Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)

Re: Απάντηση: Re: Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)

Βλέπω έχει 60% καφέ από Αφρική. Αυτοί είναι συνήθως πολύ όξινοι. Τι παίζει με τον covim? Πόσο όξινος και πόσο γλυκός είναι;

Σ Ο Κ Ο Λ Α Τ Α!

Στους συσκευασμένους είμαι κολλημένος ανάμεσα σε New York XXXX, Hausbrandt Gourmet και Lavazza Tierra selections.
Και παίρνω φρέσκους από Cudu και Cafeistas για τον απογευματινό μου που και που.
Ε, πλέον οι συσκευασμένοι από τρεις θα γίνουν δύο, οι εξής ένας. Covim orocrema.
Άντε και κανέναν Gimoka Dulcis Vitae που είναι 100% Robusta για πρωινό.

Εδώ και λίγο καιρό που μπήκαμε σε χειμερινό μουντ το έχω γυρίσει σε pour over.
Πρώτη ύλη από Kudu με δύο επιλογές από Αιθιοπία και Κόστα Ρίκα τους οποίους παρήγγειλα να ψηθούν για φίλτρου.
Εξαιρετικοί καφέδες και οι δύο με την Αιθιοπία να βγάζει το κλασσικό προφίλ με λίγη οξύτητα και γλυκιά επίγευση.
Ο Perla Negra από Κόστα Ρίκα είναι φανταστικός!! Το προφίλ του είναι ιδιαίτερο και δεν μου θύμισε κάποιον άλλο καφέ, είναι γλυκόπιοτος, αρκετά έντονος και μυρωδάτος.
Αν κάποιος ψάχνει για καφέ ας έχει τον Perla Negra στα υπόψην.

d5778eeb3e58f098df7a751fce456e5b.jpg
3ecb9a26008147e7db07b8933433b07b.jpg

Στάλθηκε από το Mi 9T μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραιος! Με εχει κανει profiled το Facebook και μου βγαζει διαφημιση συνεχεια για τους Kudu. Ευκαιρια να τους δοκιμασω :p

Re: Απάντηση: Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)

Ωραιος! Με εχει κανει profiled το Facebook και μου βγαζει διαφημιση συνεχεια για τους Kudu. Ευκαιρια να τους δοκιμασω :p
Πραγματικά!! Απίστευτη πλύση από τα social, τρομερά αποτελεσματικά εργαλεία marketing και προώθησης!!

Παιδες για πείτε τι προτείνετε για μηχανή εσπρέσσο και μύλο κοπής με μπάτζετ πανω κάτω 300ευρώ!Εάν πρέπει λίγο να ξεφύγουμε να αξίζει όμως η υπέρβαση.3-5 καφεδες την μέρα περίπου θα φτιαχνει η μηχανή!

Στάλθηκε από το POCOPHONE F1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

δυστυχώς, όπως θα σου πούνε και οι πιο έμπειροι, με αυτό το budget δεν μπορείς να περιμένεις πολλά πράγματα...
Να υπολογίζεις το ελάχιστο γύρω στα 700 ευρώ για καινούρια μηχανή και μύλο και γύρω στα 500 για μεταχειρισμένα. Εννοείται πάντα μιλάω για entry level.

Με λίγο ψάξιμο αυτό κατάλαβα,αλλά εντάξει είναι λίγο υπερβολικό το ποσό στα μάτια μου.Το καταλαβαίνω οτι η ποιότητα διαβαθμίζεται αλλά δεν υπαρχει κατι οπως λέμε VFM?
Σε μια γραφική παράσταση πως θα ηταν η απόδοση τιμης-ποιότητας καφε με 5-6 παραδείγματα π.χ.
Επειδή δεν έχει τυχει να πιω καφε από μια caggia pro κτλ για να έχω μία γευστική ιδέα γιατί μιλάμε!

Για παράδειγμα είδα αυτό το review και εχει την delonghi με τις υπολοιπες και μου έκανε εντύπωση!
https://youtu.be/7HIGdYy5of4

Ψάξε εδώ maxicoffe.com για καμία Lelit με ενσωματωμένο μύλο σε προσφορά.

Γαλλικο μαγαζι ειναι?τι παίζει με αποστολη Ελλάδα,εχετε παραγγειλει ξανά?

Γαλλικο μαγαζι ειναι?τι παίζει με αποστολη Ελλάδα,εχετε παραγγειλει ξανά?

Είναι Γαλλικό ναι, αξιόπιστο και με καλές τιμές.
Βασικά τσέκαρε τις Lelit που υπάρχουν και Ελλάδα και μπορείς να συγκρίνεις τιμές.
Αν βρεις αρκετή διαφορά μπορείς να αγοράσεις από εκεί και να σε καλύψει ο εδώ αντιπρόσωπος σε περίπτωση που θα χρειαστείς εγγύηση.

Ψάξε εδώ maxicoffe.com για καμία Lelit με ενσωματωμένο μύλο σε προσφορά.

το θέμα είναι θα στείλει Ελλάδα? τα μεταφορικά για Lelit είναι συνήθως 9,99 !!

και είχε κάτι ελαφρώς μεταχειρισμένες Lelit στα bon plan σε πολύ καλή τιμή αλλά δε έστελνε!!

πάντως αν μπορείς το μύλο χωριστά, αλλά σε κάθε περίπτωση εσύ κανονίζεις τη στρατηγική σου!

το θέμα είναι θα στείλει Ελλάδα? τα μεταφορικά για Lelit είναι συνήθως 9,99 !!

και είχε κάτι ελαφρώς μεταχειρισμένες Lelit στα bon plan σε πολύ καλή τιμή αλλά δε έστελνε!!

πάντως αν μπορείς το μύλο χωριστά, αλλά σε κάθε περίπτωση εσύ κανονίζεις τη στρατηγική σου!
Έστελνε παλιότερα, τώρα αν άλλαξε πολιτική δεν ξέρω.

Έστελνε παλιότερα, τώρα αν άλλαξε πολιτική δεν ξέρω.

τώρα τα πράγματα με τι αποστολές είναι παράξενα! βάλτο στο καλάθι και δοκίμασε...

επίσης αν δε το έχει σε προσφορά, άστο στο καλάθι για 3-5 περίπου μέρες και θα σου έρθει έκπτωση!

Να βγω λίγο off-topic. Θα μείνω μέσα στο θέμα του καφέ, αλλά όχι του εσπρέσσο.
Σκέφτομαι να πάρω ένα παραδοσιακό μπρίκι για ελληνικό καφέ, έχω ακούσει τα καλλίτερα και έχω γευτεί ωραία καφεδάκια σε μικρά επαρχιακά καφενεία που ψήνουν ακόμη στη χόβολη με τέτοια μπρίκια.
Άρχισα να κοιτάζω λίγο στο internet και βρίσκω μπρίκια από 3 υλικά:
- Χάλκινα
- Ορειχάλκινα
- Μπρούτζινα
Τα χάλκινα ξέρω σίγουρα ότι θέλουν γάνωμα και μάλιστα ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται μόλυβδος στη διαδικασία του γανώματος. Όλα αυτά με φοβίζουν λίγο και από ότι έψαξα δεν βρήκα αναφορά αν ο μπρούτζος ή ο ορείχαλκος θέλει γάνωμα και αυτός.
Ξέρει κανείς τίποτα; Σίγουρα θα προτιμούσα ένα σκεύος που να μην θέλει γάνωμα αν υπάρχει (όχι για λόγους κόστους, αλλά υγείας).

Χωρίς να ξέρω, πιστεύω ότι τη δουλειά την κάνει η χόβολη και το σχήμα του μπρικιού και όχι το υλικό κατασκευής του.
πχ. κάτι τέτοιο
https://www.skroutz.gr/s/24276339/Peterhof-Μπρίκι-PH-12526S-9.html?from=catspan

για χόβολη πολύ εύκολα σε ένα κατσαρολάκι βάζεις λίγη άμμο θαλάσσης και το μπρίκι μέσα σε αυτό
αλλά το αν αξίζει τον κόπο εσύ το ξέρεις

για πολλούς Ελληνικούς οκ, αλλά για έναν μόνο είναι μεγάλη η κατανάλωση ενέργειας

Κλασσικά ελληνικό στο σπίτι τώρα φτιάχνουμε σε μπρίκι κλασσικό σαν αυτό που πόσταρες στο γκαζάκι. Απλά λένε πως λόγω του καλύτερου συντελεστή μετάδοσης θερμότητας του χαλκού και των κραμάτων του ζεσταίνεται πιο ομοιόμορφα με αντίστοιχη επίπτωση στη γεύση και την υφή. Επίσης γκαζάκια με συγκεντρωμένη φλόγα και όχι ανοικτή λένε ότι κάνουν καλύτερη δουλειά για τον ελληνικό όταν συνδυάζεται με αντίστοιχο μπρικάκι.
Τώρα η χόβολη ναι είναι ενεργειακή τρύπα, αν και για μια στο τόσο σε κάποιο χάλκινο σκεύος με γκαζάκι από κάτω δεν θα το θεωρούσα τραγικό.