Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)

Γιωργο Κυρ. τον εκανα οπως ειπες, "συμμαζευθηκε" λιγακι αλλα σαν τον μικρο εσπρεσσο με τιποτα!

Γιωργο Κυρ. τον εκανα οπως ειπες, "συμμαζευθηκε" λιγακι αλλα σαν τον μικρο εσπρεσσο με τιποτα!
Ποτέ δεν θα γίνει σαν τον μικρό εσπρέσο. Ότι πιο κοντά στο μικρό εσπρέσο σε αυτή τη μηχανή θα σου δώσουν κάψουλες που είναι για εσπρέσο ή διπλό εσπρέσσο. Οι κάψουλες που είναι για Mug προσομοιώνουν καφέ φίλτρου. Σαν καφέ φίλτρου πως θα τον αξιολογούσες;

Ποτέ δεν θα γίνει σαν τον μικρό εσπρέσο. Ότι πιο κοντά στο μικρό εσπρέσο σε αυτή τη μηχανή θα σου δώσουν κάψουλες που είναι για εσπρέσο ή διπλό εσπρέσσο. Οι κάψουλες που είναι για Mug προσομοιώνουν καφέ φίλτρου. Σαν καφέ φίλτρου πως θα τον αξιολογούσες;
Κανει και φιλτρου; πως; αν εννοεις τον Mug σχεδον ...μπλιαχ😀

Γι' αυτό επιμένω στην κλασική Nespresso αντί για Vertuo. Άσε που βρίσκεις και κάψουλες από δεκάδες πηγές.

Γι' αυτό επιμένω στην κλασική Nespresso αντί για Vertuo. Άσε που βρίσκεις και κάψουλες από δεκάδες πηγές.
Συμφωνω, απλα ...κληρονομησα τη μηχανη απο το γιο μου😃

Στόχευσε να δοκιμάσεις όσο περισσότερες κάψουλες μπορείς για μονο και διπλό εσπρέσσο. Δεν μπορεί κάποιες θα σου αρέσουν.
Παρηγγειλα:
Double Espresso Scuro
Double Espresso Chiaro
Sweet Almond and Hibiscus Vertuo
Altissio Decaffeinato
SAMRA Tanzania Blend Vertuo
Για να δουμε τι θα πιουμε!

Πάντως, αν πίνετε καφεδάκια στο σπίτι, θα σου βγει πιο φτηνά να πάρεις μηχανή και μύλο από το να πληρώνεις κάθε φορά 0.5€+ τα 7 γραμμάρια.
Γιατί και νεροζούμι πίνεις και τους καφέδες από έξω δεν γλυτώνεις.

Λάκη θα έβαζα και το peru organic στη λίστα που υπάρχει για vertuo αλλά σπανίως έρχεται σε κλασικό.

Τζίμης η μηχανή θέλει φρεσκο καφέ και συντήρηση. Ενω η κάψουλα είναι γρήγορη απλή και με σταθερή γεύση.

Σπιντμαν έχει τόση ποικιλία σε κάψουλες πια που δεν θυμάμαι τι έχω δοκιμάσει. Στα γρήγορα, χωρίς σειρά, θα έλεγα:
Cultivos Ethiopia
Nespresso Galapagos
Nespresso Darkhan LE
Nespresso Volutto (κι ας το διαφημίζει ο Κλούνεϊ)
Όλα τα "χωρών" της Nespresso.
Κι αν θες ντεκαφεϊνε Illy.

Last edited:
Από καψουλες, μόνο το iperespresso σύστημα της Illy πίνεται. Όλα τα άλλα μου φαίνονται χάλια.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like
Reactions: FINIX
Από καψουλες, μόνο το iperespresso σύστημα της Illy πίνεται. Όλα τα άλλα μου φαίνονται χάλια.

Το κακο ειναι οτι η μηχανη μου παιρνει τη φαρδια καψουλα κι οχι την στενη κλασικη

Το κακο ειναι οτι η μηχανη μου παιρνει τη φαρδια καψουλα κι οχι την στενη κλασικη

Πρέπει να πάρεις μηχανή iperesprsso αλλά είναι φθηνή. Εχει κατά καιρούς κάτι προσφορές κανένα 130ρι μαζί με μπόλικους καφέδες .

Πρέπει να πάρεις μηχανή iperesprsso αλλά είναι φθηνή. Εχει κατά καιρούς κάτι προσφορές κανένα 130ρι μαζί με μπόλικους καφέδες .

Τον επομενο χειμωνα γιατι εχω παρα πολλες "φαρδιες" καψουλες

• Like
Reactions: takisot
Παρηγγειλα:
Double Espresso Scuro
Double Espresso Chiaro
Sweet Almond and Hibiscus Vertuo
Altissio Decaffeinato
SAMRA Tanzania Blend Vertuo
Για να δουμε τι θα πιουμε!

Εγω λατρεύω τον Scuro (τον πίνω παγωμένο όμως, προς το γλυκό, Freddo Espresso).
Ο Chiaro βγάζει λίγο "καΐλα".

Κανένας δεν είναι σαν τις "εξωτικές" ποικιλίες που παίρνει φίλος και δουλεύει με μύλο και άνετα για επαγγελματική μηχανή, αλλά για Vertuo pods θεωρώ πως είναι τίμιος.

Τζίμης η μηχανή θέλει φρεσκο καφέ και συντήρηση. Ενω η κάψουλα είναι γρήγορη απλή και με σταθερή γεύση.

Ακόμη και κομμένος illy από το supermarket βγάζει καλύτερο καφέ σε μηχανή των 150€ από τα Nespresso που έχω πιεί.
Δεν έχω ψάξει Nespresso, πίνω ότι μου σερβίρουν φίλοι που ψάχνονται.
Αλλά με 7 γραμμάρια μέσα, θα θέλω 3 κάψουλες για να βγάλω καφέ της προκοπής.

Τι να πω, εγώ χρόνια έχω βολευτεί με τον Kazaar (της Nespresso) και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Είναι πολύ πιθανό ότι αν ασχοληθώ με μηχανές, μύλους και ποικιλίες θα αλλάξω γνώμη αλλά δεν έχω διάθεση να πέσω στη σκουληκότρυπα.

Πρακτικά και μία brica θα βγάλει καλύτερο καφέ και με μικρότερο κόστος από την αγορά μίας μηχανής Nespresso.