Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: PCM 1704 vs ESS 9018 και αλλα..
Επειδή το έχω καταλάβει καλά το πόσο μερακλής είσαι και για αυτόν τον λόγο δικαιολογημένα έχειςαυτή την νοοτροπία και στα ψηφιακά το μόνο που έχω να σου συστήσω ειναι να είσαι ιδιαίτερα υποψιασμένος και καχύποπτος ειδικά όσο τα βαλάντια ανεβαίνουν, τα ψηφιακά να ξέρεις παίζουν καλά πολύ εύκολα αλλα εξαιρετικά πολύ δύσκολα και δεν φτάνει μόνο ένας τόνος τροφοδοτικά και στάδια εξόδου καλοριφέρ με λαμπες κλπ. Χρειάζεται φυσικά επιλεγμένα και καλά υλικά αλλα και τεχνογνωσία που πολύ λίγοι κατασκευαστές πραγματικά κατέχουν και χωρίς αυτήν δεν πάει να ζυγίζει 200 κιλά το dac.. μούφα θα βγεί.
Τεχνογνωσία και λίγα και καλά υλικά που δεν ανεβάζουν το κόστος στην στρατόσφαιρα αρκούν.
Άποψη μου αλλα με λίγες εξαιρεσεις πραγματικών "star trek" τα οποία όμως στοιχίζουν όσο και το ..enterprise.. πάρα πολλά πολλά ακριβά dac (των δύο τριών χιλιάδων) δεν αξίζουν τα λεφτά τους. Ειδικά φτιασιδώματα με λυχνίες και λοιπά φοούμαρα τα οποία έτσι κιαλλιώς μασκάρουν τις πραγματικές δυνατότητες των μοντέρνων ψηφιακών (μαζί προφανώς με κάποια μέτρια για το κόστος ψηφιακή υλοποίηση) τα βλέπω με ιδιαίτερη καχυποψία..
Άποψη δική μου πάντα απο την δική μου πείρα και όχι το ιερό κοράνιον..
Απο ότι βλέπω με την κάρτα σου έχεις ήδη αρχίσει να παίρνεις μια γεύση απο αυτο που σου περιγράφω..
Το κακό με εμένα,είναι ότι ακούω....εμένα (στην κυριολεξία).
Εννοώ δηλαδή πως ανάμεσα στα κομμάτια που έχω για να μπορώ να κρίνω κάπως τα μηχανάκια που ακούω έχω και την αφεντιά μου να γρατζουνάει.
Και να γρατζουνάει τα ίδια που γρατζουνάει 25 χρόνια τώρα,και που τα ξέρει...φαντάζεσαι πόσο.
Και το εν λόγω γρατζούνισμα,αφορά όπως καλά γνωρίζεις την πιο ευαίσθητη περιοχή,τις μεσαίες.
Δύσκολα λοιπόν θα πέσω έξω σε αυτό που ζητάω.Αυτό όμως δεν είναι το ζητούμενο.
Το ζητούμενο είναι να μπορεί ένα μηχανάκι να τεκμηριώσει αυτά που υπόσχεται με μετρήσεις.Τεχνικά.Ξερά.Και την μαγεία του ας την ακούσουμε μετά.
Εγώ αυτό θεωρώ τίμιο κι ας ζυγίζει 100 γρ. ή 100 κιλά.
Και γι' αυτό αποφεύγω να μπαίνω καν σε αυτά τα νήματα που λένε high end χωρίς μετρήσεις στο πλάι.
Κι αν ρωτάω τώρα όλα αυτά που ρωτάω,είναι γιατί κάποιος μου πρότεινε ένα βουβάλι και θέλω να το ψάξω λίγο.
Και σκέφτομαι πως αν είναι σε τρία χρόνια να δώσω κάποιο ποσό μιας και αυτά καλπάζουν μήνα με τον μήνα,να το δώσω και να πάρω κάτι που επικρατεί στις υψηλές κατηγορίες καιρό,και θα εξακολουθήσει όπως όλα δείχνουν.