Η προσφορά αφορά σίγουρα το κιτ, και έχει και δώρο ενα σύστημα GPS που απο ότι κατάλαβα είναι της K200D αλλά λειτουργεί και την K20D. Αν το προλάβω σήμερα που υποτίθεται οτι θα έρθει θα αναφέρω περισσότερα.
Το AF της Κ100D ήταν όντως λίγο προβληματικό σε χαμηλό φωτισμό. Όπου χαμηλό φωτισμό μιλάμε για εξαιρετικά χαμηλό, σχεδόν σκοτάδι, που χωρίς φλας φωτογραφία δεν βγάζεις ούτε με 3200iso και τo f/3.5 του φακού κιτ.
Παρόλα αυτά, αν έβρισκες σημείο με αρκετό κόντραστ (γιατί τέτοια εντοπίζει και εστιάζει το AF) θα εστίαζε.
Το AF της K20D δεν έχω προλάβει ακόμα να το δοκιμάσω εντατικά. Μετα βίας πρόλαβα και έκανα και 3 κλικ έτσι για το καλό. Πάντως σίγουρα (απο σχεδίαση και μόνο) είναι καλύτερο της K100D. Στα reviews αναφέρονται με καλά λόγια για αυτό, αλλά δεν πρέπει να είναι ισάξιο με το σύστημα των αντίστοιχων Canon/Nikon σε ταχύτητα, για sport shooters ας πούμε.
Η απουσία του AF assist lamp είναι θεωρητικά κάτι αρνητικό, αλλά στα δικά μου μάτια στην πράξη όχι και πάρα πολυ. Και εξηγούμαι.
Οι καταστάσεις που απαιτούν την χρήση της AF assist, είναι τόσο σκοτεινές που απαιτούν και την χρήση φλας. Το φλας της μηχανής είναι κατα την άποψη μου, τελευταία τελευταία λύση. Προτιμώ να ανάψω τον φακό του κινητού και να τον κρατήσω στο πλάι παρά να χρησιμοποιήσω το ενσωματομένο φλας... Οπότε μιλάμε για εξωτερικό φλας. Τα εξωτερικά φλας που είναι συμβατά με τις Pentax κάνουν AF assist. Όπότε η απουσία δεν είναι και τόσο μεγάλη.