Pentax k20d στα 399 ???

telika afto to paketo sta 399 me ton fako mazi aksizei ??? giati einai i proti mu mixani kai ola afta me ta AF kai tis rithmiseis ton fakwn tha ta katalavo stin poreia.. :) to mono pu me anisixei einai oti einai mixani pu vgike prin 2 xronia..

telika afto to paketo sta 399 me ton fako mazi aksizei ??? giati einai i proti mu mixani kai ola afta me ta AF kai tis rithmiseis ton fakwn tha ta katalavo stin poreia.. :) to mono pu me anisixei einai oti einai mixani pu vgike prin 2 xronia..

Μεσαιας κατηγοριας στα 399 και μαλιστα με φακο ειναι εξαιρετικη αγορα .
Οσο για τα 2 χρονια μην ανησυχεις δεν νομιζω πως η 50d στα 960 ευρω να εχει κατι σημαντικα καλυτερο.

Η μηχανή ανακοινώθηκε στις 23.1.2008... στα καταστήματα νομίζω έφτασε Μάρτιο-Απρίλιο... και ήταν πρωτοποριακή όταν βγήκε. Πολλά χαρακτηριστικά... θέλεις το weather sealing, τη μικρορύθμιση εστίασης φακών, τα 14.6mp, τα shooting modes... Σίγουρα τα 399 ευρώ όχι απλώς τα αξίζει με το παραπάνω, αλλά είναι τρελή ευκαιρία στα χρήματα αυτά. Το μόνο στο οποίο έπασχαν οι Πένταξ μέχρι και πρόσφατα, είναι το jpeg... όχι ό,τι καλύτερο η μηχανή jpeg που είχε η κάμερα. Για έναν που κάνει λήψεις σε raw αυτό δεν σημαίνει τίποτα... Ούτε και για τον πιο "ερασιτέχνη" βέβαια, εκτός πια εάν το παραψυρίζει ο τελευταίος

κοιταγα φακους παντως στο BandH και τα pancakes δεν ειναι καθολου φτηνα, νομιζα θα ηταν πιο φτηνα απο τους κανονικους primes

Οντως τρελη ευκαιρια για αυτη την μηχανη νομιζω τα 399.
Καλοριζικη σε ολα τα παιδια που την αγορασαν.

κοιταγα φακους παντως στο BandH και τα pancakes δεν ειναι καθολου φτηνα, νομιζα θα ηταν πιο φτηνα απο τους κανονικους primes

Αν εννοεις τους limited ειναι ακριβουτσικοι αλλα παρα πολυ καλοι αν κρινω απο τα samples , ακομα και με τα ~ 15Mp της Κ20.

Πφφφτ... έχω έναν ωραιότατο pancake 40/2.8 να της φορέσω, εάν την πετύχω...

Τον SMC - M μαλλον λες .

Εχω δει τους DA 40 , F 43 & F77 .... πολυ καλοι.

send (Tασος ?) εννοεις τιποτα manual παλιους?
μπαινουν χωρις ανταπτορα στις πενταξ?
απλα νομιζα οι pancakes θα ειναι πιο φτηνοι απο τους κανονικους prime επειδη ειναι μικροι:)

Όλοι οι φακοί μοντούρας Pentax K (οποιουδήποτε παραγώγου της, υπάρχουν αρκετοί τύποι) μπαίνουν στις σημερινές ψηφιακές πένταξ χωρίς αντάπτορα, με απλό αντάπτορα μπαίνουν οι βιδωτοί, και με άλλον αντάπτορα μπαίνουν οι φακοί μεσαίου, οι 645 και 67. Η Pentax διαφημίζει ότι οι μηχανές της παίρνουν όλους τους φακούς που έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρεία, που είναι αλήθεια. Για τις Canon και τις Νικον αυτό δεν ισχύει.

Δεν είναι μόνο οτι τους παίρνει, είναι οτι η λήψη με αυτούς είναι εξαιρετικά απλή, λόγω του green button. Είναι σαν να έχεις προτεραιότητα διαφράγματος σε ότι και αν βάλεις επάνω στην μηχανή, ακόμα και σκέτο καπάκι (μιλάω σοβαρά, το έχω κάνει σε απόπειρα για pinhole). Και επιβεβαίωση εστίασης σε όλους!

Γιατί η Canon ας πούμε παίρνει περισσότερους φακούς και διαφορετικές μοντούρες απο την Pentax αλλά η χρήση τους δεν είναι εξίσου απλή. Είσαι σε πραγματικό μανουαλ, με stop-down metering κλπ...

Με λίγη προσοχή μπορείς να φορέσεις και τους Nikon χωρίς αντάπτορα, αλλα πρέπει να τον κρατάς γιατί δεν κλειδώνει...

Γιατί τράβηξα και καμία. 3 καρέ την πρώτη νύχτα, το πρώτο με το καπάκι και το δεύτερο το βιβλίο που είχα ανοικτό μπροστά μου όταν φόρεσα τον 50αρη
δοκιμαστικά...
Και για του λόγου το αληθές
4281967593_db6256fc97_o.jpg

Αυριο που θα είμαι καθηλωμένος σε κάποιο μπλόκο στην εθνική οδό, μπορεί να τραβήξω καμία ακόμα...

Παρέλαβα και το GPS. Είναι βασικά ένα ξεχωριστό GPS Data logger, που καταγράφει συνεχώς την θέση σου και μετά όταν είσαι σε PC με ένα πρόγραμμα συσχετίζει την ώρα λήψης της φωτογραφίας απο το Exif και βρίσκει την θέση που είχες εκείνη την στιγμή απο τα δεδομένα που έχει καταγράψει. Ψιλοάχρηστο δλδ, αλλά δωρεάν ήταν οπότε δεν παραπονιέμαι. Μπορεί στο μέλλον να την δώ αλλιώς...

Γιατί τράβηξα και καμία. 3 καρέ την πρώτη νύχτα, το πρώτο με το καπάκι και το δεύτερο το βιβλίο που είχα ανοικτό μπροστά μου όταν φόρεσα τον 50αρη

το τριτο???

Παρέλαβα και το GPS. Είναι βασικά ένα ξεχωριστό GPS Data logger, που καταγράφει συνεχώς την θέση σου και μετά όταν είσαι σε PC με ένα πρόγραμμα συσχετίζει την ώρα λήψης της φωτογραφίας απο το Exif και βρίσκει την θέση που είχες εκείνη την στιγμή απο τα δεδομένα που έχει καταγράψει. Ψιλοάχρηστο δλδ

Πολύ καλύτερη περίπτωση από κάποια που συνδέονται στη μηχανή.

Το αφήνεις στο αμάξι

• και πιάνει πάντα σήμα
  • και δε σε ενοχλεί στη φωτογράφηση
  • και καταγράφει το ταξίδι σου

Αρκεί να

• κρατάει η μπαταρία τουλάχιστον μια μέρα
  • φορτίζει από αναπτήρα αυτοκινήτου
  • βγάζει αρχεία και gpx και kml
  • έχει οθονίτσα με backlight

Εγώ έχω πάρει το Holux m-241

Έχει και φορτιστή για το αμάξι, και υποτίθεται οτι η μπαταρία κρατάει 25 ώρες... Δεν έχει οθονίτσα όμως, ένα διακόπτη έχει (off-nav-log) ενα κουμπάκι υποθέτω για να βάζεις waypoints και ενα λαμπάκι που υποθέτω ανάβει σε δυο τρια χρώματα ανάλογα με το μνμ.

Αν βρώ χρόνο θα κοιτάξω να το δουλέψω λίγο μπας και βρώ άκρη. Το πήρα μαζί μου αλλα ξέχασα να το ανοίξω. Κρίμα γιατί η σημερινή διαδρομή θα είχε και ενδιαφέρον. Αθήνα-Θεσσαλονίκη και την εθνική την είδα απο τον πλαταμώνα και μετά... 7 ώρες με πραγματικά άδειο δρόμο...

na rotiso kapoion pu tin exei tin kamera?einai logiko otan tin vazo sto live mode na akouo apo mesa monima enan thorivo.. san na dulevei mia mixani mesa stin kamera..? thx