Πεδιόμετρο...

Υπάρχουν τίποτα αλλαγές, για προτάσεις των 300 κάτι ευρώ?
Αν έλεγα Trimax 2500 ή Satlook Micro G2 NIT (ή άλλο φθηνό Satlook), τι θα προτείνατε?
Εχω δει σε λειτουργία το Satlook Micro G2 και μου άρεσαν τα πάντα πάνω του. Πολύ μεγάλο προσόν του η αυτόματη αναγνώριση δορυφόρου που σημαίνει ότι δε θα κάνει κανείς ποτέ λάθος στη σκόπευση.
Σημαντικό μειονέκτημα, η αναισθησία του tuner του και για αυτό δεν ενδείκνυται για οριακές μετρήσεις.

Αλέξη κατ' αρχήν χρόνια πολλά ΜΕ ΥΓΕΙΑ. Θυμάμαι ότι είχες πάρει ένα τούρκικο πεδιόμετρο από το οποίο ήσουν ευχαριστημένος. Ψάχνοντας στο internet βρίσκεις σελίδες όπως αυτή εδώ όπου βλέπεις τιμές λιώμα. Ξέρεις πόσο εφικτό είναι να παραγγείλουμε από τέτοια μαγαζιά ?
Αν ξέρει κάποιος άλλος παρακαλώ να απάντήσει (έστω και με pm)

Ευχαριστώ
Σίμος

Last edited:
Σημαντικό μειονέκτημα, η αναισθησία του tuner του και για αυτό δεν ενδείκνυται για οριακές μετρήσεις.
Αν πάρουμε παράδειγμα τις 28.5Ε που θα χρειαστεί να γίνει όσο καλύτερη ρύθμιση γίνεται, δεν είναι (σχεδόν) το ίδιο αν βάλουμε το analyzer και παρακολουθούμε τους χαμηλούς σε ποιότητα αναμεταδότες και ας μην είναι αυτοί με την χαμηλότερη στάθμη?

Σίμο, ένα μείον που έχουν τα παραπάνω πεδιόμετρα, είναι πως δεν έχουν analyzer.
Εδώ προσωπικά δεν θα έπαιρνα κάποιο πεδιόμετρο που δεν έχει analyzer.

Last edited:
Απάντηση: Re: Πεδιόμετρο...

Αλέξη κατ' αρχήν χρόνια πολλά ΜΕ ΥΓΕΙΑ. Θυμάμαι ότι είχες πάρει ένα τούρκικο πεδιόμετρο από το οποίο ήσουν ευχαριστημένος. Ψάχνοντας στο internet βρίσκεις σελίδες όπως αυτή εδώ όπου βλέπεις τιμές λιώμα. Ξέρεις πόσο εφικτό είναι να παραγγείλουμε από τέτοια μαγαζιά ?
Αν ξέρει κάποιος άλλος παρακαλώ να απάντήσει (έστω και με pm)

Ευχαριστώ
Σίμος
Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους στα αγγλικά και να τους ρωτήσεις για το τελικό κόστος και τα έξοδα. Υπόψιν ότι η Τουρκία είναι τρίτη χώρα, συνεπώς πρέπει να υπολογίσεις τέλη και έξοδα εκτελωνισμού. (αν κι εφόσον ελεγχθεί στο τελωνείο)
Αν διευκρινήσεις τα παραπάνω και αποφασίσεις να κάνεις την αγορά, μη ξεχάσεις να ζητήσεις να σου περάσουν το αγγλικό firmware γιατί διαφορετικά θα σου 'ρθει με τούρκικο μενου που δεν αλλάζει.
Μεγάλο του μειονέκτημα ότι δεν υπάρχει σελίδα υποστήριξης, ούτε αναβαθμίσεις λογισμικού.
Αν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτά, θα σε αποζημιώσει με το παραπάνω καθότι είναι αξιόπιστο και προσωπικά με έχει διευκολύνει αφάνταστα.

Re: Απάντηση: Re: Πεδιόμετρο...

Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους στα αγγλικά και να τους ρωτήσεις για το τελικό κόστος και τα έξοδα. Υπόψιν ότι η Τουρκία είναι τρίτη χώρα, συνεπώς πρέπει να υπολογίσεις τέλη και έξοδα εκτελωνισμού. (αν κι εφόσον ελεγχθεί στο τελωνείο)
Αν διευκρινήσεις τα παραπάνω και αποφασίσεις να κάνεις την αγορά, μη ξεχάσεις να ζητήσεις να σου περάσουν το αγγλικό firmware γιατί διαφορετικά θα σου 'ρθει με τούρκικο μενου που δεν αλλάζει.
Μεγάλο του μειονέκτημα ότι δεν υπάρχει σελίδα υποστήριξης, ούτε αναβαθμίσεις λογισμικού.
Αν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτά, θα σε αποζημιώσει με το παραπάνω καθότι είναι αξιόπιστο και προσωπικά με έχει διευκολύνει αφάνταστα.

Επικοινώνησα λοιπόν ως εξής : Στο τέλος κάθε σελίδας από τα ηλεκτρονικά αυτά καταστήματα υπάρχει το link iletişim (το οποίο σημαίνει επικοινωνία). Έστειλα λοιπόν μηνύμα(τα) σε αρκετούς, οτι είμαι Έλληνας και θέλω να προμηθευτώ κάποιο πεδιόμετρο. Δεν μου απάντησε κανένας.
Επειδή πιστεύω οτι κάτι έκανα λάθος (δεν γίνεται να μην θέλει/μπορεί ΚΑΝΕΝΑΣ να πουλήσει) το αναφέρω στο φόρουμ μήπως έχει κάποιος κάποια άλλη ιδέα.

Σίμος

Έχω καταλήξει στο Satlook Micro G2 Plus.
Δεν βιάζομαι για την αγορά του... στο μέλλον...

305 ευρώ + μεταφορικά από Γερμανία.:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Πεδιόμετρο...

Έχω καταλήξει στο Satlook Micro G2 Plus.
Δεν βιάζομαι για την αγορά του... στο μέλλον...

305 ευρώ + μεταφορικά από Γερμανία.:ernaehrung004:

Σάκη σε περίπτωση που δεν το έχεις διαβάσει, ρίξε μια τελευταία ματιά εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=38696&highlight=satlook

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πεδιόμετρο...

Σάκη σε περίπτωση που δεν το έχεις διαβάσει, ρίξε μια τελευταία ματιά εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=38696&highlight=satlook
Και φυσικά Λευτέρη μου το έχω διαβάσει!:grinning-smiley-043

Το μόνο-μόνο-μόνο που με ψιλο-απασχολεί, είναι η όχι τόσο καλή ευαισθησία του στις οριακές λήψεις.
Ο μεγάλος λόγος που το θέλω, είναι για να φτάσω την Τ-90 μαζί με τα LNB μου, στα όριά τους.
Λέτε να αντιμετωπίσω πρόβλημα?

Επίσης, το πεδιόμετρο που συζητάμε με τα 325-330 ευρώ από Γερμανία, σαν ονομασία είναι Satlook Micro... G2 Plus... G2 NET... G2 NET+ ?
Ποιο είναι ακριβώς το όνομά του?

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πεδιόμετρο...

Επίσης, το πεδιόμετρο που συζητάμε με τα 325-330 ευρώ από Γερμανία, σαν ονομασία είναι Satlook Micro... G2 Plus... G2 NET... G2 NET+ ?
Ποιο είναι ακριβώς το όνομά του?

SATLOOK Micro G2 NIT Spectrum

Όντως... την προσπέρασα την παράγραφο!

OK! Γιατί εγώ νόμιζα πως είχαν κάνει το αντίστροφο. Το ΝΙΤ νόμιζα λανθασμένα πως έγινε Plus. :operator:

απο μενα φιλε μου HORIZON usb plus απο zotos.biz εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος.Ευχρηστο και γρηγορο

Έχω διαβάσει κάπου εδώ στο forum (ίσως σε αυτό το thread... δεν θυμάμαι) ότι το spectrum analyzer του δεν λέει πολλά. Ισχύει? το δοκίμασες? η το δουλεύεις μονο σε satfinder mode?

Μια χαρά δουλεύει το analyzer.....

βρε παιδια τι ειναι το analyzer..... στο HORIZON usb plus το εχω εδω και δυο χρονια και δεν το εχω δουλεψει ποτε δεν μου χρειαστκε ποτε στις 3-4 εγκαταστασεις που εχω κανει σε φιλους και σε μενα :grinning-smiley-043