησα και το τσίμπησε ο Λάκης που το άκουσε, πήγα σε Ubiquiti Cloud UCG-Ultra και βρήκα την υγειά μου (110€).
Βασικά το Mikrotik δεν έχει τόσο καλό επεξεργαστή που να μπορεί να αντέξει vlan - QoS κλπ καλούδια και να παίζει στο 1GBit που είναι η σύνδεσή μου.
Αν έχεις μέχρι 500άρα είναι μια χαρά, αλλιώς, πας στο Ubiquiti.
Όπου εκεί έχω τα πάντα πάνω και παίζω στα 900+

Χρειάζεσαι και ένα FifoPi ενδιάμεσα.. ιδανικά αυτό: https://www.audiophonics.fr/en/interface-modules/ian-canada-fifopi-q7-mk2-p-18656.html?search_query=ian canada q7&fast_search=fs αλλά στην ανάγκη και αυτό κάνει: https://www.audiophonics.fr/en/acce...ster-clock-mode-for-raspberry-pi-p-16659.html

Ιδανικά και ένα τέτοιο, αμέσως μετά το RPi και πριν το FifoPi: https://www.audiophonics.fr/en/accessories-and-cases/ian-canada-isolatorpi-iii-p-19222.html

Και τροφοδοτικά για όλα αυτά.. όσο και όσα αντέχεις..
To τροφοδοτικό ειναι ετοιμο στο max (για εκει που θελω να φτασω) 90VA 3x6v.
Αρα συνοψίζω αν όπως γράφει ο Μιχάλης δεν εχω αναγκη το hat

Θα χρειαστώ μονο
και

Σωστά?
Και τέλος η οικονομική λύση αναβαθμίζετε από ότι βλέπω προσθέτοντας τα ρολόγια.

Last edited:
Το StationPi έχει νόημα αν θέλεις να περιορίσεις όσο γίνεται το ύψος της κατασκευής σου. Αν αυτό δεν είναι πρόβλημα, δεν το χρειάζεσαι.

Το ελάχιστο που χρειάζεσαι είναι όντως αυτά που έβαλες.

Ως αναβαθμίσεις μπορείς να βάλεις καλύτερα ρολόγια, να προσθέσεις την πλακέτα που κάνει isolation, να βάλεις περισσότερα και καλύτερα τροφοδοτικά (και με supercapacitors), κτλ.

Εδώ είναι ομως μια απο τις φορές που το συμπέρασμα λανθάνει. Το Gyrodeck το εχω τερματίσει σε αναβαθμίσεις και εκθρόνισε το πλατό που ειχα πει οτι δεν θα αποχωριζόμουν ποτε.
Μπορεί το Gyrodek να μην είναι το Έβερεστ του αναλογικού ήχου...

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
παντα η αναζήτησή ειναι ενα καλό στοιχείο εχω μαυρη νυχτα απο PI και συνοψίζω την αποψη μου. Με το streamer ετοιματζιδικο έχεις την ευκολία στην χρίσηκαι ενα σταθερο περιβαλλον λειτουργίας εγγυημένο ´οπως και τη όποια ποιότητα κατασκευής και ήχου. Τα οικονομικα δεν κπορουν να φτάσουν την απόδοση ενως καλοστυμενου PC αλλα ενα καλοστημένο pc ηχου ξεπερνα κατα πολυ σε τιμη ένα οικονομικο streamer γιατι πρεπει να προστεθεί και το κόστος των περιφερειακών (κλαβιε οθονη σκληροί δισκοι ποντικι αδειες …τρεχα γύρευε) αλλα και κατι πολυ πολυ συμαντικο οτι χρειάζεται χορο για αυτο που δεν υπάρχει στο σαρδελοποιημενο ρακ ολων μας. Παρολα αυτα ενα φτηνό streamer με το κατάλληλο στήσιμο κτλ κτλ μπορει να παιξει εκπληκτικά και απο δισκο με ολες τις ευκολίες του.

Βεβαια πρέπει πρωτα να αποδεχτούμε το προφανες τα streamer transport ή music data transports παίζουν διαφορετικά και ας είναι μόνο data

Οι υλοποιησεις τυπου pi με αφινουν σκεπτικο οχι τοσο για την ποιοτιτα κατασκευής λογω ΦΤΜΣ αλλά για τη χρηστικότητα τους αλλά και κατα πόσο επιβαρύνουν ´ολο το συστήμα με το που γίνουν μερος του και δρν μιλάμε μόνο σε ήχο.

Το one button for all ουδείς εμίσησε

Και συνεχίζω υπερ των streamer. Ειναι αναμενόμενο να παίζουν καλλυτερα τα streamers με streaming platforms γιατι γιαυτο ειναι η κατεύθυνση τους εαν σε ενα καλο pcβαλεις πλατφόρμα η το ίδιο ποιότητας υλικο ειμαι σιγουρος οτι θα παιξει πολυ πολυ χειρότερα (και το PI υποθέτω δεν ξερω)

Last edited:
Αρα συνοψίζω αν όπως γράφει ο Μιχάλης δεν εχω αναγκη το hat

Αν το κρατήσεις όπως το έχεις στο πλάι, απλά θα μεγαλώνει προς το πλάι (αυτές τις καρφώνεις από πάνω του), οπότε θα πρέπει να δεις τον χώρο σου.
Αν σκέφτεσαι να το βάλεις παράλληλα με το κουτί σου και δεν έχεις πολύ ύψος, τότε θα το χρειαστείς. :)

• Like
Reactions: Vass xen
παντα η αναζήτησή ειναι ενα καλό στοιχείο εχω μαυρη νυχτα απο PI και συνοψίζω την αποψη μου. Με το streamer ετοιματζιδικο έχεις την ευκολία στην χρίσηκαι ενα σταθερο περιβαλλον λειτουργίας εγγυημένο ´οπως και τη όποια ποιότητα κατασκευής και ήχου. Τα οικονομικα δεν κπορουν να φτάσουν την απόδοση ενως καλοστυμενου PC αλλα ενα καλοστημένο pc ηχου ξεπερνα κατα πολυ σε τιμη ένα οικονομικο streamer γιατι πρεπει να προστεθεί και το κόστος των περιφερειακών (κλαβιε οθονη σκληροί δισκοι ποντικι αδειες …τρεχα γύρευε) αλλα και κατι πολυ πολυ συμαντικο οτι χρειάζεται χορο για αυτο που δεν υπάρχει στο σαρδελοποιημενο ρακ ολων μας. Παρολα αυτα ενα φτηνό streamer με το κατάλληλο στήσιμο κτλ κτλ μπορει να παιξει εκπληκτικά και απο δισκο με ολες τις ευκολίες του.

Βεβαια πρέπει πρωτα να αποδεχτούμε το προφανες τα streamer transport ή music data transports παίζουν διαφορετικά και ας είναι μόνο data

Οι υλοποιησεις τυπου pi με αφινουν σκεπτικο οχι τοσο για την ποιοτιτα κατασκευής λογω ΦΤΜΣ αλλά για τη χρηστικότητα τους αλλά και κατα πόσο επιβαρύνουν ´ολο το συστήμα με το που γίνουν μερος του και δρν μιλάμε μόνο σε ήχο.

Το one button for all ουδείς εμίσησε

Και συνεχίζω υπερ των streamer. Ειναι αναμενόμενο να παίζουν καλλυτερα τα streamers με streaming platforms γιατι γιαυτο ειναι η κατεύθυνση τους εαν σε ενα καλο pcβαλεις πλατφόρμα η το ίδιο ποιότητας υλικο ειμαι σιγουρος οτι θα παιξει πολυ πολυ χειρότερα (και το PI υποθέτω δεν ξερω)

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η απόλυτη ποιότητα ήχου σε I2S έρχεται από ένα ταπεινό RPi το οποίο όμως έχει πάνω του όλο το stack του Iancanada και ότι καλύτερο υπάρχει από τροφοδοσίες, με στημένο audiophile Λ.Σ. (προφανώς Linux-based). Ένα τέτοιο μηχάνημα παίζει πρακτικά το ίδιο καλά τόσο τα τοπικά αρχεία όσο και τα streams.

Το παραπάνω δεν είναι φτηνό - στοιχίζει κάποιες χιλιάδες ευρώ σε εξαρτήματα. Επίσης είναι DIY, και στο hardware και (σε έναν βαθμό) και στο software. Αλλά τα "εμπορικά" streamers δεν το βλέπουν ούτε με κιάλια. Και δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο (τεχνικά μιλώντας) σε εμπορικό streamer.

Καλά, μηχανήματα με Windows δεν μπαίνουν καν στην κουβέντα.
Όποιοι λίγοι έχετε μείνει με streamers / PCs / laptops με Windows δεν ξέρετε τι χάνετε.

Μπορεί το Gyrodek να μην είναι το Έβερεστ του αναλογικού ήχου...
Δεν το θεώρησα ούτε για μια στιγμή το παραπάνω. Απλά δεν υπάρχει κάτι καλύτερο στα λεφτά του (όσο κόστιζε στο παρελθόν) και στο επίπεδο που έχουν φτάσει πλέον τα ψηφιακά, νέα επένδυση στο αναλογικό νομίζω δεν αξίζει.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η απόλυτη ποιότητα ήχου σε I2S έρχεται από ένα ταπεινό RPi το οποίο όμως έχει πάνω του όλο το stack του Iancanada και ότι καλύτερο υπάρχει από τροφοδοσίες, με στημένο audiophile Λ.Σ. (προφανώς Linux-based). Ένα τέτοιο μηχάνημα παίζει πρακτικά το ίδιο καλά τόσο τα τοπικά αρχεία όσο και τα streams.

Το παραπάνω δεν είναι φτηνό - στοιχίζει κάποιες χιλιάδες ευρώ σε εξαρτήματα. Επίσης είναι DIY, και στο hardware και (σε έναν βαθμό) και στο software. Αλλά τα "εμπορικά" streamers δεν το βλέπουν ούτε με κιάλια. Και δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο (τεχνικά μιλώντας) σε εμπορικό streamer.

Καλά, μηχανήματα με Windows δεν μπαίνουν καν στην κουβέντα.
Όποιοι λίγοι έχετε μείνει με streamers / PCs / laptops με Windows δεν ξέρετε τι χάνετε.
Μια μικρή επιφύλαξη την κρατάω στην windows -(foobar) αναπαραγωγή- από το δίσκο, όμως ακόμα δεν έχω φτάσει στην i2s από την οποία όλοι μου λένε ότι όταν ακούσεις δεν υπάρχει επιστροφή στη usb.

Μην τα ξαναγράφω, θα με κάνω quote πλέον... 😂
Έτσι λοιπόν, για να μην κάνουμε μόνο πλάκα το παρήγγειλα και το περιμένω αύριο το πολύ μεθαύριο.
Για κάνε μια επανάληψη στο στήσιμο του να είσαι έτοιμος.

Αθώο μου παιδί...
Καλού κακού, μην ξεκινήσεις να το στήνεις απόγευμα και μου χτυπάς την πόρτα στις 4 το πρωί!
Ή αν θέλεις να παραιτηθεί κανένας από το ΙΤ δώσε του το και πες του εμπιστευτικά "Στήσε το έτσι, αυτά θα χρησιμοποιούμε τώρα".

Οι κατάνες btw δεν είναι φτιαγμένες για να κόβουν πολύ. :p