Πενταπλός φόνος εν ψυχρώ ???

Συγγνώμη ρε παιδιά, δηλαδή επειδή η σημερινή νομοθεσία μετατρέπει τα ισόβια σε 25 χρόνια, πρέπει να επαναφέρουμε τη θανατική ποινή; Ξέρετε τι θα είναι ή δε θα είναι ικανός να κάνει ένας άνθρωπος μετά από 25 χρόνια υπό τις συνθήκες διαβίωσης στη φυλακή; Αλλά και να ξέρατε, μέσω στατιστικών ή οτιδήποτε, γιατί δεν προτείνετε να αλλάξει η νομοθεσία;

Και αν θεωρείτε ότι σε αυτόν αξίζει η "τελική" τιμωρία, ενώ εγώ μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον 3 περιπτώσεις χειρότερων εγκληματιών, πού θα βάλετε το όριο στο ποιοι θα πάνε στην καρέκλα και ποιοι όχι;

Πως θα είστε σίγουροι ότι ο τάδε κατηγορούμενος δεν ομολόγησε επειδή τον σάπισαν στο ξύλο ή επειδή καλύπτει κάποιον άλλον; Έχετε εμπιστοσύνη στην αστυνομία (ναι, αυτή που χτυπάει αθώους ενώ τους έχει ήδη φορέσει χειροπέδες) να διαλευκάνει το έγκλημα υπεράνω πάσης υποψίας;

Ή έχετε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, της οποίας η διαφθορά αποδεικνύεται κάθε μέρα και μεγαλύτερη; Αλλά και άμεμπτη να ήταν, πόσο σίγουροι είστε ότι ο δικαστής θα κρίνει σωστά όταν ξέρει ότι θα έχει το αίμα ενός ανθρώπου στα χέρια του; Δε θα είναι πιο επιεικής, με αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκετε; Και τι θα κάνετε με τον άλλον που αγανακτεί όπως εσείς και στέλνει τον κόσμο στην καρέκλα ακόμα και όταν δεν πρέπει;

Re: Απάντηση: Πενταπλός φόνος εν ψυχρώ ???

Πως θα είστε σίγουροι ότι ο τάδε κατηγορούμενος δεν ομολόγησε επειδή τον σάπισαν στο ξύλο ή επειδή καλύπτει κάποιον άλλον; Έχετε εμπιστοσύνη στην αστυνομία (ναι, αυτή που χτυπάει αθώους ενώ τους έχει ήδη φορέσει χειροπέδες) να διαλευκάνει το έγκλημα υπεράνω πάσης υποψίας;

εν προκειμένω υπάρχουν και τα αποτελέσματα του εργαστηρίου βαλλιστικής. Θα συμφωνήσω ωστόσο ότι παγκοσμίως είναι πάμπολες οι περιπτώσεις που σνάνθρωποί μας οδηγήθηκαν στην αγχόνη και την ηλεκτρική καρέκλα βάσει και απλών ενδείξεων ακόμη. Πριν κάτι χρόνια είχε πάρει το μάτι μου μία υπόθεση στις ΗΠΑ των αρχών του '70, ένα ζευγάρι είχε συλληφθεί για φόνο, βάσει των εξής στοιχείων: συνέπιπτε να είναι μαύροι ηλικίας 25-30, η γυναίκα να έχει το μαλλί κοτσίδα και να οδηγούν ένα καφέ (εάν θυμάμαι καλά) αυτοκίνητο (τα στοιχεία τα είχαν δώσει οι αυτόπτεις μάρτυρες). Αθωώθηκαν μόνο όταν βάσει στατιστικής εξηγήθηκε στους ενόρκους ότι στην ευρύτερη περιοχή του Λος Άντζελες, εάν θυμάμαι, υπήρχαν 100άδες ζευγάρια με τα χαρακτηριστικά αυτά. Ειδικά όταν για τη θανατική ποινή αποφασίζει ένα δικαστήριο ενόρκων, δηλαδή λαϊκών δικαστών... άουτς!

Η θανατική ποινή είναι ένα πολύ επικίνδυνο όπλο, και δεν μπορούμε να ξέρουμε, με το να ζητούμε τώρα την επαναφορά της, ποιων τα χέρια μπορεί να τύχει να οπλίσουμε. Είστε σίγουροι ότι θα επιβάλλεται για περιπτώσεις όπως του δολοφόνου του Αγρινίου; Είναι απίθανο να βρεθούν απόγονοί μας που θα καταδικάσουν σε θάνατο, για παράδειγμα, έναν Σωκράτη;

Καλά όλα αυτά που λέτε , εκείνο όμως που φοβάμαι εγώ είναι να μην γίνει λαϊκός ήρωας σαν τον άλλο εγκληματία που τον έκανε τραγούδι ο μετανοήσας επαναστάτης , αργότερον νεοορθόδοξος και εν τέλει συνοδοιπόρος της Καλομοίρας . Μιλάω φυσικά για τον Νίκο Κοεμτζή και τον Σαββόπουλο . Αλλά ξέχασα . Εκείνος δεν είχε σκοτώσει με αφορμή την αναταραχή των προβάτων , αλλά γιατί δεν τον άφησαν να χορέψει την παραγγελιά του . Τώρα βεβαίως έχει βγάλει και βιβλίο , όπου διηγείται τα κατορθώματα του

Δυστυχώς η κοινωνία μας έχει αρκετούς ψευτοκουλτουριάρηδες που απονέμουν χωρίς δισταγμό σε όλους τους φυλακισμένους το χαρακτηρισμό "αγωνιστής και ήρωας".
Εδώ ακούσαμε να λένε Ξηρούς-Κουφοντίνες αγωνιστές...
και να γίνεται είδηση ποια? η γκόμενα του Ξηρού επειδή άνοιξε η μύτη της στις τελευταίες πορείες...
Συμβασιούχος είναι? βγήκε να γιορτάσει τη 17Ν? ή μήπως είναι στο σχολείο ακόμα και πάει και στις μαθητικές/φοιτητικές πορείες?

Κι από πίσω τα κανάλια μην χάσουν καμιά πορδή.

Τέτοιους ανθρώπους (ζώα είναι η σωστή έκφραση) δεν τους χρειάζεται η κοινωνία και ούτε και η πολύ δημοσιότητα. Τη μια μέρα σκότωσε, την άλλη τον πιάσανε, την άλλη τον δικάσανε, την τελευταία τον σουτάρανε να πάει να βρει αυτούς που σκότωσε.

Κύριε Ντοκατζή αν νομίζετε ότι ο φόνος έγινε για ένα ζεϊμπέκικο, λυπάμαι αλά κάνετε λάθος, αν αφιερώσετε 10 λεπτά και μιλήσετε με τον Νίκο Κοεμτζή την επόμενη φορά που τον συναντήσετε να πουλάει το βιβλίο του, θα μάθετε κάποια πράγματα που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν η δεν θέλουν να παραδεχτούν.

χωρίς να έχω μιλήσει με τον ίδιο ή διαβάσει το βιβλίο του, νομίζω ότι όντως για ένα ζεϊμπέκικο έγινε. Μπορεί να δικαιολογείται με το ότι του προσέβαλαν κάποιο κώδικα τιμής, όπως πολύ σωστά ο Σπύρος Σούρλας ανέφερε και για την περίπτωση του κτηνοτρόφου. Τέτοιοι κώδικες τιμής όμως δεν μπορούν ούτε να γίνουν αποδεκτοί, ούτε πολύ περισσότερο να δικαιολογήσουν μια τέτοια πράξη στην κοινωνία μας.

Απάντηση: Re: Πενταπλός φόνος εν ψυχρώ ???

χωρίς να έχω μιλήσει με τον ίδιο ή διαβάσει το βιβλίο του, νομίζω ότι όντως για ένα ζεϊμπέκικο έγινε. Μπορεί να δικαιολογείται με το ότι του προσέβαλαν κάποιο κώδικα τιμής, όπως πολύ σωστά ο Σπύρος Σούρλας ανέφερε και για την περίπτωση του κτηνοτρόφου. Τέτοιοι κώδικες τιμής όμως δεν μπορούν ούτε να γίνουν αποδεκτοί, ούτε πολύ περισσότερο να δικαιολογήσουν μια τέτοια πράξη στην κοινωνία μας.

ακριβώς . και συγκεκριμένα για τις "Βεργούλες" . Αλλά είχε δύσκολα παιδικά χρόνια και αντιστασιακή δράση LOL

Ο Κοεμτζης έσφαξε 3 άτομα και αυτό είναι άκρος καταδικαστέο όπως και το 5πλο φονικό.
Η επαναστατική δράση του Κοεμτζη ήταν γνωστή και αυτό φαίνεται από τους ασφαλίτες που βρίσκονταν στο κέντρο εκείνη την στιγμή, η βεργούλες(το οποίο είχε χαρακτηριστεί παράνομο) ήταν το τραγούδι που παρήγγειλε να χορέψει ο Κοεμτζης δεν ήταν καθόλου τυχαίο μιας και οι στίχοι του αναφέρονται στο ξύλο και στον βασανισμό που καθημερινά βίωναν όσοι σήκωναν κεφάλι και εναντιώνονταν στο τότε πολιτικό καθεστώς. Νεκροί από το μαχαίρι του έπεσαν οι ασφαλίτες που προσπάθησαν να τον συλλάβουν. Με το που έγινε το φονικό στο νυχτερινό κέντρο άρχισε μια προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών λόγων από συγκεκριμένους ανθρώπους όπου συνεχίζεται μέχρι και σήμερα Ο φόβος του να χαρακτηριστεί ο Κοεμτζης ‘ λαϊκός επαναστάτης ’ τρόμαξε και τρομάζει ακόμα πολλούς.

Ο Κοεμτζης έσφαξε 3 άτομα και αυτό είναι άκρος καταδικαστέο όπως και το 5πλο φονικό.
Η επαναστατική δράση του Κοεμτζη ήταν γνωστή και αυτό φαίνεται από τους ασφαλίτες που βρίσκονταν στο κέντρο εκείνη την στιγμή, η βεργούλες(το οποίο είχε χαρακτηριστεί παράνομο) ήταν το τραγούδι που παρήγγειλε να χορέψει ο Κοεμτζης δεν ήταν καθόλου τυχαίο μιας και οι στίχοι του αναφέρονται στο ξύλο και στον βασανισμό που καθημερινά βίωναν όσοι σήκωναν κεφάλι και εναντιώνονταν στο τότε πολιτικό καθεστώς. Νεκροί από το μαχαίρι του έπεσαν οι ασφαλίτες που προσπάθησαν να τον συλλάβουν. Με το που έγινε το φονικό στο νυχτερινό κέντρο άρχισε μια προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών λόγων από συγκεκριμένους ανθρώπους όπου συνεχίζεται μέχρι και σήμερα Ο φόβος του να χαρακτηριστεί ο Κοεμτζης ‘ λαϊκός επαναστάτης ’ τρόμαξε και τρομάζει ακόμα πολλούς.

Eιλικρινά δεν καταλαβαίνω ποιό είναι το νέο στοιχείο που εισάγετε με αυτό το σχόλιο σας στην ιστορία και το οποίο , εάν το ήξερα όπως λέτε πιό πάνω , θα είχα και άλλη άποψη . Και ποιοί είναι αυτοί - οι πολλοί μάλιστα - που τρομάζουν μην και χαρακτηρισθεί "λαίκός επαναστάτης" ο Κοεμτζής. Επαναστατική δράση και κουραφέξαλα. Κάθε εγκληματικό , ολιγοφρενικό στοιχείο , επικαλείται επαναστατική δράση και αριστερό παρελθόν .

Re: Απάντηση: Re: Πενταπλός φόνος εν ψυχρώ ???

Eιλικρινά δεν καταλαβαίνω ποιό είναι το νέο στοιχείο που εισάγετε με αυτό το σχόλιο σας στην ιστορία και το οποίο , εάν το ήξερα όπως λέτε πιό πάνω , θα είχα και άλλη άποψη . Και ποιοί είναι αυτοί - οι πολλοί μάλιστα - που τρομάζουν μην και χαρακτηρισθεί "λαίκός επαναστάτης" ο Κοεμτζής. Επαναστατική δράση και κουραφέξαλα. Κάθε εγκληματικό , ολιγοφρενικό στοιχείο , επικαλείται επαναστατική δράση και αριστερό παρελθόν .

Σκοπός μια συζήτησης δεν είναι μόνο η εισαγωγή νέων στοιχείων(δεν είναι δίκη) αλά και επεξεργασία των ήδη υπαρχόντων με αντικειμενικά κριτήρια-υποκειμενικά κριτήρια. Σκοπός αυτών που έγραψα είναι η αποφυγή συσχέτισης του Κοεμζη με τον φονιά των 5, τον Ξηρό, τον Κουφοντινα κτλ , αυτοί οι “πολλοί” Αυτοί που έσφαξε ο κοεμτζης , είναι αυτοί ξυλοκόπησαν τον φοιτητή στην Θεσσαλονίκη, αυτοί που βασάνισαν τους μετανάστες στο Κορωπί και αρκετά ακόμα απομεινάρια και καθιζήματα της εποχής της χούντας.

Last edited:
εσφαξε δηλαδη 3 ανθρωπους στο ονομα της δημοκρατιας επειδη ανηκανε στο χωρο εκ των οποιων προερχονταν καποιοι που εκτελουσαν εντολες του καθεστωτως?

ηξερε προσωπικα τη δραση τους ?

καποια στιγμη πρεπει να αποφασισουμε αν ο σκοπος αγιαζει τα μεσα.

εγω προσωπικα δε βλεπω κανενα απολυτως λογο να διαφερει αυτο ο ανθρωπος απο τον φονια των 5.

Μπράβο φίλε μου και μπράβο και στον Κοεμτζή που κατάφερε και απένειμε δικαιοσύνη για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή και μάλιστα 36 χρόνια πριν από το συμβάν αποδεικνύοντας έτσι την εξαιρετική διορατικότητα των απανταχού επαναστατών.

εσφαξε δηλαδη 3 ανθρωπους στο ονομα της δημοκρατιας επειδη ανηκανε στο χωρο εκ των οποιων προερχονταν καποιοι που εκτελουσαν εντολες του καθεστωτως?

ηξερε προσωπικα τη δραση τους ?

καποια στιγμη πρεπει να αποφασισουμε αν ο σκοπος αγιαζει τα μεσα.

εγω προσωπικα δε βλεπω κανενα απολυτως λογο να διαφερει αυτο ο ανθρωπος απο τον φονια των 5.

ποιό όνομα της δημοκρατίας , βρε πανκροκ . Αυτά είναι κουραφέξαλα και ουδείς τα υπεστήριξε ποτέ τουλάχιστον με κάποια δόση σοβαρότητος . Ασφαλίτες ήτανε οι νεκροί που δεν κατέβηκαν από την πίστα όταν δόθηκε η παραγγελιά και δεν μπόρεσαν να χορέψουν τα λουλούδια αδελφοί Κοεμτζή. Ο δε προπηλακισθείς από τους ασφαλίτες δεν ήταν καν ο δολοφόνος , αλλά ο αδελφός του Δήμος .

δηλαδη η μανα που εχασε το παιδι της απο το "χερι-μαχαιρι" του Κοεμτζη πρεπει να ειανι υπερηφανη...

ααα μανταμ δεν ξερεται ποιος σας εκανε την τιμη να σφαξει το γιο σας ...τι λες τι λες για πες μου!!!!
Ο Κοεμτζης !!!!!!!

ελα παιδακι μου πες το μου να χαρω ειχα τετοια τιμη?

Η αφαίρεση μια ζωής δεν έχει κανένα ελαφρυντικό, και ο Κοεμτζης καταδικάσθηκε γιατί έτσι ήταν το σωστό(και λίγα χρόνια έφαγε). Απλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο Κοεμτζης δεν έσφαξε για ένα τραγούδι όπως θέλουν να το παρουσιάσουν, ήταν η λανθασμένη και με τραγική κατάληξη αντίδραση στην καταπίεση και τον φασισμό.

Πάντως εγώ άμα έβλεπα το παιδί μου να το ξυλοκοπούν όπως τον φοιτητή στην Θεσσαλονίκη ίσως και να σκότωνα κάνα δυο ασφαλίτες.

Πάντως εγώ άμα έβλεπα το παιδί μου να το ξυλοκοπούν όπως τον φοιτητή στην Θεσσαλονίκη ίσως και να σκότωνα κάνα δυο ασφαλίτες.

Κι εγώ αν έβλεπα το παιδί σου να σπάει το μαγαζί του πατέρα μου ή του αδελφού μου ή να μου καίει με μολότοφ το αυτοκίνητο... (δεν σου λέω τι θα του έκανα γιατί θα με διαγράψουν)...
Αν και δεν είμαι ασφαλίτης

Αλήθεια, για τη μακέτα του Ευαγγελάτου τι έχετε να πείτε;
Τα βλήματα δημοσιογράφοι που λέγαμε...

θυμαμαι αλλη μια μακετα που ειχε κανει τοτε με το ΙΡΑΚ ......

μιλαμε για ΤΗΝ σκηνοθεσια !!!!!!! :slapface: :slapface:

Κι εγώ αν έβλεπα το παιδί σου να σπάει το μαγαζί του πατέρα μου ή του αδελφού μου ή να μου καίει με μολότοφ το αυτοκίνητο... (δεν σου λέω τι θα του έκανα γιατί θα με διαγράψουν)...
Αν και δεν είμαι ασφαλίτης

Λυπάμαι για την εξέλιξη της συζήτησης από ανταλλαγή απόψεων για ένα θέμα σε προσωπική επίθεση.

Συγγνώμη ρε παιδιά, δηλαδή επειδή η σημερινή νομοθεσία μετατρέπει τα ισόβια σε 25 χρόνια, πρέπει να επαναφέρουμε τη θανατική ποινή; Ξέρετε τι θα είναι ή δε θα είναι ικανός να κάνει ένας άνθρωπος μετά από 25 χρόνια υπό τις συνθήκες διαβίωσης στη φυλακή; Αλλά και να ξέρατε, μέσω στατιστικών ή οτιδήποτε, γιατί δεν προτείνετε να αλλάξει η νομοθεσία;

Και αν θεωρείτε ότι σε αυτόν αξίζει η "τελική" τιμωρία, ενώ εγώ μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον 3 περιπτώσεις χειρότερων εγκληματιών, πού θα βάλετε το όριο στο ποιοι θα πάνε στην καρέκλα και ποιοι όχι;

Ή έχετε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, της οποίας η διαφθορά αποδεικνύεται κάθε μέρα και μεγαλύτερη; Αλλά και άμεμπτη να ήταν, πόσο σίγουροι είστε ότι ο δικαστής θα κρίνει σωστά όταν ξέρει ότι θα έχει το αίμα ενός ανθρώπου στα χέρια του; Δε θα είναι πιο επιεικής, με αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκετε; Και τι θα κάνετε με τον άλλον που αγανακτεί όπως εσείς και στέλνει τον κόσμο στην καρέκλα ακόμα και όταν δεν πρέπει;

:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

ΣΩΣΤΟΣ ο Νεος !!!!!!!!

ετσι ..... δεν ειμαστε θεοι ουτε 100% σιγουροι για παταμε το κομβιον εκτελεσης !!!!!!

και σε αυτους που ειμαστε ....παλι δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα αλλιως περνουμε το νομο στα χερια και γινομαστε ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ !!!!!

θα τιμωρηθουν μονο και μονο απο το οτι στη φυλακη ( καλοπερνανε ) τετοιοι απο τους παλιοτερους ...

ειδικα αν εχουν βιασει ......