pentax k-x

Λοιποοοοοοον μετα απο 2 βδομαδες συμβιωσης με την νεα μου Κ-Χ νομιζω μπορω να πω μια πρωτη γνωμη.... Θυμιζω ειχα Canon D450..
Πρωτη εντυπωση μολις ανοιξα το κουτι, και μαλον ηταν κ λιγο αρνητικη ειναι η ποιοτητα κατασκευης της..Αισθητα ποιο "φθηνη" απο την D450 που χα..λιγοτερο στιβαρη, ποιο "πλαστικια"..μετα απο 2 βδομαδες το χω συνηθησει κ δε με ενοχλει..
Παμε παρακατω... Για τα χερια μου η D450 ηταν καλυτερη, καθοταν λιιιγο καλυτερα και ποιο ανετα. Η K-X σαν ποιο μικρη δε εχει τοσο καλο fit (για τα χερια μου παντα ε)..Και αυτο το συνηθησα..Νο προμπλεμο...
Περασε μια μερα ολοκληρη για να βρω τα "κοζα" που λεμε της μηχανης, δηλαδη τα κουμπια, ρυθμισεις κτλ..
Σε γενικες γραμες ειναι οτι εψαχνα! Κανει οτι εκανε και η d450 + το βιντεο που ηθελα πολυ!

Τα 2 πραγματα που με ενοχλουν ΠΟΛΥ στην μηχανη αυτη ειναι 1ον οτι στο μενου βαζεις ρυθμηση πχ ποιοτητας και μεγεθους φωτογραφιας , την οποια ρυθμηση κραταει για ολα τα modes δηλαδη και στο auto και στο manual και παντου. Ειχα συνηθησει στην canon και αλλη ρυθμηση ειχα στο manual (πχ 12Mpixels) αλλη στο auto (πχ 6Mpixels)..
Tο 2ο πραγμα που με ενοχλει και δυστηχως δε το πηρα χαμπαρι πριν την αγορα ειναι οτι δεν εχει εισοδο για remote shutter..Παρα μονο με τηλεκοντρολ! Και να βρασω μου χρειαζεται αυτο..Οχι παρα πολυ αλλα το θελα..Κριμα...ΑΑ και απ οτι φενεται δεν εχει και battery grip! δε βρηκα καπου!

Παμε στα θετικα.. Επιτελους μια compact SLR! Αισθητα ποιο ευκολη στο κουβαλημα απο την d450 μου! ποιο μικρη και ποιο ελαφρυα..
Αρχικα νομιζα οτι η οθονη θα ταν μικρη αλλα στην πραξη ειναι μια χαρα! Ζωηρα χρωματα και καθαρα!
Αλλο πολυ καλο ειναι το fps Που χει σε συνεχομενες φωτο!..Αισθητα ποιο γρηγορο απτην d450! Πολυ μ αρεσε!
Επισεις μ αρεσε πολυ οτι το οτι ο φωτοφραχτης ειναι πολυ ποιο υσηχος και "γλυκος" απο οτι στην D450..Στην κανον βαραγε ΧΡΑΤΣ!! Καποιες φορες σε εκδηλωσεις που χε υσηχια με ακουγανε ολοι! Τωρα ειναι ταμαμ!
Το χρωμα της ειναι τρελα βεβαιως βεβαιως..ξεχωριζει ρε παιδακι μου!
Και τελος με τον μαμα φακο βγαζει αξιοπρεπεστατες φωτογραφιες! Ζωηρες, crisp, Και ωραιες!..

Να την η κουκλαρα!

IMG_0871.jpg

Απάντηση: Re: pentax k-x

Να την η κουκλαρα!

Διακριτικότατη (πλάκα εννοείται) , να τη χαίρεσαι , πιο πλαστική μπορεί , αλλά η τεχνολογία προχωρά και το κορυφαίο του κάποτε μπορεί να είναι χειρότερο από το μέτριο του σήμερα .

Το προβληματικό με το χρωματάκι είναι ότι δεν θα βρείς άλλο κόκκινο φακό εκτός, ίσως, από τον νέο 35άρη που κατά γενική ομολογία είναι αρκετά καλός!
Έτσι κι' αλλοιώς με γειές και Χρόνια Πολλά!

ενδιαφερομαι για την pentax .αν αγορασω μόνο το σωμα στα 449 ευρώ εχετε να προτείνετε φακό για γενική χρηση φωτογραφισης και τιμή? Η' να παρω να βασικο κιτ με 15-55 στα 554ευρω?

Αν το οικονομικό δεν είναι θέμα υπάρχουν και καλύτεροι zoom για γενική χρήση ανάλογα τι προτεραιότητες έχεις. Ωστόσο και ο kit είναι καλός εγώ πάντως πέρυσι που την είχα πάρει σαν αρχάριος χρησιμοποιούσα το ίδιο συχνά και τον 18-55 και τον 50-200. Φέτος τους τηλεφακούς δεν τους έχω ακουμπήσει.

Σε ευχαριστώ.δεν θέλω να ξεφυγω πολύ σε τιμη.και εγώ αρχαριος είμαι ,απλά έχω μια fuji με 10x με φοβάμαι μην μου κακοφανει το μικρότερο ζοομ γιατί το χρησιμοποιώ

και εγώ έτσι έλεγα και βιάστηκα να πάρω τον ταμρον 70-300. Δε θα σου κακοφανεί καθόλου πίστεψέ με. Θα σου καλοφανούν τόσα άλλα με την κ-χ που η αγορά τελε θα πάει σε δεύτερη μοίρα.

Εμενα αυτο που μου κακοφανηκε με τον 18-55 του κιτ ειναι οτι δεν ειναι macro.. Κατα τ αλλα μια χαρα ειναι. Στοχος μου βεβαια ειναι ο sigma 17-70 και ο 18-200 καποια στιγμη..

Βρίσκεις νομίζω άνετα τον 50-200 γύρω στα 100 ευρώ ο οποίος είναι μια χαρά φθηνός τηλεφακός αν χρειαστείς άμεσα συμπλήρωμα. Πάντως μην το φοβάσαι τον kit ώσπου να μάθεις καλά την μηχανή και τις ανάγκες σου θα σε καλύψει. Σε ποιο μεγάλο εύρος zoom υπάρχουν ο sigma που σου λέει ο sifis, και ο 18-125, οι tamron 18-200 και 18-250 αλλά ανεβαίνει το κόστος ίσως και πάνω από άλλα 250 ευρώ για μεταχειρισμένο μιλάμε για καινούργιο πάνω και από 300

ξεθάβω το θέμα για να πω τον πόνο μου. επιτέλους αποφάσισα να πάρω flash και συγκεκριμένα είχα καταλήξει στα Metz 44 -48 (με το σκεπτικό όποιο έβρισκα διαθέσιμο). Ε λοιπόν δε βρήκα σε ΚΑΝΕΝΑ κατάστημα κανένα φλας για πένταξ. Μερικοί μου είπαν να παραγγείλουν και όποτε έρθει αλλά δε δέχτηκα γιατί φεύγω για διακοπές. όσοι έχετε πάρει φλας από που τα πήρατε????

Ρωτησες στον Γαλαίο? τελευταία φορά που είχα πάει είχε σιγουρα το pentax 360 ,
o Κατερελος όταν είχα ρωτήσει μου είχε πει ότι δεν είχε κάποιο ετοιμοπαράδοτο αλλά sigma μπορεί να φέρει άμεσα

και υπάρχει και η λύση του ebay ή αν εχεις αποφασίσει για καινουργιο metz μαλλον το amazon.de θα σε βολεψει

όσους βγαίνουν στα αποτελέσματα του skroutz για φλας metz τους ρώτησα...ένας μάλιστα(το κατάστημα από το οποίο αγόρασα την κ-χ) μου είπε πως έχω πολύ ιδιαίτερη μηχανή για να βρω και φλας.μάλλον προς ebay προσανατολίζομαι πλέον. εκεί με 180 περίπου βρίσκω το 44 από uk seller.

O Κατερέλος έχει σίγουρα και αν όχι μπορεί να σου φέρει γρήγορα. Το ίδιο και ο Γαλαίος

στοκ δεν έχουν και για να φέρουν θα παραγγείλουν και θα ειδοποιήσουν όταν έρθει. τουλάχιστον αυτά είπαν στο τηλέφωνο.

τελικά παρήγγειλα από γαλαίο. αφού θα αργήσει που θα αργήσει καλύτερα να τα δώσω σε έλληνα παρά σε άγγλο.

μην γελασεται σας παρακαλω με την ερωτηση μου...
λοιπον εχω μια Sz30mr με 24χ ζουμ.Δεν απαντω σε ερωτηση αν ειμαι ευχαριτημενος :p ...λοιπον αν παρω την pentax με εναν φακο...δεν ξερω τι , και τραβηξω μια φωτο , μπορω να ζουμαρω στο pc και να εχω την ιδια καθαροτητα σαν να εχω τραβηξει με ζουμ με την παπαρια που πηγα και αγορασα?και να κανω crop το σημειο που θελω και να το εκτυπωσω? ή θα πρεπει να αφορασω μια τσαντα με φακους?
Παιδια μπορει να ειναι χαζη η ερωτηση , αλλα ψαχνω κατι καλυτερο και λογο δυσκολων καιρων , να μην πεταξω χρηματα χωρις αποτελεσμα

μην γελασεται σας παρακαλω με την ερωτηση μου...
λοιπον εχω μια Sz30mr με 24χ ζουμ.Δεν απαντω σε ερωτηση αν ειμαι ευχαριτημενος :p ...λοιπον αν παρω την pentax με εναν φακο...δεν ξερω τι , και τραβηξω μια φωτο , μπορω να ζουμαρω στο pc και να εχω την ιδια καθαροτητα σαν να εχω τραβηξει με ζουμ με την παπαρια που πηγα και αγορασα?και να κανω crop το σημειο που θελω και να το εκτυπωσω? ή θα πρεπει να αφορασω μια τσαντα με φακους?
Παιδια μπορει να ειναι χαζη η ερωτηση , αλλα ψαχνω κατι καλυτερο και λογο δυσκολων καιρων , να μην πεταξω χρηματα χωρις αποτελεσμα

Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1056143832&postcount=49

Μια πρόχειρη απάντηση είναι ότι με ένα φακό 20χ (18-200) θα έχεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με την compact. Αν θες να κάνεις crop με καλά αποτελέσματα, θα πρέπει να έχεις καλό φακό για αρχή..

18-200 με υπερκαλυπτει.Στην κομπακτ , αυτο που παρατηρω , ειναι οτι τα κανει λιγο θαλασσα στην φωτομετρηση .Παραδειγμα , παραλια με ηλιο -θαλασσα και βοτσαλα.Καποια τμηματα απο τα βοτσαλα ειναι <καμμενα>.Κανοντας υποεκθεση δεν αλλαξε κατι προς το καλυτερο.Αυτο πιστευω γινεται λογο μικρου αισθητηρα ? ή λεω βλακειες?

18-200 με υπερκαλυπτει.Στην κομπακτ , αυτο που παρατηρω , ειναι οτι τα κανει λιγο θαλασσα στην φωτομετρηση .Παραδειγμα , παραλια με ηλιο -θαλασσα και βοτσαλα.Καποια τμηματα απο τα βοτσαλα ειναι <καμμενα>.Κανοντας υποεκθεση δεν αλλαξε κατι προς το καλυτερο.Αυτο πιστευω γινεται λογο μικρου αισθητηρα ? ή λεω βλακειες?

καμία βλακεία...