SR-71
AVClub Fanatic
Δεν ξέρω αν σε έχω καταλάβει καλά...
Κατ'αρχάς ''τυχαιότητα'' και ''καθε αντιδραση μας ειναι αναμενομενη'' αλληλοαναιρούνται. Μήπως πιο κοντά στην πραγματικότητα (; ) θα είμασταν αν λέγαμε ότι η αντίδρασή μας σε δεδομένες συνθήκες προέρχεται από ένα μικρό ή μεγαλύτερο φάσμα πιθανών αντιδράσεων το οποίο καθορίζεται από βιολογικούς, περιβαλλοντικούς, ψυχολογικούς παράγοντες (βάλε μέσα και τα αρχέτυπα του Jung);
Και πάλι όμως αυτό από μόνο του δεν στηρίζει ή αποκλείει έναν Ανώτατο Ρυθμιστή (Θεό).
Δεν υπαρχει Τυχαιοτητα (κατ'εμε).
Αυτο που εμεις ονομαζουμε Τυχαιοτητα ... ειναι Συνταρακτικη Πολυπλοκοτητα (το γραψα).
Ομως ο κοσμος εξακολουθει να το βαφτιζει τυχαιοτητα. Η οποια βεβαια κρινεται αναγκαια αν θες
να εξηγησεις την ... Ελευθερη Επιλογη. Εαν ολα συμβαινουν με τροπο που δεν μπορεις να προβλεψεις
(η δεν μπορεις να υπολογισεις) τοτε επιλεγεις "ελευθερα" ... το ενα .. η το αλλο. Δηλαδη, το ενα
συστημα αξιων η το αλλο. Το ενα πιστευω η το αλλο. Την μια θρησκεια η την αλλη. Τον εναν Θεο
η τον αλλον. Ομως, οι επιλογες σου (απο αυτον που εθεσε σε λειτουργια την νομοτελεια) ειναι αναποδραστες.
Γιατι γιαυτον ... ΔΕΝ εισαι ελευθερος (ποτε δεν ησουν) γιατι εισαι το αποτελεσμα ολου αυτου του συνταρακτικα
πολυπλοκου συστηματος εξισωσεων (τροπον τινα). Οποτε γιατι να θυμωσει, και το κυριοτερο, γιατι να σε κρινει.
Το script του ετρεξες ... τρεχεις ... και θα τρεχεις !
Και δεν εγραψα πουθενα οτι αποκλειω εναν Ανωτατο Ρυθμιστη. Ειμαι αθρησκος, ΟΧΙ αθεος.
Για να γινω αθεος πρεπει καποιος να μου καθορισει επακριβως οντοτητα και ιδιοτητες μια Αναρχης Αρχης.
Απο ανθρωπο
.... ποτε δεν ξερεις
Last edited: