Περί βαπτίσεως και λοιπών αποριών

Status
Not open for further replies.
Δεν ξέρω αν σε έχω καταλάβει καλά...
Κατ'αρχάς ''τυχαιότητα'' και ''καθε αντιδραση μας ειναι αναμενομενη'' αλληλοαναιρούνται. Μήπως πιο κοντά στην πραγματικότητα (; ) θα είμασταν αν λέγαμε ότι η αντίδρασή μας σε δεδομένες συνθήκες προέρχεται από ένα μικρό ή μεγαλύτερο φάσμα πιθανών αντιδράσεων το οποίο καθορίζεται από βιολογικούς, περιβαλλοντικούς, ψυχολογικούς παράγοντες (βάλε μέσα και τα αρχέτυπα του Jung);
Και πάλι όμως αυτό από μόνο του δεν στηρίζει ή αποκλείει έναν Ανώτατο Ρυθμιστή (Θεό).

Δεν υπαρχει Τυχαιοτητα (κατ'εμε).
Αυτο που εμεις ονομαζουμε Τυχαιοτητα ... ειναι Συνταρακτικη Πολυπλοκοτητα (το γραψα).
Ομως ο κοσμος εξακολουθει να το βαφτιζει τυχαιοτητα. Η οποια βεβαια κρινεται αναγκαια αν θες
να εξηγησεις την ... Ελευθερη Επιλογη. Εαν ολα συμβαινουν με τροπο που δεν μπορεις να προβλεψεις
(η δεν μπορεις να υπολογισεις) τοτε επιλεγεις "ελευθερα" ... το ενα .. η το αλλο. Δηλαδη, το ενα
συστημα αξιων η το αλλο. Το ενα πιστευω η το αλλο. Την μια θρησκεια η την αλλη. Τον εναν Θεο
η τον αλλον. Ομως, οι επιλογες σου (απο αυτον που εθεσε σε λειτουργια την νομοτελεια) ειναι αναποδραστες.
Γιατι γιαυτον ... ΔΕΝ εισαι ελευθερος (ποτε δεν ησουν) γιατι εισαι το αποτελεσμα ολου αυτου του συνταρακτικα
πολυπλοκου συστηματος εξισωσεων (τροπον τινα). Οποτε γιατι να θυμωσει, και το κυριοτερο, γιατι να σε κρινει.

Το script του ετρεξες ... τρεχεις ... και θα τρεχεις !

Και δεν εγραψα πουθενα οτι αποκλειω εναν Ανωτατο Ρυθμιστη. Ειμαι αθρησκος, ΟΧΙ αθεος.
Για να γινω αθεος πρεπει καποιος να μου καθορισει επακριβως οντοτητα και ιδιοτητες μια Αναρχης Αρχης.
Απο ανθρωπο :laugh: .... δεν βλεπω να συμβει κατι τετοιο (για τα επομενα τρισεκατομμυρια χρονια, για μετα ...
.... ποτε δεν ξερεις :rolleyes:)

Last edited:
Re: Απάντηση: Περί βαπτίσεως και λοιπών αποριών

Μονο φεμινιστριες. Ουτε ενα δειγμα αντρα με μηνυμα στο στηθος.
....

Αρα βλεπεις οτι σε βολευει συμφωνα με τη θρησκεια σου. που εχει στοχοποιησει την δικια μου.

Ηλιου φαηνοτερον.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί βαπτίσεως και λοιπών αποριών

Ειχε ξεκινησει μια προσπαθεια υπερασπισης του "Παστιτσιου" και καθε "Παστιτσιου".

Επί λανθασμένης βάσης, κατά την ταπεινή μου άποψη. Ο Παστίτσιος δεν βλασφημούσε. Ο Παστίτσιος σατύριζε ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Το ότι τον αγιοποίησε (μεταγενέστερα) το Πατριαρχείο, αδιάφορο. Άρα το θέμα είναι πώς ορίζουμε τη βλασφημία. Το κείμενο του σχετικού άρθρου μιλά για βρίσιμο του Θεού (εδώ και εάν είναι αδόκιμη η διατύπωση) ή για έλλειψη σεβασμού προς τα θεία. Το άρθρο για καθύβριση θρησκεύματος κάνει λόγο για καθύβριση της Εκκλησίας ή άλλης ανεκτής στη χώρα μας θρησκείας. Το να το επεκτείνουμε και στη διακωμώδηση ενός ανθρώπου (δεν είχε καν "αγιοποιηθεί" τότε από το Πατριαρχείο) είναι IMHO ανεπίτρεπτο, δεν θα έπρεπε να θεωρείται βλασφημία, γιατί ανοίγει επικίνδυνες ατραπούς. Δλδ εάν βγω και πω ότι ήταν ανάξιος να αγιοποιηθεί, μήπως θα πρέπει να πάω κι εγώ κατηγορούμενος; Αυτά είναι πράγμα αστεία για ένα κράτος δικαίου.

Νομιζω οτι το βασικο προβλημα δεν ειναι τι πιστευει
η τι δεν πιστευει ο καθενας εξ ημων αλλα οι γνωστες διασυνδεσεις
κρατους-θρησκειας, που καλυπτομενες απο τον όρο "επισημη θρησκεια"
αντιβαινουν βαναυσα σε καθε εννοια ανεξιθρησκειας.

Οι συγκεκριμενες "κυριες" τυχαίνει να ειναι και αθεες. Η αντιδραση τους εχει πιο πολυ σχεση με τον φεμινισμο παρα με την αθεια τους.
Στην Ελλαδα πχ Κανενας αθεος δεν πηγε με το σουβλακι εξω απο τις εκκλησιες την Μ.Παρασκευη, ουτε ειναι με πλακατ εξω απο τις εκκλησιες καθε Κυριακη πρωι..

Δεν τυχαινει να ειναι αθεες... ΕΙΝΑΙ αθεες και σε ενα κυκλο οπου διπλα τους τους συμπαραστεκονται διαφοροι γνωστοι της "προοδου", γνωστοι δημοσιογραφοι, εμποροι τεχνης, καλλιτεχνες με αποψη κλπ, δεν χανουν ευκαιρια να επιτεθουν στην Χριστιανικη Πιστη.
Αυτο τους καιει.

Στην πρωτη φωτο βλεπουμε διπλα τους να τους υποστηριζουν ατομα της δημοσιογραφιας και των "γραμματων" οπως η πασιγνωστη Καρολιν Φουρεστ.
Τρομαρα τους.

----------------------------------------------------------------

Κυριοι παιζεται τεραστιο παιγνιδι στις μερες μας...με τρομερα μεσα που δνε φανταζεστε.

Να εισαστε επιφυλακτικοι στα παντα.

Οι συγκεκριμενες "κυριες" τυχαίνει να ειναι και αθεες. Η αντιδραση τους εχει πιο πολυ σχεση με τον φεμινισμο παρα με την αθεια τους.
Στην Ελλαδα πχ Κανενας αθεος δεν πηγε με το σουβλακι εξω απο τις εκκλησιες την Μ.Παρασκευη, ουτε ειναι με πλακατ εξω απο τις εκκλησιες καθε Κυριακη πρωι..

Sorry αλλά με τα συνθήματα που έχουν γράψει πάνω τους την αθεΐα τους δηλώνουν όχι τον φεμινισμό τους ή ποιό είναι το αγαπημένο τους φαγητό.

Όσο για την Ελλάδα είπαμε φτάσανε και πήγαν στα ΜΜΕ για να κοροϊδέψουν την νηστεία και να κάνουν χαβαλέ με ένα σημαντικό για τους πιστούς γεγονός (μυστικό δείπνο).

Χαμηλού επιπέδου αντίληψη και φυσικά θρασυδειλία.
Ας πάνε να κάνουν και κανένα λογοπαίγνιο με ιερό γεγονός του Ισλάμ. Εκεί βλέπεις ξεχνάνε την μπλαζέ κουταμάρα τους.

Αρα βλεπεις οτι σε βολευει συμφωνα με τη θρησκεια σου. που εχει στοχοποιησει την δικια μου.

Ηλιου φαηνοτερον.
Οχι. Εσυ βλεπεις οτι σε βολευει. Εχθροι απο παντου.

Αν η αθεια ειναι θρησκεια τοτε ειμαι α-αθεος.
Επί λανθασμένης βάσης, κατά την ταπεινή μου άποψη. Ο Παστίτσιος δεν βλασφημούσε. Ο Παστίτσιος σατύριζε ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Το ότι τον αγιοποίησε (μεταγενέστερα) το Πατριαρχείο, αδιάφορο. Άρα το θέμα είναι πώς ορίζουμε τη βλασφημία. Το κείμενο του σχετικού άρθρου μιλά για βρίσιμο του Θεού (εδώ και εάν είναι αδόκιμη η διατύπωση) ή για έλλειψη σεβασμού προς τα θεία. Το άρθρο για καθύβριση θρησκεύματος κάνει λόγο για καθύβριση της Εκκλησίας ή άλλης ανεκτής στη χώρα μας θρησκείας. Το να το επεκτείνουμε και στη διακωμώδηση ενός ανθρώπου (δεν είχε καν "αγιοποιηθεί" τότε από το Πατριαρχείο) είναι IMHO ανεπίτρεπτο, δεν θα έπρεπε να θεωρείται βλασφημία, γιατί ανοίγει επικίνδυνες ατραπούς. Δλδ εάν βγω και πω ότι ήταν ανάξιος να αγιοποιηθεί, μήπως θα πρέπει να πάω κι εγώ κατηγορούμενος; Αυτά είναι πράγμα αστεία για ένα κράτος δικαίου.
Αυτα επρεπε να τα πει καποιος πρν ταλαιπωρηθεί ο Λοιζος...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί βαπτίσεως και λοιπών αποριών

Προσβολή νεκρού παίζει?

Κάνανε κανονική κηδεία βλέπεις και στο τέλος φάγανε τον παστίτσιο.

Οχι. Εσυ βλεπεις οτι σε βολευει. Εχθροι απο παντου.

Αν η αθεια ειναι θρησκεια τοτε ειμαι α-αθεος.

Βλεπω πολυ καλα αυτο που βλεπω οπως και την προσπαθεια που γινεται να καλυφτει.

Ειπαμε μην παιζεις κρυφτουλι.

7775929019_une-femen-le-22-mai-2013-dans-une-eglise-a-paris-archives.jpg

Δεν υπαρχει Τυχαιοτητα (κατ'εμε).
Αυτο που εμεις ονομαζουμε Τυχαιοτητα ... ειναι Συνταρακτικη Πολυπλοκοτητα (το γραψα).
Ομως ο κοσμος εξακολουθει να το βαφτιζει τυχαιοτητα. Η οποια βεβαια κρινεται αναγκαια αν θες
να εξηγησεις την ... Ελευθερη Επιλογη. Εαν ολα συμβαινουν με τροπο που δεν μπορεις να προβλεψεις
(η δεν μπορεις να υπολογισεις) τοτε επιλεγεις "ελευθερα" ... το ενα .. η το αλλο. Δηλαδη, το ενα
συστημα αξιων η το αλλο. Το ενα πιστευω η το αλλο. Την μια θρησκεια η την αλλη. Τον εναν Θεο
η τον αλλον. Ομως, οι επιλογες σου (απο αυτον που εθεσε σε λειτουργια την νομοτελεια) ειναι δεδομενες.
Γιαυτον ... ΔΕΝ εισαι ελευθερος (ποτε δεν ησουν) γιατι εισαι το αποτελεσμα ολου αυτου του συνταρακτικα
πολυπλοκου συστηματος εξισωσεων (τροπον τινα). Οποτε γιατι να θυμωσει, και το κυριοτερο, γιατι να σε κρινει.

Το script του ετρεξες ... τρεχεις ... και θα τρεχεις !

Και δεν εγραψα πουθενα οτι αποκλειω εναν Ανωτατο Ρυθμιστη. Ειμαι αθρησκος, ΟΧΙ αθεος.
Για να γινω αθεος πρεπει καποιος να μου καθορισει επακριβως οντοτητα και ιδιοτητες μια Αναρχης Αρχης.
Απο ανθρωπο :laugh: .... δεν βλεπω να συμβει κατι τετοιο (για τα επομενα τρισεκατομμυρια χρονια, για μετα ...
.... ποτε δεν ξερεις :rolleyes:)

Γειά σου ρε Μάνο!

Μόλις διέγραψες την κβαντομηχανική (ολόκληρη).

Κυριοι παιζεται τεραστιο παιγνιδι στις μερες μας...με τρομερα μεσα που δνε φανταζεστε.

Ok...
Κάποιοι είναι "λευκοί" και κάποιοι "μαύροι" ασχέτως θρησκείας.
Πως θα επηρεάσει ο ένας τον άλλον δηλαδή;
Το μόνο που συμβαίνει στις μέρες μας είναι να ανοίγει η ψαλίδα.
Εκτός από το να προσέχεις να μη σε πάρει η μπάλα τι άλλο φοβάσαι;

Πες μου τον δοκιμο ορο. Για να μην υπαρχει κι υπονοια οτι δεν εχουμε και αυτοπεποιθηση....

Συμφώνως εκείνου που κάνει η ένωση αυτή, τον έγραψα πριν: attention whores.

Κατά τα λοιπά θα πρέπει να βρει έναν όρο που προσδιορίζει και δεν ετεροπροσδιορίζει εαυτόν. Σίγουρα κάτι που δεν δηλώνει ότι είναι παρασιτική κατάσταση.

Sorry αλλά με τα συνθήματα που έχουν γράψει πάνω τους την αθεΐα τους δηλώνουν όχι τον φεμινισμό τους ή ποιό είναι το αγαπημένο τους φαγητό.

Όσο για την Ελλάδα είπαμε φτάσανε και πήγαν στα ΜΜΕ για να κοροϊδέψουν την νηστεία και να κάνουν χαβαλέ με ένα σημαντικό για τους πιστούς γεγονός (μυστικό δείπνο).

Χαμηλού επιπέδου αντίληψη και φυσικά θρασυδειλία.
Ας πάνε να κάνουν και κανένα λογοπαίγνιο με ιερό γεγονός του Ισλάμ. Εκεί βλέπεις ξεχνάνε την μπλαζέ κουταμάρα τους.
Πες μου αν ειναι τυχαιο που ειναι μονο γυναικες, φεμινιστριες, και τι δηλωνουν , ως φεμινιστριες, εναντια στην εκκλησια με αυτα που γραφουν. Η αντιδραση τους εχει αμεση σχεση με τον φεμινισμο τους και την σταση της εκκλησιας απεναντι τους.

Κατι φασιστες διαβαζω, Κατι μπινελικια προς τον θεο. Πιο πολυ εδω θα ταιριαζε το αντιθεοι , αντιχριστοι , παρα το αθεοι.

Γειά σου ρε Μάνο!

Μόλις διέγραψες την κβαντομηχανική (ολόκληρη).

Για μας (που δεν μπορουμε να ταξιδευουμε μπρος-πισω στον χρονο) η Κβαντομηχανικη εχει νοημα (και μελλον).
Αλλα ΔΕΝ αναφερθηκα σε μας (οχι αποκλειστικα) αλλα σε καποιου ειδους υπαρξη που τον χρονο ... τον δημιουργει.
Αρα και καθε πιθανη διακλαδωση(-εξελιξη) μεσα σ'αυτον.

Πες μου αν ειναι τυχαιο που ειναι μονο γυναικες, φεμινιστριες, και τι δηλωνουν , ως φεμινιστριες, εναντια στην εκκλησια με αυτα που γραφουν. Η αντιδραση τους εχει αμεση σχεση με τον φεμινισμο τους και την σταση της εκκλησιας απεναντι τους.

ΔΕΝ διαδηλώνουν ενάντια στην εκκλησία.
Δεν πρόσεξες όλα τα συνθήματα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αβαπτιστο μωρό

Δεν μπορούν να προσδιοριστούν αλλιώς οι ίδιοι. Εγώ αυτό το λέω έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Δεν είναι θέμα προσδιορισμού τους (προσπερνώ ότι τους τσουβαλιάζεις ολίγον), αλλά επικοινωνίας, όταν ανακύψει ζήτημα θρησκευτικών πεποιθήσεων. Δεν πιστεύω σου λένε. Πώς αλλιώς να το εκφράσουν, δεν το καταλαβαίνω. Η κοινωνία έκανε σημείο αναφοράς τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, όχι αυτοί. Με βάση αυτό λοιπόν το σημείο αναφοράς, κάπως πρέπει να χαρακτηριστούν, ακριβώς υπό τη λογική που έχουμε α-σπόνδυλα και α-μέταλλα. Προφανώς δεν είναι ζήτημα ετεροκαθορισμού, παρά απλώς σημείου αναφοράς. Εξάλλου δεν νομίζω να έχει επινοηθεί από τους ίδιους ο όρος, αλλά από τους θρησκευόμενους. Οι οποίοι εάν δεν απατώμαι μακράν παράδοση αφ-ορισμών: αιρετικοί, ειδωλολάτρες, λαϊκοί ά-πιστοι κλπ. Όλα τα τελευταία είναι μειωτικοί χαρακτηρισμοί με σημείο αναφοράς το εάν ασπάζεται κανείς ή όχι το χριστιανικό δόγμα. Μόνο που στις παραπάνω περιπτώσεις υπήρχε θρησκευτική πεποίθηση, απλώς διάφορη. Όταν λοιπόν δεν υπάρχει καθόλου;

Για μας (που δεν μπορουμε να ταξιδευουμε μπρος-πισω στον χρονο) η Κβαντομηχανικη εχει νοημα (και μελλον).
Αλλα δεν αναφερθηκα σε μας (οχι αποκλειστικα) αλλα σε καποιου ειδους υπαρξη που τον χρονο ... τον δημιουργει.

Και μόνο που η σκέψη μας παράγεται με κβαντικό τρόπο, πάει περίπατο το script Μάνο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αβαπτιστο μ

Δεν είναι θέμα προσδιορισμού τους (προσπερνώ ότι τους τσουβαλιάζεις ολίγον), αλλά επικοινωνίας, όταν ανακύψει ζήτημα θρησκευτικών πεποιθήσεων. Δεν πιστεύω σου λένε. Πώς αλλιώς να το εκφράσουν, δεν το καταλαβαίνω. Η κοινωνία έκανε σημείο αναφοράς τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, όχι αυτοί. Με βάση αυτό λοιπόν το σημείο αναφοράς, κάπως πρέπει να χαρακτηριστούν, ακριβώς υπό τη λογική που έχουμε α-σπόνδυλα και α-μέταλλα. Προφανώς δεν είναι ζήτημα ετεροκαθορισμού, παρά απλώς σημείου αναφοράς. Εξάλλου δεν νομίζω να έχει επινοηθεί από τους ίδιους ο όρος, αλλά από τους θρησκευόμενους. Οι οποίοι εάν δεν απατώμαι μακράν παράδοση αφ-ορισμών: αιρετικοί, ειδωλολάτρες, λαϊκοί ά-πιστοι κλπ. Όλα τα τελευταία είναι μειωτικοί χαρακτηρισμοί με σημείο αναφοράς το εάν ασπάζεται κανείς ή όχι το χριστιανικό δόγμα. Μόνο που στις παραπάνω περιπτώσεις υπήρχε θρησκευτική πεποίθηση, απλώς διάφορη. Όταν λοιπόν δεν υπάρχει καθόλου;

Υλιστής θα ήταν πιο δόκιμος όρος.
Α-σπόνδυλα λέμε γιατί υπάρχουν ΚΑΙ τα σπονδυλωτά.
Και οι δύο καταστάσεις δηλαδή.
Πράμα που δεν μπορείς να πεις για τον Θεϊσμό και τη Αθεΐα.

ΔΕΝ διαδηλώνουν ενάντια στην εκκλησία.
Δεν πρόσεξες όλα τα συνθήματα.
In Gay we trust , Fuck fascists. Τιποτα αλλο; Προφανως και εναντιωνονται στην εκκλησια οχι για την αθεια τους αλλα για την σεξουαλικοτητα τους που δεχεται κριτικη...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αβαπτιστο μ

Θες να μου πεις ότι διάλεξαν για την ένωσή τους, με σφραγίδες και υπογραφές, έναν μειωτικό χαρακτηρισμό που τους αποδίδουν άλλοι;

Δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Πιο πιθανό μου φαίνεται να έχουν έλλειψη αυτοπεποίθησης και μεγάλα κενά σε αυτά που λένε, παρά οτιδήποτε άλλο. Πραγματικά στη θέση τους θα προσπαθούσα να εφεύρω έναν όρο που να με προσδιορίζει. Αλλά όταν υπάρχει κενό προσδιορισμού, και βασίζεις την ύπαρξή σου στην αντιδικία γιατί δεν έχεις άλλο λόγο ύπαρξης, αυτές είναι αναπόφευκτες και απολύτως αναμενόμενες ονοματοδοσίες.
Κοινώς μαρτυρούν μόνοι τους τι είναι.

Status
Not open for further replies.