geovar
AVClub Addicted Member
- 24 February 2008
- 1,842
Νομίζω και αυτό το "φτηνιάρικο"?
http://www.msbtech.com/products/dac4diamondDetail.php
η MSB χρησιμοποιει ladder DAC αλλα δεν νομιζω να ειναι το 1704.
παντως η MSB εχει κανει ξεκαθαρες δηλωσεις εναντια στο ESS 9018, θεωρωντας το "μαρκετιστικο κολπο". υποστηριζει οτι προκειται για 6 μπιτο τσιπ στην ουσια. προσωπικα δεν ειμαι σε θεση να κρινω οποτε παραθετω το λινκ
http://www.msbtech.com/support/What_about_32_bit_DACs.php
η MSB χρησιμοποιει ladder DAC αλλα δεν νομιζω να ειναι το 1704.
παντως η MSB εχει κανει ξεκαθαρες δηλωσεις εναντια στο ESS 9018, θεωρωντας το "μαρκετιστικο κολπο". υποστηριζει οτι προκειται για 6 μπιτο τσιπ στην ουσια. προσωπικα δεν ειμαι σε θεση να κρινω οποτε παραθετω το λινκ
http://www.msbtech.com/support/What_about_32_bit_DACs.php
Έχουν φάει πολύ κράξιμο για αυτή τη σελίδα κατά καιρούς.. Ας πούμε ότι αν τα 32bits του Sabre είναι μία φορά marketing trick, η συγκεκριμένη σελίδα της MSB είναι 100 φορές..
Είναι ξεκάθαρο ποιος φοβάται ποιον.
Επειδή το έχω καταλάβει καλά το πόσο μερακλής είσαι και για αυτόν τον λόγο δικαιολογημένα έχειςαυτή την νοοτροπία και στα ψηφιακά το μόνο που έχω να σου συστήσω ειναι να είσαι ιδιαίτερα υποψιασμένος και καχύποπτος ειδικά όσο τα βαλάντια ανεβαίνουν, τα ψηφιακά να ξέρεις παίζουν καλά πολύ εύκολα αλλα εξαιρετικά πολύ δύσκολα και δεν φτάνει μόνο ένας τόνος τροφοδοτικά και στάδια εξόδου καλοριφέρ με λαμπες κλπ. Χρειάζεται φυσικά επιλεγμένα και καλά υλικά αλλα και τεχνογνωσία που πολύ λίγοι κατασκευαστές πραγματικά κατέχουν και χωρίς αυτήν δεν πάει να ζυγίζει 200 κιλά το dac.. μούφα θα βγεί.
Τεχνογνωσία και λίγα και καλά υλικά που δεν ανεβάζουν το κόστος στην στρατόσφαιρα αρκούν.
Άποψη μου αλλα με λίγες εξαιρεσεις πραγματικών "star trek" τα οποία όμως στοιχίζουν όσο και το ..enterprise.. πάρα πολλά πολλά ακριβά dac (των δύο τριών χιλιάδων) δεν αξίζουν τα λεφτά τους. Ειδικά φτιασιδώματα με λυχνίες και λοιπά φοούμαρα τα οποία έτσι κιαλλιώς μασκάρουν τις πραγματικές δυνατότητες των μοντέρνων ψηφιακών (μαζί προφανώς με κάποια μέτρια για το κόστος ψηφιακή υλοποίηση) τα βλέπω με ιδιαίτερη καχυποψία..
Άποψη δική μου πάντα απο την δική μου πείρα και όχι το ιερό κοράνιον..
Απο ότι βλέπω με την κάρτα σου έχεις ήδη αρχίσει να παίρνεις μια γεύση απο αυτο που σου περιγράφω..
Πως αν το κόστος δεν ενδιαφέρει,το 1704 είναι έτη φωτός καλύτερο για τον ήχο.
Και πως ο εξαιρετικός ήχος του sabre,είναι στην ουσία ένα μαθηματικό τέχνασμα.Αυτά τα λένε σχεδόν όλοι ανεξαιρέτως,ανεξαρτήτως στρατοπέδου.
Το θέμα είναι πως το δικό μου δίλημμα παύει να υφίσταται.Κι αυτό γιατί οι επιλογές μου σύμφωνα με το οικονομικό ταβάνι που έχω ορίσει (1500-2500),με αναγκάζουν είτε να στραφώ σε "μαθηματικά τεχνάσματα" είτε σε επαγγελματικές και καταξιωμένες λύσεις (που προτιμώ).
Αυτά από εμένα,ευχαριστώ πολύ όσους κουράστηκαν να γράψουν 2 γραμμές για να μου ανοίξουν τα μάτια μιας και μπήκα σφήνα στο θέμα.
Ακόμα και η Naim που χρησιμοποιεί purr brown στο κορυφαίο και φημισμένο της dac δηλώνει οτι προσέλαβε μαθηματικούς και προγραρμματιστές για να δημιουργήσει custon firmware για να τρέξουν τα τσιπάκια δηλαδή "μαθηματικά τεχνάσματα" στα οποία όπως δηλώνει οφείλεται μεγάλο μέρος της απόδωσης του dac της και για τα οποία αναφέρει και το σεβαστό ποσό που επένδυσε άρα είναι πολύ σημαντικά.
Tα ψηφιακά κάθε είδους είναι ουσιαστικά μαθηματικά γιαυτό ας μην υποτιμούμε την θεμελιώδη αυτή τους ιδιότητα σαν απλά τεχνάσματα, είναι σαν να λέμε πχ οτι στον συγκεκριμένο βραχίονα χρησιμοποιούνται "μηχανολογικά τεχνάσματα" για να παίξει σαν δωδεκάιντσος..
Τα "έτη φωτός" τουλάχιστον σε ψηφιακό επίπεδο είναι πολύ σχετικό πως επιτυγχάνονται.
Στην μεταβατική περίοδο που ζούμε εμείς οι λιγότερο ή περισσότερο παλαιότεροι πρέπει να φρεσκάρουμε τις νοοτροπίες μας και να προσαρμόσουμε την λογική με την οποία κρίνουμε και συγκρίνουμε, τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα, για να μπορούμε να αποφασίζουμε σωστά και να μην πέφτουμε θύματα του κάθε μαρκετίστα..
Εγώ εκ των πραγμάτων αποφάσισα πως αυτή η διαμάχη δεν με αφορά γιατί η οικονομική διαφορά είναι χαώδης μιας και τα λάντερ όλοι συμφωνούν πως χρειάζονται ΠΟΛΥ προσεγμένη τροφοδοσία για να αποδώσουν αυτό που κάνει αυτούς που τα έχουν να τα σκάνε ευχαρίστως.Και η σωστή τροφοδοσία κοστίζει πολύ....
Και γιατί επιπλέον προτιμώ ένα προϊόν πλήρως παραμετροποιήσιμο,αναβαθμίσιμο και τίμιο όσο δεν πάει για αυτά που προσφέρει,πχ,dsp,άπειρα φίλτρα (έχει και κάποια που ακούγονται σαν λάμπα,χε χε...)
Και που στο κάτω-κάτω ρε αδερφέ είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να κρατήσει πολύ καιρό.
Σε ευχαριστώ πολύ.
Μπροστά σε αυτό πάντως το ESS 9018 δείχνει όντως ξεπερασμένο....
Μπροστά σε αυτό πάντως το ESS 9018 δείχνει όντως ξεπερασμένο....
Συμφωνώ με την λογική σου στο θέμα του μάρκετινγκ.Και στα υπόλοιπα μπορώ να σου πω.
Αυτοί που δεν συμφωνούν,είναι μάλλον το μερίδιο αυτό των χομπιστων που ξορκίζουν τεχνικές που προσθέτουν κρίκους κι ίσως αυτό θεωρούν πως κάνουν οι δελτα-σίγμα μετατροπείς συγκρινόμενοι με τους λάντερ.
Εγώ εκ των πραγμάτων αποφάσισα πως αυτή η διαμάχη δεν με αφορά γιατί η οικονομική διαφορά είναι χαώδης μιας και τα λάντερ όλοι συμφωνούν πως χρειάζονται ΠΟΛΥ προσεγμένη τροφοδοσία για να αποδώσουν αυτό που κάνει αυτούς που τα έχουν να τα σκάνε ευχαρίστως.Και η σωστή τροφοδοσία κοστίζει πολύ....
Και γιατί επιπλέον προτιμώ ένα προϊόν πλήρως παραμετροποιήσιμο,αναβαθμίσιμο και τίμιο όσο δεν πάει για αυτά που προσφέρει,πχ,dsp,άπειρα φίλτρα (έχει και κάποια που ακούγονται σαν λάμπα,χε χε...)
Και που στο κάτω-κάτω ρε αδερφέ είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να κρατήσει πολύ καιρό.
Σε ευχαριστώ πολύ.
Το πρόβλημα δεν είναι η "σωστή" τροφοδοσία. Είναι οι πολλές τροφοδοσίες (2 ξεχωριστά συμμετρικά 5βολτα για dac και I/V στάδιο+ 3,3 για το φίλτρο). Και όχι, η όποια "σωστή" τροφοδοσία ΔΕΝ κοστίζει πολύ. Λυμένα είναι αυτά τα προβλήματα εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ολοκληρωμένα regulators με αστρονομικές επιδόσεις που κάνουν ενάμισι δολάριο.
Η ιστορία με τις τροφοδοσίες,έχει πολλά κοινά με την αντίστοιχη με τα καλώδια: Δεν μπορώ να βάλω χέρι εκεί που πραγματικά αξίζει τον κόπο γιατί εκεί πρέπει να το κατέχω το σπορ(χρονισμοί, διπλά PLL με buffer) και φτιάχνω ιστορίες για αγρίους με πράγματα τετριμμένα - μέχρι εκεί όμως φτάνει η μαγκιά μου.
Βλέπουμε σε dac μετ/τές 40VA και μάλιστα παραπάνω από έναν!! Με την ίδια λογική, ένας τελικός 100 βατ έπρεπε να έχει τουλάχιστον 2 των 2 ΚVA συν 2-3 άλλους εκατοντάδων VA. Τρίχες δηλαδή και δη κατσαρές.
Τώρα αν θέλουμε να κάνουμε ήρωα τον κάθε σαλτιμπάγκο με τα δεν ξέρω κι εγώ τι regulators, δικό μας θέμα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.