το πείραγμα είναι πολύ απλό γυρίζεις το κουμπί της ρύθμισης τέρμα και σπας την ασφάλειαΤελικά ο Άγιος Βασίλης μου έφερε κάτι πιο ταπεινό και ηλεκτρικό για να μην κάνω μπράτσα πρωί πρωί. :silly::silly:
Κάθισε στον πάγκο ο Delonghi KG79. Είναι ο φθηνότερος περιστροφικός (burr) μύλος και όπως τον έβγαλα από το κουτί και έκοψα καφέ είδα ότι έχουν απόλυτο δίκαιο όσοι γράφουν στο internet πως ο καφές στην πιο ψιλή ρύθμιση δεν κάνει για εσπρέσο - είναι πιο χοντροκομμένος από ότι πρέπει. ΟΚ, μπορείς να τον πειράξεις και έρχεται κάπως στα ίσια του, αλλά να θυμίσω ότι εγώ δεν φτιάχνω εσπρέσο, αλλά χρησιμοποιώ το μπρικάκι. Μάλιστα για τη μόκα η πιο ψιλή ρύθμιση είναι πολύ ψιλή και θέλει να γυρίσεις λίγο το ρυθμιστικό στο πιο χοντροκομμένο. Οπότε για τη χρήση που το αγόρασα κάνει τέλεια τη δουλειά του.
Ακόμη πειραματίζομαι για το ιδανικό κόψιμο, αλλά απολαμβάνω φρεσκοκομμένο καφέ, χωρίς ζάχαρη, χωρίς να είναι ιδιαίτερα πικρός, όπως μου αρέσει. Το μόνο κακό είναι ότι αν τελικά θελήσω να πάω σε αυθεντικό εσπρέσο στο σπίτι για να είναι όντως καλύτερος ο καφές από αυτό που πίνω τώρα, θα πρέπει να ξοδέψω πολλαπλάσια χρήματα...
Χα χα χα! Αυτό έβγαλες φωτογραφία τελικα; Βλέπω επέστρεψες ασφαλώς. Ελπιζω να βρήκες λιγότερο κρυο...
Στο επανιδείν Μαέστρο!☺
Ωπς τι βλέπω ,υπερατλαντικές συναντήσεις μελών του avclub .
Δηλαδή μόνο στο καφεδάκι μείνατε ή υπήρξε και συνέχεια ;
Καλή χρονιά να έχετε και οι δύο .
Το Avclub μας φέρνει πιο κοντά... καλή χρόνια σε όλους!
Το Avclub μας φέρνει πιο κοντά... καλή χρόνια σε όλους!
Γι αυτό έγραφα τις προάλλες πώς το κλαμπ είναι η καθημερινή ενημέρωση κ παρέα για πολλούς από εμας! Καλή χρονια να έχετε παιδιά και ελπίζω να τα πούμε και επι ελληνικού εδάφους
Συγνώμη, αλλά αυτο το ζουμί που έβγαλε ο τύπος, ειναι εσπρέσο;
Πρώτον, θέλεις μύλο για αυτό το εργαλείο και δευτερον και σημαντικότερο, ακομα και μύλο να εχεις ή βρεις κάποιο φοβερό χαρμανι έτοιμο τριμμένο, η θερμοκρασία;
Οι πιθανότητες να πάρεις κάτι άλλο από ξινό ή πικρό φλυτζάνι, ειναι απειροελάχιστες.
Γνώμη μου.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.