Πεδιόμετρο...

καλησπερα και απο εμενα ειμαι εδω και λιγες μερες κατοχος ενος satlink 6908 h version που εχει v-2.7a-RDA
βεβαια δεν εχει Ελληνικα .... αρχικα θα παρακαλουσα αν μπορουσατε να μου πειτε που μπορω να βρω να κανω ενα update για να εχω τα Ελληνικα μενου....
επισης το δοκιμασα σε τοποθετημενο πιατο hotbird με ποιοτητα και ενταση 90% & 85& και μου ελεγε οτι να ναι που λογικα σημαινει οτι κατι δεν ρυθμισα σωστα...

lnb type universal
lnb low :09750
lnb high:10600
tp num :0001 (βασικα αυτο δεν το πηραξα γιατι δεν ηξερα τι ειναι)
frequency: 11823
symbol rate :27500
lnb power: 13/18v
polarity:H
22k tone :auto
Diseqc1.0:off
Diseqc1.1:off
toneburst:off
longitude: 013.0 E
αυτες ηταν οι ενδειξεις που του εβαλα......
θα μπορουσατε να με βοηθησετε ωστε να δω τι κανω λαθος και να μαθω επιτελους να το χειριζομαι σωστα.

εδω ειναι φιλε μου.προσεξε γιατι εχει 2 εκδοσεις για διαφορετικες συσκευες.διαλεξε αυτην που εχεις
πραγματι εχει δυο αρχεια .... με την ιδια ονομασια αλλα πως θα ξεχωρισουμε για πια συσκευη ειναι ....... τα ελληνικα υπαρχουν .... εχει δοκιμασει κανεις απο εδω να κανει την εγκατασταση.

πραγματι εχει δυο αρχεια .... με την ιδια ονομασια αλλα πως θα ξεχωρισουμε για πια συσκευη ειναι ....... τα ελληνικα υπαρχουν .... εχει δοκιμασει κανεις απο εδω να κανει την εγκατασταση.

προσπαθησα να κανω τις αναβαθμισεις απο το παραπανω φιλο αλλα μολις πηγα να προχωρησω μου εβγαλε το μην ....check header error....
να προσθεσω οτι η αναβαθμισεις ειναι κατωτερες ονομαστικα με αυτη που εχει το πεδιομετρο v-2.7a-RDA ενω τη συγκεκριμενη επειδη την εκανα για καλο και για κακο backup
εαν θελησω να την ξανατοποθετησω την δεχεται κανονικα ..... εχεις κανεις το ιδιο πεδιομετρο satlink-6908 μπορει να βοηθησει....
ευχαριστω εκ των προτερων......

Re: Απάντηση: Πεδιόμετρο...

Μήπως θά μπορούσε κάποιος φίλος,πού έχει επίγειο πεδιόμετρο νά μάς πεί στά επίγεια κανάλια πόσο % καί πάνω σήμα καί ποιότητα πρέπει νά εχουν γιά καλή λήψη ,πόσο πρέπει νά είναι οι τιμές του BER και πάνω,καί πόσα db σε s/n (σημα-θόρυβος) ειναι ικανοποιητικά .Βεβαια καταλαβαίνω οτι σαφή απάντηση δέν υπάρχει,μπορεί π.χ να υπάρχει 80 % σήμα και 80 % ποιότητα,καί το BER νά είναι πολύ μικρο ουτως ώστε να υπάρχουν σφάλματα ανα bit,αλλά τουλάχιστον νά έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης στό περίπου.
Ευχαριστώ

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Πεδιόμετρο...

δε ξερω αν τα συγκεκριμενα που θα αναφερω ανηκουν στην κατηγορια πεδιομετρα αλλα θελω την αποψη σας, αυτα τα δυο κανουν δουλεια?
http://www.ebay.com/itm/Digitaler-H...TV_Video_Audio_Sat_Finder&hash=item540a268669
http://www.ebay.com/itm/2014Nuevo-S...6?pt=LH_DefaultDomain_186&hash=item2594892854
αν οχι τι μπορω να παρω κατι οικονομικο και αξιοπιστο? η χρηση του θα ειναι μια φορα το μηνα και αν, για προσωπικη χρηση το θελω, απλα βαρεθηκα να κουβαλαω tv και δεκτη στα κεραμίδια

Πριν το πάρεις δες και αυτό που είναι το ίδιο
http://www.digital-t.gr/site/index...._id=28&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=el
Ρώτησε, νομίζω πως βγαίνει σε χαμηλότερη τιμή
To Golden Media Multibox Combo πήρα κι εγώ στα 380 εδώ και 2 μέρες που είναι ακριβώς το ίδιο με το EDISION X-FINDER και γλιτώνεις και 120-130 !! Το πήρα απο εδώ: και πραγματικά το έστειλαν πολύ γρήγορα τα παιδιά και τους ευχαριστώ!

Είναι αρκετά καλό για τα λεφτά του με τεράστια οθόνη και πολύ καλής ποιότητας απεικόνιση! Τα μόνα πράγματα που με χάλασαν είναι ότι ο φασματογράφος στα επίγεια DVB-T που δεν λειτουργεί (στα δορυφορικά δουλεύει άψογα!) και ότι δεν σου βγάζει τα στοιχεία των συχνοτήτων ταυτόχρονα μαζεμένες στην ίδια οθόνη για να ρυθμίσεις την επίγεια DVB-T κεραία πιο γρήγορα έχοντας μια πλήρη εικόνα των καναλιών αλλά εντάξει δεν είναι σοβαρό αυτό!

Τα έβγαλε ήδη τα λεφτά του με 3 εγκαταστάσεις!! Το αμέσως επόμενο καλό πεδιόμετρο πάει στα 2000 οπότε παίζουν αλλού αυτά!

Ενδιαφερομαι για το satlink ws-6933.
Ειναι καλυτερα να το αγορασω απο Ελλαδα ή ebay ή απο alibaba και αaliexpress ?
Σαφως τα κινεζικα site ειναι πιο φθηνα αλλα ειναι ιδιας ποιοτητας το μηχανημα ?
Ευχαριστω πολυ

Εγώ το αγόρασα (WS-6933) πριν από κανένα χρόνο από Amazon
Από Κίνα είναι πιο φτηνό αλλα αν μπλέξεις με εγγυήσεις κ.λ.π. είναι χρονοβόρο !!
Κατά τα αλλα από θέμα ποιότητας νομίζω είναι τα ίδια....

Last edited:

εδω ελλλαδα το εχω βρει 99,00 , ebay περιπου 75,00 και απο κινα κατω απο 50,00
για dvb-s2 Που το θελω ειναι οκ ? τι γνωμη σου θελω

Το από που θα το παραγγείλεις εσύ αποφασίζεις...
Για DVB-S2 είναι μια χαρά, προσθέτεις δορυφόρους και συχνότητες που τυχόν σε ενδιαφέρουν χωρίς την παραμικρή δυσκολία...Για τους ερασιτέχνες που δεν θέλουν να κουβαλάνε δεκτη και τηλεόραση στην ταράτσα είναι ότι πρέπει !!

Απάντηση: Re: Πεδιόμετρο...

Καλο μεσημερι.Επειδη ενδιαφερομαι να αγορασω πεδιομετρο HD DVB-S2,ποιο ειναι value for money αυτη την στιγμη;
Υ.Γ.
Καλο να εχει και spectrum Analyzer.

Πρέπει να το'χω εγώ αλλά δεν θυμάμαι τώρα το μοντέλο. Μόλις πάω σπίτι θα σε πω... 😜

Απάντηση: Re: Πεδιόμετρο...

Επανερχομαι στο θεμα.Μεχρι 250 αντε το πολυ 300 ποιο πεδιομετρο για δορυφορικο σημα, μου προτεινετε αυτη την στιγμη;

Εγώ θα σου πρότεινα το Satfinder 3HD Slim
http://www.ebay.com/sch/i.html?_fro...TRC0.H0.TRS0&_nkw=Satfinder+3HD+Slim&_sacat=0
Έχει Spectrum Analyzer και το κυριότερο λειτουργία NIT δηλαδή την δυνατότητα να αναγνωρίζει σε ποιον δορυφόρο βρίσκεσαι.....
Εγώ δεν το έχω (έχω το Satlink WS-6933) αλλα για το Satfinder 3HD Slim διαβάζω σε διαφορα φόρουμ του εξωτερικού καλά λόγια!!
Για τα λεφτά του είναι νομίζω μια χαρά !!

Εγώ θα σου πρότεινα το Satfinder 3HD Slim
http://www.ebay.com/sch/i.html?_fro...TRC0.H0.TRS0&_nkw=Satfinder+3HD+Slim&_sacat=0
Έχει Spectrum Analyzer και το κυριότερο λειτουργία NIT δηλαδή την δυνατότητα να αναγνωρίζει σε ποιον δορυφόρο βρίσκεσαι.....
Εγώ δεν το έχω (έχω το Satlink WS-6933) αλλα για το Satfinder 3HD Slim διαβάζω σε διαφορα φόρουμ του εξωτερικού καλά λόγια!!
Για τα λεφτά του είναι νομίζω μια χαρά !!
Ευχαριστω πολυ φιλε.Αυτο που εχεις αληθεια τι λεει;

Εγώ με το Satlink WS-6933 είμαι ευχαριστημένος.
Για την δουλειά που το θέλω δηλαδή για ερασιτεχνική χρήση για να μην κουβαλάω μικρή τηλεόραση και δεκτη για ρύθμιση κεραίας στην ταράτσα είναι ότι πρέπει και για τα λεφτά που αξίζει.

Έχει κανένας το Megasat HD Combo η το Golden Media Multibox το οποίο είναι ίδιο με το Edision X-Finder?Θα ήθελα την γνώμη σας αν αξίζει το πρώτο τα 60 ευρώ διαφορά.

Γεια σας παιδια.Ετοιμαζομαι να παραγγειλω το EDISION X-FINDER.Αξιζει η αγορα του;Περιμενω απαντηση απο ιδιοκτητες του.