Penultimate zen

Τόση στραβομάρα εχω? Μπλε πυκνωτές πάνω στην πλακέτα αριστερά? Νίκο σε ποια φώτο αναφέρεσαι, γιατι μου φαίνεται αρχίζω και τα χάνω.:FSGSFGS4:

Μια χαρά βλέπεις Πάνο. Εγω φταίω που μπερδεψα το θέμα με τη δική μου κατασκευή. Και όπως σωστά έιπες, ο Φ5, δεν έχει πυκνωτή στο σήμα.

attachment.php

Μέγα μπερδεμα με τις φωτογραφίες!

ο.κ μετά τις διευκρινίσεις και τη μετακίνηση φωτογραφιών καταλαβα σε ποιούς αναφερεται ο Νίκος.:award:

Δημήτρη πές μας αν ο δεύτερος ηλεκρολυτικός είναι μέτα το μοσφετ στην τροφοδοσία, δλδ είναι πράλληλα με τον C8 ή τον C10? Αν είναι παράλληλα με τον C8 εγώ θα τον έβγαζα.

Δημήτρη πές μας αν ο δεύτερος ηλεκρολυτικός είναι μέτα το μοσφετ στην τροφοδοσία, δλδ είναι πράλληλα με τον C8 ή τον C10? Αν είναι παράλληλα με τον C8 εγώ θα τον έβγαζα.

νομίζω οτι είναι πριν το φετάκι ..

??

Attachments

• C-IRF.jpg
    C-IRF.jpg
    51.7 KB · Views: 43
Απ ότι φαίνεται έτσι είναι οπότε είμαστε ο.κ.
Αν ήταν μετά το φετ θα άλλαζε τραγικά τον ήχο, δεν ξέρω αν θα ήταν προς το καλύτερο ή χειρότερο, όμως σίγουρα θα ήταν διαφορετικός από την προτεινόμενη συνταγη, γιατι περι συνταγής πρόκειται...

Αυτοί οι μπλέ μοιάζουν με απλούς ELNA. Είναι?
Επιμένω τόσο γιατί απ' τη μια μου φαίνεται απίστευτο να παίξει σοβαρά μηχανάκι με ηλεκτρολυτικό στο σήμα, εδώ πετάμε τους bipolar απ' τα cross, βάζουμε πλαστικούς και γίνεται χαμός. Απ' την άλλη όμως για να το φτιάχνει ο Μητς κάτι ξέρει και προσπαθώ να καταλάβω τι γίνεται (μέχρι να το ακούσουμε βέβαια :D)

elna είναι ...

ο c1 στην έξοδο είναι συστατικό της συνταγής, και η αυθεντική συνταγή είναι πεντανόστιμη .....

τώρα για τον άλλον πυκνωτή που έχει βάλει ο κινέζος ΔΓ/ΔΑ, θα τον ακούσουμε και θα δούμε ...

τελικά ο κινέζος την έχει κάνει την "μαιμουδιά" του

στην θέση του ztx450 έχει βάλει 2SC2240, και στην θέση του ZVP3310 έχει βάλει IRF9610 ...

συμβατά μεν και τα δύο αλλά όχι τα προτεινόμενα από τον Pass,

το κακό είναι οτι έχουν διαφορετική σειρά στα ποδαράκια και θέλει ακροβατικό ....

τελικά ο κινέζος την έχει κάνει την "μαιμουδιά" του

στην θέση του ztx450 έχει βάλει 2SC2240, και στην θέση του ZVP3310 έχει βάλει IRF9610 ...

συμβατά μεν και τα δύο αλλά όχι τα προτεινόμενα από τον Pass,

το κακό είναι οτι έχουν διαφορετική σειρά στα ποδαράκια και θέλει ακροβατικό ....

Δημήτρη, άλλο ο ναύτης και άλλο ο καντηλανάφτης
ο ναύτης ( IRF9610 )
ο καντηλανάφτης ( ZVP3310 )

Δημήτρη, άλλο ο ναύτης και άλλο ο καντηλανάφτης
ο ναύτης ( IRF9610 )
ο καντηλανάφτης ( ZVP3310 )

από το pdf του zen4

"In the case of Q4, the Zetex ZVP3310 performed the best among
the parts tried. The IRF9510, 9610, and similar parts worked,
but have higher capacitance, and thus higher distortion at the
top end with these input impedances. This can be improved by
lowering the values of R2 and R3. If you can accept a 10K input
impedance, you could consider using these alternate P channel
Mosfets."

στο τέλος της 2ης σελίδας
http://www.passdiy.com/pdf/zen-v4.pdf

και η απάντηση του κινέζου για την επιλογή του IRF9610 ...

"In our incarnation we used IRF9610 instead of ZVP3310. ZVP3310 cannot withstand over 20V input strength. It can result in damage so we used IRF9610. IRF9610 is also a recommended part by Pass in his original article on Zen4."

Last edited:
όσο για το ztx450, στο Pdf του zen λέει

"Q3 works well with the Zetex ZTX450 NPN transistor, but we
note that any decent NPN signal device will work here, as we
are primarily using it for the .66 volt junction voltage to control the
current through Q2. Like most of the parts here, it was chosen
because it is available through Digikey."

αρχές 3ης σελίδας ...

τώρα αν το 2sc2240 Κάνει τη δουλειά που πρέπει και αν την κάνει καλά δεν ξέρω ...

ο κινέζος λέει οτι το μόνο που χρειάζεται είναι το ακροβατικό στα ποδαράκια

"For replacement of 2SC2240 by ZTX450 you may need to swap two pins since 2SC2240 has pin assignment of ECB when viewing from front and count from left while ZTX450 is EBC."

καλά, αλλού βαράν τα τούμπανα αι αλλού είναι ο γάμος !!

εσύ ρε Δημήτρη βλέπεις τα specs των fet ίδιο η έστω παραπλήσιο ????

τι να σου πω βρε Κωστή ....

πάντως έχω διαβάσει και σε άλλα νήματα στο διαδίκτυο για αλλάγές μεταξύ IRF9610 και ZVP3310

http://www.diyaudio.com/forums/pass-labs/6073-zen-v-4-parts-2.html (post #12#)

http://www.diyaudio.com/forums/pass-labs/75685-pass-shootout-salt-lake-city-part-2-a-2.html (post #11# και γενικά όλη η κουβεντα)

http://www.diyaudio.com/forums/pass-labs/172987-zvp3310-good-choice-input-fet-aleph-30-a.html

και σε αρκετά ακόμα ...

Δημήτρη δεν με νοιάζει τι λέει και ποιος το λέει αλλα τα pdf λένε άλλα πράγματα και με μια μάτια...

attachment.php

σε πιο σημείο ακριβώς είναι ίδια ????

Attachments

• me mia matia.jpg
    me mia matia.jpg
    50.4 KB · Views: 96
Δημήτρη δεν με νοιάζει τι λέει και ποιος το λέει αλλα τα pdf λένε άλλα πράγματα και με μια μάτια...

attachment.php

σε πιο σημείο ακριβώς είναι ίδια ????

τα έχω δει, ίσως κάποιος πιο ειδικός στις κατασκευές του Pass να μπορεί να μας διαφωτίσει ..., ίσως να μην παίζουν τόσο ρόλο οι διαφορετικές τιμές τους ....

*λέω να φτιάξω το ένα κανάλι όπως το έχει ο κινέζος και το άλλο σύμφωνα με τη συνταγή .... :FSGSFGS4:

καλά, θα κάνω και τα δύο σύμφωνα με τη συνταγή ...

και αν δεν ...

θα ψάξω να φτιάξω πλακέτα όπως Pass ...

από το pdf του zen4

"In the case of Q4, the Zetex ZVP3310 performed the best among
the parts tried
. The IRF9510, 9610, and similar parts worked,
but have higher capacitance, and thus higher distortion at the
top end with these input impedances. This can be improved by
lowering the values of R2 and R3. If you can accept a 10K input
impedance, you could consider using these alternate P channel
Mosfets."

στο τέλος της 2ης σελίδας
http://www.passdiy.com/pdf/zen-v4.pdf

και η απάντηση του κινέζου για την επιλογή του IRF9610 ...

"In our incarnation we used IRF9610 instead of ZVP3310. ZVP3310 cannot withstand over 20V input strength. It can result in damage so we used IRF9610. IRF9610 is also a recommended part by Pass in his original article on Zen4."

γιατί εγώ το μεταφράζω αυτό "κάτσε να δω το έχει το συρτάρι και βλέπουμε" ??? :drummer: