Απάντηση: Re: Πεδιόμετρο...
Και στο ενδιάμεσο το Satlink 6906 έφτασε αισίως τα
165 ευρώ. Σάκη τί έγινε με εκείνο το θέμα των εντυπώσεων ; Έγραψες κάτι ; (να ξέρω αν θα ψάξω δλδ)
Σίμος
Έστειλα ένα φίλο να μου το πάρει από το εν λόγο μαγαζί αλλα δυστυχώς είχανε τελειώσει.Τους πήρα τηλ πότε θα ξαναφέρουν και μου είπανε σε 10 μέρες θα ξανά έχουν πάλι. Όταν το παραλάβω θα πω και εγώ τις εντυπωσεις μου..
Γεια σου Σίμο, γεια σου Δημήτρη... και όλα τα παιδιά.
Μετά από το όλο ψάξιμο για πεδιόμετρο, σταμάτησα να κοιτάω για αγορά από Γερμανία, σταμάτησα να κοιτάω να έχει Spectrum και τελικά πήρα το πεδιόμετρο χειρός, SATLINK WS 6906. Δεν είχα γράψει κάτι Σίμο έως τώρα, μόνο με PM έχω απαντήσει σε παιδιά που με ρώτησαν αν πήρα κάτι ή όχι και τους απαντούσα για το 6906. Το πεδιόμετρο για αυτά που προσφέρει σε έναν χομπίστα (πχ εμένα) και με την τιμή του στα 165 ευρώ, είναι αστέρι!
Είναι πολύ ελαφρύ. Έχει εικόνα σε όλα τα FTA κανάλια η οποία είναι πολύ καλή, άσχετα που η οθόνη είναι μικρή. Τα μενού είναι σχετικά μικρά, αλλά μια πατέντα που ανακάλυψα είναι πως αν δηλώσετε σύστημα εικόνας NTSC, τα μενού είναι πιο μεγάλα, χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα! Είναι πανεύκολο στην χρήση, δεν χρησιμοποίησα καθόλου το manual (παρέχεται PDF στα Αγγλικά σε mini CD). Η μπαταρία σε πραγματικές συνθήκες εγκατάστασης κρατάει 150+/- λεπτά. Οι μπάρες σήματος είναι άριστες. Λίγο κουνάς το LNB ή το πιάτο και ανταποκρίνεται άμεσα.
Έχει προσθήκη, διαγραφή, επεξεργασία, στα κανάλια και στους δορυφόρους. Η ταχύτητα αλλαγής στα κανάλια είναι η πιο γρήγορη που θα περιμένατε, μόνο ο δέκτης μου Xtreme φαίνεται(?) να το φτάνει σε ταχύτητα. Το μόνο bug που παρατήρησα και δεν ξέρω αν είναι μόνο στο δικό μου ή σε όλα, είναι πως αν στο κανάλι που παρακολουθούμε έχει πολύ λευκό η εικόνα, η εικόνα κάνει κάποια νερά. Πιθανόν να το πάω να το δούνε, αλλά και πάλι, λίγες φορές το βλέπει κάποιος αυτό.
Οι αναμεταδότες και οι δορυφόροι είναι αρκετά ενημερωμένοι. Ένα μείον που είδα στους δορυφόρους, είναι πως κάθε δορυφόρος είναι ξεχωριστός, ακόμα και αν είναι ακριβώς στην ίδια τροχιακή θέση... πχ ASTRA 1L, ASTRA 1H, ASTRA 1M, κλπ... Δεν τους έχει όλους μαζί σαν ASTRA 19E, οπότε οι αναμεταδότες μοιράζονται. Καλό επίσης είναι να κάνετε διαγραφή όλων των δορυφόρων που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε καθώς υπάρχει περίπτωση να δείτε πως η μνήμη είναι FULL! Με το που κάνετε τον καθαρισμό, συνεχίζετε το... παιχνίδι!
Τα δύο μου πιάτα Τ-90 τα στήνω με αυτό. Δεν έχω κανένα παράπονο. Κοιτούσα να πάρω το 6902 που έχει και spectrum, αλλά απ' ότι είδα το spectrum αργεί να ανταποκριθεί και αυτό είναι μεγάλο μείον για εμένα. Υπάρχει και το 6912 που έχει πολύ καλύτερο spectrum, αλλά είναι πολύ πιο ακριβό. Όταν το "μεσαίο" 6902 έχει 278 ευρώ, καταλαβαίνετε τι τιμή θα έχει.
Το 6906 δεν έχει αναγνώριση δορυφόρου, δεν γνωρίζω για τα άλλα δύο μοντέλα. Σε αυτήν την περίπτωση τι προτείνω...
1) Αν έχετε ήδη σύστημα δορυφορικής, κάντε ένα scan ώστε να μείνουν όλα τα κανάλια στην λίστα. Όταν θα κάνετε τις ρυθμίσεις στο πιάτο σας, βάλτε ένα κανάλι του δορυφόρου και όταν δείτε εικόνα του καναλιού αυτού, καταλαβαίνετε πως είσαστε στον δορυφόρο που θέλετε.
2) Αν δεν έχετε ήδη σύστημα, απλά επιλέγετε κάποια συχνότητα από αυτές που έχει στην μνήμη του, και όταν δεις σήμα το πιθανότερο έχετε πιάσει τον σωστό δορυφόρο. Με ένα scan θα το δείτε αυτό. Αν είστε λάθος, κουνάτε το πιάτο αριστερά ή δεξιά και αν έχετε κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον πετύχετε.
6906 = Έχει Video IN και Video OUT... και μιλάμε για το φθηνό!!!
6902 = Έχει μόνο μία υποδοχή, δεν θυμάμαι αν είναι IN ή OUT.
6912 = Δεν έχει ούτε IN ούτε OUT!
Το 6906 δεν λαμβάνει σήματα DVB-S2. Δεν ξέρω για τα άλλα δύο.
Τα μενού του θυμίζουν πολύ τον Edision Argus Mini!!! :2thumb22sup:
Εγώ πάντως δεν μετάνοιωσα καθόλου που πήρα το φτηνό. Το spectrum εμένα μου είναι πλέον άχρηστο.
Αν ξαναέπαιρνα πεδιόμετρο... αυτό ξανά θα έπαιρνα!!!:fahne90:
Φιλικά... Σάκης!