Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)

Re: Απάντηση: Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)

επειδή κι εγώ είμαι σε αναζήτηση μύλου, εναλλακτικά για μεταχειρισμένους Mazzer mini (όχι ηλεκτρονικός) ή super jolly (ηλεκτρονικός ή μη) ποια η γνώμη σας?

αν δε σε πειράζει ο όγκος και η κατακράτηση...

επειδή κι εγώ είμαι σε αναζήτηση μύλου, εναλλακτικά για μεταχειρισμένους Mazzer mini (όχι ηλεκτρονικός) ή super jolly (ηλεκτρονικός ή μη) ποια η γνώμη σας?

https://www.youtube.com/watch?v=HADCsa3v5Vw

Η παρακράτηση με ενοχλεί και λιγότερο ο όγκος. Ο niche που μου προτείνεις ειναι υπεροχοσ, ομως εχει σχεδόν 3 φορες τα χρηματα του mazzer mini...

ναι ισχύει, πιο πολύ το έβαλα για να δεις τι προβλήματα αντιμετωπίζει ένας χρήστης του εν λόγω μύλου και τι θα ήθελε κάποιος από έναν οικιακό μύλο.

σε λιγότερα χρήματα μόνο τον Eureka Mignon Specialita βλέπω, ίσως και τον barazza sette για την ευκολία συντήρησης και την μικρή παρακράτηση.

πιθανώς να υπάρχει και κάτι άλλο αλλά δεν το ρισκάρω!

ναι ισχύει, πιο πολύ το έβαλα για να δεις τι προβλήματα αντιμετωπίζει ένας χρήστης του εν λόγω μύλου και τι θα ήθελε κάποιος από έναν οικιακό μύλο.

Τελικα ο μύλος αποδεικνύεται πιο δύσκολη αγορά απο την καφετιέρα...

Τελικα ο μύλος αποδεικνύεται πιο δύσκολη αγορά απο την καφετιέρα...

και γω δεν το πίστευα με τίποτα στην αρχή!

ναι γιατί πες ότι έχεις στα χέρια σου την καλύτερη καφετιέρα του κόσμου, πες μου τι καφέ θα βάλεις μέσα; αν δεν είναι φρεσκοαλεσμένος καλύτερα παρήγγειλε από έξω

έπειτα όταν ένας μύλος είναι καλός δε χωράει μέσα σε σπίτι πχ Mahlkonig EK43S

https://www.youtube.com/watch?v=GaJ_c_WLQmw&t=11s

Ποιος Baratza sette? Ο 270wi? Ειναι κι αυτο πολυ ακριβός...

ενδιάμεσα ίσως μπορείς να δεις και τον Compak K3 Touch On Demand

τι να πω ένα χάος οπότε μπορώ να εμπιστευτώ μόνο όσους μύλους για τους οποίους έχω ακούσει κάτι, θέλει ψάξιμο και κυρίως γνώμες χρηστών!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)

Μια και ανέφερες MAHLKONIG, ο Vario τι λεει;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφ

Μια και ανέφερες MAHLKONIG, ο Vario τι λεει;
Τον είχα πριν κάποια χρόνια. Η ποιότητα άλεσης του είναι πολύ καλή, με την προϋπόθεση ότι τα μαχαίρια του παραμένουν ευθυγραμμισμένα. Έχει πλαστικά κουμπιά και γενικά δείχνει την εντύπωση "παιχνιδιού" πάρα σοβαρού μύλου. Σε κάποια στιγμή μόνος του έχασε τις ρυθμίσεις του με αποτέλεσμα να σου βγάζει το λάδι για να πάρεις δύο πανομοιότυπα εκχυλισεις.

Για να κόβει καφέ φίλτρου είναι μια χαρα, όχι όμως για εσπρέσσο.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

Λοιπόν, με τη Breville είχαμε το πρώτο απρόοπτο: η μηχανή έχει δυο τρόπους να γεμίζεις νερό, τον κλασσικό (βγάζεις το δοχείο από πίσω), και επειδή ζυγίζει κάποια κιλά και είναι άβολο, έχει κι ένα ντουλαπάκι από πάνω για συμπλήρωμα. Ε, αυτό το ντουλαπάκι έπαψε να ανοίγει. Μικρό το κακό μεν, αφού λειτουργικά η καφετιέρα συνεχίζει να λειτουργεί άψογα, ξενέρωσα δε, γιατί είχα σκάσει κοντά $1100 στις αρχές Φλεβάρη. Το διερεύνησα λίγο μόνος μου, το άνοιξα με μαχαιράκι και είδα πως το hinge φαίνεται να έχει σπάσει σε ένα σημείο, πιθανότατα από άλατα από το νερό;

Τους έστειλα email, μου απάντησαν ότι θα αλλαχθεί με καινούρια χωρίς πολλά πολλά. Μόνο μειονέκτημα ότι δε βγάζουν πια την κόκκινη και θα μου φέρουν silver...!

Περιμένω να δω, αν όντως το κάνουν μεγάλη μαγκιά από άποψη εξυπηρέτησης πελατών, και μάλλον δικαιώνεται η επιλογή της εταιρίας. Θα σας κρατήσω ενήμερους.

Τάκη, αν έχει κι η δικιά σου τέτοια δεύτερη είσοδο νερού να την προσέχεις, εγώ από δω και πέρα θα καθαρίζω με πανάκι το γαντζάκι που και που.

Last edited:
Απάντηση: Re: Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)

Λοιπόν, με τη Breville είχαμε το πρώτο απρόοπτο: η μηχανή έχει δυο τρόπους να γεμίζεις νερό, τον κλασσικό (βγάζεις το δοχείο από πίσω), και επειδή ζυγίζει κάποια κιλά και είναι άβολο, έχει κι ένα ντουλαπάκι από πάνω για συμπλήρωμα. Ε, αυτό το ντουλαπάκι έπαψε να ανοίγει. Μικρό το κακό μεν, αφού λειτουργικά η καφετιέρα συνεχίζει να λειτουργεί άψογα, ξενέρωσα δε, γιατί είχα σκάσει κοντά $1100 στις αρχές Φλεβάρη. Το διερεύνησα λίγο μόνος μου, το άνοιξα με μαχαιράκι και είδα πως το hinge φαίνεται να έχει σπάσει σε ένα σημείο, πιθανότατα από άλατα από το νερό;

Τους έστειλα email, μου απάντησαν ότι θα αλλαχθεί με καινούρια χωρίς πολλά πολλά. Μόνο μειονέκτημα ότι δε βγάζουν πια την κόκκινη και θα μου φέρουν silver...!

Περιμένω να δω, αν όντως το κάνουν μεγάλη μαγκιά από άποψη εξυπηρέτησης πελατών, και μάλλον δικαιώνεται η επιλογή της εταιρίας. Θα σας κρατήσω ενήμερους.

Τάκη, αν έχει κι η δικιά σου τέτοια δεύτερη είσοδο νερού να την προσέχεις, εγώ από δω και πέρα θα καθαρίζω με πανάκι το γαντζάκι που και που.

Thanks for the tip!
Το καθάριζα εσωτερικά αλλά όχι το hinge!

Ιάσωνα, το hinge φαίνεται αρκετά στιβαρό. Που ακριβώς σου έσπασε;
02e0b5036ec283e23a188dce6f218415.jpg

Ιάσωνα, το hinge φαίνεται αρκετά στιβαρό. Που ακριβώς σου έσπασε;
02e0b5036ec283e23a188dce6f218415.jpg

Το ίδιο ακριβώς έχουμε λοιπόν. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι όταν το πατάς για να να ανοίξει, πατιέται μεν, δεν ανοίγει δε, είναι λες και δεν ανοίγουν τα δυο μαυράκια πλαστικά να το απελευθερώσουν.

Να σου πω την αλήθεια, επειδή τον μηχανισμό ποτέ δεν τον είχα παρατηρήσει προσεκτικά πριν χαλάσει, δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς έχει σπάσει: Τώρα, το πάνω κομμάτι είναι ακριβώς όπως το δικό σου, και το κάτω φαίνεται το ίδιο, απλά στο αριστερό μαυράκι στο πλάι εσωτερικά φαίνεται σα να έχει ίχνος μια γραμμούλα χωρίς χρώμα, σα να είχε κάτι κολλημένο εκεί. Αν μου βγάλεις μια πιο κοντινή στο κάτω από μέσα, ίσως να καταλάβω! (Φοβάμαι να το ξανανοίξω με το μαχαιράκι τώρα μη σπάσει περισσότερο).

Τελείως μαλακία design πάντως, χίλιες φορές να είχε μια προεξοχή και να άνοιγε κανονικά χωρίς τέτοιες εύθραυστες ιστορίες.

Εγώ κάθομαι και δοκιμάζω φρέσκους (;?;?) καφέδες από το Taf.
Τι ξύδια είναι αυτά ρε φίλε...

Βρε πάρτε κανέναν Hausbrandt HH ή Lavazza pienaroma να πιείτε καφέ!

Ααααα... το είπα και ησύχασα! :flipout:

Απάντηση: Re: Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)

priest-showing-cross-bible-blue-cloudy-sky-anger-zoom-effect-45356637.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)

Το ίδιο ακριβώς έχουμε λοιπόν. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι όταν το πατάς για να να ανοίξει, πατιέται μεν, δεν ανοίγει δε, είναι λες και δεν ανοίγουν τα δυο μαυράκια πλαστικά να το απελευθερώσουν.

Να σου πω την αλήθεια, επειδή τον μηχανισμό ποτέ δεν τον είχα παρατηρήσει προσεκτικά πριν χαλάσει, δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς έχει σπάσει: Τώρα, το πάνω κομμάτι είναι ακριβώς όπως το δικό σου, και το κάτω φαίνεται το ίδιο, απλά στο αριστερό μαυράκι στο πλάι εσωτερικά φαίνεται σα να έχει ίχνος μια γραμμούλα χωρίς χρώμα, σα να είχε κάτι κολλημένο εκεί. Αν μου βγάλεις μια πιο κοντινή στο κάτω από μέσα, ίσως να καταλάβω! (Φοβάμαι να το ξανανοίξω με το μαχαιράκι τώρα μη σπάσει περισσότερο).

Τελείως μαλακία design πάντως, χίλιες φορές να είχε μια προεξοχή και να άνοιγε κανονικά χωρίς τέτοιες εύθραυστες ιστορίες.

Για δες αυτές τις φωτό:
750baa920ba699d5775441c306957b0c.jpg

9653f859565b84bd26bb169ca5678dff.jpg

οι TAF είναι δύσκολοι καφέδες + ότι μια φορά κα´θισα στο μαγαζί και ήπια 2-3 καφέδες να δοκιμάσω και ήταν πολύ χειρότεροι από κάτι άλλους που φτιάχνω στο σπίτι

τέλος για decaf προτείνω ανεπιφύλακτα το keffeistas πολύ καλό καφεδάκι, Light roast σε μαξ θερμοκρασία και ελαφρώς τραβηγμένο χρόνο εκχύλισης....

Ξύδια αλλά τι ξύδια!!! Μονοποικιλιακά!!!

Στάλθηκε από το Mi 9T μου χρησιμοποιώντας Tapatalk