Περί βαπτίσεως και λοιπών αποριών

Status
Not open for further replies.
Ενωση Αθεων Ελλαδας και πρασινα αλογα..Οι τυποι ειναι φλωροι που διψουν για πεντε λεπτα δημοσιοτητας...Για να φαει καποιος μια μπριζολα δεν βγαζει ανακοινωση τυπου..Αυτα ειναι γραφικοτητες.

Αυτό ακριβώς!
Εγώ νομίζω πιο πάνω τους χαρακτήρισα μονολεκτικά καραγκιόζηδες ή με κάποια άλλη λέξη ανάλογου νοήματος...

Ενωση Αθεων Ελλαδας και πρασινα αλογα..Οι τυποι ειναι φλωροι που διψουν για πεντε λεπτα δημοσιοτητας...Για να φαει καποιος μια μπριζολα δεν βγαζει ανακοινωση τυπου..Αυτα ειναι γραφικοτητες.
Το εχω πει ξανα. Ως μελη στο fb σε μια ομαδα που κανουμε το χαβαλε μας, ειναι μεσα 28.000 ατομα. Καποιοι αθεοι, αλλοι αγνωστικιστες, αλλοι troll , αλλοι χριστιανοι που μπηκαν απο περιεργεια , αλλοι για να κανουν "καβγα". Η ενωση ζητημα να εχει εγγεγραμμενους 1.800 απο αυτους. Η φετινη δημοσια ανακοινωση ηταν αυτογκολ, αλλα κοιτα πως το βλεπω. Κανουν αυτη τη μάζωξη κοντα 8 χρονια. Ετυχε μια φορα να βγει παραεξω η ανακοινωση και το βρηκαν καλη διαφημιση. Ειπαν φετος να το κανουν μονοι τους. Το εκαναν και πηραν τις ιδιες αντιδρασεις απο ενθεους και αθεους. Αν δεν το εκαναν ισως να περνουσε σαν "υποχωρηση" για τις περσινές αντιδρασεις... Οτι δεν μενει στην επικαιροτητα , εξαφανιζεται σιγα σιγα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αβαπτιστο μωρό μπορεί να μπει στην εκκλ

Μεχρι πριν δυο χρονια, πριν προκαλεσουν με τον "φανερο" δειπνο ( που γινεται βασικα απο τοτε που θυμαμαι την ενωση... ) ποσοι ηξεραν οτι υπαρχει ενωση αθεων στην Ελλαδα;

Προσωπικά θυμάμαι πάνω από δεκαετία να γίνονται εκπομπές στα μεσημεριανάδικα, ειδικά για το αγ. φως και την αυτανάφλεξη. Μάλλον είναι γνωστό πιο πολύ καιρό. Πάντα το Πάσχα γιατί τον υπόλοιπο καιρό δεν... .
Απλά έχω την αίσθηση ότι ο κύκλος ενδιαφέροντος δεν είναι ο ίδιος κάθε χρόνο. Δηλαδή άλλες χρονιές δεν ακούς τίποτε ενώ άλλες χρονιές μπορεί και να ακούσεις κάτι.

Είναι δηλαδή αναλόγως τι διαλέγουν τα ΜΜΕ κάθε φορά.

Απάντηση: Re: Περί βαπτίσεως και λοιπών αποριών

Το εχω πει ξανα. Ως μελη στο fb σε μια ομαδα που κανουμε το χαβαλε μας, ειναι μεσα 28.000 ατομα. Καποιοι αθεοι, αλλοι αγνωστικιστες, αλλοι troll , αλλοι χριστιανοι που μπηκαν απο περιεργεια , αλλοι για να κανουν "καβγα". Η ενωση ζητημα να εχει εγγεγραμμενους 1.800 απο αυτους. Η φετινη δημοσια ανακοινωση ηταν αυτογκολ, αλλα κοιτα πως το βλεπω. Κανουν αυτη τη μάζωξη κοντα 8 χρονια. Ετυχε μια φορα να βγει παραεξω η ανακοινωση και το βρηκαν καλη διαφημιση. Ειπαν φετος να το κανουν μονοι τους. Το εκαναν και πηραν τις ιδιες αντιδρασεις απο ενθεους και αθεους. Αν δεν το εκαναν ισως να περνουσε σαν "υποχωρηση" για τις περσινές αντιδρασεις... Οτι δεν μενει στην επικαιροτητα , εξαφανιζεται σιγα σιγα...

Μα η δημοσιότητα είναι το θέμα; Το να πει κάποιος άθεος, ήτοι ο μη δεχόμενος γενικώς την ύπαρξη του Θείου, θα βγούμε για φαγητό σήμερα ακριβώς επειδή άλλοι έχουν Μεγάλη Παρασκευή, το βρίσκεις φυσιολογικό και όχι ορισμό της αντίφασης; Κατ' αρχάς τέτοιες κινήσεις αν δεν συνοδευτούν από δημοσιότητα δεν έχουν και νόημα. Έχω έναν εξάδερφο που Μεγάλη Παρασκευή τον πέτυχα στον Γιώτη (ξέρουν οι Θεσσαλονικείς) να τρώει πιτόγυρα. Ναι αλλά δεν το έβγαλε και περιφορά στον Άγιο Θεράποντα! Τέτοια καραγκιοζλίκια κάνουν οι τύποι, οπότε ας μην περιμένουν ελαφρύτερους χαρακτηρισμούς.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αβαπτιστο μωρό μπορεί να μπει στην εκκλ

Προσωπικά θυμάμαι πάνω από δεκαετία να γίνονται εκπομπές στα μεσημεριανάδικα, ειδικά για το αγ. φως και την αυτανάφλεξη. Μάλλον είναι γνωστό πιο πολύ καιρό. Πάντα το Πάσχα γιατί τον υπόλοιπο καιρό δεν... .
Απλά έχω την αίσθηση ότι ο κύκλος ενδιαφέροντος δεν είναι ο ίδιος κάθε χρόνο. Δηλαδή άλλες χρονιές δεν ακούς τίποτε ενώ άλλες χρονιές μπορεί και να ακούσεις κάτι.

Είναι δηλαδή αναλόγως τι διαλέγουν τα ΜΜΕ κάθε φορά.
Ως ενωση, με καταστατικο, οργανωση κλπ δεν εχει πανω απο 5-6 χρονια. Αλλο οι γενικες αντιδρασεις αθεων. Και φυσικα αλλο πραγμα τι προβαλλουν τα ΜΜΕ και ποτε τα προβαλουν για την τηλεθεαση. Ποσες φορες ακουσες απο τα ΜΜΕ οτι η ενωση αθεων εχει στειλει ερωτηση και προταση στη Βουλη για θεματα οπως, την καταργηση του νομου περι βλασφημιας, για τα θρησκευτικα στα σχολεια, για τον διαχωρισμο κρατους εκκλησιας ή ακομη και οταν καλεσαν τον Ντοκινς και Σαλομον;

Χρηστο,
ισως ειναι δυσκολο να το αποσαφηνισω στην πληρη εκταση και βαθος το τι εννοω.
Θα προσπαθησω.

Καθε ανθρωπος ζει μια συγκεκριμενη αλληλουχια γεγονοτων που τον διαμορφωνει.
Επισης καθε ανθρωπος πλυμμηριζει απο διαφορετικη ποσοτητα ορμονων (η μιγμα αυτων).
Καθε ανθρωπος, τεινει (βασει των παραπανω) να προσεγγιζει με διαφορετικη συλλογιστικη
τον κοσμο και τις αντιδρασεις του απεναντι σ'αυτον τον κοσμο. Και ολα αυτο ...
ανακατεμενο με ενστικτα (που προυπαρχουν ως καταγραφες και εχουν διαφορετικες
εντασεις μεσα στον καθενα). Επισης καθε ανθρωπος, ζει σε διαφορετικα περιβαλλοντα
και χωρους που ειναι απο ακρως εχθρικα μεχρι ... υποστηρικτικα μεχρι παραλυσης.

Εαν ο βαθμος πολυπλοκοτητας ολων αυτων μαζι ... δεν πλησιαζει το απειρο ....
προσθεσε και την εντροπια (αβεβαιοτητα) γεγονοτων που δεν μπορει να προβλεψει
(σεισμοι, αρρωστιες, πολεμοι, δεσποτικα καθεστωτα ... και δεν ξερω τι αλλο)

.... ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟ SCRIPT !

Βασει αυτης της χαοτικης εξισωσης (η συστηματος εξισωσεων) καθε αντιδραση μας
ειναι αναμενομενη. Εμεις, φυσικα ΔΕΝ μπορουμε να το δουμε, ουτε να το συλλαβουμε.
Αλλα αν υπαρχει κατι η καποιος που την τυχαιοτητα (κατ'εμε συνταρακτικη πολυπλοκοτητα)
την βλεπει ως scriptακι .... τοτε τι μαλωνουμε εδω μεσα ?

Script "παιζουμε" ... απο καταβολης συμπαντος .... οχι μονο εδω μεσα .... ΠΑΝΤΟΥ !

Δεν ξέρω αν σε έχω καταλάβει καλά...
Κατ'αρχάς ''τυχαιότητα'' και ''καθε αντιδραση μας ειναι αναμενομενη'' αλληλοαναιρούνται. Μήπως πιο κοντά στην πραγματικότητα (; ) θα είμασταν αν λέγαμε ότι η αντίδρασή μας σε δεδομένες συνθήκες προέρχεται από ένα μικρό ή μεγαλύτερο φάσμα πιθανών αντιδράσεων το οποίο καθορίζεται από βιολογικούς, περιβαλλοντικούς, ψυχολογικούς παράγοντες (βάλε μέσα και τα αρχέτυπα του Jung);
Και πάλι όμως αυτό από μόνο του δεν στηρίζει ή αποκλείει έναν Ανώτατο Ρυθμιστή (Θεό).

Αυτό ακριβώς!
Εγώ νομίζω πιο πάνω τους χαρακτήρισα μονολεκτικά καραγκιόζηδες ή με κάποια άλλη λέξη ανάλογου νοήματος...

Υπαρχουν και πολυ χειροτεροι...οταν ελεγα στον Σκακινεν για Rituals και καθαρα επιθετικα και υβριστικα. Και εχουν δικη τους φανατικη θρησκεια.

Κρινετε απο μονοι σας...

Προσοχη οσοι αισθανεστε ευαισθητοοι σε μερικα πραγματα μην ανοιξετε το σποϊλερ

93284609_o.jpg

femen-fuck-church.jpg

femen.jpg

Provocation-Femen-La-Madeleine-e1419007950560.jpg

o-FEMEN-MADELEINE-570.jpg

Ως ενωση, με καταστατικο, οργανωση κλπ δεν εχει πανω απο 5-6 χρονια. Αλλο οι γενικες αντιδρασεις αθεων. Και φυσικα αλλο πραγμα τι προβαλλουν τα ΜΜΕ και ποτε τα προβαλουν για την τηλεθεαση. Ποσες φορες ακουσες απο τα ΜΜΕ οτι η ενωση αθεων εχει στειλει ερωτηση και προταση στη Βουλη για θεματα οπως, την καταργηση του νομου περι βλασφημιας, για τα θρησκευτικα στα σχολεια, για τον διαχωρισμο κρατους εκκλησιας ή ακομη και οταν καλεσαν τον Ντοκινς και Σαλομον;

Να το ξαναπώ. Ό,τι διαλέγουν τα κανάλια αναλόγως αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν ειδήσεις σημαντικότερες (κατ' αυτά).

Θα σε εκπλήξει ίσως, αλλά όλα αυτά που αναφέρεις έχουν πέσει στην αντίληψή μου. Το θέμα είναι άλλο. Ότι πρόκειται για μια παρέα αυτάρεσκων που βαυκαλίζεται στην ιδέα ότι έχει υπ' όψη της κάτι που δεν έχουν οι υπόλοιποι.

Αναρωτιέμαι πως μπορεί κάποιος να ανέχεται να αποκαλείται κάτι, το οποίο κάτι ως όρος δηλώνει στέρηση. Το θεωρώ εξ' αρχής υποτιμητικό και πολύ χαμηλής αυτοεκτίμησης κατάσταση.

Απορώ τι τους κόφτει το άρθρο (δεν είναι νόμος, διάταξη στον ΠΚ είναι) περί βλασφημίας. Αφού κατά τις πεποιθήσεις τους δεν υπάρχει τίποτα. Και φαντάζομαι ποτέ κανείς τους δεν έχει ρίξει "χριστοπαναγίες", σωστά; Όπως δεν θα έβριζαν τον Γιόντα ή τον C'thulu.

Δεν.... φαντάζομαι να είναι τέτοιοι τύποι, ε;

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δεν ξέρω αν σε έχω καταλάβει καλά...
Κατ'αρχάς ''τυχαιότητα'' και ''καθε αντιδραση μας ειναι αναμενομενη'' αλληλοαναιρούνται. Μήπως πιο κοντά στην πραγματικότητα (; ) θα είμασταν αν λέγαμε ότι η αντίδρασή μας σε δεδομένες συνθήκες προέρχεται από ένα μικρό ή μεγαλύτερο φάσμα πιθανών αντιδράσεων το οποίο καθορίζεται από βιολογικούς, περιβαλλοντικούς, ψυχολογικούς παράγοντες (βάλε μέσα και τα αρχέτυπα του Jung);
Και πάλι όμως αυτό από μόνο του δεν στηρίζει ή αποκλείει έναν Ανώτατο Ρυθμιστή (Θεό).

Βρίθει αντιφάσεων η ορολογία που χρησιμοποιεί.

Νομίζω ότι μιλάει για ντετερμινισμό. Ξεπερασμένα πράγματα ακόμη και επιστημονικά (κβαντομηχανική).

Όπως το διατυπώνει πάντως πέφτει σε μεγάλη πλάνη αποκλείοντας γεγονότα όπως η μη γραμμική σκέψη.

Με δυό λόγια η έννοια της "ιδέας" παύει να υφίσταται.

Καλά δεν μιλάμε καν για την προσωπική αντίληψη που είναι το πιο δεδομένο γεγονός.

...

Αναρωτιέμαι πως μπορεί κάποιος να ανέχεται να αποκαλείται κάτι, το οποίο κάτι ως όρος δηλώνει στέρηση. Το θεωρώ εξ' αρχής υποτιμητικό και πολύ χαμηλής αυτοεκτίμησης κατάσταση.

Και έτσι είναι γιατί στην ουσία μπορούν μόνο να ετεροπροσδιορίζονται (με ότι σημαίνει αυτό).

Re: Απάντηση: Περί βαπτίσεως και λοιπών αποριών

Υπαρχουν και πολυ χειροτεροι...οταν ελεγα στον Σκακινεν για Rituals και καθαρα επιθετικα και υβριστικα. Και εχουν δικη τους φανατικη θρησκεια.

Κρινετε απο μονοι σας...

Προσοχη οσοι αισθανεστε ευαισθητοοι σε μερικα πραγματα μην ανοιξετε το σποϊλερ

93284609_o.jpg

femen-fuck-church.jpg

femen.jpg

Provocation-Femen-La-Madeleine-e1419007950560.jpg

o-FEMEN-MADELEINE-570.jpg
Ναι υπαρχουν και αθεες φεμινίστριες...Οπως και Vigan.

Απορώ τι τους κόφτει το άρθρο (δεν είναι νόμος, διάταξη στον ΠΚ είναι) περί βλασφημίας. Αφού κατά τις πεποιθήσεις τους δεν υπάρχει τίποτα. Και φαντάζομαι ποτέ κανείς τους δεν έχει ρίξει "χριστοπαναγίες", σωστά; Όπως δεν θα έβριζαν τον Γιόντα ή τον C'thulu.

Δεν.... φαντάζομαι να είναι τέτοιοι τύποι, ε;

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ειχε ξεκινησει μια προσπαθεια υπερασπισης του "Παστιτσιου" και καθε "Παστιτσιου".
Να το ξαναπώ. Ό,τι διαλέγουν τα κανάλια αναλόγως αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν ειδήσεις σημαντικότερες (κατ' αυτά).

Θα σε εκπλήξει ίσως, αλλά όλα αυτά που αναφέρεις έχουν πέσει στην αντίληψή μου. Το θέμα είναι άλλο. Ότι πρόκειται για μια παρέα αυτάρεσκων που βαυκαλίζεται στην ιδέα ότι έχει υπ' όψη της κάτι που δεν έχουν οι υπόλοιποι.

Ως μουσικος μπορω να σου πω οτι οι "ατονικοι" συνθετες μονο υποτιμητικα σχολια δεν δεχονται και σιγουρα δεν εχουν χαμηλη εκτίμηση. Περι του στερητικου "α". Αν εχεις καποιον πιο δοκιμο ορο για καποιον που δεν τον ενδιαφερει ο θεος , να τον ακουσω.

Ειχε ξεκινησει μια προσπαθεια υπερασπισης του "Παστιτσιου" και καθε "Παστιτσιου".

Φαντάζεσαι όμως ποια θα ήταν η αντίδρασή σου (και φυσικά πολλών άλλων) αν για παράδειγμα σε ένα συνέδριο αθέων πηγαίναν απέξω παπάδες και κάνανε εξορκισμούς και αφορισμούς?

......

Α ναι ;... το "φεμινιστριες" βλεπεις εσυ στις φωτογραφιες ; Γιατι εγω βλεω αλλο...αθεος και με τη βια και με τη βρισια και με την προσπαθεια εξευτελισμου του αλλου.

Ενταξει μη το παμε γυρω γυρω ολοι...και κρυφτουλι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αβαπτιστο μωρό μπορεί να μπει

Είναι θέμα ετεροπροσδιορισμού το να μην δέχεται κάποιος την ύπαρξη του Θείου; Και πώς να καλείται δλδ ο στερούμενος θρησκευτικών πεποιθήσεων, σε μια κοινωνία που τις έχει ως σημείο αναφοράς, εάν όχι άθεος, άθρησκος κλπ; Οι λοιποί καλούνται με το δόγμα ή το πρόσωπο που ακολουθούν ή ασπάζονται, αυτός, πώς, όταν δεν ακολουθεί ο,τιδήποτε; Απροσδιόριστος; Ωπ! Να το πάλι το στερητικό άλφα. Με παραπέμπει στο επιχείρημα κατά της χρήσης του όρου λαθρομετανάστης, ότι και καλά λαθραία είναι μόνο πράγματα. Μάλλον αντιστρατευόμαστε την ίδια μας τη γλώσσα.

Φαντάζεσαι όμως ποια θα ήταν η αντίδρασή σου (και φυσικά πολλών άλλων) αν για παράδειγμα σε ένα συνέδριο αθέων πηγαίναν απέξω παπάδες και κάνανε εξορκισμούς και αφορισμούς?

Συγκεκριμενα εχουν στειλει ανυποψιαστο κοσμο στο νοσοκομειο στα επιγοντα, οχι αυτες οι ιδιες στις φωτο, καποιοι αλλοι αθεοι ακτιβιστες.

Ως μουσικος μπορω να σου πω οτι οι "ατονικοι" συνθετες μονο υποτιμητικα σχολια δεν δεχονται και σιγουρα δεν εχουν χαμηλη εκτίμηση. Περι του στερητικου "α". Αν εχεις καποιον πιο δοκιμο ορο για καποιον που δεν τον ενδιαφερει ο θεος , να τον ακουσω.

Κάποιος οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα του δρόμου επί μακρόν και άκουσε την ανακοίνωση της τροχαίας από το ραδιόφωνο ότι υπάρχει κάποιος που κινείται στο αντίθετο ρεύμα, και αναρωτήθηκε γιατί η τροχαία δεν βλέπει ότι όλοι πάνε στο αντίθετο ρεύμα.

Με κάλυψε ο προηγούμενος με τον ετεροπροσδιορισμό. Αν θέλουμε να τα βλέπουμε ως έχουν τα πράγματα, μόνο με τον τρόπο αυτό μπορούν να προσδιορίσουν την ύπαρξή τους οι ά-θεοι.

Οι συγκεκριμενες "κυριες" τυχαίνει να ειναι και αθεες. Η αντιδραση τους εχει πιο πολυ σχεση με τον φεμινισμο παρα με την αθεια τους.
Στην Ελλαδα πχ Κανενας αθεος δεν πηγε με το σουβλακι εξω απο τις εκκλησιες την Μ.Παρασκευη, ουτε ειναι με πλακατ εξω απο τις εκκλησιες καθε Κυριακη πρωι..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αβαπτιστο μωρό μπορεί να

Είναι θέμα ετεροπροσδιορισμού το να μην δέχεται κάποιος την ύπαρξη του Θείου; Και πώς να καλείται δλδ ο στερούμενος θρησκευτικών πεποιθήσεων, σε μια κοινωνία που τις έχει ως σημείο αναφοράς, εάν όχι άθεος, άθρησκος κλπ; Οι λοιποί καλούνται με το δόγμα ή το πρόσωπο που ακολουθούν ή ασπάζονται, αυτός, πώς, όταν δεν ακολουθεί ο,τιδήποτε; Απροσδιόριστος; Ωπ! Να το πάλι το στερητικό άλφα. Με παραπέμπει στο επιχείρημα κατά της χρήσης του όρου λαθρομετανάστης, ότι και καλά λαθραία είναι μόνο πράγματα. Μάλλον αντιστρατευόμαστε την ίδια μας τη γλώσσα.

Δεν μπορούν να προσδιοριστούν αλλιώς οι ίδιοι. Εγώ αυτό το λέω έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Α ναι ;... το "φεμινιστριες" βλεπεις εσυ στις φωτογραφιες ; Γιατι εγω βλεω αλλο...αθεος και με τη βια και με τη βρισια και με την προσπαθεια εξευτελισμου του αλλου.

Ενταξει μη το παμε γυρω γυρω ολοι...και κρυφτουλι.
Μονο φεμινιστριες. Ουτε ενα δειγμα αντρα με μηνυμα στο στηθος.
Δεν μπορούν να προσδιοριστούν αλλιώς οι ίδιοι. Εγώ αυτό το λέω έλλειψη αυτοπεποίθησης.
Πες μου τον δοκιμο ορο. Για να μην υπαρχει κι υπονοια οτι δεν εχουμε και αυτοπεποιθηση....

Status
Not open for further replies.