Πεδιόμετρο...

Re: Απάντηση: Πεδιόμετρο...

Μπα τπτ. Μήπως μπορείς να κανείς backup το δικό σου firmware να μου το στείλεις ; Γιατί μάλλον το δικό μου είναι ακόμα παλιότερο

Δε βρίσκω τίποτα στο internet. Δεν υπάρχει κάποιος που να έχει το πρόγραμμα; Το πρόγραμμα από το sembox δε κατεβάζει λίστα με τους tp, μόνο τα ονόματα των δορυφόρων. Προφανώς είναι διαφορετική η έκδοση.

Λοιπόν μετά από αρκετό ψάξιμο κατάφερα να βρω firmware για το ibersat 2009. Φαίνεται να του ταιριάζει γάντι το αντίστοιχο για το openbox που το βρήκα σε αυτή την σελίδα http://openbox.ua/download.php?&get=OPENBOX-SF20/. Ειναι στα ρώσικα αλλά με την βοήθεια του google translator δεν υπάρχει πρόβλημα. Μετά την αναβάθμιση στο τελευταιο firmware v2.78 το editor για τις ρυθμισεις των transponder και των δορυφόρων δουλεύει μια χαρά.
-bye-

Re: Απάντηση: Πεδιόμετρο...

Λοιπόν μετά από αρκετό ψάξιμο κατάφερα να βρω firmware για το ibersat 2009. Φαίνεται να του ταιριάζει γάντι το αντίστοιχο για το openbox που το βρήκα σε αυτή την σελίδα http://openbox.ua/download.php?&get=OPENBOX-SF20/. Ειναι στα ρώσικα αλλά με την βοήθεια του google translator δεν υπάρχει πρόβλημα. Μετά την αναβάθμιση στο τελευταιο firmware v2.78 το editor για τις ρυθμισεις των transponder και των δορυφόρων δουλεύει μια χαρά.
-bye-

Πέρασα κι εγώ το 2.78 s/w από Openbox, αλλά το πρόγραμμα με τα settings πάλι δε δουλεύει. Δοκίμασα το settings editor 2.06 από Openbox και το 2.09 από Sembox. Ενώ φαίνεται πως διαβάζει κανονικά δορυφόρους και TP, αν αλλάξεις κάτι και το ανεβάσεις, δε περνάει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πεδιόμετρο...

Πέρασα κι εγώ το 2.78 s/w από Openbox, αλλά το πρόγραμμα με τα settings πάλι δε δουλεύει. Δοκίμασα το settings editor 2.06 από Openbox και το 2.09 από Sembox. Ενώ φαίνεται πως διαβάζει κανονικά δορυφόρους και TP, αν αλλάξεις κάτι και το ανεβάσεις, δε περνάει.

Συγνώμη για την ταλαιπωρία Πάνο....Οντως δεν μπορεις να ανεβάσεις κάτι. Χθες πάνω στην βιασύνη μου και την νύστα έκανα ένα λαθος και σε παραπληροφόρησα. Το openbox sf-20 ειναι το παλαιότερο πριν το 2009, ενώ το sf-30 είναι το νεωτερο που έχει και το remote control. Προφανώς αυτό έχεις και εσύ.Μόλις τώρα πέρασα το firmware SF30en_v278_HW20_LCD01.zip και τσέκαρα και το ανέβασμα και δουλεύει μια χαρά.

Τελικά αυτό το πρόγραμμα είναι άθλιο. Με το νέο firmware πλέον κατεβάζει όλα τα settings, αλλά αν έχεις αρκετά κανάλια ήδη αποθηκευμένα, τότε στο save κρασάρει η εφαρμογή.

Υπάρχει κανένα πεδιόμετρο στη χαμηλή κατηγορία τιμής (μέχρι 350 ευρώ) που να υποστηρίζει DVB-S2; Δε με ενδιαφέρει να δείχνει κανάλια αλλά να έχει όσο γίνεται καλύτερη ευαισθησία, ταχύτητα στην απόκριση, NIT support και καλό πρόγραμμα για ανανεώσεις των settings (ιδανικά με σύνδεση online με lyngsat κτλ ή εισαγωγή γνωστών φορμά λίστας δορυφόρων και αναμεταδοτών όπως το satellites.xml)

Last edited:
Τελικά αυτό το πρόγραμμα είναι άθλιο. Με το νέο firmware πλέον κατεβάζει όλα τα settings, αλλά αν έχεις αρκετά κανάλια ήδη αποθηκευμένα, τότε στο save κρασάρει η εφαρμογή.

Πράγματι όπως είπε και ο Πάνος το pceditor κρασαρει οταν έχει να διαχειριστεί πολλα κανάλια. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με την έτερη εφαρμογή το sfedit το οποίο δουλευει μια χαρά. Το έκανα test και διαχειρίστηκε πάνω απο 2000 services.
Συνοψίζοντας λοιπόν για οποιον έχει το ibersat 2009 ή τα αντίστοιχα satfinder. Βάζουμε το τελευταίο f/w από το openbox από το site http://www.openbox.ua
και αλλάζουμε τα settings των δορυφόρων, transponder και tv/radio services, χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα SFedit που θα το βρούμε στην ίδια ιστοσελίδα

Kαλησπέρα παιδιά. Σκέφτομαι να αγοράσω το satlink ws6906 ή το ws6908 και θα ήθελα να ρωτήσω όσον αφορά τον προσανατολισμό του πιάτου (μοίρες) αναλόγα με την κάθε τοποθεσία, διαθέτουν κάποια λειτουργία ή στο περίπου και βλέποντας τη στάθμη του σήματος;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απάντηση: Re: Πεδιόμετρο...

Το έκανα test και διαχειρίστηκε πάνω απο 2000 services.

Επανέρχομαι για να επισημάνω πως ενώ τα services κατεβαίνουν απο την συσκευή στον υπολογιστή ανεξαρτήτως αριθμού, όταν θέλουμε να τα ανεβάσουμε πίσω υπάρχει μια αρκετά μεγάλη καθυστέρηση στο uplink και επίσης τα services ανεβαίνουν κουτσουρεμένα. Όντως δεν είναι και ότι καλύτερο σε software

Kαλησπέρα παιδιά. Σκέφτομαι να αγοράσω το satlink ws6906 ή το ws6908 και θα ήθελα να ρωτήσω όσον αφορά τον προσανατολισμό του πιάτου (μοίρες) αναλόγα με την κάθε τοποθεσία, διαθέτουν κάποια λειτουργία ή στο περίπου και βλέποντας τη στάθμη του σήματος;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Το 6906 έχει αυτό εδώ.
Από εκεί και πέρα οι 2 μπάρες σήματος+ποιότητας θα σε βοηθήσουν στην τελική ρύθμιση του πιάτου.

1275722476839_hz-myalibaba-web12_5503.JPG

Καλησπέρα. Επειδή διάβασα ενδιαφέροντα πράγματα στο παρόν topic ως νεος δορυφορομανής :hmmmm: και επειδή θα με ενδιέφερε να βελτιώσω την ποιότητα των καναλιών στο δορυφορικό μου σύστημα (εχω χάσει κάποιους δορυφορους στο κινητό μου πιάτο) θα παρακαλούσα να γινει μια συγκριση μεταξύ των :
satlook micro +
satlook micro G2
satlook mark IV
satlink ws6906
Μπορουν να χρησιμοποιηθούν για σεταρισμα κινητου/σταθερου πιατου από χομπίστα εύκολα ? Χρειάζεται η ένδειξη εικόνα εικόνας - φάσματος ? Ποιό είναι ευκολότερο και ακριβέστερο ?
Ευχαριστώ

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Πεδιόμετρο...

Ευχαριστούμε φίλε για την ενημέρωση. :award:

Σάκη να υποθέσω οτι με το upgrade.exe που υπάρχει εδώ ΔΕΝ είχες το πρόβλημα "fail to connect com 1" ; Πήγαν δλδ όλα καλά και έκανες και αναβάθμιση και έχεις και δυνατότητα επεξεργασίας δορυφόρων ;
Ευχαριστώ πολύ που μας ενημερώνεις Σάκη.

Σίμος

Καλησπέρα. Επειδή διάβασα ενδιαφέροντα πράγματα στο παρόν topic ως νεος δορυφορομανής :hmmmm: και επειδή θα με ενδιέφερε να βελτιώσω την ποιότητα των καναλιών στο δορυφορικό μου σύστημα (εχω χάσει κάποιους δορυφορους στο κινητό μου πιάτο) θα παρακαλούσα να γινει μια συγκριση μεταξύ των :
satlook micro +
satlook micro G2
satlook mark IV
satlink ws6906
Μπορουν να χρησιμοποιηθούν για σεταρισμα κινητου/σταθερου πιατου από χομπίστα εύκολα ? Χρειάζεται η ένδειξη εικόνα εικόνας - φάσματος ? Ποιό είναι ευκολότερο και ακριβέστερο ?
Ευχαριστώ

Θα προσπαθήσω να σου δώσω κάποιες πληροφορίες, παρόλο που ο Σάκης στην παρουσίαση του 6906 ήταν άψογος.
Όταν ξεκίνησε αυτό το θέμα, τα οικονομικά προσιτά πεδιόμετρα που υπήρχαν ήταν λίγα. Ακούγαμε για τιμές ~400 ευρώ. Κάποια σε προσφορές (και λίγο παλαιότερα μοντέλα) ήταν πιο κάτω. Τα μηχανάκια τότε ήταν και σχετικά ογκώδη, πράγμα για μένα σημαντικό. Ήταν λοιπόν ΑΠΟΦΑΣΗ να δώσεις τόσα χρήματα και να μην πάρεις έναν καλό δέκτη, ή να αναβαθμίσεις ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ την ταράτσα σου σε μεγαλύτερο (και κινητό) πιάτο. Το πιάτο εξάλλου στήνεται συνήθως ΜΙΑ φορά. Αν ο τεχνικός που έρθει είναι μερακλής, όπως πχ το παιδί που έκανε την εγκατάσταση στο δεύτερο σπίτι μου, τότε πεδιόμετρο μπορεί να μην χρειαστείς ποτέ.
Τα παραπάνω τα είπα διότι, εκτός του μικρού 6906 (~160 ευρώ) όλα τα άλλα που αναφέρεις έχουν από 350 ευρώ και πάνω. Έτσι (για μένα) αν έχεις πχ κανένα πιάτο 1 μέτρο, τι να το κάνεις το πεδιόμετρο των 350+ ευρώ ; Ποιο πολύ νόημα έχει να δώσεις τα χρήματα σε μια ουσιαστική αναβάθμιση "ταράτσας". Όπως καταλαβαίνεις ΔΕΝ μιλάω μόνο για/σε σένα, αλλά γενικά.

Αν από την άλλη θέλεις απλά να ρυθμίσεις το κινητό σου πιάτο το οποίο απορυθμίστηκε λίγο και ΤΙΠΟΤΑ άλλο, τότε όπως τα περιέγραψε ο Σάκης το "μικρό" σε καλύπτει άνετα. Λογικά εύκολα ή δύσκολα, στο τέλος θα τα καταφέρεις.

Αν έχεις κάτι πιο συγκεκριμένο στο μυαλό σου, ή κάτι πιο ειδικό, πρέπει να το αναφέρεις ξεκάθαρα, μήπως μπορεί κάποιος να σου πει κάτι παραπάνω.

Σίμος

Θα προσπαθήσω να σου δώσω κάποιες πληροφορίες, παρόλο που ο Σάκης στην παρουσίαση του 6906 ήταν άψογος.
Όταν ξεκίνησε αυτό το θέμα, τα οικονομικά προσιτά πεδιόμετρα που υπήρχαν ήταν λίγα. Ακούγαμε για τιμές ~400 ευρώ. Κάποια σε προσφορές (και λίγο παλαιότερα μοντέλα) ήταν πιο κάτω. Τα μηχανάκια τότε ήταν και σχετικά ογκώδη, πράγμα για μένα σημαντικό. Ήταν λοιπόν ΑΠΟΦΑΣΗ να δώσεις τόσα χρήματα και να μην πάρεις έναν καλό δέκτη, ή να αναβαθμίσεις ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ την ταράτσα σου σε μεγαλύτερο (και κινητό) πιάτο. Το πιάτο εξάλλου στήνεται συνήθως ΜΙΑ φορά. Αν ο τεχνικός που έρθει είναι μερακλής, όπως πχ το παιδί που έκανε την εγκατάσταση στο δεύτερο σπίτι μου, τότε πεδιόμετρο μπορεί να μην χρειαστείς ποτέ.
Τα παραπάνω τα είπα διότι, εκτός του μικρού 6906 (~160 ευρώ) όλα τα άλλα που αναφέρεις έχουν από 350 ευρώ και πάνω. Έτσι (για μένα) αν έχεις πχ κανένα πιάτο 1 μέτρο, τι να το κάνεις το πεδιόμετρο των 350+ ευρώ ; Ποιο πολύ νόημα έχει να δώσεις τα χρήματα σε μια ουσιαστική αναβάθμιση "ταράτσας". Όπως καταλαβαίνεις ΔΕΝ μιλάω μόνο για/σε σένα, αλλά γενικά.

Αν από την άλλη θέλεις απλά να ρυθμίσεις το κινητό σου πιάτο το οποίο απορυθμίστηκε λίγο και ΤΙΠΟΤΑ άλλο, τότε όπως τα περιέγραψε ο Σάκης το "μικρό" σε καλύπτει άνετα. Λογικά εύκολα ή δύσκολα, στο τέλος θα τα καταφέρεις.

Αν έχεις κάτι πιο συγκεκριμένο στο μυαλό σου, ή κάτι πιο ειδικό, πρέπει να το αναφέρεις ξεκάθαρα, μήπως μπορεί κάποιος να σου πει κάτι παραπάνω.

Σίμος

Ευχαριστώ Σίμο ! Οντως η περιγραφή που έκανε ο Σάκης ήταν άψογη για το 6906. Ωστόσο και τα άλλα μοντέλα που αναφέρω "παίζουν" στο ebay στα ίδια χρήματα μεταχειρισμένα και γι αυτό κάνω τη σύγκριση με το 6906.
Θα ήθελα να ξέρω αν είναι απαραίτητο το πεδιόμετρο να βγάζει εικόνα των καναλιών όπως το 6906 γιατί τα υπόλοιπα που αναφέρω δεν το κάνουν. Επίσης θέλω να ξέρω σε ποιό απ τα μηχανήματα που αναφέρω μπορώ να περνάω τους δορυφόρους αυτόματα από το PC και όχι 1-1.
Τέλος αν θεωρήσουμε ότι ο παράγοντας χρήμα δεν υπήρχε στην μέση, σε ποιά σειρά θα τα κατέτασες απο άποψη ακριβειας - ευκολίας ?
Με ενδιαφέρει να μπορώ να σετάρω οποτεδήποτε θέλω το κινητό ALG110 που έχω και το σταθερό OP125L αλλά και να μπορώ να εγκατστήσω και άλλα πιατάκια για τη familia. Περιμένω με ανυπομονεσία την απάντηση σου. :a0210:

Κατ αρχήν να πω οτι ΔΕΝ μπορώ να κάνω καμία τέτοια κατάταξη διότι αυτό θα προϋπέθετε οτι διαθέτω και τα 4 πεδιόμετρα, πράγμα φυσικά αδύνατον. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πρόκειται ποτέ να πάρει 3-4 χομπίστικα πεδιόμετρα, εκτός φυσικά αν είναι συλλέκτης. Ψάχνεσαι, διαβάζεις, καταλήγεις σε ένα και κατόπιν με αυτό κάνεις την δουλειά σου. Το πολύ να το δώσεις και "έτσι σοφός που έχεις γίνει" να πάρεις ένα άλλο.

Τα δύο Satllok (το + και το G2) είναι ουσιαστικά ένα μοντέλο με την έννοια οτι υπάρχει upgrade kit. Το έκανε εδώ στο φόρουμ αναφορά και ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ παρουσίαση ο Λευτέρης (που είναι μεγάλος γνώστης δορυφορικών με μεγάλη ταράτσα).
Για το θέμα της σύνδεσης με PC αναφέρεται έμμεσα ο Λευτέρης, δίνει δλδ κάποιο link όπου ΥΠΑΡΧΕΙ λογισμικό σύνδεσης με PC και έτοιμες λίστες. Πόσο εύκολο/εύχρηστο είναι πρέπει να ρωτήσουμε αυτόν και όχι εμένα. Πάντως με λιγότερο από 2 λεπτά ψάξιμο στο Google 2-3 link βρίσκεις.

Το MarkIV με δεδομένη την τιμή του δεν το κοίταξα ποτέ. Με τόσα λεφτά έστηνα σε φίλο μου ΣΥΣΤΗΜΑΤΑΡΑ με πιάτο 1,8 κινητό και δέκτη μαζί με τα εργατικά. Όχι να πάρω πεδιόμετρο. Μπορεί μεταχειρισμένο να είναι φθηνότερο (δεν το ξέρω) αλλά είναι ΕΝΤΕΛΩΣ έξω από την λογική του χομπίστα.

Αυτά από μένα. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει/διαφωτίσει περισσότερο πολύ ευχαρίστως θα ακούσω και εγώ. :ears:

Σίμος

...θα παρακαλούσα να γινει μια συγκριση μεταξύ των :
satlook micro +
satlook micro G2
satlook mark IV
satlink ws6906
Απαντάω όπου μπορώ, καθώς έχω στην κατοχή μου μόνο το Satlink. Satlook δεν έχω δουλέψει καθόλου.

Μπορουν να χρησιμοποιηθούν για σεταρισμα κινητου/σταθερου πιατου από χομπίστα εύκολα ?
Το Satlink σίγουρα. Το ίδιο πιστεύω και για τα Satlook. Σημειώνω πως δεν έχω κάνει χρήση για εγκατάσταση κινητού πιάτου.

Χρειάζεται η ένδειξη εικόνας ?
Γενικά όχι, αλλά η εικόνα βοηθάει πολύ περισσότερο στην εξικοίωση.

Χρειάζεται η ένδειξη φάσματος ?
Γενικά, όποιο έχει και φάσμα είναι ακριβότερο.
Αν το χαμηλότερο κόστος απόκτησης παίζει μεγάλο ρόλο, απαντάω όχι. Αν δεν δίνεις βάση στα χρήματα, απαντάω ναι.

Ποιό είναι ευκολότερο ?
Το Satlink είναι παιχνιδάκι.

Ποιό είναι ακριβέστερο ?
Πρέπει να μας πει κάποιος που έχει δοκιμάσει και Satlook και Satlink.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πεδιόμετρο...

Σάκη να υποθέσω οτι με το upgrade.exe που υπάρχει εδώ ΔΕΝ είχες το πρόβλημα "fail to connect com 1" ; Πήγαν δλδ όλα καλά και έκανες και αναβάθμιση και έχεις και δυνατότητα επεξεργασίας δορυφόρων ;
Ευχαριστώ πολύ που μας ενημερώνεις Σάκη.

Σίμος
Δεν την έχω κάνει. Επειδή έχω περάσει αρκετές συχνότητες με το χέρι, δεν το πειράζω καθόλου.
Αναβάθμιση θα του κάνω όταν θα κάτσω να τα σβήσω όλα και να περάσω όλους τους αναμεταδότες και τους δορυφόρους που θέλω, από την αρχή.

Έχει κανείς άποψη για το Satlink WS-6912; (DVB-S2). Το βρίσκω 330 ευρώ.

Last edited: