Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)

@PublicDomain πέστα κι εσύ, γιατί δεν πιστεύει. Μέχρι να βγάλει καφέ της προκοπής από τη μηχανή του θα μας βγάλει το λάδι. Σαν ρομπούστα της Σικελίας θα καταλήξουμε.
:lol:

Όχι καλέ!
Ξέρεις τι ώραίος που βγαίνει ο HH, ο Dimello και ένα σωρό άλλοι; :flipout:

Α ναι, και ο New York είναι φοβερός!

Το Σάββατο θα δοκιμάσουμε και έναν ωραίο 100% Robusta... Ζαντολάστιχο καμμένο από drift!
Αυτοί είναι καφέδες!
Αντρικοί!
Αν ήθελα φρέσκια λεμονάδα θα πήγαινα στις προσκοπίνες!

Πάω να ανεβάσω θερμοκρασία... αν δεν δουλέψει θα τον χώσω στο boiler της stirella.

Όχι καλέ!

Πάω να ανεβάσω θερμοκρασία...

+χρόνο εκχύλισης

και να προσθέσω ότι η 2η παρτίδα από caffeistas μου ήρθε με πολύ χαμηλότερη οξύτητα..ε αν σας πω ότι έτσι όπως ήρθε μου έγινε πιο ανιαρός; αν και εξακολουθεί να είναι καλός...

Αμ πες το μας ότι σου αρέσει η οξύτητα...
Που πάλευα μια εβδομάδα με τον Tigrato και στην καλύτερη μου έβγαλε φράουλες με βατόμουρα, μαρούλια και χρυσάνθεμα!

Άντε, θα του ανεβάσω και τον χρόνο εκχύλισης...
Αιμοροΐδες θα βγάλει η lelit για να βγάλει 2:1.

ναι στη lelit είχα ανεβασμένους χρόνους εκχύλισης

όταν το καφέ τον συνδυάζω με γάλα θέλω λίγη οξύτητα ώστε να τονίζεται ο καφές αλλά όχι κάτι υπερβολικό...

95 βαθμοί, 34 δευτερόλεπτα.
17 γραμμάρια in -> 35 γραμμάρια out

Ε, ξινός είναι ρε παιδιά!
Θα τον κρατήσω για τον Στέλιο όταν έρθει για καφέ. :flipout:

Αμ πες το μας ότι σου αρέσει η οξύτητα...
Που πάλευα μια εβδομάδα με τον Tigrato και στην καλύτερη μου έβγαλε φράουλες με βατόμουρα, μαρούλια και χρυσάνθεμα!

Αν μπορείς να το πετύχεις να σου βγάζει κάτι σε σπαλομπριζόλα να μου πεις, με τη δίαιτα μου έχει λείψει!

Όταν έγραφα ότι κι ο Ελληνικός είναι μια χαρά καφές δεν μ' άκουγες.
lol
Υπομονή. Ο καφές / μηχανή / μύλος / νερό / πίεση έχει πολλές παραμέτρους για να πιεις κάτι της προκοπής. θέλει υπομονή. Μόλις ψωνίσω καφέ θα τα πούμε από κοντά.

Re: Απάντηση: Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)

Όταν έγραφα ότι κι ο Ελληνικός είναι μια χαρά καφές δεν μ' άκουγες.
lol

Εγώ πίνω κάθε μέρα διπλό το πρωί και πολλές φορές και το βραδύ (ειδικά χειμώνα η καλοκαιράκι στις διακοπές). Αρωμα, μυρωδιά και γεύση άπαιχτη.

@baspav συμφωνώ. Ειδικά αν τον συνδυάσεις με κανένα παξιμαδάκι πορτοκαλιού ή καμμιά Μιράντα Παπαδοπούλου. Να έχει κι ο καφές ένα ωραίο καϊμάκι. Ότι καλύτερο.

Βρε πάρτε έναν dimello, έναν hausbrandt, έναν new york, έναν lavazza pienaroma τέλος πάντων να πιείτε καφέ της προκοπής! :flipout:
Θα ανοίξω τον competition αύριο μου φαίνεται...

Τι να γλυκάνει...
Ξινός είναι μάναμ! :D
Τι να κάνω, θα τον πιω και θα πάω στον competition να δω τι παίζει.

Για να βοηθηθούμε εμείς οι νέοι στο "άθλημα" δεν βάζετε τις ρυθμίσεις σας (Lelit PL41 TEM PID), για να δούμε μήπως με το fine tuning που θα κάνουμε πιούμε και κανέναν καφέ της προκοπής?

Ξεκινάω:
version PID 1.04
ρύθμιση θερμοκρασίας 95 βαθμούς
P : 0,6
I : 0,02
d : 11
F.04 : 8
F.05 : 100