Pentax k20d στα 399 ???

παιδια θα ηθελα να σας πω να ειστε και λιγακι επιφυλακτικοι καποιες φορες με τις προσφορες στα μαγαζια,δεν ειναι παντα ολα ροδινα,χωρις αυτο βεβαια να σημαινει οτι και πολλα απο αυτα δεν ειναι ευκαιριες.

Επισης καποιες φορες μπορει να αγορασετε προιον κουτιου και να ηταν βιτρινας.Και φυσικα να το πληρωσετε κουτιου.

Η εμπειρια που ειχα απο μια δουλεια στα φωτογραφικα σε καποια αλυσιδα στο παρελθον με εχει κανει πολυ καχυποπτο.

Το καινούργιο είναι σε σφραγισμένο κουτί.
Προσωπική άποψη, αν το εκθεσιακό είναι σε καλή κατάσταση, και σου κόψουν και ακόμα 80-90Ε απο την τιμή, γιατί όχι. Καλύπτεται απο εγγύηση κανονικά.
Εξαρτάται απο την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Alex, avoid...-bye-

Επιμένω γιατί δεν έχω λάβει απάντηση.Θεωρείται από τις "εισαγωγικές" dslr και ο φακός αξίζει ή αργότερα θα χρειαστεί κάποιος να την αναβαθμίση ?

Re: Απάντηση: Pentax k20d στα 399 ???

Επιμένω γιατί δεν έχω λάβει απάντηση.Θεωρείται από τις "εισαγωγικές" dslr και ο φακός αξίζει ή αργότερα θα χρειαστεί κάποιος να την αναβαθμίση ?

Δεν θεωρείται στις εισαγωγικές.

Τώρα με το φακό είναι ανάλογα τη χρήση. Πάντως είναι αξιοπρεπής...

Η K20D δεν ήταν, ούτε και τώρα θεωρείται, "εισαγωγική" μηχανή.
Όταν βγήκε πριν λιγότερο από δύο χρόνια, είχε απέναντι τη Nikon D300 και την Canon 40D. Μάλιστα ήταν πιο ακριβή από την τελευταία.

H προσφορά όντως αφορά στο κίτ με τον 18-55.

Μια ερώτηση... Διαβάζω σε reviews της K20d για αργό autofocus, σχετικά με Canon/Nikon, σε χαμηλό φωτισμό και απουσία assist lamp για εστίαση. Είχα δει κατι τετοιο παλιότερα όταν δοκίμασα την k100d. Όσοι έχετε εμπειρία απο τις k10/k20, ειναι σημαντικά αργό το autofocus ή τα παραλένε;

Αν σε ενδιαφέρουν ιδίως κινούμενα θέματα, καλύτερα οι Canon-Nikon, κατά γενική ομολογία. Αλήθεια όλοι αυτοί που παραπονούνται για την ταχύτητα AF, πώς φωτογράφιζαν πριν καμιά 10-15ετία? Θα είχαν φαντάζομαι μόνο Canon (η Nikon τότε ήταν ουραγός στο θέμα) και θα είχαν μόνο τα ακριβά επαγγελματικά της σώματα και φακούς, έτσι;

H προσφορά όντως αφορά στο κίτ με τον 18-55.

Μια ερώτηση... Διαβάζω σε reviews της K20d για αργό autofocus, σχετικά με Canon/Nikon, σε χαμηλό φωτισμό και απουσία assist lamp για εστίαση. Είχα δει κατι τετοιο παλιότερα όταν δοκίμασα την k100d. Όσοι έχετε εμπειρία απο τις k10/k20, ειναι σημαντικά αργό το autofocus ή τα παραλένε;

Εγω καποιες φορες που επαιξα σε καποια μαγαζια μου φανηκαν οκ,πρεπει να ειναι λιγο πιο αργο απο κανον-νικον αλλα οχι κατι που να θεωρηθει μειονεκτημα σε συνηθισμενες συνθηκες φωτογραφησης.

Η ακριβεια του autofocus ειναι αυτη που θα πρεπει να σε ενδιαφερει περισσοτερο για νορμαλ χρηση.Εμενα ο φακος μου με τη μηχανη μου εστιαζει γρηγορα,αλλα πολλες φορες η ακριβεια δεν ειναι και τοσο καλη σε συγκεκριμενα θεματα με συγκεκριμενο κοντραστ-φωτισμο.Εστιαζει μεν και επιβεβαιωνει,αλλα η ακριβεια ειναι καπως off.

Η προσφορά αφορά σίγουρα το κιτ, και έχει και δώρο ενα σύστημα GPS που απο ότι κατάλαβα είναι της K200D αλλά λειτουργεί και την K20D. Αν το προλάβω σήμερα που υποτίθεται οτι θα έρθει θα αναφέρω περισσότερα.

Το AF της Κ100D ήταν όντως λίγο προβληματικό σε χαμηλό φωτισμό. Όπου χαμηλό φωτισμό μιλάμε για εξαιρετικά χαμηλό, σχεδόν σκοτάδι, που χωρίς φλας φωτογραφία δεν βγάζεις ούτε με 3200iso και τo f/3.5 του φακού κιτ.
Παρόλα αυτά, αν έβρισκες σημείο με αρκετό κόντραστ (γιατί τέτοια εντοπίζει και εστιάζει το AF) θα εστίαζε.

Το AF της K20D δεν έχω προλάβει ακόμα να το δοκιμάσω εντατικά. Μετα βίας πρόλαβα και έκανα και 3 κλικ έτσι για το καλό. Πάντως σίγουρα (απο σχεδίαση και μόνο) είναι καλύτερο της K100D. Στα reviews αναφέρονται με καλά λόγια για αυτό, αλλά δεν πρέπει να είναι ισάξιο με το σύστημα των αντίστοιχων Canon/Nikon σε ταχύτητα, για sport shooters ας πούμε.

Η απουσία του AF assist lamp είναι θεωρητικά κάτι αρνητικό, αλλά στα δικά μου μάτια στην πράξη όχι και πάρα πολυ. Και εξηγούμαι.
Οι καταστάσεις που απαιτούν την χρήση της AF assist, είναι τόσο σκοτεινές που απαιτούν και την χρήση φλας. Το φλας της μηχανής είναι κατα την άποψη μου, τελευταία τελευταία λύση. Προτιμώ να ανάψω τον φακό του κινητού και να τον κρατήσω στο πλάι παρά να χρησιμοποιήσω το ενσωματομένο φλας... Οπότε μιλάμε για εξωτερικό φλας. Τα εξωτερικά φλας που είναι συμβατά με τις Pentax κάνουν AF assist. Όπότε η απουσία δεν είναι και τόσο μεγάλη.

Εγω καποιες φορες που επαιξα σε καποια μαγαζια μου φανηκαν οκ,πρεπει να ειναι λιγο πιο αργο απο κανον-νικον αλλα οχι κατι που να θεωρηθει μειονεκτημα σε συνηθισμενες συνθηκες φωτογραφησης.

Η ακριβεια του autofocus ειναι αυτη που θα πρεπει να σε ενδιαφερει περισσοτερο για νορμαλ χρηση.Εμενα ο φακος μου με τη μηχανη μου εστιαζει γρηγορα,αλλα πολλες φορες η ακριβεια δεν ειναι και τοσο καλη σε συγκεκριμενα θεματα με συγκεκριμενο κοντραστ-φωτισμο.Εστιαζει μεν και επιβεβαιωνει,αλλα η ακριβεια ειναι καπως off.

Αν επιβεβαιώνει εστίαση αλλά τελικά δεν έχει εστιάσει στο σημείο εκείνο, είναι πρόβλημα ρύθμισης του συστήματος και χρειάζεται σετάρισμα. Δεν είναι γενικό χαρακτηριστικό του συστήματος AF ενός μοντέλου.

Τέτοια είναι η ταχύτητα εστίασης, η ικανότητα να επιλέγει σημείο να μήν κάνει δλδ focus hunting, η ικανότητα να ακολουθεί κινούμενα θέματα, να εστιάζει σε χαμηλό φωτισμό-κόντραστ.
Ένας λευκός τοίχος ακόμα και μέρα μεσημέρι μπορεί να δυσκολέψει ενα σύστημα AF.

Αν επιβεβαιώνει εστίαση αλλά τελικά δεν έχει εστιάσει στο σημείο εκείνο, είναι πρόβλημα ρύθμισης του συστήματος και χρειάζεται σετάρισμα. Δεν είναι γενικό χαρακτηριστικό του συστήματος AF ενός μοντέλου.

Υπόψιν η Κ20D έχει μικρορυθμίσεις για εστίαση 20φακών. H Canon εισήγαγε το χαρακτηριστικό μόλις στην 50D.

Στην εισαγωγική κατηγορία το καλύτερο σύστημα AF, το έχει η CANON χωρίς αμφιβολία. Οι NIKON D60/D3000/OLYMPUS E420/E450/SONY A230 κλπ. δεν μπορούν να ακολουθήσουν με τους φακούς κιτ. Για PENTAX δεν ξέρω ή δεν θυμάμαι, αλλά μέχρι και τη K200D δεν ήταν ισάξιο της CANON.

Πάτε σε ένα κατάστημα με είδη φωτογραφικά και δοκιμάστε. Το USM στη εισαγωγική κατηγορία (της CANON) ακόμη δεν έχει ξεπεραστεί.

Παραδειγμα

Ειναι καποια δεντρα με φυλωσια με χαμηλο κοντραστ σε σκια μακρια απο μενα,και εστιαζω πανω τους και επιβεβαιωνει.Τραβαω.Παρολα αυτα δεν εχει εστιασει εκει,αλλα πιο μπροστα πχ(front focus)η γενικα η εστιαση ειναι σοφτ(μιλαω για ταχυτητες μεγαλες παντα)

Στο ιδιο παραδειγμα,αν το μακρινο θεμα οπου εστιασα ειχε εντονη υφη/κοντραστ,εστιαζει sharp,πολυ καλα.

Στην αρχη νομιζα οτι ειχε front focus και τιποτα τετοιο,αλλα στην πορεια καταλαβα οτι πολυ απλα σε καποια θεματα με κοντραστ/υφη που δε βοηθαει,εστιαζει μεν αλλα οχι τοσο καλα.

Το ξέρω Τάσο, έχω δεί τις ρυθμίσεις,μπορείς να το σετάρεις για κάθε φακό ξεχωριστά ή και για όλους τους φακούς συνολικά.
Προς το παρόν ο μόνος AF φακός που διαθέτω είναι του κιτ, αλλά δεν νομίζω οτι θα χρειαστεί ρύθμιση...
Έτσι κιαλλίως αν την κάνεις θέλει να πάρεις υπόψη σου την θερμοκρασία της φωτεινής πηγής απο ότι διαβάσα σε μια συζήτηση, γιατί ο τρόπος που λειτουργεί το AF της μηχανής κάπου το επηρεάζει. Δλδ ενδέχεται να κάνεις την ρύθμιση και να εστιάζει ακριβώς σε daylight αλλα να κάνει front focus σε tugsten. Μου φάνηκε πολύ περίεργο αλλά τι να πεις...

Αυτό που λές Βλάσση συμφωνεί με όσα έχω δεί. Θεωρώ οτι για όποιον η ταχύτητα του AF είναι κρίσιμης σημασίας, την Pentax κακή επιλογή. Δεν ξέρω βεβαια πως τα καταφέρνουν οι K7/Kx σε αυτόν τον τομέα αλλά δεν νομίζω να είναι ισάξιες των αντίστοιχων Canon. Ειδικά η 7D είναι νομίζω ότι καλύτερο κυκλοφορεί αυτήν την στιγμή σε αυτό το κομμάτι.