Γιώργος Κυριακαράκος
Administration Team
- 17 June 2006
- 11,233
Σίμο, επειδή έχω Brika πολλά χρόνια τώρα, την πρώτη και δεύτερη γενιά - δεν έχω την τελευταία που έχει φύγει το βαράκι και έχει μόνο την πλαστική βαλβίδα.Διαβάζω σελίδες τώρα, για εσπρέσο, χρησιμοποιώ ένα μπρίκι Bialetti brika, προφανώς και θα ήθελα "μια αναβάθμιση". ένα προσιτό σύστημα καφέ εσπρέσο, όχι με κάψουλες ούτε επαγγελματικό με προϋπολογισμό το πολύ τα 150ευρώ, τι θα μπορούσε να μου προταθεί;
Αυτό που έχω να σου προτείνω είναι να πάρεις ένα φθηνό ηλεκτρικό μύλο με ~50 ευρώ.
- Ναι ο ήχος δεν είναι απολαυστικός για πολλούς
- Ναι ο στατικός ηλεκτρισμός κολλάει τον καφέ παντού γύρω
- Ναι δεν θα μπορέσεις να τον χρησιμοποιήσεις για τίποτα παραπάνω από moka, brika, φίλτρο και aeropress.
Όμως, ο φρεσκοκομμένος καφές μοσχομυρίζει και ειδικά αν πάρεις ωραίους μονοποικιλιακούς θα έχεις πολύ όμορφα αρώματα και γεύσεις στο φλυτζάνι.
Εγώ έχω τον Delonghi KG79
Αυτό είναι το σετάκι που έχω στο εξοχικό πια και πίνω σχεδόν 2 μήνες κάθε χρόνο. Αγοράζω μονοποικιλιακούς από coffee island που υπάρχει εκεί (συνήθως Περού).
Y.Γ. Αν διαβάσεις τις κριτικές στο skroutz θα δεις ότι όλοι λένε ότι αν τον "πειράξεις" κόβει και για εσπρέσο. Ναι κόβει, το έχω κάνει...κατά λάθος (γύρισα μια μέρα πολύ το ρυθμιστικό και γύρισε ανάποδα χωρίς να σπάσει ευτυχώς), όμως δεν θα το πρότεινα σε κανέναν να τον πάρει και να τον πειράξει για εσπρέσσο. Έχω κόψει καφέ για εσπρέσο και οκ, με πολύ προσπάθεια μπορείς να πάρεις κάτι αποδεκτό, αλλά δεν είναι για τέτοια χρήση ο μύλος. Επίσης στα σχόλια του skroutz υπάρχει μεγάλο μπλέξιμο στους όρους. Μιλάνε πολλοί για γυμνό portafilter ενώ εννοούν για καλαθάκια που έχουν ελεύθερη ροή και όχι pressurized που έχουν οι περισσότερες φθηνές καφετιέρες για να μπορούν να φτιάξουν καφέ από χαμηλής ποιότητας αλεσμένους του σούπερ μάρκετ.