Περί βαπτίσεως και λοιπών αποριών

Status
Not open for further replies.
Re: Αβαπτιστο μωρό μπορεί να μπει στην εκκλησία?

Τη μεγάλη εβδομάδα νήστεψα κανονικά. Νηστεία δυσκολότερη από τη δική σου γιατί δεν μπορώ να καταναλώσω υδατάνθρακες.

Ουδέποτε. :p

Seriously? :flipout:

Έχεις δει κάτι τέτοιο να πάω και εγώ να γελάσω μαζί τους;

Εδώ κάπου σε έχασα...

Που έχεις πλέξει; Πρέπει να αναθεωρήσεις τις παρέες σου! :flipout:

Σοβαρά τώρα...
Νηστεύω στις μεγάλες νηστείες, προτιμώ να πηγαίνω τα παιδιά μου στην μικρή ανάσταση για να την χαίρονται μακριά από τους κάφρους, η μεγάλη μου κόρη θέλει να πηγαίνει να παρακολουθεί λειτουργίες εκτός των κλασσικών (μου ήθελε να ακούσει και τα 12 ευαγγέλια την Μεγάλη Πέμπτη το χαμένο! :flipout: ), αλλά δεν πιστεύω ότι η μοναδική αληθινή θρησκεία είναι ο Χριστιανισμός και δεν πιστεύω ότι μόνο οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι θα πάνε στον παράδεισο (?!!??!)!
Τι είμαι; :p

Αν η πρώτη ερώτηση πάρει μία απάντηση του στυλ "υπάρχει θεός αλλά δεν ξέρω ποιος είναι", πόσο βαθιά στην κόλαση θα πάει αυτός που απάντησε;
Γιατί αυτός είναι ο αγνωστικιστής. :p
Πίστευε και μη, ερεύνα δεν διδάσκει ο Χριστιανισμός;

Ενας εντιμος ανθρωπος που προσπαθει, και κανει το καλυτερο για τα παιδια του. Κατα τα αλλα δεν ειμαι κριτης, δεν μπορω να κρινω, αλλα νομιζω δεν εισαι μακρυα απο εκει που ειμαι.
Αυτο που ειπες προηγουμενος, οποιος θελει να πιστεψει να κρατησει την πιστη του δηλ. τις προσευχες στον κορφο του ( παντελονι του αλλα ας κανω ποως το ξεχασα :flipout: ) Ε αυτο το ιδιο ειπε και ο Ιησους περιπου. Μην φωναζεις και μην επιδικνυεσαι οτι κανεις προσευχες, κλεισου στο δωματιο σου και καντες.

Ειδες οτι δεν εισαι τοσο μακρυα.

Τωρα μην το ριξετε στο τι συμβανει την Ημερα της κρισεως, αυτο κανεις δεν το ξερει.

Απάντηση: Re: Αβαπτιστο μωρό μπορεί να μπει στην εκκλησία?

Αν η πρώτη ερώτηση πάρει μία απάντηση του στυλ "υπάρχει θεός αλλά δεν ξέρω ποιος είναι", πόσο βαθιά στην κόλαση θα πάει αυτός που απάντησε;
Γιατί αυτός είναι ο αγνωστικιστής. :p
Πίστευε και μη, ερεύνα δεν διδάσκει ο Χριστιανισμός;

Τσου...αυτά τα διδάσκουν οι Ιεχωβάδες!!:flipout:

Βγάλε 3,5% κρέμα, το παράκανες!!:D

Re: Απάντηση: Re: Αβαπτιστο μωρό μπορεί να μπει στην εκκλησία?

Και πιο μετριοπαθείς πιστοί από τον Καντιώτη επισης.

Όπως και μετριοπαθείς πιστοί, Διονύση. Άνθρωποι με τεράστια πνευματικότητα οι οποίοι παρότι είναι πολύ ψηλά στην σκάλα, νιώθουν ότι βρίσκονται μόλις στο πρώτο σκαλοπάτι. Βέβαια, αυτοί οι άνθρωποι δεν δίνουν τροφή για μανούρα, οπότε, δεν έχουν ενδιαφέρον για όσους συνηθίζουν να κάνουν επιθέσεις....είναι, ας το πούμε, αντιτηλεοπτικοί.

Προφανέστατα!! Μόνο κάποιος θερμοκέφαλος μπορεί να ισχυριστεί το αντίθετο. Δυστυχώς όμως, θερμοκέφαλοι αφθονούν (ίσως και να πλειοψηφούν) και στις δύο πλευρές.

Ειδες οτι δεν εισαι τοσο μακρυα.

Έχω νοιώσει πράγματα που με κάνουν να αμφισβητώ την έννοια της "μοναδικής θρησκείας".
Οπότε είμαι πολύ μακριά. :p

Τσου...αυτά τα διδάσκουν οι Ιεχωβάδες!!:flipout:

Αυτοί με τα βιβλία που κάνουν προπόνηση στη πτέρυγα με τις πόρτες στο Praktiker;

Βγάλε 3,5% κρέμα, το παράκανες!!:D

Και να μου το βγάλει μετά ο Βογιατζάκης άτονο; Πριτς! :eviltongue:

Έχω νοιώσει πράγματα που με κάνουν να αμφισβητώ την έννοια της "μοναδικής θρησκείας".
Οπότε είμαι πολύ μακριά. :p

Αυτο θα με ενδιεφερε, οχι απο "κακη" περιεργεια (curiositas), αλλα για θεμα γνωσης (studiositas). Eννοειται εκτος νηματος και φορουμ.

Είναι λίγο δύσκολο λόγω απόστασης. :smile:
Πράγματα που βιώνονται δεν περιγράφονται.

Ειρηνη ημιν .... :rip:

Script τρεχετε ... και οι μεν και οι δε !

(ταπεινη μου εκτιμηση :rolleyes: ... μην φαω αναθεμα ...)

Δηλαδή?

Πόθεν βγάζεις τέτοιο συμπέρασμα?
Και μάλιστα τόσο καθολικό?

Εαν ειμαι ο σκηνοθετης/σεναριογραφος/whatever (Θεος) και οριζω το script ενος εργου
... θα στηθει η σκηνη και οι ηθοποιοι συμφωνα με αυτο (το script) ???

Ε ... πολλαπλασιασε επι κατι δεκαδες ταξεις μεγεθους (σε νομοτελειακη πειθαρχια)
και εχεις την απλη αληθεια μπροστα σου.

Ολα οσα καναμε, ολα οσα δεν καναμε, ολα οσα βιωσαμε, οσες ορμονες παραξαμε,
οσα συναισθηματα αισθανθηκαμε, οσες σκεψεις αφησαμε να μας διαπερασουν ...
και πολλα πολλα περισσοτερα .... ειναι το ... script !

Για να βγεις εξω απο αυτο το script, πρεπει να ΜΗΝ εισαι αυτο που εισαι και να ΜΗΝ ζησεις
αυτα που εζησες και να ΜΗΝ σκεφτηκες αυτα που σκεφτηκες και να ΜΗΝ αισθανθηκες αυτα
που αισθανθηκες. Και ακομα περισσοτερο, ο κοσμος να μην ηταν αυτο που ειναι ...
και οι νομοι του συμπαντος να ηταν κατι αλλο.

Γινεται ομως κατι τετοιο ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αβαπτιστο μωρό μπορεί να μπει στην εκκλησία?

Πίστη ή ηθελημενη τυφλωση? Ειναι δυνατον να πιστευουμε τα περι Περιουσιου Λαου επειδη καποιοι παπαδες 300+ χρονια μετα τη Σταυρωση του Κυριου τα εσπασαν στο οικονομικο? Ειναι δυνατον να "πιστευεις" απο τη μια και απο την αλλη να υποστηριζεις πως μονο εγω και οσοι διαβιουν οπως εγω θα σωθουν? Και εις το διηνεκες? Δηλαδη ολοι οι Αρχαιοι ημων (για παραδειγμα) ειναι καταδικασμενοι επειδη πιστευαν στο Δωδεκαθεο (που οι "Ορθοδοξοι" ζηλωτες προσπαθησαν αν καταστρεψουν;). Ειναι δυνατον να κανουμε σαλατα τις διδαχες του Χριστου περι Αγαπης ως υπερτατης Αρετης με τον εκδικητικο 'Θεο" της Παλαιας Διαθηκης που θανατωναι τα νηπια των εχθρων του Περιουσιου? Και τελικα ποιος ειναι πιο κοντα στις διδαχες του Ιησου: ο αμαρτωλος που σταυροκοπιεται μετα μανιας το Πασχα αδημονώντας να συνεχισει να αδικει τον πλησιον του, ή ο Γκαντι?

Σοβαρα τωρα?.

Αναφερόμουν γενικώς στην πίστη στο Θείο, όχι σε δόγμα. Στην απόλυτη και ακλόνητη βεβαιότητα ότι υπάρχουν όλα αυτά.

Εαν ειμαι ο σκηνοθετης/σεναριογραφος/whatever και οριζω το script ενος εργου

Ε ... πολλαπλασιασε επι κατι δεκαδες ταξεις μεγεθους (σε νομοτελειακη πειθαρχια)

Για να βγεις εξω απο αυτο το script, πρεπει να ΜΗΝ εισαι και να ΜΗΝ ζησεις αυτα που εζησες.
Και ακομα περισσοτερο, ο κοσμος να μην ηταν αυτο που ειναι ... και οι νομοι του συμπαντος
να ηταν κατι αλλο.

Μιλάς με γρίφους γέροντα.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά γιατί μπερδεύομαι.

Ποιός είναι ο σκηνοθετης/σεναριογραφος/whatever

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αβαπτιστο μωρό μπορεί να μπει στην εκκλ

Καλά τέτοιους έχει και ο μΠάοκ. Και τα καλώδια ρεύματος. Φανατικοί μιας άποψης.
Ενας ειναι ο Θεος με θρησκεια στη Θεσσαλονικη!

Κανένας δεν αισθάνθηκε καταπιεσμένος ή θιγμένος.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα φάμε κουτόχορτο να πιστέψουμε ότι η όλη τους κίνηση δεν έγινε για να προκαλέσει.

Γιατί ήταν και τόσο υποκριτές που βγήκαν εκ των υστέρων και είπαν ότι τα περι "φανερού δείπνου" και η μεγάλη Παρασκευή ήταν συμπτώσεις και όχι κοροϊδία.

Αυτή την κοροϊδία τουλάχιστον, έχουμε δικαίωμα να την χλευάζουμε.
Μεχρι πριν δυο χρονια, πριν προκαλεσουν με τον "φανερο" δειπνο ( που γινεται βασικα απο τοτε που θυμαμαι την ενωση... ) ποσοι ηξεραν οτι υπαρχει ενωση αθεων στην Ελλαδα; :flute: Περσυ διευρευσε και εγινε τζαμπα διαφημιση. Φετος μαλλον το επεδιωξαν μονοι τους αφου επιασε τοπο την προηγουμενη χρονια ( οχι σαν δειπνο, αλλα σαν ντορος)

Για πες μας, ποιος σου απάντησε έτσι εδώ μέσα?? Και μην μου αρχίσεις τα ''δεν εννοώ εδώ μέσα'' γιατί εμένα κουοτάρεις και απαντάς.

Προσωπικα κανενας. Ο ορος "αντιχριστοι" ειναι συνηθισμενος για τον Σταυρο Τρυπη. Το εχει αναφερει πολλες φορες στις συζητησεις περι αθειας. Απο περσυ με τον "φανερο" δειπνο και καπου το πηρε και εδω το ματι μου.

http://avclub.gr/forum/showthread.p...ποριών?p=1057895612&viewfull=1#post1057895612

Απάντηση: Re: Περί βαπτίσεως και λοιπών αποριών

Εαν ειμαι ο σκηνοθετης/σεναριογραφος/whatever (Θεος) και οριζω το script ενος εργου

Για να βγεις εξω απο αυτο το script, πρεπει να ΜΗΝ εισαι αυτο που εισαι και να ΜΗΝ ζησεις
αυτα που εζησες και να ΜΗΝ σκεφτηκες αυτα που σκεφτηκες και να ΜΗΝ αισθανθηκες αυτα
που αισθανθηκες. Και ακομα περισσοτερο, ο κοσμος να μην ηταν αυτο που ειναι ...
και οι νομοι του συμπαντος να ηταν κατι αλλο.

Και πώς διαφέρουν τότε τόσο δυο άνθρωποι; Στις σκέψεις, στις πράξεις, στις επιλογές τους; Ακόμη και δίδυμοι να είναι.

Το συμπληρωσα μετα ... :rolleyes: ... αν θες ξαναδιαβασε.

Σε ποιον Θεό αναφέρεσαι?

Τον χριστιανικό?

Ή γενικά και αόριστα.

ΥΓ καλύτερα να συμπληρώνεις σε νέο ποστ και να μην κάνεις editing στο προηγούμενο.

Re: Απάντηση: Re: Περί βαπτίσεως και λοιπών αποριών

Και πώς διαφέρουν τότε τόσο δυο άνθρωποι; Στις σκέψεις, στις πράξεις, στις επιλογές τους; Ακόμη και δίδυμοι να είναι.

Μη το βιάζεσαι το πράγμα... πας κατευθείαν στο 100 ενώ υπάρχει ζήτημα ακόμη και στο 1.

Ενωση Αθεων Ελλαδας και πρασινα αλογα..Οι τυποι ειναι φλωροι που διψουν για πεντε λεπτα δημοσιοτητας...Για να φαει καποιος μια μπριζολα δεν βγαζει ανακοινωση τυπου..Αυτα ειναι γραφικοτητες.

Χρηστο,
ισως ειναι δυσκολο να το αποσαφηνισω στην πληρη εκταση και βαθος το τι εννοω.
Θα προσπαθησω.

Καθε ανθρωπος ζει μια συγκεκριμενη αλληλουχια γεγονοτων που τον διαμορφωνει.
Επισης καθε ανθρωπος πλυμμηριζει απο διαφορετικη ποσοτητα ορμονων (η μιγμα αυτων).
Καθε ανθρωπος, τεινει (βασει των παραπανω) να προσεγγιζει με διαφορετικη συλλογιστικη
τον κοσμο και τις αντιδρασεις του απεναντι σ'αυτον τον κοσμο. Και ολα αυτο ...
ανακατεμενο με ενστικτα (που προυπαρχουν ως καταγραφες και εχουν διαφορετικες
εντασεις μεσα στον καθενα). Επισης καθε ανθρωπος, ζει σε διαφορετικα περιβαλλοντα
και χωρους που ειναι απο ακρως εχθρικα μεχρι ... υποστηρικτικα μεχρι παραλυσης.

Εαν ο βαθμος πολυπλοκοτητας ολων αυτων μαζι ... δεν πλησιαζει το απειρο ....
προσθεσε και την εντροπια (αβεβαιοτητα) γεγονοτων που δεν μπορει να προβλεψει
(σεισμοι, αρρωστιες, πολεμοι, δεσποτικα καθεστωτα ... και δεν ξερω τι αλλο)

.... ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟ SCRIPT !

Βασει αυτης της χαοτικης εξισωσης (η συστηματος εξισωσεων) καθε αντιδραση μας
ειναι αναμενομενη. Εμεις, φυσικα ΔΕΝ μπορουμε να το δουμε, ουτε να το συλλαβουμε.
Αλλα αν υπαρχει κατι η καποιος που την τυχαιοτητα (κατ'εμε συνταρακτικη πολυπλοκοτητα)
την βλεπει ως scriptακι .... τοτε τι μαλωνουμε εδω μεσα ?

Script "παιζουμε" ... απο καταβολης συμπαντος .... οχι μονο εδω μεσα .... ΠΑΝΤΟΥ !

Last edited:
Ενωση Αθεων Ελλαδας και πρασινα αλογα..Οι τυποι ειναι φλωροι που διψουν για πεντε λεπτα δημοσιοτητας...Για να φαει καποιος μια μπριζολα δεν βγαζει ανακοινωση τυπου..Αυτα ειναι γραφικοτητες.

Ο όρος είναι attention whores.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί βαπτίσεως και λοιπών αποριών

Μη το βιάζεσαι το πράγμα... πας κατευθείαν στο 100 ενώ υπάρχει ζήτημα ακόμη και στο 1.

Προσπαθώ να προλάβω τον Μάνο. Αυτός έχει πάει ήδη στο 10 χιλιάδες.

Status
Not open for further replies.