ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΕ VISTA!!

Εφόσον υποστηρίζεται και από το μέσο προβολής το 24 fps , βρίσκεις την λειτουργία μέσα στα μενού του software ...

Ναι , ο ήχος βγαίνει από την ψηφιακή έξοδο και πάει στον AV ενισχυτή ...[/quote]

O φιλος μιλουσε για τα νεα HD sound formats νομιζω..

Ξέρω ότι βγαίνει απο κει ο ήχος κανονικά ως 5.1 , τώρα για τα νέα format είναι μία περίεργη ιστορία ... Αναλογικά βγαίνει , όμως είναι ψηφιακά format , μήπως υπάρχουν περισσότερες απώλειες από ότι εαν βγουν σε ψηφιακή μορφή 5.1 ; Σηκώνει πολύ συζήτηση ...

Μπα, καπου πρεπει να δινει η μετατροπη απο Digital σε analog και αυτη γινεται μια χαρα στην καρτα ηχου αν εχει καλα DACs..Ασε που μονο εκει μπορεις να γινει αποκωδικοποιηση των νεων φορμα (ή αν εχεις standalone HD player με HDMI εξοδο και ενισχυτη με αντιστοιχη εισοδο που να υποστηριζει τα νεα φορμα)..

Σωστά ... Αλλά εαν έχεις AV ενισχυτή που υποστηρίζει τα νέα format αποκλείεται να μην έχει HDMI και δεν είμαι σίγουρος , αλλά ο ήχος περνάει από το HDMI της ATI ( ισχύει για τα νέα format; )

Το τι περνάει και το τι κάνει η ATI μέσω του HDMI είναι μια καλή ερώτηση.

Το θέμα δεν νομίζω ότι το έχει ψάξει κανείς με προσοχή και ίσως θα έπρεπε να το κάνουμε.

Χρειαζόμαστε όμως για αρχή έναν προ / ολοκληρωμένο που να κάνει αποκωδικοποίηση DTS HD, DD TRUE HD, DD+ etc. Αν έχει κάποιος ίσως πρέπει να δοκιμάσουμε τι παίζει.

Και αυτό γιατί, αν δεν κάνω λάθος, και το HDMI 1.1 (ή 1.2 – δεν θυμάμαι τώρα) που έχει η ΑΤΙ φτάνει από άποψη bandwidth για να περάσει τα νέα φορμα. Είναι νομίζω θέμα πρωτοκόλλου.

Επίσης, σύμφωνα με αυτό: http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#HDMI_1.2

Και ειδικότερα αυτό:
ʽALL HDMI VERSIONS: Even for audio bitstream formats that a given HDMI revision can not transport, it may still be possible to decode the bitstream in the player and transmit the audio as LPCM. '

Η αποκωδικοποίηση στο player (HTPC) και η ψηφιακή έξοδος σε LPCM χρήζει έρευνας όσον αφορά τελικά την ποιότητα (σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση – και βασικά με δεδομένο ότι θα γλυτώναμε το DAC στο HTPC αλλά, κυρίως, την αναλογική μεταφορά από το HTPC στον ενισχυτή).

Last edited:
1. Το powerstrip από ότι ξέρω μετατρέπει το 24 σε 25fps.
2. Το powerstrip από ότι ξέρω θέλει και λίγα δευτερόλεπτα για να πάρει μπρος. Δλδ όταν αλλάζω πχ chapter manually θα μου κάνει κόλπα για μερικά δευτερόλεπτα. Τουλάχιστον έτσι άκουσα.
3. Όταν λέμε ότι η TV παίζει 24 fps, εννοούμε ότι δέχεται το σήμα και μετά το κάνει 100fps (αν είναι 100Hz). Σωστά???
4. Έχω δει motherboad με ψηφιακή έξοδο για τα νέα format, αλλά έχω ακούσει ότι δεν γίνετε απ' την ψηφιακή έξοδο του PC. Για αυτό ρωτάω. Τώρα με μπερδέψατε περισσότερο.

1) Φαίνεται να μπερδεύεις το Powerstrip με το Reclock..
2) Βλέπε 1) :)
3) Όχι απαραίτητα.. Ανάλογα την τηλεόραση. Δεν είναι απαραίτητο να υποστηρίζει η TV 100Hz.
4) Τα νέα formats θέλουν HDMI 1.3 για να περάσουν ως bitstreams (δηλαδή ως TrueHD / DTS-HD / DD Plus) και να κάνει την αποκωδικοποίηση ο ενισχυτής. Το θέμα είναι αν μπορούμε με το PowerDVD να κάνει την αποκωδικοποίηση το PC και να το στείλουμε μέσω HDMI 1.2 ως πολυκάναλο PCM στον ενισχυτή.

1. *Άρα με το Powerstrip ενεργό δεν θα χρειάζεται να ανήσυχο για τίποτα??? Θα βγάζει μόνο του 24fps όταν παίζει το PC HD???
2. Εγώ μιλάω για ψηφιακή έξοδο ήχου και όχι για HDMI. Έτσι θέλω να το συνδέσω με την TV και μετά απ' την TV με τον αποκωδικοποιητή.

*Δλδ εννοώ ότι εγώ μπορεί να το έχω στα 60Hz, αλλά όταν παίζω HD ταινία θα μου το αλλάζει αυτόματα σε 24fps. Αυτό δεν κάνει αυτό το πρόγραμμά ή λέω βλακείες??? :p

Last edited:
αντί να δίνει χχχχxχχχχ με 60hz ή 75 ή 100 που ή όποια άλλη ρύθμιση διαθέσιμη υπάρχει , το powerstrip παρακάμπτει τους drivers της κάρτας γραφικών και δίνει πχ την ανάλυση 128χ64 σε 9 hz που είναι εκτός ορίων ...

ένα κλικ είναι σε ένα πρόγραμμα που λέγεται powerstrip ... Σου έδωσα την ίδια απάντηση πολλές φορές μέχρι τώρα ... Κάνε google και δες μόνος τι εστί powerstrip ...

Είχα κάνει googling αλλά πουθενά δεν έγραφε αν ήταν αυτόματο ή αν το άλλαζες εσύ.
Το ζήτημα όμως παραμένει... αλλάζει κάτι στα 24Hz??? Αφού από ότι ξέρω η οθόνη θα βγάζει μόνο 100Hz, οπότε τι αλλάζει αν είναι 60Hz και η οθόνη το πάει στα 100Hz??? Έχει δει κανείς διαφορά ή τσάμπα το ψάχνω???

Αρε Μάνο , μιλάμε να οδηγήσεις σε οθόνη που να δείχνει σε 24h όπως οι καινούριες τηλεοράσεις και φυσικά οι προβολείς ... Στην οθόνη του pc δεν μπορείς να το κάνεις ....

Μπερδεύτηκα... Εμείς θέλουμε να στέλνουμε 24Hz, επειδή τα Blu Ray έχουν 24fps. Σωστά??? Η TV όμως δείχνει 100Hz... οπότε θα έχει διαφορά αν είναι 50 ή 60 αντί για 24???
Ή εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ή εσείς δεν μου τα εξηγείτε καλά ή εσείς δεν τα ξέρετε καλά ή κάτι από όλα... :p

"Frame rate is most often expressed in frames per second (fps), or simply hertz (Hz)."
http://en.wikipedia.org/wiki/Frame_rate

Η tv δεν έχει μόνο 100 hz , πχ για την Sony με τα 100hz που τυχαίνει να έχει και 120hz , παίρνει σήμα 1920χ1080 στα 24p από την είσοδο και με τον εσωτερικό μηχανισμό κάνει 5χ24=120

ΥΓ τελευταία φορά που απαντάω , την επόμενη παίρνω παντόφλα ...

ΥΓ2 διάβασε να μαθαίνεις http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=11497&highlight=3:2+pulldown